Ako presvedčiť švagrinú, aby neriskovala na klzisku?
Ahojte
Prosím Vás ako vysvetliť švagrine, samozrejme nie poučne ani nijak v zlom, že to čo robí, nie je správne.
Je totižto tehotná, po 7 rokoch snaženia, sa im podarilo. Mne je to fuk ako sa stravuje, ako to vníma atd atd je to o nej a o jej dieťati, avšak jedna vec mi vrtá v hlave a neviem či je celkom v pohode chodiť na klzisko v 7.mesiaci tehotenstva medzi plno ľudí. Chodievam s mužom a synom a už sa k nám 3x pridala. V druhom trimestri 2x bola už v nemocnici kvôli skrátenému krčku a teraz takto hazarduje.Môj brácho je rád, že sa im konečne podarilo bábo a snaží sa jej to vyhovoriť ale ona si ide svoje.Neuvedomuje si možné riziko, že sa jej aj dieťaťu môže niečo stať a nemusí to byť jej vinou.Dnes máme ísť zase a už mi ráno písala či ju vyzdvihneme.
Chápem ťa, ak sa tej tave dačo stane pred celou rodinou budeš tá zlá čo ju "ťahala" na klzisko.
Na rovinu, stručne a bez emócií jej povedz že ju na klzisko nevezmes. Môže byť hocijako dobrá korčuliarka, ale nikdy nevieš aký blbec pripity do nej narazí a nešťastie je na svete.
Keď silou mocou chce korčuľovať nech ide - jej blbé rozhodnutie, ale nech ťa do toho neťahá.
@777januska777 vies co, mne je trapny a nepochopitelny tento pristup, robit z dospelych ludi dementov.
Ale robte ako myslite :D A ano jasne, ak bymi bol co i len pohlad na nejaku kamikaze tehotnu na korculiach neprijemny, tak ju samozrejme neberiem so sebou
@zooeynka keby si len vedela ako sa mylis, ale odcudzovanie na zaklade jednej poznamky ohladom korculovania je uz celkom sila....a nie ze konecne sa ma v nasej rodine dobre...absolutne netusis co vsetko za tym je a ja naozaj verim ze nikdy ani v podobnej situacii ty ani tvoja rodina nebudete a napises takuto kravinu...Islo mi len o to ako jej povedat ze to korculovanie nie je moc dobry napad to je cele....
@simca06022011 prečo dementov? Však nech si robí čo chce, prečo by som ju napríklad ja mala brat svojim autom niekam, ak nechcem aby tam šla? Ci ona ma pravo na svoj názor a ja nemôžem robiť čo chcem, len ticho sedieť a splniť čo chce? Ked mi napríklad sestra doma povie, že ju mám vziať za milencom, ked to mam po ceste a ja ju tam brat nechcem, tak je to aj tak moja povinnosť, lebo však sa nebudem do nej starať?
@777januska777 v momente ako ty rozhodujes o tom, kde niekto ma a nema ist a nenechas to na nom = tak z neho robis dementa. nesvojpravneho cloveka, co nevie za seba rozhodnut, zobrat za seba zodpovednost. A este napises "ze ja si to nazodpovednost nevezmem" :DD no nemas preco. TO nie je male dieta.
brat ju samozrejme nemusis. Tu riesi autorka nie len to ze ju vezie, ale to, ze jej to chcu vyhovorit aj s manzelom. Pritom to co mohli uz spravili = povedali jej. Neberie to do uvahy, je to vybavena vec.
@zuzanka.zuzu nie som samaritánka, ani knedľa, ani úzkostlivo opatrná, ale žena, čo konečne otehotnie po 7 rokoch a je počas tehotenstva 2x hospitalizovaná, asi skutočne nemá mentálnu kapacitu na to, aby posúdila, že jej pri korčuľovaní na klzisku môže niečo hroziť. Potom sa len bude tešiť z toho užívania si samej za seba
Vies, to je také od nej, ze to ju tam máte potom z kaluzi krvi zliepat z ľadu, volat zachranku, behat s nou do nemocnice, ratovat a burcovat rodinu, ked sa nieco stane? Vy si nemate vychutnavat ten ľad? Vy mate byt v nervoch, co sa stane a co to bude obnasat? Alebo ked spadne, dojde o dieta, mate potom vy pocut o tom jednu vetu atd? Vy ju máte vyzdvihnut a ked jej tehotnej sa nieco stane, vy sa nemate starat o seba, ale o ňu do velkej tazkej miery, a burcovat rodinu a potom sa nechat este aj od rodiny vyzrat, xe vy ste navine, lebo ste ju ťahali a brali a ona bola tehotná? Alebo ze ste bratovi narobili zle, ked dosla o dieta padom na ľad a brat sa bude na vas pozerat, ze ste ju este aj brali, zatial co svina vam narobi problemy? Ja poznam taku, co dosla o dieta v 7mom mesiaci, ale to chuderka vysla von na ulicu z baraku v protismykovych topankach, ziaden ľad, bola zima, spadla, capla a bolo to. Musela to mrtve porodit. A nebolo to jej vina, ze isla na ľad až. Nechate sa dozierat pijavicou , az vam potom bude este rodina vyčítat, ze ked tolko rozumu nemala ona, vy ste ho preco nemali? Moja doktorka vraví : tehotným iba botasky a iba prejst, nic viac. A vy sa tu idete týrať samých seba s debilkou, a načo? Mna by zaujímalo, ako to ona vie, kedy vy idete na ľad? Na vasom mieste, ked si samy sebe nechcete robit zle a samy seba nechcete týrat, by som jej v ziadnom prípade nedala najavo, kedy a kam sa chystáte. Ak nemate potrebu si nicit zivot, zrusit to, s ňou nikam neíst, aby ste nevolsli potom doktora a neburcovali rodinu a nemuseli ukoncit korculovanie, ist samy vsade jedine bez nej a nech debilku zobere iný dobrý dobrodinec. Preco vy, ked nechcete? Zrusit, neíst a ist bez nej, ked tam ona nebude. Nech si robí co chce, a ked si mieni aj bungejumping aj v 8mom mesiaci skakat a bude po decku, brat ma moznost aj rozvodu a najst si omnoho prijatelnejsiu partnerku. Na vasom mieste by som sa od takejto osoby velmi , ale velmi stránila. Iba co najdalej a ziadne spolocné vyjazdy a vy, ze starajte sa a dávajte pozor. No nie, nech si nájde pre nu inú sprostú partiu. Nemate to za potreby.
podla mna je fajn, ze sa zaujimas, lebo niektore zeny naozaj niektore veci nevedia.
maximum, co mozes urobit je povedat svoj nazor sposobom, ktorym ju nebudes sudit, napr:
chapem, ze tehotenstvo nie je choroba a ze si uzivas cas na klzisku. kedze som vsak mala problemy s krckom a viem, ake to je, tazko sa mi diva na to, ako riskujes. si dospela a zodpovedna, ja viem, len som Ti chcela povedat svoj nazor, lebo mi na Tebe zalezi, uz je na Tebe ako s tym nalozis.
a to je asi tak cele, co mozes urobit. nemozes nutit druhych, aby sa chovali podla Teba.
btw - ja som v osmom mesiaci este robila poledance a chodila na bicykli s malym na sedatku. tiez by ma niekto mohol oznacit za nezodpovednu, ale ja som vedela/citila, co si este dovolit mozem a co uz nie a mala som to oddiskutovane aj s gyn.
@katka700 samozrejme, treba vzat rozum do hrsti, zrusit to s ňou a chodit zasadne iba bez nej. Nech sa stara niekto tupejsi.
@petronelag jednoznačne 👏. Iba samy sebe narobia velke problemy a ked sa nic nestane, iba velke nervy a ked sa,potrebuju nervacit , ju zobrat mozu.
Boze čo sa do nej staráš? Staraj sa o seba.
No zbytočne sa tu na mne odvzdusnujes @autorka ;), ja som ti slušne napísala svoj názor. Dala si jej opakovane radu, jedine čo môžeš teraz spraviť pre jej dobro je, že ju s vami nevezmeš. Ak by šla sama/s niekým iným, tomu už nezabrániš.
Mimochodom:
- predpokladam, že ma 30+ keď sa tak dlho snažili a asi korčuľovať vie už cele roky a neučí sa to akurat teraz, v 7mom mesiaci tehotenstva: možno to z jej pohľadu fakt nie je ziadna velka aktivita a nepreháňa sa tam ako Slavkovský na tréningu, hoci niekomu kto nešportuje to príde ako jazda smrti. Väčšia šanca je, že sa neočakávane zrúbe na neupravenom chodníku keď primrzne.
- stojím si za tým, ze ak máš svagrinu úprimne rada a hladas tu pochopenie, nebudes tu na nu postupne vyťahovať dalsie a dalsie súkromne nepekne detaily, aby si nás presvedčila o jej nezodpovednosti, vsak?😉
Ja by som jej povedala že po tvojej skúsenosti si jednoducho myslíš že je to nebezpečné a nebudete ju brať so sebou. Lebo by si si neodpustila keby sa jej niečo stalo a vy ste ju tam dotiahli... Nech to neberie v zlom
Sa nestaraj . Moja kamoska chodila na motorke , jej decko jej zodpovednost
@simca06022011 ale su aj take, co nelezali, chodili po vyletoch, nic riskantne a predsa, to dieta sa narodilo v 26 tyzdni, a ma nasledky na cely zivot, nikdy sa o seba same nebude vediet postarat. Mamina sa stara 24/7 uz cez 12 rokov a bude az do smrti. Nechodi, nerozprava, ma zachvaty, dychacie problemy. Takze tak. Ja by som tiez dohovarala. Ked taketo deti poznam. Cely zivot ta matka pocuva, keby...keby...co len den, tyzden navyse...keby...ste rodili tu a nie tam, kde nemali vybavenie pre predcasniatka...keby...vies...
Ale tu na koniku je moda "staraj sa len o seba" a "nestaraj sa do druhych",...tu su vtedy hviezda. A potom sa nebodaj daco stane a autorka bude pocuvat od svagrinej, co si mi nic nepovedala, preco si ma neodhovorila...aj take pripady su.
A skusila si jej to normalne povedat? Ved asi vie, ze si si presla niecim podobnym, staci 2-3 vetami povedat, preco to moze byt nebezpecne, ziadne dlhe kazne. Alebo ak nechces priamo jej, tak bratovi. Potom uz je to na nej.
Určite sa o tom porozprávať s bratom.
Švagrinú nebrať so sebou.
Keď je hlúpa tak je hlúpa, ale dieťa nie je len jej. Je aj tvojho brata. Nech kus rozmýšľa.
Ako ja osobne som kosila s mini krovinorezom ešte v 9mes na záhrade. Tým chcem len povedať, že môže robiť čo potrebuje. Ale je tam to ale. Pri tomto nehrozí pád ako hrozí pri korčuľovaní alebo lyžovaní. Tomu by sa fakt mala vyhnúť oblúkom. Rovnako jazda na koni.
Porozprávaj sa s bratom a ju ozaj neber. Ak sa niečo stane budú to ešte vyčítať tebe.
@soldi asi takto...pri prvych 2 detoch som bola fit aj po termine, nic mi nebolo. Ale teda akonahle som zistila, ze som tehotna, tak som ani s manzelom na motorku nesadla, casom prestal aj on. Ale pri dalsich 2 uz som lezala a nie kvoli krcku, ale tlaku. Akakolvek namaha mi dvihala tlak a dieta sa mohlo v bruchu "udusit".
Tak ako si ti napisala, tak by som to asi spravila, nic odsudzujuce, ale s pochopenim jej povedat svoj nazot, obavy a uz je to ostatne na svagrinej. Aby mala autorka ciste svedomie.
@nevenka su a co? je kopa pribehov smutnych veselych, stastnych nestastnych... a? vsetky mame dnom pozitivneho testu lahnut a cakat do porodu? a ani to nie je garancia nicoho mimochodom. A najlepsie, na silu, priviazta tehotnu doma k posteli. Lebo este by nebodaj si urobila podla seba a kto by si to zobral na zodpovednost.
@simca06022011 medzi- ľahnúť až do pôrodu a ísť sa korčuľovať v pokročilom tehotenstve je veľmi veľa priestoru.
Čo vraví o korčuľovaní a iných športoch v tehotenstve Google
@simca06022011 no a nic, napisala si, ze je kopa takych, co robili to a to a nic sa nestalo, tak ja som napisala, ze je aj kopa takych, co sa stalo. A co teraz? Stupila som Ti na daky otlak?
Zas to nehrot, prosim Ta. Ake uviazanie? Napisala som daco take?
Len pisete niektore ako uplne bezcitne roboty a presne
@ina2405 napisala medzi tym, co si tu uviedla a korculovanim v 7.mesiaci, je vela moznosti, nikde nie je napisane, ze ma lezat, ked to nema vyslovene prikazom od lekara. Ale ocividne problemy ma, kedze bola v nemocnici kvoli krcku. Asi nie pre srandu kralikov.
Mne kebyze sa podari dieta po x rokoch snazenia, tak neriskujem. Korculovat sa este moze do konca zivota kolko chce. Ale tu ocividne chyba zdravy rozum viacerym.
@mamamasama sranda je: ked sa ludia staraju o inych, zle je. Ked sa nestaraju: zle je. Vies co vlastne chces?
Za mna je fajn, ked ma niekto upozorni na chybu, ktoru robim (ci uz vedome, alebo nevedome). Samozrejme zalezi kto ( cudzi clovek ma mensiu vahu ako rodina).
Autorka: ak si upozornila na rizika, ktore mozu vzniknut a mozne nasledky a aj napriek tomu chodi dalej, je to jej volba. Nic viac spravit nevies. Osobne by som sa snazil vyhnut spolocnym aktivitam, ktore su mi proti srsti.
Ano, tehotenstvo nie je choroba, to som pocuval dost casto. Pripajam vsak: neskoro plakat nad rozliatym mliekom.
Pekny den
@nevenka skor ja som tebe stupila asi na otlak... :DD
@ina2405 ani chodit ani nic.. a mozes sem nafotit co len chces = ja netvrdim ze to nie je rizikove, ja sa divim, ze robia z dospeleho cloveka dementa tu = ona sa rozhodne, vie co robi, povedali jej = je to jej rozhodnutie. A bodka. Nema za to zodpovednost tetka Beta, ani neviem kto.. len ona ako matka. A nikde nie je napisane, ze aj keby lezala, nic sa nestane... a keby zacala rodit? v 37tt kludne aj moze.
Schovajte jej korčule a na ich miesto dajte ručne vyrobené poukážky s tým čo má rada- napr kino, káva, prechádzka, nákupy, kaderníctvo..wellness..na to, na čo nebude mať už toľko času najbližšie mesiace...
@simca06022011 prečo ani chodiť, kto tu píše o škodlivosti chôdze? Strašne to hrotíte niektoré a úplne iracionálne.
Toto som ja naozaj "milovala", tieto nevyžiadané rady v tehotenstve.
Presne k tým čo to robili som si počas tehotenstva vybudovala taký odpor že ešte aj 3 roky potom nie sú naše vzťahy také aké boli. A to tie vzťahy predtým fakt boli super.
Povedala si jej svoje, viac to nerieš....je to ich dieťa, ich zodpovednosť.
Autorka, je to od teba pekne, ze myslis na to nenarodene babatko. Korculovanie ozaj nie je o jej schopnostiach, ale o tom kto do nej zozadu vrazi s ona spadne na brucho. Zda sa, ze je hlupucka, ale ty s tym uz neurobis nic 🤷 Mozes jej akurat nepovedat, ze ides a dufat, ze sa nedozvie, ze si bola.
Nechapem, ako moze svagrina po 7 rokoch snazenia takto hlupo riskovat…ja by som jej normalne narovinu povedala ze sa neoplati hazardovat, obzvlast ked uz bola aj v nemocnici kvoli komplikaciam. Preco by mala byt autorka ticho a len sa prizerat? Zalezi jej na nej zjavne a na babatku asi viac ako samotnej buducej matke. Ked niekto pojde vyskocit z okna, tiez by ste sa pozerali, ze netreba sa mu starat do zivota? Mozno prehnane prirovnanie, ale pointa je snad jasna…
Korculovanie je pre zenu vo vysokom stadiu tehotenstva velmi rizikova zalezitost. Respektive pre jej dieta. Nejde predsa o jej schopnost korculovat, ale o to, ze do nej niekto moze narazit a dietatko moze skoncit s celozivotnym postihnutim. Nerozumiem komentarom, akoze je pani svojpravna, a co svagrinu do toho. Vsak aj svojpravni robia chyby, na ktore mozu trpko doplatit. Mimochodom dievcata, nenechat si poradit a preto ludi od seba odstrcit, to uz mi je len schopnost vyrovnavat sa so situaciami. Vsak ti ludia, co vam radia, vam vacsinou chcu len dobre.

@danica2711 tato dobrosrdecna starost o cudzie zdravie je mimoriadne otravna a uplne nevhodna. Poucovat dookola dospeleho svojpravneho cloveka co ma a co nema robit? Lebo vyssi zaujem je osobne dobro niekoho? Nie veru, tuto krici ego a potreba poucovat. Svagrina sa citi dobre, ma kopu energie a chce niekam ist. A tuto dobrosrdecna starostliva svagrina poucuje, dava nevyziadane rady lebo ma pocit, ze ona to vie lepsie. To je cely problem. Ziaden respekt voci svagrinej(lebo je mlada, blba, prvykrat tehotna, zly start do zivota a az konecne v ICH rodine sa ma doevca dobre....cele zle). Uz vidim tie rady ked svagrina porodi, vsetko okolo dietatka bude robit zle, riskantne, nevhodne, no proste autorka to vie vsetko lepsie....svagrinej raz rupnu nervy a posle ju do zadku.