Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?
Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??
@sima234 Myslím si, že keď sa jej podari vykopnut muža do zahraničia, len sa tak za nim zaprasi. Keď uvidí iný svet, na lazy sa určite ponahlat naspat nebude. Toho už viac neuvidí.. a môže splácať hypo akurát tak sama.. Ale kto chce kam..
@rorino By ma zaujímalo, čo by robila, ak by rodičia ozaj ochoreli, čo im samozrejme neželam. Zrazu by neboli peniaze z brigády od otca, neboli by buchty, ani mrkva od mamy zo záhradky. Nebola by pomoc v podobe stráženia deti..proste nič, len starosť navyše. Madam by musela kráčať kilometre na nákupy, po lieky, rodičov niesť na chrbte k lekárom, keďže auto odmieta. A do toho ešte 2 deti, na homeschoolingu..No..každopádne.. dobra vyhliadka do budúcna..
Autorka - NIE a nie a Este raz NIE, Ani ked budes rodicov opatrovat, nebudes automaticky dedit viac!!!
Urob si vodicak, najdi pracu, nastuduj zakladne veci na nete, kedze mas vo vsetkom obrovske medzery a ROB konecne nieco!
Ak teda nechces cely zivot prezit ako nesamostatna obmedzena prizivnicka na rodicoch..
Inak, co keby ti krachne vztah s muzom?
Co by bolo potom s tebou? Po zobrani pojdes?
Prebud sa a vezmi zivot do vlastnych ruk!
Tu to žije 🤣 autorka, drž sa témy o bratovi. Si odbočila......zaloz novu tému o opatrovani zatial zdravych rodicov🤦♀️
@daniela242 no určite by sa o nich nedokázala postarať,buď by začala trápiť brata,aby to zariadil a ona by už len ten dom chcela,jebo však sa postarala,aby sa o nich niekto postaral,alebo by sem písala,aby sa zas len sťažovala,aký ma zlý život,a chudáci rodičia.Ak je to celé pravda,tak jej asi pomáhajú preto,že je zaostala.
@daniela242 normálne mi je ľúto jej rodičov, ponúkli bývanie, starajú sa o ňu a jej neschopného manžela, kt. nezarobí ani jedlo na celý mesiac v nádeji, že sa o nich na starosť postará a ona nie je schopná ani ten blbý vodičák spraviť, aby ich raz mohla k doktorom zaviezť a nákup spraviť a jediného možného šoféra vycháňa do zahraničia
@autorka ešte môžeš "vybaviť" deťom u psychológa nejaké diagnózy a poberať rodičák do 6. roku dieťaťa, možno by sa niečo našlo, keďže sú to nesocializované, so srnkami a veveričkami sa hrajúce chúďatká
@zuzana111984 nuz, za takouto nesamostatnou osobou, bez zakladneho prehladu byvaju najcastejsie rodicia a ich zly pristup..
Trochu zovseobecnujem, ale da sa povedat, ze maju, co si vychovali..
@zuzana111984 nedávaj jej takéto rady, presne týchto sa chytá, namiesto tých o tom, že by mala pracovať ...
@beronsche to je síce pravda, majú čo si vychovali, majú čo dopustili, len častokrát sú rodičia zaslepení a s dobrým úmyslom chcú čo najviac pomôcť svojmu dieťaťu a tým mu len škodia, určite je to aj ich chyba, no aj tak mi ich je ľúto, lebo to robia s dobrým úmyslom. Všetci chceme pre deti to najlepšie, aj ja sa bojim, či nespravím pri výchove niekde chybu
@jesenzima to bola ironická rada, ale chcela som vedieť, či na to zareaguje, či sa aj toho chytí ako opatrovania zdravých rodičov 😀
@zuzana111984 jasné, ja to chápem, ale ona to môže zobrať vážne, vieš 😉😃
@jesenzima veď aj keby to zobrala vážne, myslíš, že by bola schopná ísť s dieťaťom AŽ do okresného mesta ku psychológovi (veď to môže byť aj 20km) 😀 veď vieš kopce, zákruty, teraz zima, potom teplo
@zuzana111984 to by za ňou musel prísť ten psychológ😂
A preco nedas obe deti do skolky do mesta? alebo teda mladsie do jasli ak nema vek a zveziete sa autobusom spolu do mesta a ty mozes potom zo skolky pokracovat do prace.
Autorka, do busu pod pazuchou zobrať kolobezku a mas cestu naspäť jednoduchsiu a nemusis čakať na bus... inak to ide naspäť ten bus za 4 hodiny? Alebo ako? A vsak ty máš čas, či?
@beronsche pri tejto autorke mi miestami pripadá že jej rodičia sú súrodenci
@lienka.7 a ci by jej to rodicia zaplatili🤔
@prasiatko30 majú dobré dôchodky,tak áno 😄✌️
@rorino Je to úplná tragédia, myslím si, že v tomto prípade majú šťastie, že ti rodicia su rucitelia, pretože bez nich by sa nepohli. Nech sa modli, aby boli zdravi este dlho. Ona môže pár rokov ešte vymýšľať, v podstate kým deti nepôjdu do prípravky. Potom ju prefacka realita a budem musieť tými zákrutami tie deti do škôlky odniesť. V takýchto prípadoch som aj celkom rada, že na deti aspoň trošku dozerá štát. Keď nebude tie deti do škôlky a školy nosit..príde aj o prídavky. Bohvie ci o tomto vôbec vie..

@sisa_s áno áno a na striedačku a mamou odnášať deti 😂 preto ten môj koment,celé som to čítala odkedy dala prvý príspevok,som v obraze...preto som jej poradila opatrovateľský ✌️🤣😂