icon

Ako reagovať, keď sa syn priznal k homosexualite?

18. nov 2025

Som dospelý muž pred 30 - kou ale mám svoje tajomstvo... rodičia a rodina ako ste zareagovali na to keď sa vám syn priznal?

enmery
18. nov 2025
@fadama

@enmery čo sa staráš do iného názoru? Svoj si nechaj.

@fadama Je mi ľúto Tvojich detí...
To nemá čo robiť s iným názorom, to je na úrovni, vaše dieťa je postihnuté, tiež ho vyhodíš?
To je základná ľudskosť a medicínske povedomie....

ekira1
18. nov 2025

Predpokladám, že by som to zistila skôr. Ak by som to nevidela, nechcela vidieť, že by mi to musel hovoriť, určite by ma to zaskočilo, prekvapilo, určite i sklamanie, že nebudem mať vnúčatá.. ale viem, že by som to zvládla, nič by to nemenilo na tom, že to je moje dieťa a chcem aby bol šťastný.

enmery
18. nov 2025
@ekira1

Predpokladám, že by som to zistila skôr. Ak by som to nevidela, nechcela vidieť, že by mi to musel hovoriť, určite by ma to zaskočilo, prekvapilo, určite i sklamanie, že nebudem mať vnúčatá.. ale viem, že by som to zvládla, nič by to nemenilo na tom, že to je moje dieťa a chcem aby bol šťastný.

@ekira1 Som hetero, deti nikdy mať nebudem, má byť moja mama sklamaná?
😵‍💫

anonym_a78d5f
18. nov 2025

@anonym_autor ako by som zareagovala? No. Tuho by som ho objala. Ako keď bol maličký, aby vedel, že som stále jeho mama, stále ho milujem, stále má dvere otvorené aj s partnerom. Bola by som ale nešťastná preto, že žije v krajine plnej homofóbov a bála by som sa o neho.

anonym_c9b68f
18. nov 2025

Ak by sa mi s tym priznal syn, tak by som to vobec neriesila. Zobrala by som to a snazila sa mu to nestazovat hlupymi vylevmi alebo recami.
Je to vzdy moje dieta, ci spi s muzom alebo so zenou. Laska k nemu nevymizne, len pretoze je “iny”.

maidenfair
18. nov 2025

@anonym_autor bála by som sa oňho o to viac. Žijeme v spiatočnickej, netolerantnej krajine. Mrzelo by ma, s čím všetkým tu môže byť konfrontovaný a právne obmedzovaný. Mrzelo by ma, že ak bude chcieť mať svadbu, adoptovať si dieťa, bude musieť žiť v zahraničí, ďaleko od svojej pôvodnej todiny. A to len vďaka predsudkom spoločnosti.

grof_monte_christo
18. nov 2025
@enmery

@fadama Je mi ľúto Tvojich detí...
To nemá čo robiť s iným názorom, to je na úrovni, vaše dieťa je postihnuté, tiež ho vyhodíš?
To je základná ľudskosť a medicínske povedomie....

@enmery Mna by to asi tiež zarmutilo a potrebovala by som čas, aby som sa s tým vyrovnala.

beataxxx
18. nov 2025

Obrovska chyba by bola dat najavo co i len stipku nesuhlasu alebo sklamania , svoju orientaciu mame geneticky danu, cize ju vlastne mame od svojich rodicov, takze by bolo absurdne nieco vycitat.Nasa spolocnost je bohuzial v tejto otazke velmi konzervativna, az zaostala, vlada to zenie do extremu, neviem, ci sa to v dohladnej dobe zmeni, moj syn ma vela kamaratov zijucich v zahranici gejov, dokonca manzelov, ja keby som mala syna geja, asi by som bola rada, keby zil aj s partnerom v krajine, ktora nerobi medzi ludmi taketo rozdiely a urcite by som ich obidvoch lubila

enmery
18. nov 2025
@grof_monte_christo

@enmery Mna by to asi tiež zarmutilo a potrebovala by som čas, aby som sa s tým vyrovnala.

@grof_monte_christo 🤦‍♀️

grof_monte_christo
18. nov 2025
@enmery

@grof_monte_christo 🤦‍♀️

@enmery Píšem, ako by som to cítila. Na tom nie je nič odsúdeniahodne.

enmery
18. nov 2025
@grof_monte_christo

@enmery Píšem, ako by som to cítila. Na tom nie je nič odsúdeniahodne.

@grof_monte_christo To je na úrovni, narodilo sa mi zdravé dievčatko, ale ja som chcela chlapca....je to geneticky DANÉ!!!!
Musia sa zmierovať Tvoji rodicia, že máš hnedé oči a nie zelené/priklad/.

grof_monte_christo
18. nov 2025
@enmery

@grof_monte_christo To je na úrovni, narodilo sa mi zdravé dievčatko, ale ja som chcela chlapca....je to geneticky DANÉ!!!!
Musia sa zmierovať Tvoji rodicia, že máš hnedé oči a nie zelené/priklad/.

@enmery Ale ja nikde nepíšem, že by som svoje dieťa za to odsúdila. Len uprimne hovorím, ze by ma to zarmutilo a potrebovala by som sa s tým zmieriť, že to takto je. To už nikto nemôže napísať, ako by to citil?

anonym_ceaa50
18. nov 2025

@anonym_autor
Už som síce starý a moc nevládzem,ale pokiaľ by som vládal by som sa mu to snažil vytĺcť s tej hlavy.

laila22
18. nov 2025

@anonym_autor normálne, pre mňa ako mamu, by sa nič nezmenilo.

betulinka1
18. nov 2025

@anonym_autor ja v pohode. Uz sme sa s muzom o tom bavili, ze co keby. Mame dvoch chalanov. No nic, tak namiesto nevesty, pride zať. Ja sa v praci stretávam s jednym párom. Mne ich napriklad luto, ze nemozu mat svadbu a po sebe dediť. Hoci spolu ziju 20 rokov.

anonym_814dfc
18. nov 2025

Nedavno som videla v TV stare casti Modre z neba. Bol tam homo par muz slovak a cech a organizovali im svadbu v Cesku. Z rodiny im nikto neprisiel ale nakoniec prisla mama jedneho z nich. Starsia pani, obycajna, mierila dlhu cestu zo SK na zapad ČR, urcite sa aj hanbila co povedia ludia z dediny a ked to bude este aj cele v TV ale prisla a podporila svojho syna, prejavila svoj matersky cit. Bolo to krasne od nej.

ekira1
18. nov 2025
@enmery

@ekira1 Som hetero, deti nikdy mať nebudem, má byť moja mama sklamaná?
😵‍💫

@enmery a ešte si prečítaj celý môj komentár, úplne najlepšie dokonca. Vypichneš si iba toto? Ten koniec nič? Tam máš odpoveď na tvoj zbytočný komentár.

ekira1
18. nov 2025
@anonym_ceaa50

@anonym_autor
Už som síce starý a moc nevládzem,ale pokiaľ by som vládal by som sa mu to snažil vytĺcť s tej hlavy.

@anonym_ceaa50 najlepší adept ostať sám v domove dôchodcov, ani na Vianoce návšteva od detí. Nečudovala by som sa.

mandzula
18. nov 2025

Nadsena by som nebola, to je fakt. Ale nie z dovodu, ze by to vadilo mne, ale z dovodu, ze akokolvek tolerantne sa tu tvarime, stale je to vec vzbudzujuca skor negativnu pozornost. Urcite by som svoje dieta lubit neprestala, pomahala by som mu, ako sa da, partnera by som prijala do rodiny.

jamimo
18. nov 2025

@anonym_autor ja síce deti nemám, ale dám hlavu na klát za to, že by som svoje dieťa vychovávala v milujúcom prostredí, tolerancii, vzdelanosti a uvedomelosti, rešpekte, ukázala mu svet a mnoho podôb žvota, kultúr, inakosti...A to je zdravý vzťah. Takého rodiča nemôže zaskočiť synova sex. orientácia, a syn z takého rodiča nemá strach. Je tam dôvera. Ak zlyháva dôvera a väzba, chyba sa stala dávno, "problém" nie je len v tom koho syn ľúbi, miluje 🤷‍♀️ Píšem to na MK často. Poznám LGBTIQ komunitu z dávnych čias, v rozmedzí 15- 80 rokov. Ťahá mi na 50, som hetero a mám/e medzi nimi mnoho priateľov. Prijatie zo strany rodiny boli rôzne. A ak by ťa rodina náhodou zavrhla, vyhľadaj odbornú pomoc, nájdi svoju sebahodnotu a sebadôveru, ver sebe samému, ľudskosti a svojej kvalite života. Možno to bude ťažké, ale ver mi, raz sa aj ty budeš cìtiť prijatý. Sám sebou. A to stačí. Prajem všetko dobré!

denithestrange1993
18. nov 2025

@anonym_autor neverim ze rodicia minimalne nic netusia, mozno ken cakaju na to kym sa priznas

mikadooo
18. nov 2025

@anonym_autor asi by som povedala len, že ok. Že som rada, že sa mi zdôveril. Neviem úplne popísať, čo by bolo keby, myslím si, že viem ako by som zareagovala, ale to uvidím, až keď taká situácia nastane.

jamimo
18. nov 2025
@pe_mi

@anonym_autor u nás mám pocit , že by to viedlo k rozvodu, nakoľko manžel je veľký homofób.
Ja by som sa s tým nejak popasovala , ale bolo by to sakra ťažké pre mňa

@pe_mi poznám jedného týpka, ktorý mal zadubeného otca. Chalan úžasný umelec, čistá, krehká duša, super kamoš. My sme vedeli, jeho otec, mama oficiálne nie. Jeho otec mal vždy sprosté pripomienky, že prečo nemá frajerku, či sa mu nepostaví a podobne dehonestujúce dristy. Chalan ho nenávidel a keď tatko zomrel, vydýchol si, spadol mu balvan zo srdca. Týždeň po pohrebe pozval mamu na obed. V reštaurácii ju čakal s frajerom za stolom s kyticou. Povedali jej to, ona sa rozplakala a pivedala: Bože, ja som to vedela, konečne si to povedal. On: Mama, nemohol som, bál som sa otca Ona len tíško povedala" Prepáč, že som to dopustila a bola som ticho. Odvtedy majú ešte lepšì vzťah a chalan je šťastný.

anonym_de27b8
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
Odpoveď bola odstránená
jamimo
18. nov 2025
@anonym_17bfe1

Ja nechápem celý tento "coming out" a priznávanie sa k nejakej orientácii...načo...raz je to moje decko a je mi výsostne jedno, koho tr.ká s prepáčením, hlavne nech je šťastný a nech nájde k sebe dobrého a rozumného partnera, no nie? Celé to priznávanie mi príde také...zbytočné alebo ako to povedať. Ja sa k svojmu decku nebudem správať inak, či bude ma ženy, na mužov, na všetkých alebo na nikoho🤷🏻‍♀️

@anonym_17bfe1 s tým coming outom súhlasím. Prečo by vlastne mali? Ja som tiež rodičom nemusela oznamovať že som na mužov a kedy si "vrzneme" v akej polohe. Je to fakt každého osobná intímna vec. Máme kamaráta, ktorý nal 1x frajerku za život. Odvtedy nič. Má 50, mimiku, gestiku, haptiku, estetično v sebe typické pre gay orientáciu. Raz sme boli väčšia partia na dovolenke a niekto mal v bazéne na jeho osobu (mimo jeho prítomnosť) sprostú pripomienku. Ja som danú osobu rýchlo zrušila a sklapol. Podozrievaný gay, môže byť kľudne jemný asexuälny muž. Finito. Jeho vec. Nás spájajú s ním iné hodnoty, super zážitky, nezaujíma nás jeho štetec lásky 🙃

jamimo
18. nov 2025
@anonym_ceaa50

@anonym_autor

@anonym_ceaa50 aj takých poznám 🤔 Tvrdili, že syn je posadnutý diablom, zháňali exorcistu, kresťanského psychológa, vyhrážali sa peklom a vydedením. Presviedčali syna, aj mňa (keď sme sa o tom rozprávali), že sa to dá liečiť a sú o tom mnohé svedectvá na youtube. Syna zamykali, brali mu mobil. Aj tak jedného dňa syn zdrhol. On šťastný v Prahe, rodičia ešte šťastnejší, že nerobí hanbu v dedine. Stredovek neskončil, stredovek trvá, veru v mnohých hlavách. V takýchto prípadoch si musí už aj Panenka skákavá so svätým Lukášom, Marekom aj sv. Barborou klepať na čelo 🤦‍♀️

jamimo
18. nov 2025
@beataxxx

Obrovska chyba by bola dat najavo co i len stipku nesuhlasu alebo sklamania , svoju orientaciu mame geneticky danu, cize ju vlastne mame od svojich rodicov, takze by bolo absurdne nieco vycitat.Nasa spolocnost je bohuzial v tejto otazke velmi konzervativna, az zaostala, vlada to zenie do extremu, neviem, ci sa to v dohladnej dobe zmeni, moj syn ma vela kamaratov zijucich v zahranici gejov, dokonca manzelov, ja keby som mala syna geja, asi by som bola rada, keby zil aj s partnerom v krajine, ktora nerobi medzi ludmi taketo rozdiely a urcite by som ich obidvoch lubila

@beataxxx pravdu píšeš, spoločnosť je hlavne neskutočne osprostená. Aj moju 74 ročnú svokru ohrozuje na živote, chlanisko z vianočnej Tmobile reklamy, kde spieva o slipoch a spermiách🤦‍♀️

jamimo
18. nov 2025
@grof_monte_christo

@enmery Ale ja nikde nepíšem, že by som svoje dieťa za to odsúdila. Len uprimne hovorím, ze by ma to zarmutilo a potrebovala by som sa s tým zmieriť, že to takto je. To už nikto nemôže napísať, ako by to citil?

@grof_monte_christo mňa zaujíma, čo je na tom zarmucujúce. Slušne sa pýtam.

barbie2023
18. nov 2025

Ako matka a praktizujúca kresťanka by som nebola nadšená,ale ak by moje dieťa skutočne bolo inak orientované tak by som to rešpektovala na mojej láske a vzťahu k nemu by to nič nezmenilo. Sebecky by mi bolo ľúto ,že nebudem mať vnúča ,ale to nie je isté ani pri hetero . Určite by som ale chcela ,aby sa mi dieťa priznalo čo najskôr ako to o sebe zistí. 🤷