icon

Ako reagovať, keď sa syn priznal k homosexualite?

18. nov 2025

Som dospelý muž pred 30 - kou ale mám svoje tajomstvo... rodičia a rodina ako ste zareagovali na to keď sa vám syn priznal?

lylyjana
18. nov 2025

@anonym_autor poznam jednu rodinu kde mali dceru a syna. Syn s otcom nevychadzal od malicka, ale s mamou vsetko super. Nie ze by boli na noze, ale nikdy nemali nic spolocne, proste chladne vztahy, syn vzdy inklinoval k inym veciam ako otec, od malicka boli naznaky, ze bude inak orientovany. Ked mal syn okolo 30, povedal rodicom, ze je gay. A vies co? Otec cista pohodka, s jeho partnerom si rozumie tip top, nasiel si cestu aj k synovi, chodia spolu na dovce cela rodina. Mamina prvotna reakcia uplne otrasna, ale predychala to casom. Skor sa bala o neho ze ake to bude mat tazke v spolocnosti. A paradoxne, otec si rozumie viac so synovym partnerom ako s dcerinym muzom.

lavender94
18. nov 2025

No vzhľadom k tomu koľko máš rokov a ešte si to nepovedal, nemyslím si, že by boli takí v pohode ako baby tu pod príspevkom. Toto je zrovna taká vec, ktorú si podľa mňa všímavý rodič všimne, ak to vôbec chce vidieť a nehrá sa na slepého a hluchého. Neviem no. Asi bude lepšie to povedať, lebo s takýmto “tajomstvom” žiť celý život musí byť skľučujúce. Už nech to dopadne ako chce. Ak mate dobre vzťahy, tak časom sa to utrasie a bude to ako pred tým.
A ako by som reagovala ja? Asi by som povedala len že “okej, hlavne nech si šťastná, ale slepá nie som “.Čo iné? Nie je to nič čo by som nejak špeciálne riešila. Bolo by mi asi chvíľu luto, ze nebudem mať vnúčatá ale tak to je moja vec, tým sa ona nebude musieť trápiť.
Možno manžel by nebol až taky v pohode, ale myslím si, že by tiež netrvalo dlho kym by sa unormalnil a začal by to brat ako normálnu vec.

mandarinka555
19. nov 2025

@anonym_autor Ćo vám už načisto drbe? Ďalšia vymyslená téma, kde je 60 reakcií a autor nereaguje...Prečo asi? Admin sa dobre zabáva:

fadama
19. nov 2025
@enmery

@fadama Je mi ľúto Tvojich detí...
To nemá čo robiť s iným názorom, to je na úrovni, vaše dieťa je postihnuté, tiež ho vyhodíš?
To je základná ľudskosť a medicínske povedomie....

@enmery takže to prirovnávas k postihnutiu?
A nie nevyhodim ho, už som to písala, len niekto nevie čítať.

anonym_5c39a0
19. nov 2025

Ženy, Byt homosexuálom je sklamanie ? Fakt ? Sklamaním by pre mna bolo , keby je moje dieťa vrah, zlodej, feťák , alkoholik … nech je moje dieťa lesba, gay, hetero - hlavne nech je zdravé , šťastne, spokojne a obklopuje sa správnymi ľudmi .

andrejka1974
19. nov 2025

@anonym_autor a čo je na tom , že je iný my s manželom mame rovnaký názor sú to ľudia ako my žiadny rozdiel

grof_monte_christo
19. nov 2025
@jamimo

@grof_monte_christo mňa zaujíma, čo je na tom zarmucujúce. Slušne sa pýtam.

@jamimo Je to môj pocit, neviem ti to poriadne vysvětlit. Osobne si myslím, že by to zaskočilo vacsinu rodičov a potřebovali by na to čas. Jedna věc je písať tolerantné komentáře od klávesnice a iný je střet s realitou.

maca1984
19. nov 2025

Mne a manželovi by to bolo jedno . Poznáme viac lgbti ľudí, sú to úžasní ľudia,kamaráti.
Jediné čo by nám bolo ľúto, že v tejto homofóbnej krajine kde má len povinnosti a žiadne práva by kvôli svojej orientácii zrejme žil/a len nutný čas .

mondolina
19. nov 2025
@mandarinka555

@anonym_autor Ćo vám už načisto drbe? Ďalšia vymyslená téma, kde je 60 reakcií a autor nereaguje...Prečo asi? Admin sa dobre zabáva:

@mandarinka555
a tebe nedrbe? že sa takto vyjadruješ?
polovica tém je tu vymyslených.
náhodou je to zaujímavý sociálny prieskum.

mandzula
19. nov 2025
@enmery

@grof_monte_christo To je na úrovni, narodilo sa mi zdravé dievčatko, ale ja som chcela chlapca....je to geneticky DANÉ!!!!
Musia sa zmierovať Tvoji rodicia, že máš hnedé oči a nie zelené/priklad/.

@enmery v suvislosti s grofom a fadamou ti pripominam, za co sa v pondelok moklo na namestiach, aby to zas neostalo len pri slovach a statusoch. Dopraj im slobodu v ich emociach.

moonlight1210
19. nov 2025

Zatial sa ziadne moje dieta tak neprejavuje.

Ale ak by prislo s tym, ze sa len hladalo, skusalo bezne vztahy, ake ocakava spolocnost a necitilo sa nikdy komfrotne, az si uvedomilo, ze cely cas to je v tom, ze ho pritahuje prave rovnake pohlavie, tak sice by ma to prekvapilo (kedze zatial sa tak neprejavuju), ale dobre.
Stale je to moje dieta, a ak bude tak stastne, tak to beriem.

Je naivne sa domnievat, ze ak si taky clovek zalozi tradicnu rodinu, tak partner/ka nectia, ze nie je vsetko ok a rodina je stastna. Minimalne v tom sexe je to nemastne-neslane, a to ma postupne vplyv na cele ich fungovanie.
Ked bud vypukne u druheho partnera ziarlivost, ci tam nie je tajna tretia osoba (ma to aj vplyv na jeho psychiku a sebavedomie), ked je taky maly zaujem o sex, alebo potom podvadzanie zo strany sexualne frustrovanej polovicky.
A rozpad rodiny. Co ma potom zase dopad na deti, ak ich uz maju.
Dost co toto detom robia skutocne tradicne rodiny. Kde sa dvaja heterosexuali vrhnu do plodenia, hoci sa dusevne este ani sami nenasli, nevyzreli na zodpovednost za rodinu.

Takze to nema vobec zmysel tlacit nasilu, len aby ti, co im homosexualita vadi, mali svoje pekne pocity, ze vsetko pre nich rusive je z ich obrazu odstranene.
To je ako upravit les na park, a tvarit sa, ze takto skutocna priroda bezne vyzera.
Ked homosexualita je prirodzena aj medzi zvieratami a nevrazdia sa preto, ani nevylucuju zo svorky, stada, krdla.

Takze normalne by som to prijala.

jamimo
19. nov 2025
@grof_monte_christo

@jamimo Je to môj pocit, neviem ti to poriadne vysvětlit. Osobne si myslím, že by to zaskočilo vacsinu rodičov a potřebovali by na to čas. Jedna věc je písať tolerantné komentáře od klávesnice a iný je střet s realitou.

@grof_monte_christo ok, pýtala som sa preto, lebo ak sú očakávania (podľa našich predstáv, čo by sme my chceli, ako by mali byť, žiť, fungovať...) potom prídu sklamania. V konečnom dôsledku sú ľudia sklamaný, že nie je niečo podľa nich. Možno to tak vyzerá, že sa ľahko píše od klávesnice, no skutočne sa nájdu ľudia, kt. s tým problém nemajú. Ja teda napr. nikdy a to som vyrastala v dobe, kedy aj slovo menštruačná vložka bolo u nás v rodine tabu 🫣
Skôr by som bola sklamaná, ak by môj potomok hlúpy, jednoduchý jedinec, bol šikanátor, agresor, narcis, alkoholik, chronický klamár, lakomec, dealer drog, gambler....

grof_monte_christo
19. nov 2025
@jamimo

@grof_monte_christo ok, pýtala som sa preto, lebo ak sú očakávania (podľa našich predstáv, čo by sme my chceli, ako by mali byť, žiť, fungovať...) potom prídu sklamania. V konečnom dôsledku sú ľudia sklamaný, že nie je niečo podľa nich. Možno to tak vyzerá, že sa ľahko píše od klávesnice, no skutočne sa nájdu ľudia, kt. s tým problém nemajú. Ja teda napr. nikdy a to som vyrastala v dobe, kedy aj slovo menštruačná vložka bolo u nás v rodine tabu 🫣
Skôr by som bola sklamaná, ak by môj potomok hlúpy, jednoduchý jedinec, bol šikanátor, agresor, narcis, alkoholik, chronický klamár, lakomec, dealer drog, gambler....

@jamimo Ja som čítala celu diskusiu a v prípadoch, kde v rodine niekoho takého mali alebo osobne nejakú rodinu poznajú, ľudia píšu, ze na spracovanie tejto informácie potrebovali čas. Preto píšem, že stret s realitou môže byť iný.

mondolina
19. nov 2025

ako má homosexuálov prijať svet, keď ho neprijmú ani rodičia, rodina. 😢

grof_monte_christo
19. nov 2025
@mondolina

ako má homosexuálov prijať svet, keď ho neprijmú ani rodičia, rodina. 😢

@mondolina Ale ja nepíšem o neprijati inak orientovaného dieťaťa, ale o spracovaní svojich vlastných emócií.

mondolina
19. nov 2025
@grof_monte_christo

@mondolina Ale ja nepíšem o neprijati inak orientovaného dieťaťa, ale o spracovaní svojich vlastných emócií.

@grof_monte_christo
ale ja to nepíšem konkrétne tebe, ale všeobecne 😉
áno mala by som aj ja stres ako matka, z toho koľko nenávisti je k inak orientovaným osobám. Ale doma by malo dieťa bezpečie a prijatie.

grof_monte_christo
19. nov 2025
@mondolina

@grof_monte_christo
ale ja to nepíšem konkrétne tebe, ale všeobecne 😉
áno mala by som aj ja stres ako matka, z toho koľko nenávisti je k inak orientovaným osobám. Ale doma by malo dieťa bezpečie a prijatie.

@mondolina Ale tak ako dieťa za svoju orientáciu nemôže, tak ani rodič nemôže za to, ako by ho tato informácia zasiahla. Reč nie je o odsúdení, samozrejme.

jamimo
19. nov 2025
@mandarinka555

@mandarinka555 na MK sa dané témy recyklujú a niektoré sú viac wooow ako iné, aby MK žil. Aj keby sa pýtala AI, téma je úplne normálna, zo života. Život má aj iné scénare a určite vieš aj ty o iných paradoxoch života. Odpovede sú vždy zaujímavé. Lebo MK je "krásna" sociálna vzorka a komunita s 1. Milión užívateľmi. A veruže nielen na sieti. Stretávaš sa s nimi denno-denne 🤷‍♀️

mandarinka555
19. nov 2025
@mondolina

@mandarinka555
a tebe nedrbe? že sa takto vyjadruješ?
polovica tém je tu vymyslených.
náhodou je to zaujímavý sociálny prieskum.

@mondolina Nie....si predstav🙈 Viete, že je to vymyslená téma a aj tak sa vyjadrujete, čo by bolo...keby...bla bla...

mondolina
19. nov 2025
@mandarinka555

@mondolina Nie....si predstav🙈 Viete, že je to vymyslená téma a aj tak sa vyjadrujete, čo by bolo...keby...bla bla...

@mandarinka555
možno niektoré aj majú Lgbt deti 😉

sisaka
19. nov 2025
@grof_monte_christo

@mondolina Ale tak ako dieťa za svoju orientáciu nemôže, tak ani rodič nemôže za to, ako by ho tato informácia zasiahla. Reč nie je o odsúdení, samozrejme.

@grof_monte_christo úplne súhlasím s tým, čo píšeš. Som v šoku, že sa tu ženy pustili do teba, len preto, že si napísala, že by si musela tuto informáciu spracovať.

Nechápem, čo je na tom divné. Ľudia vždy musia novú informáciu nejako spracovať. Myslíme si, že čakáme dievčatko, narodí aa chlapec a musíme to spracovať. Nie preto, že sme nechceli chlapca, ale preto, že sme boli “pripravené” na dievča. Čakáme zdravé dieťa a narodí sa postihnuté. Musíme to v sebe spracovať - znamená to, že dieťa odmietame? Vôbec nie. Len spracovávame niečo na čo sme neboli pripravení.
Diagnostikujú vášmu manželovi napríklad rakovinu. Veľa ľudí ju má alebo malo, má ju aj vaša známa, aj šéfka aj neviem kto, aj tak budete musieť tuto informáciu spracovať.
Je normálne očakávať, že vaše dieťa je heterosexuálne, lebo to je norma. Jedna prispievateľka tu píše žeby ju sklamalo, keby jej potomok bol hlúpy. Vyslovene použije slovo sklamalo. Nie, že musela by to spracovať (čo by bolo pochopiteľné), ale bola by sklamaná. Takže keby zistila, že jej dieťa je homosexualne orientované, všetko je ok, nehne to s ňou, nič nemusí spracovávať, všetko je ako má byť, ale keby jej dieťa bolo hlúpe, ( čo chúďa za to tiež nemôže), tak by bola sklamaná. Tu presne vidíme hranú toleranciu. Tvárime sa, aké je to normálne dozvedieť sa, že naše dieťa je mimo normy v sexuálnej orientácii (pretože sa to od nás očakáva a nechceme vyznievať ako netolerantní, zadubení ľudia), ale keď je mimo normy napríklad spomínaný inelekt (dokonca ani nemusí byť mimo normy, len nemá IQ 130 ako jeho rodičia) tak už otvorene píšeme o sklamaní.

Myslím si, že spracovanie je úplne normálna prvotná reakcia na novú informáciu (akúkoľvek) a netreba tu teraz začať niekoho za to lynčovať.

Autorka klobúk dole za obyčajnú úprimnosť.

elizabet173
19. nov 2025
@mandarinka555

@mandarinka555 a prečo teba trápi, kto kde a na čo reaguje? Veď preskoč tému a nezavzdušňuj sa. Polovica tém je tu vymyslených, ale možno túto bude niekedy čítať niekto, kto sa tiež nedokáže priznať so svojou orientáciou a ak mu téma dodá odvahu, mala zmysel

jamimo
19. nov 2025
@sisaka

@grof_monte_christo úplne súhlasím s tým, čo píšeš. Som v šoku, že sa tu ženy pustili do teba, len preto, že si napísala, že by si musela tuto informáciu spracovať.

Nechápem, čo je na tom divné. Ľudia vždy musia novú informáciu nejako spracovať. Myslíme si, že čakáme dievčatko, narodí aa chlapec a musíme to spracovať. Nie preto, že sme nechceli chlapca, ale preto, že sme boli “pripravené” na dievča. Čakáme zdravé dieťa a narodí sa postihnuté. Musíme to v sebe spracovať - znamená to, že dieťa odmietame? Vôbec nie. Len spracovávame niečo na čo sme neboli pripravení.
Diagnostikujú vášmu manželovi napríklad rakovinu. Veľa ľudí ju má alebo malo, má ju aj vaša známa, aj šéfka aj neviem kto, aj tak budete musieť tuto informáciu spracovať.
Je normálne očakávať, že vaše dieťa je heterosexuálne, lebo to je norma. Jedna prispievateľka tu píše žeby ju sklamalo, keby jej potomok bol hlúpy. Vyslovene použije slovo sklamalo. Nie, že musela by to spracovať (čo by bolo pochopiteľné), ale bola by sklamaná. Takže keby zistila, že jej dieťa je homosexualne orientované, všetko je ok, nehne to s ňou, nič nemusí spracovávať, všetko je ako má byť, ale keby jej dieťa bolo hlúpe, ( čo chúďa za to tiež nemôže), tak by bola sklamaná. Tu presne vidíme hranú toleranciu. Tvárime sa, aké je to normálne dozvedieť sa, že naše dieťa je mimo normy v sexuálnej orientácii (pretože sa to od nás očakáva a nechceme vyznievať ako netolerantní, zadubení ľudia), ale keď je mimo normy napríklad spomínaný inelekt (dokonca ani nemusí byť mimo normy, len nemá IQ 130 ako jeho rodičia) tak už otvorene píšeme o sklamaní.

Myslím si, že spracovanie je úplne normálna prvotná reakcia na novú informáciu (akúkoľvek) a netreba tu teraz začať niekoho za to lynčovať.

@sisaka viem, že píšeš o mne. Áno, pre mňa nie je dôležitá heterosexuálna orientácia potomka. Nepotrebujem aby si mi verila, nepredstieram toleranciu. Vo veciach mám jasno, ja som realista. Je logické, ak sa dieťa narodí ŤZP, alebo má znížený intelekt, nemohla by som byť sklamaná, že nechodí na olympiády a nereprezentuje školu. A ani by som nebola. Proste by bolo aké by bolo a pracovali by sme s ním v rámci jeho hraníc a možností.
Ale ak je dieťa zdravé, vyrastá v harmonickej rodine, je mu dopriate vzdelanie, čas a energia, áno vadilo by mi, že chodí napr. so Separom sprayovať Nepál, alebo s Plačkovou na diskotéky. To je prejav hlúposti. Alebo ak by mlátil manželku, to je prejav hlúposti a debility, to netolerujem.
Homosexualita absolútne nepatrí u mňa do kategórie "vlastností" ktorá by mi vadila, alebo sklamala.
PS: Ako jedna z mála som sa slušne pýtala 😉

anonym_48acc0
20. nov 2025

Bola som pri jednom coming oute. Rodičovi sa zboria jeho predstavy o dieťati, ale určite sa to nedá prirovnať k rakovine. Prvotná reakcia môže byť hrozná a časom sa to zlepší, niekedy nie. Máloktorý rodič je natoľko empatický a chápavý, že to zoberie úplne v pohode. Hlavne generácia 50+. Ale pre predstavu u nás to vyzeralo takto. Mama sa hrabala sestre v mobile (čo je ďalšia za mňa neprípustná vec) a prišla na to, že má priateľku. Tak prišla aj na môjho prvého frajera, ale ja som mala vtedy 14 a sestra teraz už chodila na výšku. Urobila hrozný výstup, že to je choré, má sa dať liečiť, že je to proti prírode aj Bohu a pácha veľký hriech, že ju nepustí spať do školy, do zahraničia. Jasné, že to sestru veľmi zasiahlo. Radšej som ju zobrala von sa prevetrať. Mama mala medzitým trochu času na spracovanie, porozprávala sa so svojimi kamoškami, ktoré jej povedali, že si to už dlhšie mysleli a vlastne sa divili, že to jej nedošlo. Trvalo ešte dlho, kým sa s tým zmierila úplne, ale teraz je sestrina priateľka ako súčasť rodiny. Otcovi to zas povedala moja teta a nie sestra osobne, ale vraj mal skvelú reakciu, že on by mal dcéru rád aj keby bola marťanko s 2 tykadlami a 4 očami 😁 Autor máš 30, predpokladám, že to tvoji rodičia už tušia a možno ťa aj prekvapia. Ako mňa otec, keďže som na základe maminej reakcie nečakala nič dobré. A ak by aj prvotná reakcia nebola dobrá, časom sa to zlepší. Držím palce

grof_monte_christo
20. nov 2025
@anonym_48acc0

Bola som pri jednom coming oute. Rodičovi sa zboria jeho predstavy o dieťati, ale určite sa to nedá prirovnať k rakovine. Prvotná reakcia môže byť hrozná a časom sa to zlepší, niekedy nie. Máloktorý rodič je natoľko empatický a chápavý, že to zoberie úplne v pohode. Hlavne generácia 50+. Ale pre predstavu u nás to vyzeralo takto. Mama sa hrabala sestre v mobile (čo je ďalšia za mňa neprípustná vec) a prišla na to, že má priateľku. Tak prišla aj na môjho prvého frajera, ale ja som mala vtedy 14 a sestra teraz už chodila na výšku. Urobila hrozný výstup, že to je choré, má sa dať liečiť, že je to proti prírode aj Bohu a pácha veľký hriech, že ju nepustí spať do školy, do zahraničia. Jasné, že to sestru veľmi zasiahlo. Radšej som ju zobrala von sa prevetrať. Mama mala medzitým trochu času na spracovanie, porozprávala sa so svojimi kamoškami, ktoré jej povedali, že si to už dlhšie mysleli a vlastne sa divili, že to jej nedošlo. Trvalo ešte dlho, kým sa s tým zmierila úplne, ale teraz je sestrina priateľka ako súčasť rodiny. Otcovi to zas povedala moja teta a nie sestra osobne, ale vraj mal skvelú reakciu, že on by mal dcéru rád aj keby bola marťanko s 2 tykadlami a 4 očami 😁 Autor máš 30, predpokladám, že to tvoji rodičia už tušia a možno ťa aj prekvapia. Ako mňa otec, keďže som na základe maminej reakcie nečakala nič dobré. A ak by aj prvotná reakcia nebola dobrá, časom sa to zlepší. Držím palce

@anonym_48acc0 Ďakujeme za ďalší príspevok z realneho života. Opäť to potvrdzuje moje presvedčenie, že rodičia potrebujú čas, aby sa s tým vyrovnali.

bielasovicka
20. nov 2025

@anonym_autor a netuší nič ani tvoja mama? Ja mam 2 synov, už dospelých, ale určite by som si všimla na nich tu inakosť,uz aspoň okolo puberty. Aj skôr.
A nikdy by som im to nevycitala, určite by som to vedela pochopiť, ved sú to moje deti ktoré milujem.

grof_monte_christo
20. nov 2025
@sisaka

@sisaka Dakujem za podporu. Netusim, prečo sa tu do mňa niektoré pustili. Pritom je tu viacero príspevkov z realneho života, kde píšu, že to bol pre rodičov a súrodencov šok a trvalo im dlho, aby sa s tým vyrovnali. Asi to bude voči mne niečo osobne, ale netrapim sa nad tým 🤷

sisaka
20. nov 2025
@jamimo

@sisaka viem, že píšeš o mne. Áno, pre mňa nie je dôležitá heterosexuálna orientácia potomka. Nepotrebujem aby si mi verila, nepredstieram toleranciu. Vo veciach mám jasno, ja som realista. Je logické, ak sa dieťa narodí ŤZP, alebo má znížený intelekt, nemohla by som byť sklamaná, že nechodí na olympiády a nereprezentuje školu. A ani by som nebola. Proste by bolo aké by bolo a pracovali by sme s ním v rámci jeho hraníc a možností.
Ale ak je dieťa zdravé, vyrastá v harmonickej rodine, je mu dopriate vzdelanie, čas a energia, áno vadilo by mi, že chodí napr. so Separom sprayovať Nepál, alebo s Plačkovou na diskotéky. To je prejav hlúposti. Alebo ak by mlátil manželku, to je prejav hlúposti a debility, to netolerujem.
Homosexualita absolútne nepatrí u mňa do kategórie "vlastností" ktorá by mi vadila, alebo sklamala.
PS: Ako jedna z mála som sa slušne pýtala 😉

@jamimo očividne si nechápavá. Ide o ten prvotný moment, keď sa o dieťati dozvieš niečo, čo sa vymyká norme. Tú informáciu budeš musieť v sebe spracovať.
Ako celý čas nerozmýšľaš nad tým a nepripravuješ sa na to, že ti možno jedného dňa oznámia, že tvoje dieťa má napríklad závažné ochorenie, tak od narodenia predpokladam sa nepripravuješ na to, že tvoje dieťa je gay. Tú informáciu budeš musieť spracovať či už ti to vadí alebo nevadí, či to v pohode prijmeš alebo to budeš spracovávať ďalších 10 rokov. Ten moment jednoducho pride. Takže mi príde smiešne ako sa tváriš, že ty by si nemusela nič spracovávať lebo proti gays nič nemáš. To vobec nie je pointa. Žijem v Kanade, kde teoreticky nič nemusíš riešiť, lebo gays majú rovnaké práva ako hetero v úplne všetkých oblastiach, ale ver mi, keď sa to rodičia dozvedia, tak to tiež musia spracovať.
Môžme sa tváriť neviem ako progresívne, liberálne a otvorene, faktom je, že homosexualita je odchýlkou od normálu a väčšina ľudí sa od narodenia dieťaťa nepripravuje na to, že ich dieťa ju bude mať. Načo? Keď sa to dozvieme, tak to spracujeme a ide sa ďalej

sisaka
20. nov 2025
@bielasovicka

@anonym_autor a netuší nič ani tvoja mama? Ja mam 2 synov, už dospelých, ale určite by som si všimla na nich tu inakosť,uz aspoň okolo puberty. Aj skôr.
A nikdy by som im to nevycitala, určite by som to vedela pochopiť, ved sú to moje deti ktoré milujem.

@bielasovicka máme v rodine gaya. Pravdu povediac nikdy som si na ňom nič “iné” nevšimla, až spätne, keď sa na to pozerám, tak mi je to “jasné”. Chalan sa “priznal” až po 30. Otec už nežil, ale viem, že jeho mama to vôbec netušila, ale po prvotnom šoku to celkom rýchlo spracovala, išlo o jej obľúbené dieťa a viem, že i keď sa tešila na vnukov/vnučky od neho tak to nejak dala a dokonca s ním a jeho partnerom chodievali spolu na dovolenky (a to je generácia takmer 70níkov)

jamimo
21. nov 2025
@sisaka

@jamimo očividne si nechápavá. Ide o ten prvotný moment, keď sa o dieťati dozvieš niečo, čo sa vymyká norme. Tú informáciu budeš musieť v sebe spracovať.
Ako celý čas nerozmýšľaš nad tým a nepripravuješ sa na to, že ti možno jedného dňa oznámia, že tvoje dieťa má napríklad závažné ochorenie, tak od narodenia predpokladam sa nepripravuješ na to, že tvoje dieťa je gay. Tú informáciu budeš musieť spracovať či už ti to vadí alebo nevadí, či to v pohode prijmeš alebo to budeš spracovávať ďalších 10 rokov. Ten moment jednoducho pride. Takže mi príde smiešne ako sa tváriš, že ty by si nemusela nič spracovávať lebo proti gays nič nemáš. To vobec nie je pointa. Žijem v Kanade, kde teoreticky nič nemusíš riešiť, lebo gays majú rovnaké práva ako hetero v úplne všetkých oblastiach, ale ver mi, keď sa to rodičia dozvedia, tak to tiež musia spracovať.
Môžme sa tváriť neviem ako progresívne, liberálne a otvorene, faktom je, že homosexualita je odchýlkou od normálu a väčšina ľudí sa od narodenia dieťaťa nepripravuje na to, že ich dieťa ju bude mať. Načo? Keď sa to dozvieme, tak to spracujeme a ide sa ďalej

@sisaka môže ti to pripadať akokoľvek smiešne, gay orientácia je pre mňa situácia a moment z ktorej by som nebola sklamaná, alebo mala potrebu času na vyrovnanie sa s tým. Vysvetlila som prečo a slušne som sa opýtala, čo konkrétne je na tom zarmucujùce. Tak choď chrliť žlč niekam inam 😉 Pozdravujem tiež z krajiny mimo SR.