icon

Ako riešiť finančnú podporu od partnerových rodičov?

1. máj 2024

Ahojte, mam už dlhšie problém s partnerom a jeho rodinou. Ako vyplýva z názvu diskusie partnerova rodina nám vôbec nepomáha s dieťaťom finančne, a teda nepodporuje svoje prvorodene vnúča (vraj vytúžené). Chodia si pravidelne (3-5x ročne) na výlety alebo dovolenky v rámci Európy. Podnikajú, tvrdia, že im už podnikanie nejde a sú v mínuse. Už pri narodení dieťaťa nám neprispeli (ani zo slušnosti) nič. Ani euro. Dostali sme nejaké tri hračky v minimálnej hodnote, ktoré ani nekupovali ale dostali. Taktiež nám jeho matka od známej doniesla tašku oblečenia. Preplatili jedny náušnice. Moja rodina pravidelne "prispieva" nielen finančne, ale aj praktickými vecami kt. využijeme. Keďže som na RD pomoc by sa nam hodila. Partner však v tomto nestojí pri mne a tvrdí, že nie sú povinni živit naše dieťa lebo to nepotrebujeme ani mu nosiť dary a pod. Vo mne však vrie keď sústavne pro každej návšteve počúvam o dovolenkach alebo výletoch a nám nepomôžu nič. On očakáva, že sa budem s nimi stretávať tak často ako s našimi, ale ja nemám záujem o ich snobskú spoločnosť. Ani z jedného výletu dieťaťu nič nedoniesli. Mne to príde totálne nefér voči mojej rodine, ktorá sa snaží nás podporiť, aj keď nemajú toľko ako oni. Naši prídu raz za mesiac na otočku, a oni by sa k nam chceli nasačkovať na celý víkend s tým, že sme nútení sa im venovať tri dni a ja si to neželám (z pochopiteľných dôvodov) . Vzťahy medzi mnou a nimi sú na vode mrazu a partner sa ich sústavne zástava. Svokra tu bola raz pomôcť na tri dni a nezaplatila ani nákup, ani dieťaťu nič nedala. Pravidelne si nechá všetko platiť.
Chcela by som sa opýtať, že či si myslíte, ze je k veci ich priamo v tomto konfrontovať z mojej strany keďže on to neurobí alebo im mam dávať dieťa "zadarmo" a tváriť sa, ze to je okey alebo nie som povinná im len preto že sú to jeho rodicia nosiť dieťa. Ďakujem

nyusika
1. máj 2024

@viestta vieš čomu nerozumiem (okrem veľa iných vecí 🙈😁) ?
Že takéto kontroverzne témy sú tu účelovo mazané...a keď sa na stene objaví živý príspevok do silnou, slušnou diskusiou, okamžite ho zmažú

nyusika
1. máj 2024

@cacianka neviem, to som nezaregistrovala...ale v akejkoľvek takejto podobnej sa objaví vždy tá istá prispievatelka (mačka ako profilová foto) a začne urážať.

vesimelonimarsista
1. máj 2024

Nejak si sa zle vydala...myslela si si, ze bohati svokrovci ti budu financovat život? Mala si si sa vydat za niekoho dobre zabezpeceneho.

To vazne myslis, ze ti maju kupovat svokrovci z principu nejaký srot z Ciny???

nyusika
1. máj 2024

@vesimelonimarsista ona sa nevydala, žijú spolu

maryetta
1. máj 2024

Snazila som sa precitat vsetko. Co nenajdem ze nejaky “omyl” alebo proste nieco ale….
Anonym, anonym…. Asi vies preco takto pises.
Pre mna je to nepochopitelne. Mne je priam blbe a trapne. Ked stari rodicia davaju peniaze. Urobit im kavu pozvat na vikend je to najmenej.
Alebo ved skus. Chodte vy k nim na viked. Ci co oni ked tam pridete nic vam nenachystaju?

Kazdopadne. Mame 4deti. Ak niekto chce dat da. Ak nie nie. Neberiem to ani ako ich povinnost ale ako ich moznost ci nieco vnucatam daju alebo nie.

tamta
1. máj 2024

Autorka si robí dúfam srandu.. Vsak..? Vsak?! 😱

No a ak to myslíš vážne, ja navrhujem spraviť si cenník, že kolko stojí nejaká aktivita s tvojim dieťaťom... Hádam s nim nebudú tráviť čas zadarmo... 🙄 Na to ste si ho predsa nerobili... 🤷🏼‍♀️

veronikaszabova
1. máj 2024

@cacianka myslis tu, co jej nechce dat svokra dieta?

martamasarova
1. máj 2024

Autorka tu uz sa neoplatí nič písať...uplne ti rozumiem, ale ako terapiu doporučujem prečítať skupinu Ach tá svokra... Mne dosť pomohla, a už som so svokrovcami spokojná 🙂

dagas
1. máj 2024

Akože smutné to síce je že vnukovi nekúpia ani darček k narodeninám, ale dieťa je vaše takže to že vy nemáte peniaze nazvyš to je jedine len a len váš problém. Keď na to nemám,dieťa si nerobím 😏

nikaeli
1. máj 2024

@dagas on ešte nemal narodeniny.. nemá ani rok 🤷🏻‍♀️

majka2
1. máj 2024

No predstav si že napr z mojej strany nie. Z mužovej ako kedy a teda tiež nič moc lacné hračky. Ale ako fakt mi je to suma fuk neváham od nikoho nič kúpia bude nebude nebude

lalilla
1. máj 2024

Daj sa liecit…neverim ze toto mozes mysliet vazne.

vyrovnanaosoba
1. máj 2024

Vieš, trošku si protirečíš. Pises, že ona ma drahé parfém a tvojmu vnukov kúpila niečo z aliexpresu, pepco, aliexpres, Kik, jeden fras, aj tak sa to v tvojom prípade neminie kritike a porovnávaniu a pohrdaniu. keby si napísala "trosku ma mrzí, že babka príde naprázdno, stačilo by aby kúpila hrkalku za 2e z pepca" ako ze "som na rd a pomoc potrebujeme"
Potom píšeš ze zase o tom, že keby kúpili aspoň niečo, ale keď priniesli 3 hračky, bolo ti to malo.
Ešte raz, buď vďačná, váž si, že máš rodičov, že máte ešte stále zdravé ruky, nohy, zdravé dieťa, lebo keď naozaj budete potrebovať pomoc, takým prístupom sa ti aj tí snobsky "svokrovci" vyserú na hlavu a vnučku, či vnuka, či čo vlastne mate.

dagas
1. máj 2024

@nikaeli sa mi zdalo že tu niekde písala že nedostane ani darček k sviatku 🫣

minenkak
1. máj 2024

Autorka najprv som sa smiala a chcela ti poďakovať za naozaj vtipný príspevok,ako fakt klobúk dole, už dávno som sa tak nezasmiala,ale prečítala som si celú diskusiu a je mi do plaču,nie je žiadna povinnosť nosiť niečo na návštevu a ak silou mocou chceš, tak im to povedz a peniaze si môžu svokrovcov uzivat ako chcú ,sú ich a iba ich

denithestrange1993
1. máj 2024

Prepac ale špiny? Takto rozpravas o rodicoch svojho muza? Jasne,je to smutne ze takto nemyslia na vnuca ale zato este nie su špiny...

vyrovnanaosoba
1. máj 2024

A ešte k tým návštevam. Tvoja mama možno dá 50e raz za rok a kúpi 3 hračky...ale príde na kávu a ide preč. Svokra príde na tri dni, ty síce musíš navariť, pohostiť, nedá "nič" len igelitky po nejakej susede po ich deťoch, ale tri dni ti pomáha s dieťaťom a ty zatiaľ môžeš upratať, umyť vlasy, nalakovat nechty alebo ísť na večeru s frajerom.

evulienkaslx
1. máj 2024

Plne ťa chápem, moja rodina by nám dala prvé posledné, čo mohli, manželovi rodičia žijú samy pre seba, dcérke , ani nám, keď bola malá nikdy nič nedoniesli, ale každý mesiac na víkend sa dotrepali s prázdnymi rukami a nechali sa obskakovať, blbé reči som nonstop počúvala.... neskôr nám brávali dcérku na prázdniny a kupovali je všetko vtedy. Nám s manželom nikdy nič. Tolerujem ich kvôli ich vnučke, k nej sa už správajú veľmi pekne. Možno neskôr aj tvojim dopne... Treba si nastaviť hranice, aby si bola spokojná, nič od nich nečakaj, takí ľudia sa nemenia. Aj ja som pochopila, že voči nám nemajú žiadnu povinnosť, ale aj recipročne ja nemám žiadnu povinnosť voči nim....

evaachesa
1. máj 2024

Ty asi nemáš všetkých pohromade, že? Toto normálny človek zo seba nevypotí. 🤷 Radosť ťa mať v rodine. 🤦🏻‍♀️

nyusika
1. máj 2024

@vyrovnanaosoba nemôže ísť na večeru s frajerom - veď ich jeho rodičia nechcú živiť 🙈🙈😁😁

svetlonos
1. máj 2024

No tvoje komentáre tvoj prvý príspevok už nezachráni a žiaľ tvoj posledný hovorí za všetko.
Chcela som ti po čítaní tvojich komentov napísať, že si to zrejme fakt debilne napísala a možno nie si taka mrcha ako to vyzerá.
Ale tvoj posledný komentár, hm.
Ty si písala, že nemáte ani na aktivity pre dieťa peniaze. To dieta nema ani rok! Aké aktivity chceš?? Babyolavanie ci hudobnú vychovu?
Véd jemu zatiaľ stačí venovať sa mu s láskou. Ono nevie akí babka s dedkom sú, ale citi tvoju zlobu.
Ako môžeš vyžadovať finančnú podporu od starých rodičov, zato ze mate hypo a vysoký úrok?
Ja som skončila v minulosti sama s hypo a mesacne mi zostávalo 30e. Nala som 25 a na tu kávu ci obed s kamoškami som obcas ist chcela. Odisla som do lepšie platenej práce, I ked to iz bola manuálna a nie v kancelari. Áno je to lepšie samému ako s dietatom, no aj tak nie je nikto povinný vám prispievať.
Oni možno vidia aká si a možno ozaj šetria malemu na štart do zivota a odmietajú financovať vaše financne náklady na život.
Mohla si napísať, že ti je ľúto ich prístup, ba dovolenky maju, vnúčatá sa chvália ale prakticky sa nezaujímajú veľmi. Priniesť niečo malé pre dieta je ok ale nie podmienka.
To by bolo iné aj by ta tu pochopili ale ty si písala v uplne inom duchu. Keby som podobne zeny nezažila v priamom prenose, ze takto vyžadovali od svokrovcov, neverila by som. Jedna riesila, ze jej dieta zial nezdedi pozemky svokrovcov, lebo zachraňovali nimi svojho syna (otca toho dietata).
Iná vyžaduje starostlivosť a výpomoc s detmi cez prázdniny od svokra, ktorý má zdravotné problémy. Ale ona chce, lebo ved aj dcerine deti varival, tak musí aj tie ich! Že to bolo 20 rokov dozadu ju uz nezaujima....
Je to smutné ako uvažujes a hlavne ak by aj boli "inak nastavení" nezmenis ich. Pokial si to ozaj len tak decentne napísala a v poslednom komentári vybuchla, hmm. Ved to po sebe čítaj- toto je opis úplnej mrchy, neschopné, vychcanej.
Ak nou nie si, tak sa nad pá vecami zamysli a nepíš také kravoviny. Tým si sa sama odsúdila, druhychckvtomu vetu treba nebolo.

vyrovnanaosoba
1. máj 2024

@nyusika vlastne hej, tak možno spoločná vaňa, ty kokos, čo ja by som dala za to, aby mi hodinu postrazili deti, tisíckrát radšej im navarím, urobím kávu zadarmo, nech si aj na týždeň zoberú deti zadarmo len nech si poriadne umyjem vlasy po 5 rokoch rodičovskej 😂😂 nech si nechajú tie loooove za tie roky, radšej nech prídu na návštevu.

matullienka
1. máj 2024

@veronikaszabova tiež si myslím, že je to tá istá, spôsob vyjadrovania a agresia sú rovnaké.

lfeed682
Odpoveď bola odstránená
autor
1. máj 2024

@martamasarova ďakujem pekne!!!!

rainee
1. máj 2024

Ako tu píšu baby, svokrovci nie sú povinní prispievať na Vaše dieťa, varovať ho atď. Ale chápem ako to celé myslíš. Žiaľ nemôžeš od druhých čakať co nevedia splniť.
My mame doma to isté. Moja mamka deti kedykoľvek ochotne a rada postrazila, dala im prvé a posledne z mizerného dôchodku..
Svokrovci varovali deti tak 3x v živote ak to s pripomienkami a vyhovorkami, Ledva daju nejaku drobnost na vianoce, celkovo nemaju zaujem o vnucata. V zivote ich nevzali na ihrisko, zmrzlinu atd. Svokra povedala ze jej nikto nepomohol tak ani ona nikomu pomáhať nebude s detmi.
Deti sú už väčšie, sami vidia aká je situácia a urobili si na to vlastný názor, starých rodičov akoby ani nemali. Už to neriešime, nič s tým neurobíme.

kristinka92
1. máj 2024

Teraz neviem či to je len príspevok na vzbudenie vášni alebo realita.
Zienky, viem že je to napísané drzo a komentáre totalne bez ucty.
Ale ak je aj niečo štipka pravdy na tom, že babicka nakupuje vo francúzskych butikoch (predpokladám že ide o chanel a podobne značky) a 5x ročne sú na dovolenkách, a prvému jedinú vnúčaťu nedonesú absolutne nič, tak to je do neba volajúce lakomstvo.
Nie sme na to odkázaní, naše deti všetko majú, ale neviem si predstavit, že by ani na narodeniny stari rodičia nedoniesli tomu dietatu absolutne nič. Ani jedinú čokoládu. Veď to je smutné. Moja mama ide so staršou na ihrisko a cestou jej kúpi zmrzlinu. Len tak. Na to predsa nemusí byt ani sviatok…

rozculena
1. máj 2024
sticker
vikiki29
1. máj 2024

Fúha, tak toto je sila. Že si nespomenú na tvoje narodeniny a nič nedonesú… ani sa nečudujem. Musia byť naozaj nadšení akú frajerku si našiel ich syn 🤦‍♀️. Dieťa je este malé, možno dúfajú že si s ním vytvoria vzťah keď už bude väčšie. A bez teba.

cacianka
1. máj 2024

@kristinka92 jej dieťa ešte narodeniny nemalo...