icon

Ako presvedčiť manžela, aby chcel ďalšie dieťa?

6. jan 2025

Ahojte môj muž 36, ja 34. Ja by som veľmi chcela, on vôbec. Najväčší argument je, že už mu je takto dobre. Aj mne je fajn, ale strašne sa z detí teším a preto si hovorím, že by som ešte chcela.

Prvé bolo také, že som ani nevedela, že ho mám a druhé som si už neskutočne užívam. Prvé má 7 a druhé zachviľku 4. Ako mám muža prehovoriť? Naposledy mi povedal, nech už s tým prestanem, lebo je pevne rozhodnutý. A mne to stále nedá pokoj.

slovakboy
6. jan 2025

3 deti sú ideál. Moji rodičia keď som bol dieťa mi vraveli, že keby mal každý len 2 deti, tak sa nepremožíme na zemi. A tak u nás v rodine mal každý len dve deti. Aj v manželkinej. A v Číne museli mat len jedno dieťa. Tak hrozne ich vláda riadi ľudí, že im nedovolí také základné ľudské právo. A teraz už by aj chcela ich vláda aby mali viac detí lenže systém je tak nastavený, že po pandémii ľudia už ani to jedno nemajú a demografia tam ide do kitek. Ľudia starší, ktorí túžili a nemohli to nechápu. A pritom 7 miliárd ľudí teoreticky upratáš do jedného kraja na Slovensku. Ľudí nie je veľa, len zdroje na naše prehnané potreby sú obmedzené. Ak by nám stačilo mať to čo stačilo ľuďom v 60 tých rokoch, všetko dôležité by sme mali a mal by to každý. Ale to som sa rozfilozofoval.
Žiaľ na to, že tri deti je lepšie ako dve som prišiel neskoro. A sám som bol pohodlný to meniť. Už by nám nestačilo štvormiestne auto, ale musel by byť Van. Atd atd. Pritom toľko toho sa u nás vyhodilo oblečenia, hračiek, jedla, že by to tretie dieťa krásne zvládlo. Dúfam, že to nebude číiať moja manželka. Nepovedal som jej, že to ľutujem, že sme mali len dve deti. Aai to tuší. Ale je to moja chyba nie jej. A neviem ani čo by ona na to. Mám známu, ktorá mala tretie dieťa už keď tie dve boli na strednej. Neľutuje a u nich v rodine má každý tri deti. To už sa pri rodinných oslavách ťažko zmestia na fotku. Taká rodina rastie. Dvojdetné rodiny pomaličky sa zmenšujú. Vždy niekto z dvojice detí ostane bezdetný alebo slobodný, a tak je ten tretí vynikajúca rezerva. Sila navyše. Tá, čo tú rodinu rozrastá.

marianarem
6. jan 2025

Neprehovaraj, pockaj nejaky cas, ci sa to nezmeni. Ak bude k tomu nejako dotlaceny, nemusi to dopadnut dobre. Poznam babu, ktora takto tlacila s druhym, aj dotlacila, no manzel sa nakoniec obidvom detom vobec nevenuje, zasiva sa s tabletom.. Aj tu sa obcas objavi taky pripad, ked muz po dietati nad jeho ramec vyhori, zacne sa uzatvarat, unikat. Naozaj sa neoplati mat nasilu dieta s clovekom, ktory sa nan neciti. Aj samotne dieta ma najlepsi start do zivota, ked je obidvomi chcene.

kristinka92
6. jan 2025

@deninka233 ja neviem a ako inak ma človek povedať že ďalšie dieta nechce? proste nechce, vybavené. keby je to opačne že žena nechce tretie a jej názor sa neberie do úvahy tak by to bolo v poriadku? No nebolo. A muž ma rovnaké právo povedať že už ďalšie dieťa nechce

lalenka33
6. jan 2025

Keď chceš ďalšie dieťa a tvoj muž nie, tak sa s ním rozveď a sprav si ho s niekým, kto ho bude chcieť. Ako sorry, ale rady typu kup víno a ani nebude vedieť sú na urovni totalnej chudery. Ja byt chlap a toto mi spravíš, tak je koniec a staraj sa sama. Dieťa niesu nové topanky, nabytok. Dieta je zaväzok na xy rokov.

h2
6. jan 2025

@slovakboy Prepáč, ale nesúhlasím. To, že podľa teba je ideál 3 deti, neznamená, že je to všeobecný fakt. Pre teba sú ideál 3 deti, pre iného 2, pre ďalších 1, 4, 5, alebo žiadne. Na toto neexistuje univerzálna odpoveď. Tak isto neviem, odkiaľ si zobral, že vždy niekto z dvojice detí zostane slobodný bezdetný. Ja mám jednu sestru a obe máme deti, ja jedno, sestra dve. A kopec ďalších ľudí, ktorí majú 1 súrodenca, majú rodiny obaja. To je úplný nezmysel, že tretí súrodenec je rezerva, lebo druhý nebude mať deti. Môžu byť aj 5 súrodenci a deti nemusí mať nikto z nich.

bluka2
7. jan 2025

@h2 rezerva je aj v prípade, že proste niekto zomrie. Niekedy som čítala, že na zachovanie rodiny treba 2.4 dietata, čo sa v tomto prípade dá zaokrúhliť iba smerom nahor 🙂

taktotedanie
7. jan 2025

Takych uz bolo ´ to by neurobil”
Si egoista, venuj sa rodine a nechaj manzela na pokoji, nemozes od neho neustale toto vyzadovat, ked nechce tak nechce

jana_eyre_2
7. jan 2025

Ja som chcela 4ri, muz sa na to necítil, tak máme tri.. keby sa necítil na 3 máme dve.. podľa mňa keď už nejaké deti sú a partner sa necíti na ďalšie, tak to treba akceptovať.. dá sa na to nastaviť, len to chce čas.. predstav si, že by si ty nechcela tretie a on by ťa do toho tlačil.. podľa mňa to je jednoducho príliš.. máte dve zdravé deti, váž si to.. nie všetko ide podľa plánov a predstav..

kassandra25
7. jan 2025

My s tým neurobíme vobec nič. Uplne zbytocne si sem napísala svoj problém. My to nezmeníme rovnako ako nezmeníme cenu v obchode za mlieko. Poznam pripady, kde nedopatrením spravili tretie a bolo to ako s druhym, aj to normálne vychovali, mali, nikto od nikoho neodisiel, ako ti tu radia, ze prides o muza a prichodom tretieho dietata. Ale ked je vsetko u vás v poriadku, aj sa má k tým deťom, funguje to v manželstve a on si iba dovoluje vopred povedat, ze nechce tretie dieta, lebo mu je príjemne mat vás takto vsetkých ako rodinu, kde vás má troch, lebo aj lahnut si chce, aj na wc ísť, aj najest sa chce, ze on nechce zobronit o zivot pri tretom dietati a ty si sem uz s tým problémom napísala, tak ja nevidím dovod si nespravit hned teraz tretie tvoje dieta, ked tak tuzis este dat zivot, s niekym iným, kto by chcel a porozmyslala by si, ako budes a s kym dalej zit, zivot tým pádom dáš, alebo rokmi si počkas este na manzela, ci mozno o 5 rokov nebude chciet aj on dieta, mozno jeho odpoved bude o par rokov iná. Tretia varianta, su aj pripady, kde nedopatrením mali tretie a to by si pockala, coho sa dockás od zivota a manzela. My ti s tym vobec nijako nepomozeme, bolo zbytocne sa sem s tým obrátit, moznosti su vzdy nejaké, do ktorej pojdes, je na tebe.

mata0076
7. jan 2025

Drzim palce aby ste dosli 3 tiemu dietatku. Podla mna 3 deti je akurat, daj mu cas mozno rok dva este a zmeni nazor. Urcite je to skuska aj vztahom ale ked velmi tuzis po dalsom preco nie. Ja mam 2 malinke deti dalsie uz asi neplanujeme ale keby sa nam pritrafilo tak ho prijmeme sak pri 2 vychovame aj 3 tie.

h2
7. jan 2025

@bluka2 Našťastie sa nemusíme riadiť tým, čo je treba na zachovanie rodiny.
A ak treba zaokrúhliť 2,4 dieťaťa, tak mne to vychádza tak, že z 10 rodín bude mať 6 dve deti a 4 tri deti. Nie, že všetci 10 budú mať 3.

lavender94
7. jan 2025

Bohužiaľ v tejto situacii je vzdy na koni ten, co nechce. A ked sa tvoj muž rozhodne že nie, tak mozes robit co chceš. Mne toto cele pride že ho vnímaš len ako darcu spermií nič viac. Ani pol slova o vašom vzťahu, o tom ako trávite čas vy dvaja furt len deti deti deti. Ale ty nie si len matka, ty si aj žena, manželka. Ak prestaneš vnímať tvojho manžela ako muža tvojho života a bude pre teba fakt len opatrovník tvojich detí, tak ste skončili. Mate dve deti. To je aj dosť nemyslíš? Tretie by znamenalo väčšie auto, byt, menej času pre vás väčšie odcudzenie, menej financií. S tretím pôjdeš do prace kedy. O ďalších dajme tomu 5 rokov? Už teraz si asi dlho bez prace po takej dobe po tebe zamestnávatelia ani nešteknú. Teda aj nemáš nejaké dobre vzdelanie Na to si pripravená? Dosť možno budeš pracovať za minimálnu mzdu na pol úväzku a ešte budeš každý druhy týždeň doma s chorobou.

bielasovicka
7. jan 2025

Prepáč, ale to co je za argument ze ty chceš darovať ešte jeden život aspoň, a preto chceš dieťa.... Väčšiu hlúposť som v živote nepočula.

rorino
7. jan 2025

Máš dve zdravé malé deti,keby ste nemali žiadne a on by nechcel,to by bolo iné.Ale takto?🤦🤦🤦

cyberk
7. jan 2025

Dieta, ktore partner nechce, si spravi fakt len pi… poviem ti to tak, moj velmi dobry kamos zazival peklo do 10r doma lebo jeho matka ho chcela a otec nie. Ona si mysli, ze mu zachranila zivot, ze na potrat nesla, absolutne nechcela vidiet, ze ten chalan sa len trapil a detstvo mal pokazene vdaka nej. Toto laska nie je. Ak nenavidis svoje dieta, tak si ho sprav, ale netvar sa potom ako super matka, co si vydupala dieta a “lubi ho”.

rorino
Autor odpoveď zmazal
terry658
7. jan 2025

Ja som tiež chcela tretie a muž ani počuť. Tak som sa s tým zmierila a začala sa sústrediť na seba. Strašne ma to trápilo ale povedala som si, že nebudem tlačiť na pílu, keď nechce. A neuveríš. Moje tretie dieťa má už rok a pol. Muž si to po roku rozmyslel.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
darmasiswa
7. jan 2025

ak mas na ucte nadpriemerny zostatok na zabepecenie seba a deti na cely zivot, tak maj deti kolko chces a vobec sa nemusis obavat s kym, ak si vsak odkazana na starostlivost manzela, a hlavne financnu, tak si vaz co mas. Mat deti je velka zodpovednost, a nie tvoj zvlastny vyrok, ze ty im chces dat zivot, nie, to nie je tvoj dar pre nich, deti su dar pre nas

petronela1985
7. jan 2025

Aj ja by som mala rada tri deti, mám 9,5 ročnú a takmer 2 mesačné bábätko. Manžel je zásadne proti. Holt, kompromis nie je možný. Musím to akceptovať, aj keď mi to bude ľúto, za tých 18 rokov už viem, že keď povie nie, tak to platí. Neoplatí sa lipnúť na snoch, keď ich nevieš sama zrealizovať. Lebo mať dieťa je rozhodnutie dvoch ľudí. Radšej to prijať, byť vďačná za to, čo máš a nesústrediť sa na to, čo by bolo keby, ale na to, čo máš teraz.

jana_eyre_2
7. jan 2025

@cyberk snáď ho mal pokazené vďaka tatkovi čo sa nevedel zmieriť so zodpovednosťou a nie vďaka matke ktorá ho ľúbila.. to je trocha dosť divný pohľad..

cyberk
7. jan 2025

@jana_eyre_2 nie je, matka vedela, ze ho otec nebude chciet nikdy prijat a tak sa k nemu aj spraval, este by som pochopila keby ho opustila a vychovavala dve deti sama (ale to by pak trpelo, za jej blbost, ich prvorodene dieta) takze radsej ostala s nim a pozerala sa ako to dieta trpi 🙄 to je uzasna sebeckost, ten chlapec si dodnes nosi traumu z detstva a jej prvorodena deti naoplatku ani nechce, neveri na lasku, ani stastnu rodinu🫣

slovakboy
7. jan 2025

@h2 ja som to myslel globálne, že 3 deti sú ideál a nie 2 deti. Každý ma právo mat tolko deti koľko chce a zvládne. Len som objasňovať aké boli úvahy pred 40 rokmi a aké mám ja teraz a prečo. Demografi aj hovoria, že správne je mať na udržanie obyvateľstva 2,5 dieťaťa na ženu alebo také podobné číslo to je. Viac ako dva a menej ako tri.

josoboso
7. jan 2025

Treba vyskúšať polohu na koníka až do konca zajazdiť

mamutka
7. jan 2025

No a? My tu nevieme ako žijete, či už muž nemá plne zuby toho, že všetko platí sám. Či by sa mu nedýchalo ľahšie, keby si zarábala, či máte veľkú hypotéku, ako to máte s bývaním, či sa mu chce kupovať väčšie auto, lebo tri sedačky nie sú dve sedačky a pod.
Asi ma nejaké pádne dôvody, prečo už nechce. A mozno o pár rokov zmení názor. Hlavne na to netlačit, len sa kľudne porozprávať.

aurinia
7. jan 2025

Ja by som počkala, deti ti podrastu, neskor ti aj pomozu so starostlivostou. Moj mensi ma 11 a veru by sa vedel pekne postarat. Aj msju pekny bztah. Ak sa teda manzel rozmysli. Jedina rada je netlacit na neho a často suložit. Možno sa aj nahodne podari

h2
7. jan 2025

@slovakboy 🤷‍♀️ Globálne sú 3 deti ideál pre niekoho, zatiaľ čo pre iného sú ideál 0, 1, 2, 4, 5... Nemusí byť ideálne to, čo zodpovedá demografickej štúdii na udržanie obyvateľstva.

h2
7. jan 2025

@aurinia Ona má 34, asi nechce príliš dlho čakať a rodiť po 40, nehovoriac o tom, že potom sa to už ani nemusí podariť.

estellas
7. jan 2025

Ja tvojho muža chápem.
Keby mňa nútil mať ďalšie dieťa aj keby som nechcela tak by mi to nebolo príjemné.
Myslíme že dve deti sú postačujúce v dnešnej dobe.

ghoul_
7. jan 2025

Rešpektuj názor svojho muža - keď nechce tak nechce a hotovo