icon

Ako riešiť konflikt v domácnosti pri varení?

2. apr 2025

Veľa mojich kamarátok majú mužov ktorí ani nečuchnú okolo domácich prác, a vedia že ten môj sa vzorne spolupodieľa na chodbe domácnosti. Tak keď príde v rozhovore k vareniu tak keď niečo poviem, vždy ma odstavia, že len frflem a nemám dôvod, nič povedať. Muž robí 12h pár dní, potom pár dní voľna.Také príklady muž keď má čas, navarí síte ťažké mäsité jedlá, guláš či perkelt za 6l hrniec, pečené mäso 2,5kg bravčoviny a.
pod. Máme dve puberťáčky ktore majú radšej šalát a dietnejšiu stravu, syn je nejedák, točíme 3-4jedál (bezmäsitých )dookola. Keď sa jedlo .nezje do 2-3dni.je urazený a mesiac nebude variť. Keď vyglancuje kuchyňu, tak je problém každá omrvinka po deťoch.
Začala som potajomky jedlo zameazovať, ale ani mrazničke nie je miesto. Ja už neviem ako ďalej...

Strana
z2
autor
2. apr 2025

@ika02 5,dnové jedlo nezje ani on potom už to páchané aj jemu a ja musím vyhadzovať to nie je riešenie

beata_k
2. apr 2025

A preco to ty vyhadzujes? Nejlsie sa uci na vlastnych chybach. Nech to vyhadzuje on.

luccija
2. apr 2025

Tak mu nájdi iné hobby.Lebo čo z takého varenia, keď to nikomu nechutí a jemu to na zdraví nepridá.Tak má voľno asi sa nudi a vari.Nabal to kamarátkam, keď majú pocit, že frfles ja frflem, že muž nevarí, ale ak by takto varil tiež mi to vadí😀

reanda
2. apr 2025

tak vlastne vies, co dalej - nenavidiet a trapit sa naveky.. prijemnu zabavu prajem 😀

bielasovicka
2. apr 2025

Tak ja sa mu nečudujem. Ved taky poriadny chlap nebude jest salatiky ako princeznicka. On sa chce najesť poriadne, tak si musí navariť keď nechce zostať hladný.

hortenziaj
2. apr 2025

Toto mi pripomína môjho otca ,varil vždy cez víkend,navaril toho riadne veľa,ale Ted Amy sme to ako deti jedli, a on to dojedal aj v piatok ešte aby sa nevyhodilo. Alebo mama potajomky vyhadzovala. A tiež čakal že ho budú oslavovať všetci. Sestra mu raz.pochvalila omáčku zo srdc,tak keď prišla nabudúce navaril mega veľký hrniec,že mali na 5 dní jedla, tak boli z toho nešťastní potom že fuj....neviem,nevysvetlis, proste urobiť tak aby nevaril by bolo najlepšie. Navar ty,veď možno by si zvládla aj nejaký fit guláš alebo iné jedlá v odľahčenej verzii. Alebo mu ukázať ako variť v malom,môjho muža som tak naučila variť si svoje jedla len v malom na dva dni a konečne nemusím trpieť plech žemľovky alebo iné napriklad

0silvia0
2. apr 2025

Zavolaj celu rodinu na tie 6litrove hrnce, babky, dedkov, jeho kamosov

betulinka1
2. apr 2025

Moj otec tak vari a potom to roznáša sestre, babke, k nam. Skus balit a posuvat dalej. Raz doniesol tolko gulášu, ze sme to niesli do utulku pre bezdomovcov.

karolinakr
2. apr 2025

nemôžeš polku zamraziť a potom by si to mal do roboty nosiť na obed? to by bolo take najschodnejšie riešenie, že nebudeš vyhadzovať, predpokladam, že je poriadny kus chlapa a chce sa sýto najesť, a ked to odmietne, tak by som sa ho spytala, načo teda toľko vari? jeden tanier gulašu, perkeltu, aj bravčoveho by som si dala, ale zas nie na kilá..ak tam máte pobliž bezdomovcov, by so im to davala, ty by ešte mu v duchu žehnali
alebo čo rodičia? oni nechcu taku stravu, žeby si im zaniesla a nemusia variť 3 dni?

karolinakr
2. apr 2025

my máme hrozne malý mrazák tam sa nezmestí nič...alebo kúpte väčšiu chladničku, inak tam nie je veľa možností, ako to riešiť

ninusa221
2. apr 2025

Tak ocividne to robí už dlho a nestopla si to hneď na začiatku a on už si na to zvykol… inak ty ak varis len šalatiky tak sa mu ani nečudujem…. Varte spolu raz také jedla raz také treba to striedať

letfenixa
2. apr 2025

Môj muž si varieva takéto 'chlapske' jedla, ale ráta s tým, že takmer všetko zje sám.

kaca222
3. apr 2025

Tak tu je najväčší problém to, že on sa potom urazí, že ste to nezjedli 😃
Vôbec sa deckám nečudujem, ani jedno z uvedeného by som nezjedla, nieto viac dní po sebe, ale ani raz.

1fifinka1
3. apr 2025

Nikto by ma nikdy nedonutil jest niečo, co nechcem. Takú ešte nehrali. Ide skôr o to, že je sebecký, nehľadí na druhých, plytva jedlom a za každú cenu si presadí svoje. Ja by som s takým človekom nežila. Najkrajšie roky svojho života premrhat v takomto vzťahu. Kľudne sa tu do mna pustite. Ale splachovat peniaze do hajzla, nie a nie. Aj my robievame zabijacku, muž si robí klobásy, tlačenku. Ale my to prasiatko dostávame v práci, ako deputat. Dokonca až dve. Jedno vždy predáme. Lebo je toho veľa. Ja si dám dve tri kolieska, ale nikdy by ma nenútil to zjesť. Ale on zje kľudne šalát. Nemá problém. A cholesterol ma ako bábätko. Co s takým človekom. Jemu je vlastne jedno aj to, co s vami bude, keď dostane infarkt, alebo niečo podobné. Nech si spraví teda aspoň dobrú poistku. Ja by som šla tvrdo proti nemu. Ak to nepomôže, sli by sme od seba. Akože takto sa zozierat a trpieť psychicky. Ja sa mam rada, aj deti 🙈

anna777115
3. apr 2025

Však, dvojmetrový chlap nemôže vážiť 70kg. To, by ako vyzeral. Nie, každý sa naje zo šalátu. Ja sa napr. vôbec neviem najesť z cestovín. Tak, mu vysvetlí že také, čo zjete všetci môže uvariť viac a inak si varte dvojako.

0silvia0
3. apr 2025

Inak aj moj muz varieva vzdy plny hrniec gulasu. Ja si nalozim len prvy den, ked to je cerstve.
My zvysok este nalozime do poharov, zasterilizujeme, po vychladnuti dame do chladnicky a pomaly si to on konzumuje.

evaachesa
3. apr 2025

Sorry ale toto by som určite nejedla tak často a už vôbec by som tým nekŕmila deti. Raz za čas ok, ale nie pravidelne. Nech si to je sám, nech si to sám vyhodí, aj umyje. Nestarala by som sa, ale určite by ma štvalo že míňa toľko peňazí na nezdravé jedlo čo v podstate ani nechcete jesť.

bg92
3. apr 2025

ani ja by som to nejedla a necudujem sa ani detom.
ak nepomaha dohovor tak proste z toho nic nejest a varit si samostatne pre seba a deti. a ani to nevyhadzuj - nech si to aj on sam potom vyhodi - nech vidi ako to ide navnivoc a plytva sa potravinami a peniazmi! a nic ani potajomky nemraz a neodkladaj. iba kamuflujes aky to je problem.
inak pchat do deti udeniny, to kde videl??

mischy00
3. apr 2025

A keď to nebudete jesť, tak čo? rozvod, podpáli dom alebo vás zbije? A nech si frfle a co je pan boh, že človek nemôže mať vlastné chute a vlastný názor? Ja si veľakrát varím len pre seba, mužovi, deťom zvlášť a nikto nefrfle, ani nič. Doba, že budeš jesť pokým sa to nedeje, už dávno skončila....

mk1111111111
3. apr 2025

Chapem, ze jemu salatiky nestacia, ani sa necudujem, ak by mal kancelarsku pracu, mozno by mu sem tam stacili.
Predbehni ho a navar mu jedlo, co mu chuti na 3 dni, len pre neho, tazke, mastne.... jednoducho, ake ma rad a nebude mat dovod vyvarat. Aj usetrite, aj on bude spokojny, aj vy si mozete uvarit, co bude chitit vam ostatnym

mantilka
4. apr 2025

Skús mu variť ty a menší porcie, nebude mať dôvod variť. Bývate v byte alebo v dome ? To nemá čo iné na robote ako vyvárať ? Treba ho zamestnať a hlavne var mu ty, v množstve akom uznas, ale nie fit jedla...to už vieš, že jesť nebude.

romiada
5. apr 2025

Dones kolegyniam do prace obed keď je toho veľa. Viem že Ti nepomožem, ale ťaha mi kutiky do usmevu keď bude dedko aspoň pre 5 vnúčat. Vieš ako sa bude v tom vyžívať ked ich cez prázdniny nakŕmi svojimi výtvormi ?🤭 bude lietať 2 metre nad zemou

bambulka224
23. jún 2025

A nie je mu ľúto, keď sa vyhadzuje?
Ajy varíme obaja. Muž moje jedlo kritizuje, ja jeho nie.
Som vďačna, že vari a ešte po sebe uprace. Ja keď navarim viac (väčšinou polievku, lebo ju jem len ja.) tak vždy odoberieme a dám rodičom. Aby som nevyhodili. Oni zas dajú iné veci, keď majú viac....
Partner asi dobre zarába, keď mu toľko odpadu nevadí..

Strana
z2