Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?
Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??
No my sme nevedeli ze to bude vsetko take drahe a nebudeme to zvladat z muzoveho platu. Strasne isli ceny hore za vsetko to nie je sranda deti vychovvatat. Ale urcite to nie su nejake chudence co len srnky poznaju co tu niekto pisal vsak normalne deti akurat nechodia kade tade po vyletoch ale vsak to budu zo skoly chodit potom
@daniela242 len toho staršieho už teraz musí zapísať,už od septembra bude predskolak,preto vymýšľa odklad zo škôlky😂😂😂
Neviem kolko by som cakala keby osm zaviedla do skolky busom, mozno pol hodinu ohodinu na dalsi spoj. A tu niekto pisal ze aj pol hodina rpejde kym sa dieta prezuje prezlecie no tak to neviem ako by som do roboty stihala chodit.
Odvediem do škôlky, urobím nákup, pomotkám sa kým príde bus...pol hodinu sa neprezúva žiadne dieťa,to bolo myslené obrazne...my sme už dali toľko možností,prečo my vidíme riešenie a vy milá autorka nie...kde je problém?nám sa dá a vám nie....ste lenivá a pohodlná ako voš...tak za hodinu čakania na bus som doma aj peši a ešte schudnete zadarmo ✌️
Tak to treba vyskúšať, pokiaľ tú robotu nemáš... Nemôžeš stále čakať že všetko ti "spadne do rúk". Musíš začať v prvom rade od seba.. Zistila si že dom v ktorom bývate je zrejme napísaný na rodičov.. Už teraz si mala mať napísaných niekoľko životopisov a rozposielať všade kde sa dá.. S mužom sa normálne v kľude porozprávať (nie ho hneď posielať do zahraničia) či by vedel staršie dieťa odniesť do škôlky a tak...
Proste treba začať hlavne od seba...
Chodila by si do roboty, tak ako všetci ostatní. Na deti ste dvaja. Raz odnesie otec, raz ty a vybavene. Predpokladám, že si na materskej ešte s mladším dieťaťom. Teraz je ideálny čas zabehnúť nový režim so starším. Raz to musí prist
To nie je povinné dať dieťa do škôlky pred prvým ročníkom v škole ? Opravte ma ak sa mýlim, nie som si istá na 100%.
Tak nie ste jediná rodina v celej dedine. Aj ostatní musia čakať na autobus alebo chodia autom.
Ostatny maju auta alebo byvaju blizsie ku skolke ako my. Praca neviem ako bude ak nejaka bude to uvidim ked odnesiem ten zivotpis ze ake zmeny by som vedela mat. A co zo skolkou neviem tiez lebo hej bude tam musiet chodit ale to sa neda zvladnut. Mozno keby muz a mama sa striedali keby som ja chodila do roboty tak by to slo alebo stale este sanca ze sa prestahujeme do mesta aj ked mala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ty si fakt neschopáčka roka. Ešte zapoj aj susedov do tvojho plánu ničnerobenia ... Otras 🤦🤦🤦
No, ale musíte uznať, ze už nastal maličký pokrok. Už pochopila, že dieťa do škôlky chodiť musí a ze dokonca ma aj otca. A v týchto odľahlých dedinách je bežné, že s detmi pomáhajú aj starí rodicia, ak samozrejme môžu. Tebe autorka by pomohlo auto aspoň na cestu do škôlky, keď sa už bojíš šoférovať do mesta. Už tam by si ušetrila čas. Odviezla by si sa z domu do škôlky a potom presadla na bus..no ale to je asi utopia..
Ak by som bola takto pohodlná,urobila by som to aspoň takto,dieťa by chodilo do škôlky len keď ma muž pobednu a len na pol dňa...odvezie a zavezie ✌️ale nie som,ja sa trepem a tromi 😄
Nie je to povinne ale tak vsak ak budeme na to mat tak im to zaplatime aby mali nejake aj taketo vylety alebo dovtedy mozno budeme aj chodit ako rodina na vylety uvidime ako sa to vyvienie cele
@aurorka ty nie si schopná posúdiť, či sú tvoje deti normálne, ty máš úplne pomýlené vnímanie reálneho života, absolútne nemáš poňatia o ničom.
Na výlety pôjdu zo školy? Zaplatíš im tie výlety, keď pracovať nebudeš, o rodičák prídeš + plus ako dobrovoľne nezamestnaná si budeš musieť zdravotné poistenie mesačne platiť.
Kam tvoje deti celé dni chodia, majú nejakých kamarátov, majú vôbec bicykel, kolobežku, korčule? Či nie, veď kopce, zákryty..
Ostatní bývajú bližšie alebo majú auto! Bingo, pochopila si ako sa dá fungovať na samote. Nemáš peniaze? Daňový bonus na dve deti sme tento rok dostali 3300€ (aj za menej kúpiš staršie auto, aspoň na vozenie do dediny).
A keď si budeš písať životopis, daj si ho niekomu skontrolovať, lebo tvoja gramatike je na úrovni 1.st ZŠ.
Tak uz ti ostava jedine cakat na to, ze postavia skolu a skolku pri vasom dome! A rovno aj nejaky supermarket, aby sa ti tam dalo nakupit a este aj nejaku kancelariu, kde mozes robit tu administrativu 😂🤦♀️ #horekopcom #dolekopcom #nedasa
Autorka a sexuješ apsoň s chlapom, či teda nerobíš vôbec nič? Lebo ja ho ľutujem, on nič nemá, každý mesiac peniaze nevychádzajú, nikde nechodíte. Mňa by z takéhoto života j*blo.
Keby si sa aspoň tým deťom venovala. Veď ok, nemusia chodiť do zábavného centra. Ale veď na ihrisko denne, do lesa, naučiť ich niečo o pestovaní, gazdovstve, zbierať hríby a bylinky. Ísť s nimi do obchodu, napiecť s nimi bublaninu. Nekupovať im sladkostičky. Oni musia byť stratení.
@daniela1911 tie deti budú stratené tak či tak, zrazu ako 5 - 6 roč. prídu do kolektívu detí, budú vôbec vedieť nadviazať kontakt, alebo budú sedieť ustráchané v kúte, ohučané, lebo doteraz zvyknuté na ticho na samote. A to nevravím ako budú vedomostne pozadu, ja ako pedagogička by som toľko dcéru nenaučila ako sa naučila v škôlke, nie, že by som nevedela, ale dcéru to samú doma nebavilo, recitovať, spievať, kresliť, tancovať, v škôlke išla s davom. A všetky tie škôlkarske akcie, divadlá, besiedky, plavecký...autorka kvôli svojej lenivej rite ich oberá o neskutočne veľa :(
@zuzana111984 presne. Náš syn chodil do škôlky nerád, plus bol strašne veľa chorý, ale keď tam už chvíľu pobudol, tak bol oveľa ostrielanejsi, sebavedomejsi.
Dieta vies dat aj do rannej družiny. Vtedy by si aj bus stihla.
Pol hodinu cakat na autobus je vela?Resp.pol hodinu mas cas odviezt dieta do skolky a vratit sa na zastavku na dalsi bus.Ved to je uplne idealny cas.Par minut stravis v skolke a potom budes na zastavke 10-15 minut.To je fakt tak vela?
A len pre istotu pripominam, teraz v maji treba dat synovi prihlasku do skolky.
Moja zlata,ja byvam v okresom meste ale rano idem 2 autobusmi ked sa chceme dostat do skolky a do prace. Ano je to trosku narocne logisticky ale takto funguje 90% zien co maju skolkarov,skolakov ze idu bud autom,busom,vlakom...hadam si si nemyslela,ze popri detoch nebudes mat ziadny stres,presuvanie sa rano,poobede.

kazdy chce len stavat. Ked nemam na to, nestaviam a uskromnim sa aj v tom byte.