icon

Ako prekonať túžbu po dieťati?

lilynovak
17. mar 2016

Ahojte ... potrebujem radu ako prekonat tuzbu po dietati. Mam 28 a priatel po 30. Sme spolu uz 9 rokov 🙂, byvame spolu, obaja mame stabilnu pracu. Pred cca 2 rokmi sme si povedali ze v tomto obdobi si zalozime rodinku. 2 roky presli a ja som sa uplne nastavila ze ano je ten cas , ze som pripravena na 100%, ze aj ked babo necakam uz teraz ho lubim a velmi velmi po nom tuzim :( Zacala som tuto temu uz milion krat no on stale ze nie nie ... Ze neviee a ze nechce este ale ze raz urcite . Vzdy ked s tym zacnem nikam to nespeje a on to len posuva. Teraz mi zase povedal ze mozno o rok mozno o dva zacneme len o nom realne rozmyslat. Vtedy mi vyhrknu slzy do oci a zovrie mi srdce :( Vidi ze sa trapim no aj tak nic. Kamaratka caka babo. Ja viem ze nutenie nikam nespeje no ako to prekonat v sebe aby som s tym prestala tzv. ,, otravovat " a seba samu nicit . Neviiem potlacit myslienky. Niekedy si poviem ved som mlada ok mam cas. No vecer ked idem spat to pride raz ... ako si mozem hovorit ze som mlada ze mam cas ked citim ze ten cas je teraz :((((( Mam z toho depky .

lilynovak
autor
20. mar 2016

@darkabarka23 dakujem 🙂

janickacrazy
20. mar 2016

@trubi no ved áno, ale zase nemám rada, ked všetci strašia mamičky dopredu, ved aj mňa strašili, že už som stará na dieťa a budem mať zlé výsledky, a čo porod a ešte k tomu tretí cisársky, bla bla.... normálne mi to liezlo na nervy

gagik
20. mar 2016

@lilynovak necitala som vsetky prispevky.Ale normalne nanho zatlac, ze proste bud sa pustite do plodenia alebo budes hladat inde. Akoze chlap si moze spravit dieta aj v padesiatke,on sa fakt nema kam ponahlat, ale bohuzial u zien je to ine. Mas na babo najvyssi cas, nemas na co cakat.l

trubi
20. mar 2016

@lilynovak držím palce. Urobila si dobre. Bude mať čas premýšľať nad tým. Verím, že to dobre dopadne. Nestresuj sa. Prečo by si nemala túžiť po dieťati? To je prirodzené. Dobre to dopadne, určite nechce o teba prísť.. 🙂 teším keď napíšeš, verím, že dobré správy 😉

trubi
20. mar 2016

@janickacrazy chápem, lenže jej túžba je teraz silná, tak dúfajme že sa chlap teraz rozhýbe, lebo nepovedal žiadny padny dôvod, prečo by to nemalo byť teraz

charity
20. mar 2016

Len aby to nedopadlo ako u mojej znamej... Je sama s sestrocnym dietatom. Ocko ich opustil s tym, ze on nevedel, ci rodinny zivot je pre neho, tak si to chcel vyskusat a zistil, ze to pre neho naozaj nie je... Pritom dieta vymodlene po 16 rokoch vztahu, kde sa ona obetovavala jeho kariere.

charity
20. mar 2016

@lilynovak Nechcem byt zlym prorokom, ale dovolim si este upozornit na fakt, ze Ty si otvorila vazny problem. On ho chce okamzite riesit... a ODLOZI to na utorok? Wtf??? Taketo odkladania dolezitych rozhovorov su typicke pre manipulatorov. Zvazia zatial taktiku... Velmi silno rozmyslaj, ci tohto človeka naozaj chces za partnera v dobrom aj v zlom... a ci ho naozaj realne poznas.

zuzulik236
20. mar 2016

moja asi by bolo na mieste zvazit o com ten vas vztah vlastne je... tuzbu nepotlacis ani neoddialis - viem z vlastnej skusenosti... kludne mu daj ultimatum typu ok pockam napr 6 mes (alebo kolko s ochotna) a bud sa pohneme dalej alebo ahoj cau koncime... myslim ze ked vztah trva tolko rokov a stagnuje co bude o 20 alebo 50r?? budete sa mat vobec o com bavit spolu?? ty tuzis po dietati on po pokojnych nociach.... tebe hodiny tikaju jemu je to jedno.... neni dobry napad tlaci niekoho do dietata ( aj ked aj tak sa da) ale zamysli sa nad tym.. -ty cakas a cakas a cakas... prejdu 2 roky potom zas sa najde dovod preco nie a posunie to o dalsie 2-3 roky... zasa cakas a potom bude zas nieco dolezitejsie az prejde 10 - 15 rokov ty si uvedomis ze dieta vlastne nebude a co dalej?? on si najde niekoho kto nebude dookola omielat to iste a hystercit o tom ako chce dieta a ty sa utrapiss... moja rada zhodnot si svoje priority a zariad sa podla toho.. ved nemas 16 a casu do nevidim....

natalka13
20. mar 2016

@janickacrazy je rozdiel prvorodicka a tretorodicka v 35+

katrinka8
20. mar 2016

@charity - veď ale ona písala, že on je v zahraničí na služobke. Tak asi to nechce riešiť cez Skype, to je pochopiteľné 😉

majka99999
20. mar 2016

Porieste tu svadbu - ak je takyto rozlietany, necakaj pomoc pri vybavovani. S tym, ze od svadobnej noci sa ide naostro. Uvidis, ako zareaguje.
A este raz sa zamysli, ci chces priviest dieta do vztahu s clovekom, ktory nerespektuje terminy. Moje byt z neho dobry otec, ale dnes sa vela muzov boji zavazkov, su nezreli aj v 30ke. Co sa stane, ak dietatko zdrave nebude? Si si ista, ze ti bude oporou?

eliska13
21. mar 2016

@darkabarka23 to su take chlapske reci🙂 co si myslela, ze im povie na pive, ze tuzi po detoch??

eliska13
21. mar 2016

@charity nikto nevie ako dopadne ako sa zachova partner po x rokoch.

charity
21. mar 2016

@eliska13 Suhlasim. Preto treba starostlivo vyberat partnera a nezatvarat oci pri varovnych signaloch.

janickacrazy
21. mar 2016

@natalka13 áno, máš pravdu, ale zase netreba ženy strašiť dopredu, že dieťa po 30 je už pomaly katastrofa, poznám kopu žien, čo mali prvé po 30 alebo aj po 35 a všetko prebehlo v pohode, deti zdravé

darkabarka23
21. mar 2016

@eliska13 keby sa jednalo len o chlapské reči,dávno by deti mali, a toto bolo už pred cca 2 mi rokmi 😉

andrea1010
22. mar 2016

@trubi ďakujem 🙂

andrea1010
22. mar 2016

@janickacrazy ja nevravím, že po 30tke končí život a keď to príde, tak fajn, iba konštatujem, že som mohla mať detičky aj skôr, nič by sa nestalo a vychovala by som ho aj v 20tke, sama si však neviem seba predstaviť mať pred 40 dieťatko, už teraz mám nervy z tohto tehotenstva a že vraj najkrajšie obdobie v živote, dovolím si nesúhlasiť, jediné to krásne je, keď sa môj malinký Jurko v brušku pohne a ja viem, že žije a je v poriadku 🙂

trubi
22. mar 2016

@andrea1010 to je najkrajšie keď sa pohne 🙂 niekedy ho cítim teda poriadne 😀 aj ja by som mu už chcela hovoriť menom, len priateľ to nechápe, vraj je na výber mena ešte čas..

trubi
22. mar 2016

Dúfam, že sa tu zajtra dočítame dobrú správu 😉

janickacrazy
23. mar 2016

@andrea1010 Tak vieš, každá žena má iné tehotenstvo a inak to prežíva, vek nie je až taký podstatný v tomto, viem o čom hovorím, ja som bola tehotná v 22, v 33 aj v 38, takže to možem pekne porovnať. Možem ti skludom povedať, že najvačšie nervy a stresy som mala ako 22ročná. Teraz tretie tehu bolo plánované, žiadne nevoľnosti (pri prvom a druhom to bola katastrofa), žiadne probémy, testy na jednotku, cítila som sa dobre. Porod najlepší, zotavenie po porode najrýchlejšie z tých troch. Aj sestričky sa čudovali, že behám ako srnka. 😀

cecil36
23. mar 2016

@andrea1010 suhlasim s @janickacrazy nie je to o veku, moje prve tehu v 24 bolo horsie ako to v 38, aj porod bol ovela lepsi ako prvy. A co sa tyka vychovy, pri malom som ovela pokojnejsia ako som bola pri dcere v 24.

andrea1010
26. mar 2016

@trubi no môj sa doteraz nestotožnil s jurkom, ale keďže von ho hbudem tlačiť ja, tak sa s tým pomaly zmieruje a bude Jurko, ďalšie meno nechám na ňom a budem sa pomaly zmierovať ja :D 🙂

trubi
26. mar 2016

@lilynovak stále sa neozyva ako dopadla :(

trubi
26. mar 2016

@trubi ja by som chcela Sebestiána, ale môjmu sa nepáči, že by mu hovorili Sebko

trubi
26. mar 2016

@andrea1010 najskôr som písala sebe 😀

ja by som chcela Sebestiána, ale môjmu sa nepáči, že by mu hovorili Sebko

alerka
26. mar 2016

@lilynovak ako si dopadla??

angela5
26. mar 2016

@lilynovak moj bol presne taky isty.. zmenil nazor z mesiaca na mesiac... doteraz neviem preco (zatial sa nam ale aj tak nedari).. ...Jednoducho raz pocas sexu sa vobec nechranil a isiel naplno, co bol pre mna sok... A to bolo v obdobi ked som mu s tym prestala pilit usi a hovorit o plodnych dnoch.

Pokial sa to tak do roka nezmeni odporucam prehodnit vase spolocne priority vo vztahu a aj tak nejaky rozhovor na tuto temu by nebol na skodu..

trubi
27. mar 2016

@angela5 v utorok mala mať o tom s ním vážny rozhovor a odvtedy sa neozýva ☹

bluka2
24. aug 2016

Nic nove v tejto teme?
@lilynovak?