Ako riešiť konflikty medzi dcérou a otcom?
Ahojte prosím poradte už som bezradná. Dlhšiu dobu sa 5 ročná dcera staaaale hada s tatinom, mojim muzom. Je k nemu hnusna, hovorí mu škaredé veci typu chcem aby si zomrel, (to ma zo skolky) pred par mesiacmi mi dokonca povedala aby som si nasla iného muža a jej iného tatika. Nechapem tomu, som z toho smutná. Moj muž sa k nej sorava pekne, snaží sa jej plniť priania, trávi s ňou čas, je pravda že ke vybusny a sem tam jej aj capne keď si zasluzi (s čím ja nesuhlasim ale čo mám robit, ma slabé nervy) zažili ste podobnu situáciu? Znie to ako keby to bol jej nevlastný otec keď to takto čítam ale nie je to nase spolocne prvorodené dieta.
Možno aj na teba žiarli. Chce mamu len pre seba. Išla by som sa poradiť s psychologičkou.
Toto čo hovoríš, že je nahnevaná lebo tatko kričí. Asi si naozajprilis mäkká a vidí obrovskú nerovnováhu. Vydobija si, aby ste obaja boli ako mamka, ktorá povolí. Určite povolis....inak by sa tak zle nesprával A ocko tvrdo drží hranice.
Alebo je tu ešte dalsia alternatíva, že mamka je makksia a. aj ocko povolí až keď je toho veľa začne mu blikať kontrolka, kričať a capne po zadku. Nie je to náhodou tak?
Neopati sa tu zavádzať, keď chces riešenie.
Jednoducho dôsledne dodržiavať hranice a jednotné mamka a ocko. Nech ide do izby porozmýšľať čo škaredé povedala a o päť minút ju zavoláte aby sa ockovi ospravedlnila. A dať aj trest.
Porozprávať sa ako má rozprávať správne s ockom. Keď sa nebude vedieť ospravedlniť, treba ju to naučiť, čo presne by mala povedať. Nielen prepáč ale aj sľúbiť, že to už nebude robiť.
@damian85 ako by si riesil to dieta v kutiku? Na to si neodpovedal. Nemam len teoriu, ale aj dost rokov praxe.
@vreckovka2 Máš dosť rokov praxe , ale liečba autorky u psychológa a súvislosť ti pravdepodobne ušla. Nuž keďže moje dieťa má voči mne rešpekt a je to súbor výchovných opatrení , čo predchádza takémuto výstupu dieťaťa a i , neriešil by som to už nijak. Ak by toto moje dieťa urobilo , pochopil by som že som ako rodič zlyhal a pouvažoval by som nad sebou , kde nastala chyba. Ako človeku čo má dosť rokov praxe , pevne verím že viac písať nemusím.
davate dcere zodpovednost,ktoru vzhladom k veku nie je schopna uniest
ono sa totiz v istych veciach s detmi donekonecna nediskutuje a musia pocitit nasledky svojho spravania (samozrejme primerane)
vyhovorky,ze to ma zo skolky a mozu za to vsetci,len nie vy co ju vychovavate,velmi neobstoja...
neviem si predstavit,ze by sa taketo spravanie malo u nas pravidelne opakovat a tiez deti so vselicim prisli...
dcera vie,ze moze a tvoje reci o tom ake to ma dosledky,ked nieco take povie a pod.nie je absolutne schopna vzhladom k veku pochopit-totiz detom chyba skusenost...
cize vysvetlit stylom takto aa nerozprava,ublizuje to a pod. a jasne vyvodit dosledky ak tak bude pokracovat..

@vreckovka2 Mám dosť rokov na to aby som vedel , že debata by nemala konca kraja. Máš túto teóriu , drž sa jej. Mne je vždy úsmevné keď vidím niečo podobné , niekedy tragikomedické , ale budiš. Nepresviedčam ich o svojej pravde , každý čo si navarí to si aj zje. Autorka očividne problém má , ak ho chce riešiť nech ho rieši ako uzná za vhodné hoc aj výmenou manžela 😝