icon

Ako riešiť manželské konflikty kvôli synovi?

5. feb 2025

Ahoj. Nebudem uvádzať úplne detaily, no mám pocit, že v našom manželstve je najväčším problémom syn /17 rokov /. Každý deň sa s manželom kvôli nemu hádame. Ide o to, že prišiel do veku, kedy človek fakt je už zúfalý z jeho správania. Samozrejme fláka školu má problém s domácimi prácami - samozrejme, ak musí, tak síce s veľkou neochotou, ale pomôže ( samozrejme kámoši na prvom mieste ). Snažím sa mu dohovárať, no dospela som k názoru, že pokiaľ on nebude chcieť ,môžem sa aj na hlavu postaviť - nič nezmôžem . Už ani neviem, čo by som mu mohla zakázať Cez prázdniny chodí na brigády - neleží doma. No môj manžel každý deň na mňa útočí, že ja nič s tým nerobím, no on sa dokáže so synom pohádať na všetkom. Ja som názoru, že všetko čo som mohla som spravila a už je len na ňom , či dostane rozum a ako so svojim životom naloží. Zdravie mám len jedno a proste nemám chuť vkuse sa len zlostiť...mňa to už tak nebaví tie dennodenne hádky. Má to niekto podobné ako ja ????

Strana
z3
zuzinka888
5. feb 2025

A takto to treba citlivo predostriet aj manzelovi. Je hlupe si myslet- ak sa bude k synovi spravat rovnako ako sa spraval k nemu jeho otec budu mat rovnaky vztah- teda "nevztah". Manzel musi prehodnotit svoje spravanie a byt synovi takym otcom akeho on chcel mat ked bol v jeho veku. A nik nechce otca co len buzeruje, ponizuje a je nespokojny so synom. No to chce otvorit 13 komnatu a vyliecit rany z detstva a vedome pracovat na vztahoch. A hlavne si uvedomit ze vas syn je "nova bytost" a tak ho aj vnimat- syn nemusi naplnat vase ocakavania- lebo on nebude zit vas zivot ale svoj.

rorino
Autor odpoveď zmazal
zic
5. feb 2025

Mozes synovi pustat pesnicku od Horkyze Slize: v p*ci na lehatku... uplne to vystihli... mozno si vstupi do svedomia 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=EXktQC4h9sE
129oveciek
5. feb 2025

Ani sa synovi necudujem ze ma na haku co od neho chcete ked ma hentakeho otca.. otec roka fakt 🤦‍♀️

129oveciek
5. feb 2025

Potom nech sa otecko necuduje ked sa uz dospely syn, ktory urcite z tohto obdobia vyrastie a bude zit normalnym zivotom, nebude o neho absolutne zaujimat.. naco si robil deti ked pre ne nevie mat pochopenie - nepochopim.. buzerovat manzelku a dieta, bomba

autor
5. feb 2025

@129oveciek ako syn nie je anjel. Vie tak vytočiť. Všetko mu treba povedať x krát, proste má všetko na háku. Tiež nemôže prísť na víkend a čakať veget. Veď celý týždeň je na internete, nemá žiadnu povinnosť,len sa učiť a aj to sa mu nechce. Aj okolo domu treba pomôcť, veď chodíme obaja do práce,aby mal všetko,čo potrebuje. Neviem ,no ja ako dieťa som sa podieľala na domácich prácach, no syn má problém ešte aj izbu upratať. My sme ho učili za sebou upratať. Ja vidím problém u každého z nás, no len ja to už nedokážem stále riešiť. Viem, že sú aj horšie detí.

autor
5. feb 2025

Internate

alickapusinka
5. feb 2025

ja som sa len pýtala lebo minule tu tiež bolo podobní príbeh ako ten tvoj.

autor
5. feb 2025

@alickapusinka nepostrehla som. Škoda, ak by som bola vedela , tak nezakladam ďalšiu diskusiu,ale si to prečítam

misterunderhill
5. feb 2025

@luccija ale prosim vás... Vidite len domnienky. Posledné čo by chcel pubertiak je tráviť čas s rodicmi. Aky bowling ? Chalan potrebuje čas na seba a trochu discipliny, predpokladam že čas na seba ma a disciplínu odmieta a tam je problém.

cukroska
5. feb 2025

U nás skôr naopak. U nás zase ja som tá čo chce od detí niečo a muž všetko dovolí. Nepovie na nič...dovolené má všetko a má 15.Je síce šikovný, nefláka sa,ale zákazy u nás absolútne nefungovali nikdy. Dokonca ak som zakázala muž dovolil a urobili aj tajne. Muž je ako najlepší kamarát. Takže chlapi nemusia nič.

cukroska
5. feb 2025

@zic myslíš? To u nás fičalo v istom veiku denne 🙊

zazka666
Autor odpoveď zmazal
zazka666
11. feb 2025

Ja ťa úplne chápem. Nemám manžela, mám teenegera a tiež mám každý deň na draka. V dnešnej dobe vyhovávať deti, to je des. A v poslednej dobe mi napadla taká myšlienka, že to nebude výchovou, veď sme sa všetci rodičia predsa nemohli dohodnúť, vychovávať inak, ako nás naši rodičia. Proste tie deti sú iné, to svinstvo, čo je vo vzduchu, čo jeme, plasty, potom internet a všetky tie násilné obsahy, presah všetkých iformácií, hlavne tých negatívnych, to čo sa na nás valí, denno denné prežitky (bombové oznamy, vraždiaciá teenegeri, deti) aká je situácia u nás aj vo sbvete, klimatická hrozba, ..proste to má dopad na človeka, na stres.
Čo sa týka môjho syna, ja sa vyparujem...snažím sa nehádať pre každú vec. Ja už nevychovávam, už len držím domov a kasu. Dávam hrubé hranice a to čo je vnútri nereišim. S mužom sa porozprávaj bez prítomnosti syna, podľa mňa je dobré neriešiť úplne všetko, postupne zodpovednosť musíš nechať na synovi. Ja som minulý rok nechala školu na syna, hneď ako ho prijali na SŠ a a? No mal 4 štvorky na konci škr. A? Napokon je to nepodstatné. A tak pod. Aj tak je toho veľa, čím to decko prekvapí a znechutí. Nuž, ostáva asi len vydržať do konca školy.. Držím palce Aj sebe 🙂

autor
11. feb 2025

@zazka666 úplný súhlas

Strana
z3