Ako riešiť konflikt so svokrou pri problémoch detí?
Rada by som nestranný názor, ako by ste reagovali v takejto situácii. V skratke. Moju 5rocnu dceru bolelo brusko. Prišla k nám svokra (nebýva s nami) a jej názor ze ju boli lebo ma parazity. Treba ju isto odparazitovat. Môj názor bol že zrejme intolerancia na laktózu, zjedla pribinacika s rohlikom a o 2 hodiny ju doslova preplachlo. Svokra si stále hovorila svoje, tak som na to odvrkla "ale doooobre bože môj" . A to ju zrejme naštartovalo. Po chvíli mi povedala so zvýšeným hlasom ze ona s malou pôjde k lekárovi, ze ja nie. Ja ze prosím? Samozrejme ze pôjdem. A sa začala so mnou hádať ze nie nepôjdem ešte 2x mi to povedala. Lebo ze ja nič nepoviem doktorovi... Tak som povedala ze ty mi nebudeš zakazovať aby som nešla doktorovi s mojim dieťaťom. Už som bola vytocena. Tak sme išli k lekárovi, samozrejme sa nahrnula dovnútra, doktorovi dala kázeň ako ju treba odparazitovat a podobne a presne ako som si myslela doktor ju "poslal do prdele" ze takto sa to nerobí... Ze sa pošle do laboratória vzorka stolice a podla výsledkov sa môžu dat tabletky proti parazitom. Tak cestou domov som s nou neprehovorila, bola som vytocena. Chystala si veci na odchod od nás, tvárila sa ze sa nič nestalo, chcela sa so mnou rozlúčiť (akože dat mi pusu na líce) co som odmietla a povedala som jej ze ma nebude odstrkovat od mojich detí (mam2deti). Ja som zákonný zástupca deti a bez môjho dovolenia ich nebude nikam brat. svoparazitoch... som ju vykecat, nič som nepovedala, buchla dvermi a odišla
@nyusika paničky dokonale ukážte svoje konflikty, pri ktorých sa budem ja chytať za hlavu 😂 aké sprostosti vieš ty rozoberať s najbližšími a za aké sprostosti sa viete pohadat. Ci ty si sa v živote s nikým nepohadala ze 😂
Nehnevaj sa na mňa, ale kvôli jednej prepitujem srajde letis k lekárovi? A už máš diagnozu intolerancia laktozy? So svokrou si nemáte čo závidieť, keďže jedna cez druhu sa pretekate v hovadinach.
Zvyšok ani neviem, či sa oplatí komentovať. Ty si svokru vzala so sebou, aby jej lekarka autorita povedala? Každý príčetný človek sa vie postaviť za svoj názor. Svokra by ostala doma a basta. A mohla by sa aj na hlavu postaviť. Po jednej srajde dám decku probiotika a počkám, čo bude. Ani dospelý neleti po jednej príhode v záchode k lekárovi. Pribinacik jej bol skratka mastny, preto ju laxlo. Normálna vec.
Obe by ste mali na sebe trochu zapracovať 🙄
A pán manžel čo na to??? Či sedí pri telke a boji sa ceknut aby nebol odparazitovany 🤦. Myslím ,že ste obe vyhrotili situáciu a to len skrz to,že si obe presadzujete svoje a doktor má byť rozhodca. V tomto má spraviť poriadok tvoj muž. On nebol doma???
Po jednom prehnani urcite neletim s dietatom ku doktorovi ani hned nediagnostikujem latozovu intoleranciu🙈🤦🏽♀️ tak mu asi ten sprosty pribinak nesadol. Nahodi dietu, nejaky caj nieco na upravenie crecnej flory a jedes nie sa hnat este aj so svokrou ku pediatrovi🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️co mas 15 alebo si zbavena svojoravnosti
@ivuska027 ty vieš figu o tom co s lekárom riešim už dlhšiu dobu kvôli boleniu brucha. Isteže neletim k nemu preto ze ju raz prepláchne. Napísala som v skratke vec ktorú som riešila so svokrou. A nebudem tu vypisovať ako často ju preháňa a prečo zrovna v ten deň sme išli na kontrolu po chorobe. No prečo asi, keď mi lekár povie ze treba prísť aj na kontrolu tak idem a mu spomeniem aj ďalšie veci co mala. Neuveriteľne jak tu niektoré potrebujete prekrucat a podomyslat si nezmysly 🤦♀️
Ak mám podozrenie na intoleranciu laktózy, veľmi ľahko si ju potvrdim, alebo vyvrátim. Vysadiť zo stravy mlieko a všetky mliečne výrobky a o Max 2 mesiace máš úplne jasno.
Ak však má dcérka problémy s bruškom dlhodobo a vy ste sa nikam v diagnostike nepohli, nečuduj sa svokre, že chce riešiť. A parazity sú skutočne veľmi často pôvodcom rôznych problémov. Preliečenie napr vermoxom určite nie je na škodu.
My tu na koni netušíme, aké testy už má dcérka za sebou , avšak vylúčenie možných problémových zložiek potravy je prvý krok, ktorý môže robič urobiť.
A ťahať svokru k lekárovi, aby jej in ukázal? Prepáč! Aký išiel, takú našiel. Ak teda pochopíš.
@abbey1 áno nevieš aké testy ma za sebou tak do toho už nemudruj. S lekárom som dohodnutá na ďalšom postupe a výsledok nebude hneď okamžite. parazity sa u nej nenašli. A ja som svokru k nemu netahala, ona sa tam ťahala tak zase neprekrucaj a choj radšej variť 😉
Jún. Ty si veľmi milý človek. Až mi začína byť ľúto tej svokry.
Ty musíš mať celkovo problém s komunikáciou. To nebude len problém so svokrou. Veď tu štekáš po každom a ešte očakávaš, že ti budeme čítať myšlienky.
Keď ma tvoje dieťa problémy s bruškom, prečo ho napchávaš pribináčikom a rohlikom?
Uvarené už mám, ale kľud, idem pracovať.
Tak tu napíš celú pravdu. Aj o stave aj o kontrole aj o chorobe. Takto svokra vyzerá ako idiot, pritom možno len ma záujem o stav dieťaťa, ktorému zatiaľ lekár nepomohol. Keď chodíte opakovane s bruchom, tak asi svokra usúdila, že môže povedať svoj názor. Ja som nic neprekrutila, len dedukujem z toho mála, co si napísala.
Mimochodom, moj syn mal alergiu BKM, takže dobre viem čo je nekonecna srajda, strešne boľavé brucho, krv v stolici, tekutina v brusnej dutine, zdureny lymfaticky systém, gastroenterologicke vyšetrenie, gastroskopia, plesne crevach, diéta a behanie po lekaroch celé roky. Nepotrebujem od teba poučenie.
Ešte by som Ti mohla byť nápomocná, poradiť, ale ty si uz teraz majsterka sveta, tak sa ani nepokúsim radšej nič pýtať.
@abbey1 mne je ľúto teba ako si vieš podomyslat a prekrucat veci, doma musia mať z teba radosť 🤦♀️
Vies o tom, ze mohla mat pravdu? Ked maleho bolievalo brucho, tak prve co dal lekar urobit bol test na parazity a krv v stolici. Ked sme nastúpili s bolestami brucha pred dvoma rokmi do nemocnice, prve co testovali bola stolica, dokoca jednu vzorku steru brali v noci medzi 3-4 lebo nejaky druh vychadza v tomto case. Vsetko bolo negativne tak sa riesili vysetrenia dalej. Vtedy mi primárka vysvetlila, ze preco je dolezite žehliť spodne pradlo a periny. Dokonca mala taky nazor, ze raz za 3 roky by sa mal odcervit kazdy clovek. A to vsetko napriek tomu, ze nebol potvrdený vobec ziadny parazit. Autorka trosku sa ukludni a babke sa ospravedln, ze si z nej bola nervozna, lebo ta poučovala a nesuhlasila si s nou. To sa stane kazdemu. Proste sa bala o vnučku a nevies ake ma skusenosti zo zivota a ake strachy v sebe ma. Ale to nestoji za to sa hadat v rodine.
iba s hlupakmi som sa pohadala, ked som sa prestala ovladat.
pri tebe by to bolo vysoko pravdepodobne
@nyusika vysoko pravdepodobne by som sa chytala za hlavu aké blbosti riešiš 😉
Z úvodného príspevku znelo, že dieťa má raz hnačku a už ťa svokra hnala k lekárovi, potom vyplynie, že dieťa má dlhodobo problemy a teraz išlo na kontrolu. Nabudúce okrem A napíš aj B. Najprv vyzerala svokra ako hnusoba, čo vláči dieťa po lekároch a pcha sa do ambulancie a z ďalších príspevkov znie, že sa iba zaujíma o vnúča.
najprv ma mrzela tvoja situácia a bolo mi ťa ľúto, čím si musíš so svokrou prechádzať. Ale po týchto tvojich ďalších reakciách na odpovede maminiek, asi aj ťa prestávam ľutovať, lebo mi to príde, že sa našli akurát tak dve tvrdohlavé osobnosti, ktoré si idú každá svoje.
lebo fakt si nenapísala všetko, čo sa týkalo danej situácie a možno keby to tam bolo od začiatku, tak by si dostala iné reakcie od komentujúcich, ale stále boli ešte slušné, na rozdiel od tvojich.
Tak ked uz vieme vsetky fakty, pozeram sa na to inac. Situaciu si nezvladla. Dcerka ma dlhodobe problemy s bruskom tak svokra prisla s tym, ze to mozu byt parazity. Ak si mala planovanu kontrolu mohla si svokre povedat, ze pri najblizsej kontrole to moze spomenut dr, nech jej vezme vzorku. Svokra by bola spokojna aj ty.
Zeny zasa sa hadate o somarinach... autorka neziadala o rozbor diagnozy a liecebnych postupov svojej dcery, pytala sa, ci je normalne, ze jedna dospela zena si vystreli diagnozu len tak a trva na tom, aby matka, lekar aj dieta skakali tak, ako ona piska - lebo ona povedala. A ocividne nebude spokojna, pokial nebude po jej. A autorka nie, v poriadku to rozhodne nie je. Tak ako tu uz niekto pisal predo mnou, davala by som pozor, aby sa nepokusala dieta "liecit" mne za chrbtom.
Autorka, najprv som si naozaj pomyslela o svokre svoje a aj si stále myslím, čiastočne. Aj keby mala malá parazity, svokra jej asi nepomôže nijak. Ale z tvojich odpovedi ide strašná arogancia. Tu sa baby len snažia pochopiť situáciu aby ju mohli čo najobjektívnejšie zhodnotiť a možno ti aj poradiť, ale ty si majsterka sveta, najlepšia vo všetkom, ostatne su len nejaké domýšľave sliepky. Len pre to, že niekto prestal súhlasiť s tvojim názorom. Ty si sem vlastne neprišla pre radu, ale prečítať si náklad na tvoju svokru aby si sa mohla potľapkať po pleci že ako super si ju upratala a vyriešila konflikt, ale čím ďalej píšeš, tým viac z toho vyplýva, že vlastne vôbec 😂

Ste obidve nejake zvlastne. Svokra ku pediatrovi, pokial mate take vztahy ako mate, absolutne nepatri - preco ma zasahovat pediater do tych vasich zabo mysich vojen? A dieta boli brusko a po 30 mins letite ku mudr?