icon

Ako presvedčiť priateľa na dieťa?

21. feb 2024

Dobry den, s priatelom sa rozpravame o babatku. Zhodli sme sa obaja, ze uz by sme chceli ale priatel sa stale nevie odhodlat. Stale sa boji, co ak nebudeme mat peniaze a nebudeme vediet dat dietatu co potrebujeme. Byvame vo vlastnom, obaja mame dlhodobo prácu a viem, ze s financiami problem nebude. Stale sa o tom rozpravame, diskutujeme a riesime rozne veci okolo toho ale ja uz len cakam na to jeho konecne slovo, ze ano. Uz som zufala, lebo on vie ze chce ale stale sa nevie odhodlat. Neviete ako mu viac dohovorit, ze podme to skusit?Dakujem

Strana
z2
rivini
23. feb 2024

Ak neberies HAK a fungujete bez ochrany, tak ste sa vlastne pre potencialne dieta rozhodli. Ak mam byt uprimna, ja v dlhodobom fungujucom zabezpecenom vztahu tieto “rozhodovacky” nechapem. Hlavne ak deti mat chcete. Moze to vyjst zajtra, moze to vyjst o 5 rokov a nemusi to vyjst nikdy. Ak sa nechranite a este dieta necakate, tak nechapem, ake rozhodovanie vlastne riesite.

betulinka1
23. feb 2024

Daj mu ešte čas a užívajte si ten čas spolu, cestujte. Asi by som na tvojom mieste riešila skôr svadbu aj keď píšeš, že to nie je pre vás podstatné. Ale fakticky tam uvidíš ako sa k tomu postaví. Z môjho okolia, chlapi, ktorý poziadali priatelku o ruku, vlastne dali najavo, ze su pripraveny na dieta. Samozrejme to tak nemusi byt ale je to urcitym znakom zodpovednosti toho muza ako to ma nastavene v hlave.

17alexis
23. feb 2024

V prvom rade by som z priateľa urobila manžela. A až potom by som riešila tému dieťa.

adrianajozko
23. feb 2024

Tak na toto sa neda nahovorit. Moj muz sa strasne tesil na dcerku. Je pravda ze sme sa pokusali par mesiacov a neslo to tak sme troska tomu pomohli a o 2 mesiace boli 2 ciarky. On ma podporoval vo vsetkom ,vsetko sme spolu prezivali a kazde rano sme spolu pozerali testy. A zrazu boli 2 ciarky tak to bola taka radost obaja sme boli stastny. Od toho dna ma nenormalne setril, robili sme spolu a vsetko chcel robit za mna. Bolo to nadherne obdobie. Byvalo mi velmi zle a ku koncu som mala problemy s dychanim, s tlakom,s culrovkou aj arytmiou. No bolo to velmi narocne mala som uz 43 rokov a pribrala som 25kg. Ale nas to este viac spojilo vsetko robil aj v domacnosti obletoval ma kupoval vsetko no cele tehotenstvo bolo s nim krasne. Ked sa narodila dcerka teda bol najlepsi otec aj manzel na svete. Boli sme pre neho priorita a stale sme. Chceli sme to obaja spolocne a nikdy nebudeme lutovat. Nikdy nemoze nikto nikoho do deti nutit ked to nechce od srdiecka a netesi sa na to ako ty tak to moze dopadnut aj zle. Ale mozno ked zbada babetko tak sa do neho zamiluje ze bude ten najlepsi otecko na svete. Ty ho musis poznat a ty musis vediet ci by bol dobry otec. Nenut ho a netlac na neho. On bude vediet sam ze to chce. Ak ta lubi naozaj tak to pride aj na neho. Prvy syn sa mi narodil ked som bola este s priatelom velmi mlada a neplanovali sme to ale ked sa narodil tak jeho otec sa do neho hned zamiloval a lubil ho. Druhy syn bol planovany a tesili e sa velmi aj ho lubili aj s manzelom. A tretiu dcerku sme velmi chceli a chvalabohu sa podarilo. Deticky su dar a mame byt vdacny.

stanulienkat
23. feb 2024

A ako dlho tvoríte pár?

kulumulu123
23. feb 2024

Tak mu povedz ze ty to dieta mat budes a je na nom ci s nim alebo bez neho.... Myslim ze rychlo prides na to na com vlastne si....

dsc
23. feb 2024

@adrianajozko teda ja svojho partnera ľúbim a nevymenila by som ho, ale musím uznať, že Ty máš ozaj jedného z milióna! Hoci zasa, taký super je nepochybne aj vďaka tomu, že je s Tebou veľmi šťastný. ☺️ Gratulujem k takémuto krásnemu vzťahu! ☺️ hlavne teda vašim deťom gratulujem, takí vzoroví rodičia! ☺️

17alexis
23. feb 2024

@adrianajozko krásne si to napísala aj to, ako si spolu pekne nažívate. My to máme veľmi podobné, manžel by urobil pre nás prvé aj posledné. Ešte aj pri pôrode bol nervózny, že mi nemá ako pomôcť lebo som nič nepotrebovala, iba ticho. 🙂 A po pôrode ako dcérka rástla, bola som často aj nervózna, podráždená, unavená a manželík to všetko, chudák, ticho znášal. Čiže bábo aj zamáva vzťahom, nie je to iba idylické ako si možno bezdetné myslia. Autorkin priateľ asi nie je celkovo pripravený viazať sa, nakoľko majú bývanie, ale nie sú zobratí. Tam by som dieťa ozaj neriešila do takého vzťahu.

janababana
23. feb 2024

Ak to berie takto tak nikdy nebude pripraveny, lebo vzdy bude nieco. Je fajn, ze chce priviest dieta do “dokonaleho” sveta, ale ved vy predsa mate pracu, prijem, byvanie. Navyse mozno sa budete snazit polroka, rok, a mozno na prvy pokus sa podari - tak nech pocita aj s tym. A potom, ak bude mat dieta v 40ke tak ked bude mat dieta 30, on bude mat 70…. Toto je naj argument podla mna, nech sa na to pozera dlhodobo

kassandra25
23. feb 2024

A ja som si myslela, ze ty si si sama pre seba dolezitou. Ze ty vies, co chces a nechces cakat na to, ako sa tvoje 5 rocne dieta, co doma chováš, rozhodne. Mozes si este nejaku tebou urcenú dobu pockat, kym dieta sa rozhodne pre surodenca, dieta, ktore si robí iba samo, ako si zamane, ale potom si prevezmi osud do vlastnych ruk, rozumu mas snad dost. Dobre a aj velmi výstizne ti tu napísala jedna pani, ako pri takomto exemplári pochodila jej kamarátka. Aby ta necakal pri tvojom královskom princovi mama hotel, s tým, ze princ nasiel nateraz vhodnú partnerku (teba), pracujúcu, zarábajúcu, takú a onakú rozumnu, sikovnú, s ktorou bude moct plnit vsetky jeho sny popri dobrom zázemí ( lebo to na prvom mieste - ako ináč!), budes vhodná na cestovanie, bádanie, objavovanie sveta a situácii, aj varenie, pranie, nakupovanie, zehlenie, vybavovačky, vhodná na spolocenský zivot a sex a to, co chces ty ( bábo), to ho nezaujíma, vtedy pouzije taktiku a zbrane ; " och a ach" , tam ti kývne hlavou a onam, zavzdychá a pripomenie ti momentálnu politickú nepriaznivú situáciu vo svete a keby si tlacila prilis, tak sa bude ohanat aj trasucou sa stolickou pod ním v jeho zamestnaní. Je to na tebe, do akej miery si vázis samu seba a na aké miesto posadis samu seba. Urob si strop sama pre seba, nie s ním a nie s ním v hadkach a dobiedzaní, uistovaní a spolocnych rozhovoroch vyustujucich na dosiahnutie témy a príslubov, uz len aby sa ta zbavil a mal pokoj. A potom, ked uz si odzije svoje s tebou, pride ta jeho mamicka, s nim cakajuca dieta, mladsia od teba a cuduj sa svete, nemusi mat ani financne zazemie ako mas ty, moze byt aj chudobná, mozno. Aby sa ti toto nestalo. Chod si za tym, co chces. Nebalamut, nechci vyjadrenia, maj vlastné.

kassandra25
23. feb 2024

@kulumulu123 to by som aj vykonala skutkami a cinmi sama pre seba s tym, ze vtipnejsie je nic jemu nehovorit. Naco. Je to zbytocné. Preto, lebo co vsetko sa schováva za jeho výhovorky, co nevidíme a ani ona, hovorí samo za seba.

kassandra25
23. feb 2024

@alickapusinka si múdra a skúsená. Vdaka sem za tvoj príspevok do tejto témy. 😊😚

lienka.7
23. feb 2024

@autorka ja by som sa na tvojom mieste najskôr rozprávala o svadbe a potom začala snívať o bábätku

adrianajozko
23. feb 2024

@17alexis ani my sme vtedy neboli este manzelia lebo som bola rozvedena tak ani som uz nadtym nejako nerozmyslala ale ked sa narodila dcerka manzel len o tom basnil ze chce svadbu a budeme rodina ako sa patri. Samozrejme,ze som suhlasila a bolo to dobre rozhodnutie.

17alexis
23. feb 2024

@adrianajozko rozvedeny ma uz cosi odzite, iny pohlad na zivot. Pokial je normalny, tak zavazky berie tiez inak. Nedavno som pocula ako argument, preco nemat svdbu, ze je to velky zavazok. A dieta nie je? Ak je svadba velky zavazok, nerobim si dieta.

nikoletah
23. feb 2024

@17alexis svadba je pekna, ale ja osobne by som nechcela bezpodielove spoluvlastnictvo.

adrianajozko
23. feb 2024

@17alexis ano suhlasim

natalia2007
23. feb 2024

Najprv svadba, potom deti, nie?

jeennyv
23. feb 2024

To je iba moj osobny nazor a postoj k tomu, ze dieta mam s manzelom a nie partnerom, partner ti moze hocikedy zamavat cau pa…s manzelstvo, to tazsie, ja by som si takto dieta nerobila…moj nazor keby chcel posunut vztah dalej a dieta toto neriesite takto tuto temu…

adrianajozko
23. feb 2024

@dsc ano je moja laska a prajem to kazdemu naozaj zo srdiecka.

17alexis
23. feb 2024

@nikoletah veď to sa dá aj rozdeliť. Zo svadby plynú aj iné, nazvime to "výhody" - spoločné priezvisko, informovanie o zdravotnom stave... a hlavne byť rodinou. A svadba nemusí byť ani pekná, stačí na úrade so svedkami. Je to proste záväzok a bez toho by som ja nešla ďalej.

nyusika
24. feb 2024

Hlavne sa ešte skôr, ako sa stanete rodičmi opýtaj, či je ochotný prevziať za rodinu aj právnu zodpovednosť.
Netreba riešiť iba financie.
Plánujete sa vziať ?

paolne
24. feb 2024

Akože spavate spolu bez ochrany a ešte niesi tehotna? Možno je už neskoro čas na babo uprchol. Či som to zle pochopila?
Na chlapa s dietatom nikdy netlač. Ak po dietati velmi tužiš začni sa obzerať po inom zdroji. Ak už deta neni neskoro. No ak maš okolo 30r tak to ešte maš šanci vela.

nyusika
24. feb 2024

@paolne tak, asi nejdú "naplno" a dávajú si pozor

lacibo
24. feb 2024

Ja si naopak myslim ze je to u vas dost dolezita tema..aj mate byvanie a pracu..svadba by mala byt logicky dalsim krokom vo vztahu..dat niekomu slub, nie je nepodstatne, skor naopak..kto ho da, to mysli vo vztahu velmi vážne..az potom by malo prísť dietam.a nie, nie je to staromodny nazor, je to naopak prirodzené a racionálne takto postupovať

lacibo
24. feb 2024

@rivini presne..najlepsie ti je v takom vztahu kde nemusi ani jeden riesit riesit kedy a kolko deti a vzdy to vyplynie prirodzene a z lásky..samozrejme tym nemyslim ze kazdy ma mat 10 deti, ale skratka netlacit na pílu, nevydierat, nemanipulovat, nestrachovat sa..brat to ako prirodzené naplnenie nesebeckej lásky medzi manželmi a vážit si to ako zázrak nového života..dieťa nie je vec, tovar, ale nový samostatný človek a často sa mu nedostane náležitej úcty od ľudí, čo je smutné

sidicek
24. feb 2024

@nikoletah ja by som zas nechcela vzťah, kde tomu druhému neverím, čo sa bojíš že ťa okradne, ze pregambli tvoj majetok, ze ta opusti a zoberie polku?

nikoletah
24. feb 2024

@sidicek pozri sa okolo a opytaj sa rozvedenych ludi. Na začiatku všetko je ružove 🤷🏻‍♀️

Strana
z2