icon

Ako riešiť konflikty so švagrinou v rodine?

17. dec 2024

Ahojte. V poslednej dobe mi začala neskutočne vadiť manželovi sestra. Je otravná a je to ten typ človeka čo má samozrejme vždy pravdu a všetko iné než jej názor je zle. Keď sa o niečom rozprávame či už s jeho mamou, vždy ma potrebu do toho niečo hovoriť. Taká preafektovaná sedlaňa. Muž má tiež na ňu nervy. No mne už pretiekol pohár trpezlivosti a odmietam sa s ňou viac stretávať ( po rodinných akciách s ňou som ako keby ma prešiel valec, sociálne vyčerpaná). No nechcem ani aby k nám chodila na návštevy. Muž je samozrejme trochu z toho podráždený. Ona zasa začala hovoriť všade kde chodi že sme sa s ňou prestali baviť a neveim čo. Čo s takým človekom? Stretli ste sa s niekým takým? Ako ste to riešili? Ďakujem

Strana
z2
autor
17. dec 2024

@melanta nie on nepije. Robí hanbu pred spoločnými známymi.

tiezjedna
17. dec 2024

@autorka prečo riešiš, čo kde ona komu povie?? To fakt ti tak záleží na jej názore? 🙄 Keď ste ju konečne odstrihli, tak sa môžete 💩 na jej kecy, nie?

Inak ťa chápem. Ja mám tiež švagrinú a la "brouk pytlík". Všetko videla, všade bola, všetko robí najlepšie... Byť mladšia a hlúpejšia, tiež to riešim😉 Dnes sa iba pousmejem a prikývnem😎 Našťastie žijeme dosť ďaleko od seba a vidíme sa sporadicky. To vždy nejako odkývem a vrátim sa späť k svojmu spokojnému životu 🙂

autor
17. dec 2024

@tiezjedna ale ja neriešim čo ona komu hovorí. Nech si vymýšľa aj ďalej s tým nič nespravím. Ostrihla som ju ja, mus s tým nieje moc ešte stotožnený ale on sa s ňou tiež snaží nekomunikovať sám od seba .

nyusika
17. dec 2024

tvpje spravanie by bolo pre mna problem...ale napriek tvojej nizsej mentalnej urovni by som pri spolocenskych stretnutiach nic neriesiala a spravala sa k tebe slusne.

rodinu si clovek nevybera, kamaratky byt nemusite...ale to, ake mate vztahy, je hlavne tvoja vizitka.
pokial mne nevyhovuje spravanie ineho - zariadim sa ja - komunikacia maximalne zdvorilostna a to je vsetko.
nebudem teraz vykrikovat, co ma ten druhy robit, lebo mne vadi, aky je sedlak.

tiezjedna
17. dec 2024

@autorka no a čo teraz? Tu rada nie je. Ak máš pocit, že takto to je lepšie, tak si stoj za svojím. Neviem, čo viac chceš počuť...

rozkvet1
17. dec 2024

Ja to chápem. Mam v rodine takú osobu. Všetko vie, iný názor okamžite zamieta, nesmieš povedať iný názor lebo si najhoršie, za chrbtom ťa ohovára,... Pri kontakte s touto osobou som vždy bola vyčerpaná psychicky. Ale ja som si jedného dňa povedala že ja nie som povinná sa s nikým baviť. Rodina nerodina, utla som vzťahy. Nezakazujem ostatnej rodine aby sa s ňou stretávala ale ked pride na návštevu (našťastie raz za čas), ja sa vyparim. Max pozdravím a robím si svoje. Tieto typy ľudí nikdy nepochopia prečo sa človek s nimi prestane baviť. A ja nemám síl to UŽ takému človeku vysvetľovať.

autor
17. dec 2024

@nyusika milujem takéto ako ty čo idú hneď odsudzovať ľudí, keď ich ani nepoznajú. Je to trápne.

savetheworld
17. dec 2024

Uff, tak toľko negativizmu som dávno nevidela... Autorka, ak budeš mať chvíľu čas, prečítaj si svoje odpovede na komentáre a možno nájdeš podozrivú zhodu so svojou nenávidenou švagrinou. Pekný deň všetkým

zmrzlinka2021
17. dec 2024

Autorka,

Tvoj manžel má pravdu. Ona je jeho sestra.

alickapusinka
17. dec 2024

V prvom rade už vieme kto aký je už len samotný fakt chceš radua navažaš sa tu do žien ktore si nikdy nevidela.Myslím si že v mužovej sestre až taka chyba nebude.

autor
17. dec 2024

Skoro všetky ste tu tak strašne moc múdre 😃 vďaka za normálne odpovede, k ostatným sa nejdem ďalej vyjadrovať🤡

casavina
17. dec 2024

Ešte by mohla napísať aj samotná švagriná, keď je už o nej reč, nech máme kompletné informácie... lebo toto... No nič, každý si urobil dojem z Teba 😁

suve99
17. dec 2024

..v prvom rade sa ukľudni..pýtala si sa niečo, a hneď si začala vrčať a šľahať dráčikovské plamene, keď sa Ti dačo nepáčilo na odpovediach....
Áno, stretla som sa s týmto problémom i v rodine..samozrejme je nepríjemné, keď sa švagriná takto správa - a ak je to opakovane "že sa ožere" bolo by možno potrebné jej pomôcť a poslať ju na protialkoholické liečenie, pretože toto je možno vyvolávané alkoholom... Je to sestra Tvojho manžela, a hoci i on nesúhlasí s jej správaním - je to jeho sestra... v dnešnej dobe sa všetci chcú len "odstrihnúť", skôr by bolo potrebné najskôr skúsiť pomôcť a potom robiť závery. Je vydatá, má mm, deti ? Je zamestnaná ? Veď si skúste sadnúť a v kľude sa porozprávať, nájsť spolu riešenie...a ak to nepôjde a nebude to chce riešiť, potom sa teda "odstrihnite"

luccija
17. dec 2024

Tak za svokrou choďte vtedy, keď tam nie je.Ci ona žije so svokrou?na spoločných akciách odpovedz na nutné a hotovo.Je to jeho sestra vždy bude mať pre ňu slabosť, pochopenie

bystrozraky
17. dec 2024

Neponukat ziaden alkohol 🙂 Pozorovat ju a nezapajat sa 🙂 Z role pozorovatela to moze byt celkom zabavne...pozeraj sa na nu ako na film a bav sa 🙂 Proste to zhltni aj ked ti to nechuti(a teraz nehovorim z pohladu tvjho mazela) 🙂

taktotedanie
17. dec 2024

Ty si asi daleko tiez od nej neusla ked si clovek precita tvoje odpovede neviem kto tu je vacsia preafektovana sedlana

Ja by som ju ignorovala, ked sa nieco opyta povedala nieco neutralne , casom by ju tiez prestalo bavit a uz by ignorovala aj ona teba

clementisa
18. dec 2024

Načo ju riešiš kašli na ňu nech si rozpráva čo chce veď určite ju všetci z rodiny poznajú tak vedia aká je a okrem toho ty nie si povinná nikomu nič vysvetľovať my ako súrodenci sa tiež nestretávame a žijeme nikto z toho nerobí vedu

zazka666
18. dec 2024

Nie. Ja mám svoju švagrinu veľmi rada a vážim si ju. Tiež mám výborný vzťah so svojou budúcou nevestou. Podľa mňa ako sa do hory volá.....

nicegirl369
21. dec 2024

Píšeš, ze ona je sedlaňa. No ale podla toho, ako sa vyjadrujes, neuraz sa, ale sedlaňa si aj ty.

Strana
z2