Ako pracujúce mamy zvládajú každodenné povinnosti?
Ahojte, asi sa len potrebujem vyplakat a vyliat. Som pracujuca matka. Mam deti v 3.a 6.rocniku. 6. len skusam, s 3. sa treba denne ucit. Plus domacnost, jedlo, pranie, zehlenie, musim si varit-mam alergie, kruzky. Prosim Vas, ako to vsetko stihate, aby boli deti jednotkari, domacnost upratana, aby ste hlavne cez vikend stihli ist kuk babky, abo vcera bola u nas v meste sarkaniada, vsetci davaju fotky, iba ja som stala pri hrncoch a pracke. Muz pracovne vytazeny, 2prace, zahrada.. mozno mi len v niecom treba poradit, menezment casu, neviem,citim sa zufalo😢😩😞
@mamina7070 ano, muz by sa v byte unudil a deti travia na dvore max casu🌼
@sella38 nemame uver
Na kruzky uz nech chodia sami ,plus ulohy nech si robi syn ked napriklad varis.A robis narocne jedla?Lebo aj jedlo sa dokaze urobit do pol hodiny,napr maso rychlo len opravia a das si k tomu čerstvú zeleninu.to su jedla ktore nemusi pripravovat pol dna.
tak potom trp co ine. a to povedat
to je jedno, či máte/nemáte úver, ale dom vám evidentne zožiera veľa peňazí, keď muž musí mať dve práce. Ak by to tak nebolo, stačí jednu prácu pustiť a už by boli ďalšie ruky doma k dobru, ktoré by viac pomáhali, aby si sa ty necítila ako vyšťavená a uštvaná žena...
Fúha tak to je masaker každý deň variť, ale tak deti sa stravujú v škole nie cez týždeň? A muž v práci tam si to treba uľahčiť, nevarila by som furt len sebe
neda sa chciet proste vsetko
aj skakat okolo deti ako druzica
aj dom a prerabat
aj bez uveru
aj varit denne
aj robit
aj muz dve roboty
@mamina7070 asi tak🤔 asi toto som potrebovala citat😉🙂
@zuzubb007 a co by si jedla? Ja hoc co pri hit nemozem..
@zuzubb007 u nas mame HIT doma viaceri a varim denne z prace chodim okolo 18-19
proste si zvyknes ine ti neostava
ja by som išla s deťmi na šarkany - to si prepána varila celý deň?
inak tiez nechapem preco si nesla na sarkaniadu
ved navarit vies za polhodku aj polievku aj druhe a este aj jablkovu strudlu
a pracku nastavis a neriesis
Podla mna sa neda mat vsetko na 100%. Urci si priority, ja som radsej isla s detmi pustat sarkanov, neporiadok počká. Mimochodom take velke deti uz kludne mozu upratovat. Nech aj oni maju povinnosti. Podelte si to... Mozu pomahat varit, upratat botnik, povisavat, upratat kupelnu... Vlastne kopu veci. Ucit sa s detmi treba, aj varit. Deti mozu pomahat.
Kludne si v sobotu pospite, ved zivot je aj o pohode. ..a aj spat treba.
Neviem, prečo sa pustili komentujúce do toho domčeka. Asi im to leží v žalúdku. Áno, pri deťoch je dom s dvorom alebo záhradou na nezaplatenie a myslím, že to nie je žiaden manier alebo túžba po luxuse. Varenie zaberá veľa času, na tom by sa možno dalo ušetriť. Učenie s deťmi je tiež veľký žrút času, ale poradiť neviem. Mám prváčku a štvrtáka ZŠ, stále má potrebujú a nepoviem nie. Som rada, že im na tom záleží, tak som pri nich. Okrem toho tréningy, krúžky. Mám pocit, že ja nie som ja, ale len taxikár, učiteľ, chyžná a kuchárka. Nájsť si občas 20 minút na cvičenie doma mi príde ako sci fi.
Kolegyne majú tiež deti s ktorými sa treba učiť, chlapa celý deň v robote, dom so záhradou?
Autorka
Tu na MK nehľadaj radu, ktorá ti extra pomôže. Tu každá napíše svoj ideálny svet 🫢 (vymyslený). Ja ti napíšem moju realitu - nevarím denne, mávame aj donášky, suchú večeru, neupratujem denne - raz do týždňa veľké upratovanie, no vysávam denne, umývadlo a wc prebehnem každý druhý deň, nákupy zvyčajne objednávam, úplne som vypustila svoje záľuby (max. cvičenie niekoľkokrát do týždňa, často aj o 22:00) a ako som už napísala - veľmi málo spím. So starším sa už denne neučím (do 5.ročníka to bolo denne), so škôlkarom robím aktivity aspoň polhodinu. Funguje aj na telke, keďže ja veľa pracujem aj podvečer/večer doma. Víkendy (aspoň 2 v mesiaci) často trávim u rodičov, kde tiež pomáham - varenie, upratovanie, takže o to menej mám času na moju domácnosť.
Ja varim kazdy druhy den starsej a.manzelovi. sebe varim osobitne,,lebo mam dietu a.plus babatku prikrmy- to denne cerstve. Cize vstanem o 06.00 , ked odode.manzel do prace.a.starsia.do skoly, rychlo nachystam a varim , ked mala.spi. musim to stihnut do 12.00, lebo manzel sa.steavuje doma. Cize fofry. 🙂
Upratujem priebezne, kazdy den jednu izbu. Alebo kupelnu, wecka. Tiez mame.dom. zehlim len to, co treba, uteraky nie,,tie periem na 95 stupnov, tiez,utierky.
Autorka
A ešte som zabudla žehlenie - raz do týždňa v nedeľu, ak som mimo domu, raz za dva týždne. Periem minimálne 4-5krát do týždňa.
Ja idem teraz menit pracu, budem pracovat kazdy den, ale zase skor doma. Vikendy planujem venovat sa iba dietatu, ak bude teda puberta chciet. Zvysok mi musi pomahat.
Ja nemam upratane na 100 percent.
Hit-ka je v tomto špecifická. To je náročné. Miesto žehlenia treba kúpiť sušičku. Ušetrí kvantum času
ja nezehlim zo susicky hned skladam
kosele si muz zehli sam alebo mali taku sluzbu vo firme ze dal koselu a za 2€ mu vratili opratu a ozehlenu
@bobaas prerabame dom, ked pride na technicku, dokupime susicku😉
@zuzanockamt dakujem.takze nie kazda je dokonala.super.asi som toto potrebovala citat.u nas zaostavame v domacnosti.vsade daco.mozno aj kvoli prerabke, dlho to trva, asi sa to vo mne nahromadilo😢
Deti si izby upratuju same, pomahaju s umyvackou, veceru si dokazu urobit same, aj desiate niekedy.
Asi ich musim viac zapajat, aj do ineho.. ponozky paruju..
Nezehlim.Nevarim max raz za týždeň, niekedy ani to nie.Obcas mám prevádzkový bordel, určite nemám upratané na 100%.Ak si mám cez víkend vybrať či niekde ideme alebo budem upratovať tak volím výlet.Alebo doma poviem, že sa nikam nejde kým nebude upratané, spolu to máme za hodinu a potom môžme ísť.Muz pomáha ako sa dá, pár dní v mesiaci má voľnejšie takže je plnohodnotný rodič ako ja, ale cca dva týždne je plne vyťažený, takže je všetko na mne, ale už sa nezeniem za dokonalým poriadkom, ani za ničím...
Pozri keď prídeš z prace obrad deti, večer im pusti nejakú rozprávku v telke alebo nech sa sami zabavia na chviľu ty zatiaľ naloz pracku, čosi poprac ja v tom mam systém každý deň čosi 1den prebehne prach, 2den kúpeľku, ďalší vydávam nikdy neupratujem dlhšie ako 40/50min, takto mam v priebehu týždňa popratany celý dom a cez víkend voľno na deti, pripadne 1-2hod zehlim kým sa varí obed... Deti si medzitým urobia úlohy a poobede mame voľný na nejaký výlet... A áno tiež mame 16a záhradu tua ma starosti chlap...
Vysavam sorry autokorekcia
No vidíš, tak si len opakuj, že nezlyhávaš, len sa stretli okolnosti v nevhodnom čase a je to iba na chvíľu. Ono sa to zlepší, len momentálne je toho veľa. Ak s manželom stojíte pri sebe a chápete toto náročné obdobie podobne, potom je všetko v poriadku.

Vidíš a to je to... každý by chcel mať dnes "domček" so záhradou, obrovské hypotéky, resp. obrovské peniaze to zožiera a potom to takto vyzerá... žena narobená, muž zodraný a život uteká pomedzi prsty. Neber to prosím útočne čo píšem, ale žiaľ, je to tak.
Pokiaľ z niečoho neznížite nárok, tak budete takto fungovať ešte roky rokúce.