icon

Ako presvedčiť manžela na druhé auto v rodine?

6. feb 2025

Museli ste si auto pre vas vybojovat/vyhadat? V mojej rodine mali vzdy zeny svoje auta, mam od 18r vodicak a vzdy som vela a dobre soferovala. Muz vsak dlhodobo nevidi prioritu v kupeni auta pre zenu s dvoma detmi. Peniaze na uctoch su na kupu kludne aj noveho, ale nikdy to nie je priorita a su ine oblasti, do ktorych by tie peniaze mali byt investovane. Ked sa snazim otvorit tu temu, dosiahnem iba dusnu atmosferu doma. Auto ma cez tyzden on do roboty. Vikendy ked tak ideme spolu niekde. Po doktoroch, na kruzky do roboty a na male nakupy chodim MHD. Velky nakup urobi on. Roky utekaju a mne chyba prax jazdenia, ktoru som mala kedysi perfektnu...

oskvarka
9. feb 2025

Tak ako ja som za jedno auto v rodine kôli ekológii ..aj mi máme len jedno a to byvame v dedine vedľa mesta ..takze bežné spoje žiadna MHD... Ale teda auto má u nás vždy ten kto ma deti..ten čo chodí len do práce chodí dopravou... Veď je sám tak to má v pohode...

livia341
9. feb 2025

Vas muz ci manzel je riadny sebec vobec nemysli na rodinu. Na Vasom mieste, ked chodite na nakupy, kruzky a po doktoroch by ste mali mat auto vy lebo ste traja a Vam sa oplati ako jemu samemu co moze chodit kludne MHD. A nakupy velke stacia raz za tyzden cize cez vikend a male nakupy sa spravia v beznom dni. Tak jemu netreba auto vobec. Staci Vam jedno auto. Na dalsie auto su naklady na opravu, benzin, poistku,..
Neviem ci ste z mesta ci z dediny. Lebo my sme z dediny a auto jedno nam staci, kedze muz mava 2 dni homeoffice a 3 dni berie auto do roboty do mesta. A ja robim v dedine tak chodim pesi. A mam to za 5 minut. A co sa tyka kruzkov a po doktoroch chodievam ja kedze nema cas a nervy na doktoroch a v tom case ma hommefice alebo ide busom primestkym ktory sa da doviezt az pred robotu. A tiez povedal ze 2 auta a ja naco zbytocne navyse naklady ked robim na dedine a on do mesta ide 3krat.

sidicek
9. feb 2025

Ja som svoje auto práveže predala.Do práce to mam 10 min peso ,do centra 20, zastávku pred domom.Ale všetky rozvozy, nakupy lekárov a väčšinu krúžkov rieši muž .Ja mam pokoj 🙂

barbie2023
9. feb 2025

Nechápem čo je to za manžela a otca ..a za druhé, peniaze nezarabas ? Lebo keďže chodíš do práce tak evidentne sa podielas aj na rozpočte takže nevidím dôvod prečo si to auto nekupis. Keď nesúhlasí tak jednoducho chod a kúp si sama. Si dospelá a svojprávna.

barbie2023
9. feb 2025

Ja mám 3 deti. Máme 2 auta,ale manžel už druhý rok chodí do práce na bicykli. Akože fakt ,ja by som bez auta skončila ..a to on sám mi kúpil auta, ani som o tom nevedela. Lebo mi chcel dobre aj deťom. A kebyže máme jedno tak buď deti a nakúpi rieši on alebo by proste chodil inak a auto by mi nechal. Tak sa chová ale dospelý a zodpovedný človek a nie sebecký hnup.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
petushka7
9. feb 2025

Ja napríklad vidím velke mínus, že jedna rodina ma dve a viac aút..hlavne z hľadiska životného prostredia ..tobôž keď sa vozí 1 človek..z pohodlnosti .. mame malé deti, 1 auto ..vždy sa s manželom dohodneme a auto má ten kto sa potrebuje premiestniť s deťmi rýchlejšie ….muz nemá problém ísť do prace vlakom/busom, pripadne sa zvezie s kolegom..ja tiež autobusom ak treba, určite by ma nenechal ísť mhd k lekárovi alebo na veľký nákup..ale mat dve auta je podľa mňa nie že luxus, ale lenivosť….potom tak vyzerajú je parkoviská na sídliskách..preplnené

h2
9. feb 2025

@lonely66 Ja som ani nepísala, že ten chlap je hajzel, ani si to nemyslím. Ja som písala, že keď auto chce a má naňho, nech si ho kúpi.

hopsas
9. feb 2025

Akože on chodí sám do roboty autom a ty s deťmi a do svojej roboty MHD? Ja by som toto netolerovala. Pán je nejaký rozmaznany. Ja by som mu oznámila že auto potrebujem a alebo sa budeme striedať alebo si pôjdem kupit vlastne.

janka0702
9. feb 2025

Nikdy som nemusela manžela prosiť prvé auto mi kúpil keď sa nám narodila dcéra po 2 rokoch my kúpil ine lebo do toho prvého vrazil uz vela peňazí a terqz tento rok na vianoce mi dal pod stromček auto už pár mesiacou som mu vravela ze co mam auto je malé ze mame 3 deti ze by som viac chcela 7 miestne ak bude taka možnosť niekedy aj som si vybrala aké sa mi páči a bum pod stromčekom v krabičke boli kľúče od auta nikdy ani vo sne by ho nenapadlo aby som chodila autobusom lekara mam tak isto v susednej dedine pre mňa je auto velmi dôležitá vec na fungovanie manžel pracuje v zahraničí takže

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zltalienka
9. feb 2025

Mne táto téma nedáva logiku. Ak autorka "vzdy som vela a dobre soferovala" ako je možné, že nemá vlastné auto už pred svadbou a deťmi? Čie auto "veľa šoférovala"? Rodičovské? To tak na víkend, nie na "veľa" šoférovania. Čo Ti bránilo kúpiť si vlastné auto už pred svadbou a deťmi? Hlavne keď vo vašej rodine mali ženy vždy svoje autá ako píšeš hneď v prvej vete.

michbel
9. feb 2025

“manzel mi kupil”, ako by som zila v Afganistane 🙈

lavender94
9. feb 2025

Ale ja nechápem prečo by on mal mať väčšie právo chodiť autom ako ona. Aj keby mala dostupnú prácu školu krúžky doktorov v pohode na mhd, tak to automaticky znamená, že je rozmaznana panička, ktorá si potrebuje vyvážať riť? Pre boha veď tým autom človek ušetrí kopu času. Ráno keby mám všade chodiť mhd tak musim vyštartovať o polhodinu skorej a to ráno neriešim ani logistiku decka. By som zošalela za mesiac keby mám nonstop niekde na zastávke stáť a čakať na mhd a toto absolvovať niekoľko krát za deň. Ďakujem pekne neprosím. Asi som rozmaznana panička no… čo už. Radšej budem rozmaznana panička ako stepovať na zastávke a tráviť raz toľko času len presunmi z bodu a do bodu b

ikuska27
9. feb 2025

MHD nech chodí on...ty chodíš s deťmi, auto si vezmi ty....no a uvidíš ako poprášite kúpiť druhé 😄ja si bez auta už život ani predstaviť neviem...to akoby som bez nohy 🫣ale bývame na dedine 20km od mesta

ibatanecnica
9. feb 2025

Ma pravdu. Na co druhe auto? Toto si zober ty a on nech hodi MHD. Problem vyrieseny.

mimi3008
9. feb 2025

Cize ty vykryvas aj vozenie na kruzky a musis si vystacit s mhd a panko sa vyvaza autom? Tak potom ber auto ty, ved ked len do prace on ide, to zvladne mhd. Velky nakup spravi tak, ze pride domov mhd, vezme auto a pojde na nakup

ramzesa
9. feb 2025

Nie, nemusela. Ani som nejako po tom netúžila. Ale manžel nás nemohol všade voziť, tak som si spravila vodičák a šoférujem. Aj keď sme mali iba jedno auto, tak som ho šoférovala. Podľa potreby sme si ho medzi sebou posúvali. Keby nemusím riešiť krúžky, tak mi je oveľa lepšie chodiť MHD alebo pešo. Ale zasa v lete viem ísť s deťmi na výlet aj bez manžela. Nemusíme celé leto čakať na jeho dovolenku. Treba si spolu sadnúť a porozprávať sa o tom. Akože fakt si neviem predstaviť, že si v manželstve kúpi niekto sám na tajnáša auto 😀. Veď to sú ďalšie financie, ktoré idú z rozpočtu rodiny, nielen pri kúpe.

ramzesa
9. feb 2025
vinifred
9. feb 2025

Choré...kde sú peniaze,tam sa vytvoria problémy..kde niesú,ľudia sú súdržnejší..nemá bokovku?Niesi pojazdná,viac závislá od neho..a just si ho kúpim sama,prevetrám účet..peniaze majú cenu,len keď sú v obehu..😁

emily.s
10. feb 2025

Veď si kúp auto. Si dospelá, svojprávna osoba. Nepotrebuješ nikoho presviedčať, ani prosíkať.

lenkaaa25
10. feb 2025

Nech si to on vyskúša jeden týždeň s deťmi a MHD... Možno zmení názor...

nyusika
10. feb 2025

Manžel môže do práce jazdiť verejnou dopravou, ty budeš mať k dispozícii auto.
A stačí vám naozaj iba jedno 😁
Normálne som sa vytočila...kks, pán si ctenu riť vyváža a žena nech sa postará

nyusika
10. feb 2025

A ešte doplním - častokrát vidím, že keď je v rodine väčšie, bezpečnejšie a pohodlné auto (napríklad nejaké SUV) a druhé nejaké maličké, staršie...tak muž na cestu do práce a z práce používa to lepšie, auto inak celý deň stojí na parkovisku pred jeho prácou...a žena celý deň lieta na malom - rozvoz detí, nákupy, krúžky....

Ani tomuto nerozumiem.

jozinzbazin22
10. feb 2025

Ja som si do prace kupila minuly rok podla seba,sice sme vyberali spolu s muzom,ale vtom to nechal posledne slovo,toto auto chcem,toto sa mi lubi.Zavolal,a isli sme pren.Za mesiac od uspesneho pohovoru,som mala auto.Teraz sme kupovali 8miestne,za tyzden mal muz popozerane,aj vyhody,nevyhody.a mame uz doma citroena spacetourer,tretie auto mame sustavne v oprave.To sme chceli nechat synovi ale ako by si financoval opravy,veru neviem,neviem.Uvidime ako sa este rozhodneme,ani parkovat ho neni kde,mame pristresok len na 2auta.
A tiez som mala vodicak od 18r pre peknu fotku,byvali sme v meste tak sme mali vsetko po ruke,muz si vodicak robil az pri 2hom dietati,35r ked mal.Ale ako nahle si muz kupil ine auto,to prve mi nechal a behal somnou,ucil ma na novo jazdit,a ukludnoval ma po ceste.
Treba si dupnut,treba mu to vysvetlit a treba vediet aj ako na muza,aby vzdy s tebou suhlasil.

ramzesa
10. feb 2025

@nyusika my máme veľké aj malé auto. Keďže chodím po meste, tak mi vyhovuje chodiť malým. S tou veľkou kravou by som mala často problém zaparkovať. Niekde aj prejsť uličkami. Takže nie vždy je to nejaká mužova sebeckosť. Ak potrebujem veľké auto, tak nie je problém. 😊 Ja čo skôr vídam v mojom okolí, tak ženy buď nemajú VP, alebo nechcú šoférovať. A myslím, že veľa mužov by prijalo, keby sa na to dali. 😊

silvia2013
10. feb 2025

Mne ho kupil sám 🙂)) dve autá su dnes úplne normálna bežná vec, hlavne ak obaja pracuju a ešte máte deti.

basska_b
10. feb 2025

No takto, on si mysli asi ze ho netreba. Nejaku prax jazdenia ti dopriavat evidentne nechce. To ty musis spísať že na co ho potrebujes. Nepises, kolko rokov maju deti,ci riesite skolu, kruzky, ako casto vam chodia busy tam, kam byvate, kto chodi na nakupy, ci chodis aj tak ze za kamoskami alebo perspektivne sa budes vracat do prace coskoro a potrebujes stihat casovo veci. Logicke argumenty by ho mohli presvedcit, ked nie, dispozicne pravo k peniazom hadam mas, chod a kup si.

Tuto napisu zeny ze "ja auto mam, bez neho by som to nezvladla" a ze tvoj muz je debil. Ja ti napisem, ze mam 3 deti a chodim MHD, som v tych busoch jedina. Manzel mi viackrat ponukal druhe auto, ale ja ho nechcem. Asi som debil ja 😃 Tym som chcela povedat, ze kazda mame individualnu situaciu.

amelia123
Autor odpoveď zmazal
tramtada31
10. feb 2025

Mame 3 auta, jedno sme vyuzivali najmä na dobrovolnicku cinnost, aj keď už na ňu kvôli detom nemame toľko casu, nechávame si ho ako rezervné. V tomto muž bol vzdy super, dokonca som si mohla vybrat auto, ktoré chcem, a to najlepšie mám ja. Bez aut by sme sa nezaobišli, ja potrebujem aj k praci. Častokrát prídem pre dieťa do skolky minútu pred zatvorením, ak by som nemala auto, tak ho nestiham ani vybrat