Ako presvedčiť manžela, aby nekupoval Xbox?
Ako vydiskutovat s manzelom ze chce kupit dietatu XBOX? mame 10 rocneho syna ktory sportuje, kedze trvam na tom aby robil nejaky sport ale manzel prisiel a tym ze kupi XBOX aj maly furt "place" ze chce ale ja to jednoducho doma nechcem 🫣
Ale rozumuiem ti, zas to bude nieco s cim budes musiet bojivat, sadnite si a vyargumentujte si situaciu, drzim palce
Ja som tiez bola proti. Najskor...
No vacsina deti v triede ho naozaj ma, prip.podobnu takuto hru. A nechcela som, aby sa i náš cítil neprijemne, menejcenny medzi detmi. Aby sa mu posmievali. No máme dohodu ze heslo nan viem len ja a manžel, syn vie ze najskor povinnosti skolske, domace, krúzok, potom ked chce mu ho pustime. Nemam nic proti tomu, ved musi aj dieťa oddychovat. Hry ziadne strielacky, proti tomu som. Bolo a je to pre neho uuuau.,no vobec ho nehra každý deň. Len ked chce. Učí sa stale vyborne, športuje 3x ryzdenne a číta knihy. Nezanedbava nic co dovtedy robil. Xbox bol skor len kvoli spoluziakom aby sa mu neposmievali. Ked ho dostal, bol velmi rad, spokojneji chodil do i zo skoly. Niekedy si deti robia veelmi zle medzi sebou posmievanim, urazkami...
Samozrejme ze mu nekupujeme vsetko co si zmysli, co maju i ostatní spoluziaci, vela sa s nim rozpravame, je rozumny, pochopi..
No viem ze kupou xboxu sme posilinili jeho sebavedomie pred detmi aby sa mu neposmievali. Niekedy treba pozerať aj ocami deti a ako sa oni citia pri druhych.
My vidime xbox takto 🎮😃
Ten xbox nechce skôr pre seba a syn je iba zasterka?
Nejak moc to preháňate. Môj syn ma xbox od 4 rokov a uplne v pohode teraz ma 6,5.Tetaz sme mu este dokupili volant tak to bola radosť ,hraje to viac menej iba cez víkend alebo ked ja uspavam mladsiu dcerku .Neviem si predstaviť aby len chodil na krúžky doma sa len učil a žiadna zábavka kde vypne aj to dieťa. Dohodnúť sa ze moze po škole ak ma hotove úlohy si zahrať 1,5 hodky cez víkend ak tak trochu viac a hotovo. Žiaden problém nenastane ak sa xbox kupi
@candii ona bude troll. Žeby sa normálny človek vyhrážal pri každej blbosti rozvodom.. určite si z nás robí srandu. 🙂
@autorka Však sa dohodnite že Max 1,5hod denne po urobenie si domácich úloh a povinností. A do 22.00 Max (aby šiel normálne spať). Hrať v obývacej izbe, aby ste to mali pod kontrolou. A bude to v poriadku.
Synovi dovoľujem hrať Nintendo, keď ma podrobené úlohy, popratane, v obývačke do času prípravy na spanok (on je menší takže do 7.30)
@lenkakravcova ja viem že si robí srandu 😁😁
aj ja si myslím, že je to blbosť a baby na to neletia...pretože bohužiaľ, hrajú to aj starší muži, no hrozné...ale ak je to fakt že dieťa, možno sa vyhrá a prejde ho to
autorka ja ta chapem ale rovno ti hovorim, tomu sa nevyhnes. Bohuzial je taka doba, kde pc hry su povazovane za relax. My sme relaxovali vonku na dvore s kamaratmi, dnesne deti relaxuju pri pc. Skor ci neskor tomu podlahne. Tu sú vacsinou mlade mamicky, ktorým hry na pc prídu uplne v poriadku, lebo uz ich zazili aj ony. Neostava ti nic ine, len sa prisposobit dobe, aj ked je to proti tvojej srsti..
My mame Nintendo uz takmer 2 roky a nehraju sa s nim vela.
Mladsi syn vobec (on ma takmer 10 rokov), a starsi obcas ale s nim mame iny problem - ako obmedzit telefon (nahnevany je na parental control), Nintendo nie je problem.
Tak si urcite pravidla.. za odmenu, dajte mu zahrat.
10rokov uz je vela, ide do puberty a chce skusit co maju aj je rovesnici.
Aj mne mama uplne vsetko zakazovala a aj pc hry. Malo to u mna a sestier dva vysledky. Hned po strednej sme sa odstahovali a kupili si co chceli.. doteraz nechapem jej zakazy.
Moj syn ma PS3, neprebadol mu. Ma 3dni v tyzdni,ked moze hrat. Urcujem cas inak cez tyzden, vykend, inak za odmenu - to funguje krasne. Prepadne tomu, len ak rodic nebude na to davat pozor. Daj mu dychat..
My máme 5 ročného a sem tam hra Xbox...nevadí mi to. Lebo sa veľa pritom aj naučil...
Mame xbox a deti to aj tyzden nezapnu a ked uz aj zapnu ked su chori tak hraju 1-2hry a to je tak 20minut a vypnu ho. Nemyslim si ze ked ho dostane tak tam bude stale, asi zo zaciatku hej bude chcet hrat lebo je to nove ale potom to zunuje podla mna. Nebala by som sa. Niekedy sa ja hram xbox ked mam 15min cas je to fajn relax premna pri kave 🤣
My mame ps5 a hra sa na tom aj tak len manzel...kazdy zazrak trva tri dni a tak to bolo aj s tymto...starsia si na tom presla hogwarts legacy a ako to dohrala tak o ps ani neprdne.
Som jedina, ktora ti to schvalujem. Svet je plny deciek ktore su zavisle na hrach a nevedia bez toho zit. Ak mas doma dieta ako ja a prve co ho napadne ked pride domov je telefon (ma limit denne 1 hodinu), alebo telka, tak ta uplne chapem. Radsej to doma nemat, ako stale hadky aby uz skoncil
A ten chlapec sportuje rád?chce to aj on,alebo len preto,ze Ty trvass na tom?
Urcite je velmi dobré,aby sportoval,len mi to podla toho ako si napisala pride trosku take,ze musi len to robit,co chces ty.
Trosku kompromis by som urobila a dovolila by som-no obmedzit na cas,kolko moze.jasne ze nedovolila by som,aby pri tom travil cele hodiny
Vsetko sa da casovo obmedzit a dohodnut sa na rozumnom kompromise. My dovolime napriklad pocas dazdiveho dna alebo sa povoli hodina denne, 2x tyzdenne, uz ako uznate za vhodne, aby nevznikla zavislost. My mame taketo obmedzenie aj na mobile, existuju na to appky, prejde napr. hodina a telefon sa "zablokuje", uz sa da iba bezne telefonovat. Takto na to nemusime striehnut my, aj ked lepsie je dieta pred koncom upozornit na bliziaci sa koniec, aby nechytilo nervy, ked sa to vypne uprostred hry, videa... Jasne, ze by bolo super, keby deti same vedeli prestat, ale tak to vacsinou nefunguje, tak tomu musime pomoct🙂 no a uplne im to zakazovat ja osobne nepovazujem za rpzumne, aj deti chcu ist s dobou, vediet robit s technikou, vidiet nove veci, oni potom o tychto veciach debatuju, co videli, s cim sa hrali; tiez sa chcu zapajat a vediet, o co ide, o com to spoluziaci hovoria. Proste kompromisy. Moji dvaja (mm a syn) obcas takto travia cas aj spolu a ja mam chvilu klud, samozrejme, aj sportovat a ine treba...
Vôbec na tom nevidím nič zle.A, keď sa bojíš nech tam nesedí celé dni tak to budeš regulovať."trvam na tom nech sportuje" a baví ho ten šport, je spokojný?či ty len trvas?
Už ide do veku kedy sa budu meniť aj jeho záujmy
Mame doma ps4 a nintendo a obaka dostali k vianociam od babky vlastny ipad.
Robia vela sportu (syn hra hokej- kazdy den! A dcera ma 3x hokej, 1x tenis a 1x basketbal). Okrem toho chodia von, stretavaju sa s kamaratmi, chodia do skoly tak si vies predstavit kolko casu im realne na tieto somariny zostava. To ze si syn zahra NHL na Playstation ci dcera zaskace pri tancovacke na nintende mi nepride vobec nic zle, ked je to v ramci casoveho limitu.
Ma to aj svoje vyhody, syn hra hry po anglicky, uz satam aj vela naucil, napr rozumie zahr.trenerom vsetky anglicke nazvy hokejove a pod. Netreba to ztracovat, treba len stanovit spravne pravidla
Nevidím nič zlé na tom aby syn a otec mali takúto zábavku. Normálne si treba nastaviť pravidlá kedy sa môže hrať, napríklad sa dohodnúť že cez týždeň maximálne hodina denne a cez víkend sa potom môže zahrať viac. Tiež som názoru že baviť intenzívne ho to bude maximálne 3-4 mesiace potom to bude skôr občasná záležitosť.
Ja ta chápem, asi preto, že som na hrách sama nevyrastala , našťastie ani manžel to nemá ako relax alebo koníček. Mne stačí, že vidím ako sú deti zavisle na hrách, prídu zo školy a len gamblia ani von nechcú ísť, niektoré hrajú dokonca pred školou ráno. Môj ma len minecraft na PC a aj to je otravné stále sledovať koľko hra a obmedzovať, lebo by pri tom bol stále, keby sa da.
@zuzu11166 syn sportovat chce
Ani my nemáme doma takéto hračky. Keby bolo po mojom, odstránim z domu aj televízor. Ja Ťa chápem, je to zbytočnosť, ale vnímam, že na deti sú vyvíjané v tomto smere veľké reklamné aj rovesnícke tlaky

Ahoj, schovas dialkove od telky a nebude tam nonstop, co pozera telku tiez nonstop?