Ako reagovať na záchvat plaču u detí?
Čo si myslíte o tomto:
4-ročné dieťa má krátky záchvat plaču a reakcia dospelého je: "Tak sa poser."
Že ten dospelý potrebuje venovať viac času svojej psychohygiene a zároveň sa naučiť pracovať so svojimi emóciami 😁
Koľko času strávil za posledný napr. týždeň ten dospelý s dieťaťom? Ak hodinu denne, tak kus blbá povaha, ak je to rodič, čo ťahá 24/7 tak ho pošlite do kina, na obed s kamoškou, alebo do wellnesu.
Ked je to milióntykrat za den uvrieskane, tak toto je este najmenej co som pocula ludi povedat detom. Aj to dospelému vyletí raz do roka, tak sa nic nedeje. Ak to je denne nieco hnusne na dieta, tak dospely ma problem a dieta ho bude mat casom. Co ti uslo a teraz ta to trapi?
Nič.Nepomyslela by som si nič.
Každý má len jedne nervy ak je s tým dieťaťom stále.Ja som ani v 4 rokoch nezniesla urevané deti, ale mám trpezlivosť.
Zatiaľ pri cudzích.
Myslím si o tom to, že dospelák by mal byť uvedomelý jedinec a nevybíjať si svoju frustráciu na dieťati 🤔
nezrelá osobnosť
Nuz rupli nervy,idem dalej...ani rodič sa nerodi dokonalým a sú deti, co objektívne sú na porazenie... jedno mame doma a stoji to každý boží deň kopu - psychickej sily😅
Hm, že asi čoskoro sa dočká od dieťaťa rovnakej reakcie
Mali si napísala. Podrobnejšie opis situáciu.
Jasne, že sa to nemá, teoriu ovládame všetci super. Ale každé dieťa je iné a nie so všetkými sa dá… Kamoska pocula takémuto dietatu povedat vlastným otcom: už sa laskavo skonsoliduj 🤣🤣🤣 boh vie, čo si tie deti mysleli pri jednom aj druhom 😀
Nič 😂...že toho zjavne bolo na dotyčného viac ako dosť tak si "uľavil". Každý má len jedny nervy.
Ja som tiež na ihrisku minule počula ako sa 5 ročné dievča rozdrapovalo pre nič celý čas čo tam boli. Mama jej veľa krát normálne povedala. Napomohlo 😅 tak jej posledný raz povedala keď zase začala.... aby sa z toho náhodu neposrala. Dieťa konečne pochopilo že má prestať vyvádzať! 😂 A teda všetci okolo sme sa na tom zasmiali.
@tramtada31 Geniálne 😂
Len tolko: Raz aj tebe prasknu nervy a nevies co z teba vypadne.
Nič si nemyslím. Mam tri deti, x záchvatov zlosti majú denne, síce to nepoviem nikdy, ale pomyslím si to tiež x krát.
Mne včera ruplinnervy na staršieho tak,že sme si vysvetľovali kybersikanu a nadávky cez Viber🙈tak som mu povedala: nadavajtebsi vonku aj donkoko*ov tam kde to nevidím,lebo ste chalani a viem že to tak je...ale doma a cez internet sa neopovaz nič také písať 🙈🙈🙈🙈manžel sa ešte hodinu ako zaspali dobre bavil🤣no čo. Nezabijem sa.mala som ťažký deň a naštval ma ozaj do vyvrtky tým čo a ako si vypisovali a lepšie prirovnanie mi v Tom rozhorčení nenapadlo🤭nie som pyšná na seba 🤷
@veronicka88 určite bol v šoku že mama také slovo pozná lebo však to oni tak z frajeriny so spolužiakmi hovoria a nie rodičia 🤭
A posralo sa alebo vydrzalo na zachod?
No a ? 😃
...že mal tiež kratky zachvat nervozity 😀 a ide sa dalej
keď len krátky - to je ešte super...
nezažil autistu kedy reve aj hodinu vkuse
No a tych 20min pri 2r.. ;D V hlave som uz nanadavala celu knihu..
@deti95060810 alebo neautistu ktory 2h reve co reve ryci lebo nechce aby bola lopta cervena 😂 (moj syn) to ako keby mi niekto klince do hlavy strielal pistolou...my sme si fakt siahli na dno nasich temnych myslienok a ustali sme to s "Nezabijes" 😀 niekedy aj medzi sebou "Kto za to moze, koho vychova". Syn bol ako biologicka zbran, dokazal psychicky rozlozit vsetko zive v jeho dosahu, macka ho obchadzala nadaleko, a to jej fyzicky nikdy neublizil.
Pokial to neni moje dieta, je mi to fuk. Zvykla som si, ze niekori rodicia maju iny slovnik a zalezi aj od roznych faktorov. Ak to bol uz niekolky zachvat za den tak sa ncudujem, ak len jeden tak mohol zvolit iny slovnik. Ja nastastie nejake zachvaty extra nezazila snad tak 3x na ktore sa pamatam a to jeden na ihrisku ale ked mam cas nechala som ho porevat co sa budem nervacit ja mam casu dost, ale pokial v tej chvili bolo na ponahlo a dieta nespolupracovalo prehodila cez rameno a isli sme. Reves nereves ide sa a bolo mi jedno co ludia. Ale nastastie vravim nebolo to vela krat. Ale nikdy som mu nepovedala skaredo.
Že ťa do druhých nič. To si myslím. Reakcia rodiča bola asi v súlade s celkovou situáciou. Najmä, ak je s deckom 24/7.
Jezis, to je zas tak vytrhnute z kontextu, ze az..
ze ked to povedal rodic ktory je s dietatom 24/7 tak to sa este udrzal a pekne povedal 😀

no dospelemu praskli nervy a nemyslim si nic.. kazdy je len clovek :D