Ako reagovať na otázky o deťoch po 45-ke?
Mam 45, slobodna, bezdetna. Vzdy ked stretnem starych znamych, spoluziakov, ktorych som roky nevidela, dostanem otazku “A muza, deti mas kde?” Ako odpovedate na tieto otazky? Vzdy ma to zaskoci, neviem, co povedat. Citim sa zle este aj za nich, ze sa pytali.
@bykaterina akože ozaj nechápem o čo ti ide... Myslíš,že čaká ,že ju tu budeme všetci ľutovať a písať jej ,že sú všetci ľudia idioti a najhorší sú ti ktorí deti majú? Jednoducho je to tak a viac jej pomôže sa s tým vysporiadať ako celý život byť kvôli tomu nešťastná. Ani mníšky nemajú deti a vedia byť šťastné 🤷 a ja viem,že je to trochu iné len sa snažím povedať ,že aj iné "veci" nám vedia dať v živote zmysel. všetko je to o tom ako sa k situácii postavíme. A to vôbec nezlahcujem,ale je to tak.
@barbie2023 no vidíš si sa ukázala. Mníška je dobrovoľné bezdetná ty génius
keby som mala byt bez deti uplne na dne, tak si adoptujem..aj tam prechadza človek všelijakými fázami od nikdy v živote, to je fuj ! moc sa mi to nepači ! prečo nie? až po - neni to jedno? moje, cudzie, ked je od babätka, bude ma ĺubiť..radšej adoptované ako sa takto trápiť..a že nezdedí gény - v mojom pripade by to bola skôr výhoda - nezdedí depresiu
@karolinakr asi o adopcií toho veľa nevieš podľa toho čo čítam. Napríklad v za kraji sa čaká 8-9 rokov. A Plus rok príprava od psychológov, kontroly doma,...
@karolinakr asi o adopcií toho veľa nevieš podľa toho čo čítam. Napríklad v za kraji sa čaká 8-9 rokov. A Plus rok príprava od psychológov, kontroly doma,...
@bykaterina to je dosť
@bykaterina viem, ze ty si toto riesila, ja by som povedala, ze aktualne uz aj viac ako tych 8-9, co som sa davnejsie bavila na pracaku. Dokonca uz je jedno ake etnikum, je to tu bieda. Poznam jednu rodinu zo ZA, kde cakali presne 10 rokov a dieta dostali okolo roku 2018 alebo 2019. Ich jedina podmienka bola, aby bolo zdrave bez postihnutia.
@bykaterina viem, ze ty si toto riesila, ja by som povedala, ze aktualne uz aj viac ako tych 8-9, co som sa davnejsie bavila na pracaku. Dokonca uz je jedno ake etnikum, je to tu bieda. Poznam jednu rodinu zo ZA, kde cakali presne 10 rokov a dieta dostali okolo roku 2018 alebo 2019. Ich jedina podmienka bola, aby bolo zdrave bez postihnutia.
@17alexis 10rokov? to je sila
@17alexis 10rokov? to je sila
@karolinakr veru ano, ja som sa bola informovat v roku 2020 a vtedy vybavovali ziadosti z r. 2012 a uz ma upozornila, ze ak si dame ziadost hned, tak mame ratat 10 rokov, ak nebudeme mat nejake speci poziadavky. Tak sme do toho ani nesli lebo to by som v najlepsom pripade mala cca 40 rokov a muz uz by bol pred 50kou. Nastastie, mame dieta z IVF a druhe z IVF na ceste. 🙏 Adopcia nie je ani zdaleka tak jednoducha ako si to neznali predstavuju.
@bykaterina akože ozaj nechápem o čo ti ide... Myslíš,že čaká ,že ju tu budeme všetci ľutovať a písať jej ,že sú všetci ľudia idioti a najhorší sú ti ktorí deti majú? Jednoducho je to tak a viac jej pomôže sa s tým vysporiadať ako celý život byť kvôli tomu nešťastná. Ani mníšky nemajú deti a vedia byť šťastné 🤷 a ja viem,že je to trochu iné len sa snažím povedať ,že aj iné "veci" nám vedia dať v živote zmysel. všetko je to o tom ako sa k situácii postavíme. A to vôbec nezlahcujem,ale je to tak.
@barbie2023 to prirovnanie s mníškou je úplne vedla..
Pre mníšku je túžba naplnená tím že cíti že má iné posolstvo a príjíma toto naplnenie ako dar,ze slúži Bohu. Je Bohu odovzdaná...
Ale žena, muž...je stvorený pre rodinu. Cháp to ako chceš, je to osobná tragédia pre manželov, ako aj jednotlivcov, ak im je zázrak menom dieťa odopreté....
Nehladajme lútostivé slová, hladajme v sebe súcit a vyjadrujme opatrné slová skôr než niekomu pripomenieme to, na čo dpoveď má asi iba Boh...
@maxxim
@bykaterina vy aj viete čítať ??? Či si len idete svoje ,aby ste mali za každú cenu pravdu ? Okrem toho je to vždy vec pohľadu tak si majte svoje nešťastne životy a utapajte sa v nich. Ani čítať s porozumením neviete 🤦 normálny človek pochopí ,čo som písala.
@maxxim
@bykaterina vy aj viete čítať ??? Či si len idete svoje ,aby ste mali za každú cenu pravdu ? Okrem toho je to vždy vec pohľadu tak si majte svoje nešťastne životy a utapajte sa v nich. Ani čítať s porozumením neviete 🤦 normálny človek pochopí ,čo som písala.
@barbie2023 ak by si teraz prišla o deti, napríklad by zahynuli pri dopravnej nehode, tak by si bola teda so všetkým úplne ok a vyrovnaná? Keby sa ta každý vypytoval na deti, tak mu budeš odpovedat s úsmevom na tvári, že nemáš a žiješ si svoj šťastný život bez detí? A ešte ti ten dotyčný povie, že no a čo, veď buď rada, aspoň máš čas užívať si života a koľké matky s deťmi by ti závideli. Určite by to bolo veľmi príjemné.
@maxxim
@barbie2023 nevieš čo píšeš, ak by sa otočila situácia a ty by si čítala toto od niekoho iného, ako by ti bolo? Nevieš si to ani len predstaviť. Nuž ale ty vieš najlepšie ako sa človeku dobre žije...
@barbie2023 ak by si teraz prišla o deti, napríklad by zahynuli pri dopravnej nehode, tak by si bola teda so všetkým úplne ok a vyrovnaná? Keby sa ta každý vypytoval na deti, tak mu budeš odpovedat s úsmevom na tvári, že nemáš a žiješ si svoj šťastný život bez detí? A ešte ti ten dotyčný povie, že no a čo, veď buď rada, aspoň máš čas užívať si života a koľké matky s deťmi by ti závideli. Určite by to bolo veľmi príjemné.
@zuzx 👏 tvrdé ale argumenty super. Klobúk dole
@bykaterina to je dosť
@karolinakr no je to dosť ale čo človek narobí.
@karolinakr veru ano, ja som sa bola informovat v roku 2020 a vtedy vybavovali ziadosti z r. 2012 a uz ma upozornila, ze ak si dame ziadost hned, tak mame ratat 10 rokov, ak nebudeme mat nejake speci poziadavky. Tak sme do toho ani nesli lebo to by som v najlepsom pripade mala cca 40 rokov a muz uz by bol pred 50kou. Nastastie, mame dieta z IVF a druhe z IVF na ceste. 🙏 Adopcia nie je ani zdaleka tak jednoducha ako si to neznali predstavuju.
@17alexis áno záleží či hneď berieš prvé či ti ,, dajú,,... Ale skrátka 8,9,10 je už jedno. Je to veľa času.
@17alexis áno záleží či hneď berieš prvé či ti ,, dajú,,... Ale skrátka 8,9,10 je už jedno. Je to veľa času.
@bykaterina áno, to rozhodne je viac než dosť...
@bykaterina čo tam toĺko špekulujú, písal niekto, že to je obtiažne, ale 10 rokov, čo sa zblaznili? to už polka ĺudí umrie, čo si chcela adoptovať medzitým
keby som mala byt bez deti uplne na dne, tak si adoptujem..aj tam prechadza človek všelijakými fázami od nikdy v živote, to je fuj ! moc sa mi to nepači ! prečo nie? až po - neni to jedno? moje, cudzie, ked je od babätka, bude ma ĺubiť..radšej adoptované ako sa takto trápiť..a že nezdedí gény - v mojom pripade by to bola skôr výhoda - nezdedí depresiu
@karolinakr tak s tou adopciou to tiez nie je vzdy lahke
v irsku adopcia stoji minimalne 10tisic eir, plus sa da adoptovat len z istych krajin. Takze vsetky naklady na adopciu vyjdu medzi 30-50 tisic eur Co si nie kazdy moze dovolit...
@maxxim poeziu nie, ale maš take rozvité vyjadrovanie
@karolinakr a čo píšeš? 🤗🤔..či na tajnáša?
@bykaterina čo tam toĺko špekulujú, písal niekto, že to je obtiažne, ale 10 rokov, čo sa zblaznili? to už polka ĺudí umrie, čo si chcela adoptovať medzitým
@karolinakr malo deti, preto tak dlho...napr. v BA kraji je to isto lepsie.
Čo sa týka adopcii my sme momentálne v procesu adopcie a momentálne priemerná čakacia doba je 5 rokov nie 10 .Teda aspoň v Nitrianskom kraji . Ale čo s tým narobime keď chceme deti a cez ivf je to lotéria .
Čo sa týka adopcii my sme momentálne v procesu adopcie a momentálne priemerná čakacia doba je 5 rokov nie 10 .Teda aspoň v Nitrianskom kraji . Ale čo s tým narobime keď chceme deti a cez ivf je to lotéria .
@simca115 najprv si adoptujete a potom sa vam zadaria dvojičky
@simca115 kazdy kraj ma ine cakacie doby. Tych 5r ti mnohi v dobrom zavidia. Drzim palce, nech mate dietatko co najskor. ❤️
@simca115 najprv si adoptujete a potom sa vam zadaria dvojičky
@karolinakr jedine adoptované dvojičky , my vlastne deti nemôžeme mať preto píšem že IVF jedine 🙂
@karolinakr chápem každý ma na to svoj názor a svoju vieru 🙂
@karolinakr prečo by ľudia v adopcom procese umierali? 🤦
A nechápem s otázkou čo špekulujú.. deti je malo ktoré sú právne voľné v našom kraji. Ale nie je to o nič lepšie v iných krajoch.
@simca115 Ty si píšeš ohľadom vášho kraja. Ja píšeš ohľadom nasho kraja.
Takže by som bola opatrná s vyjadrením že niekde nie je 8-10 rokov. Keď sme boli v procese, v našom kraji to je skrátka toľko.
Držím palce Nech ani tých 5 rokov nečakáte
@simca115 Ty si píšeš ohľadom vášho kraja. Ja píšeš ohľadom nasho kraja.
Takže by som bola opatrná s vyjadrením že niekde nie je 8-10 rokov. Keď sme boli v procese, v našom kraji to je skrátka toľko.
Držím palce Nech ani tých 5 rokov nečakáte
@bykaterina vďaka . Škoda že to neni nejaký celoplošný systém nie od krajov .. možno by sa to oveľa skrátila čakacia doba
@bykaterina vďaka . Škoda že to neni nejaký celoplošný systém nie od krajov .. možno by sa to oveľa skrátila čakacia doba
@simca115 to ano a možno aj transparentnejšie 🤷 . Možno raz bude vôľa to zmeniť.

@barbie2023 v profile máš tri deti - neber to zle, ale si posledná, ktorá má čo hovoriť o nejakom vyrovnávaní sa s tým, že nemá, nemôže mať deti. Toto pochopí iba človek, ktorého sa to týka, ktorý s tým denne žije a vie, že inak to už nebude...pokiaľ žena túži po deťoch, ale nemôže ich mať, tak to sa nedá nijako zmierniť. Známa si kúpila psa po 5 potratoch. Na fb vidím, ako si ho užíva, vidím úplne, že jej má nahrádzať to dieťa, keď dá video, pridá tam nejakú detskú pesničku. Strašne mi jej je ľúto, ale mám pre ňu pochopenie. Ona s tým nie je a nikdy nebude vyrovnaná. Peňazí majú ako pliev, cestujú každú chvíľu, ale nemajú naplnený život lebo ten malý dielik puzzle im proste chýba.
@17alexis Presne. Syty hladnemu neveri...