icon

Ako riešiť návštevy detí na prespanie?

24. apr 2026

Zdravím,už rok bývam s priateľom v byte (ale pracuje v rakúsku) čiže väčšinu času som sama.Minulý víkend som pozvala rodičov k sebe na dva dni s tým že brat sa ich pytal či nevezmu aj jeho dceru (3 ročnú) načo sme sa bavili že nie lebo máme proste nejaký program. Ja som bezdetná a akurát boli aj v našom meste trhy tak som chcela s rodičmi ísť.Svoju neterku mám rada ale na tak malé dieťa dva dni je dosť skrz toho že sme mali nejaký program a jej by sa trebalo venovať,brat sa trochu urazil ale ja som vravela že ja som nevolala aj malu..ale pozýváa rodičov tak mne to príde dosť neslušne že sa neopýta ani mňa keďže idú ku mne ale rodičov a pritom vedeli že máme program. Nepoviem len tak na návštevu zobrať dieťa to je niečo iné ale chcem si užiť rodičov a nie mať aj s mamou na rozume dieťa..Ako to máte vy? Tiež vám nevyhovuju návštevy na prespanie čo sa týka deti?

13uzivatelka11
24. apr 2026
@anonym_6360fd

@koniarova srat sa mi chce akurat z tvojho prispevku.

@anonym_6360fd stále si nám nenapísala, čo mame na tom chápať. Akože ty bežné strčis dieťa súrodencom na víkend, nech sa starajú, majú zodpovednost ak sa mu niečo stane, neoddýchnu si a ty si užívaš celý víkend len pre seba?

anonym_6360fd
24. apr 2026
@13uzivatelka11

@anonym_6360fd stále si nám nenapísala, čo mame na tom chápať. Akože ty bežné strčis dieťa súrodencom na víkend, nech sa starajú, majú zodpovednost ak sa mu niečo stane, neoddýchnu si a ty si užívaš celý víkend len pre seba?

@13uzivatelka11 sak robte jak chcete vy, su to vase zivoty

marca12
24. apr 2026

@anonym_autor Ja sa vzdy tesim,ked pridu netere,synovci. Takze moj nazor je asi zbytocny. Skor nechaoem,preco ti to vadi. Aj rodicia by si uzili vnucky,aj ty rodicov a neter. Cas straveny s detmi je pre mna plnohodnotny.

tiezjedna
24. apr 2026
@marca12

@anonym_autor Ja sa vzdy tesim,ked pridu netere,synovci. Takze moj nazor je asi zbytocny. Skor nechaoem,preco ti to vadi. Aj rodicia by si uzili vnucky,aj ty rodicov a neter. Cas straveny s detmi je pre mna plnohodnotny.

@marca12 ja nechápem ako môže byť brat taký blb.

anonym_a1e641
24. apr 2026
@anonym_c4ba29

@anonym_autor Priateľ mi raz urobil niečo podobné .Bez predchádzajúcej dohody k nám pozval na víkend svoju päťročnú neterku.Dieta bolo milé a vychované,len ja som mala pred nočnou v sobotu,v nedeľu po nočnej,a tak som navarila hrniec segedínu ešte v sobotu,aby som si po nočnej v nedeľu mohla pospať.Samozrejme, maličká segedín neľúbila,a tak som v sobotu narýchlo piekla pre ňu palacinky a v nedeľu miesto spánku robila rezne a zemiaky.Problem nie sú deti ,ale dospelí, ktorí si nepremyslia , že bez predchádzajúcej dohody sa návšteva dieťaťa môže skomplikovať.

@anonym_c4ba29 a priatel nevie uvarit palacinky a rezne ci preco si jeho neteri vyvarala namiesto spanku pred nocnou a po nocnej? Uplne jednoduche jedla.

midka
24. apr 2026
@marca12

@marca12 ale ved, ona nikde nepise, ze nema rada neterku. Pozyva k sebe rodicov, mozno ich chce zoznamit s priatelom, pojdu niekam do restauracie,, na nejaky obed, chcu sa v klude porozpravat,, posediet si, s 3 rocnym dietatom sa to neda..... pise, ze su v meste trhy,, mozno skoncia do noci niekde na namesti na nejakom koncerte....vies si toto predstavit s 3 rocnym dietatom? Ja autorku uuuplne chapem,,,,

anonym_c4ba29
24. apr 2026
@anonym_a1e641

@anonym_c4ba29 a priatel nevie uvarit palacinky a rezne ci preco si jeho neteri vyvarala namiesto spanku pred nocnou a po nocnej? Uplne jednoduche jedla.

@anonym_a1e641 Nie,on vedel uvariť čaj a kávu .Podstata však je o inom.Slusnost káže brať ohľad na plány iných

michaela329
24. apr 2026
@anonym_6360fd

@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.

@anonym_6360fd no ako mama by som netisla svoje dieťa na víkend starým rodičom na návštevu k švagrinej, keď je jasné, že si chcú užiť aj večerné programy.

snugglingduckling
24. apr 2026

Autorka nie je rozhodne egoista a až raz sama bude mama tak túto situáciu bude dufam vyhodnocovať úplne rovnako ako teraz. Zachovala sa absolutne normalne a dospelo a povedala si slušne že má svoje hranice. Brat to proste nedomyslel - nebudem hovoriť že je blbec ani nič lebo ho nepoznám a kto vie či mu to aj nenavrhli rodičia kotorí to tiež nedomysleli. Prosto nikto z nás tam nebol - uraziť sa ale rozhodne nemal prečo. Ako otec malého dieťaťa musi vedieť že nie všetok program sa da s dcérou skĺbiť a keď sa raz niekomu nehodí jeho deti brať tak sa mu to hold nehodí. Neznamená to že autorka nemá rada svoju neter ani že s ňou inokedy čas netrávi rada. Nechápem ľudí čo tu na ňu útočia. Sama som mamou a pride mi to uplne absurdné. Dufam len že brat sa rýchlo odfukne a ona si užije pekný víkend s rodičmi.

barborab1411
24. apr 2026
@vikafial

podľa mňa to bolo dosť egoistické z tvojej strany. a čo je na tom? prečo by nemohla ísť aj malá? je to tvoja rodina, preboha. ja osobne by som s ňou chcela tráviť čas a ani by som sa nad takým niečím nezamýšľala.

@vikafial čo konkrétne je na správaní autorky egositicke?veď si chcela užiť víkend s rodičmi.....to dieťa nie je jej nie je to jej povinnosť

a0
24. apr 2026
@anonym_6360fd

@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.

@anonym_6360fd som mama a nechápem. 🤷🏼‍♀️ Čo by mala pochopiť? Že je fajn sa zbaviť 3r dieťaťa?

barborab1411
24. apr 2026
@marca12

@marca12 ale veď autorka písala že sa neteri venuje inokedy...je to stále jej čas a ona am právo rozhodnúť o Tom ako a s kým ho bude tráviť .to že ty to máš inak na to absolútne nemá vplyv

anonym_67b897
24. apr 2026
@vikafial

podľa mňa to bolo dosť egoistické z tvojej strany. a čo je na tom? prečo by nemohla ísť aj malá? je to tvoja rodina, preboha. ja osobne by som s ňou chcela tráviť čas a ani by som sa nad takým niečím nezamýšľala.

@vikafial skús nabudúce trošku zapojiť mozoček keď ideš niečo písať 🙂 nie je absolútne nič zle na tom že chcela stráviť ten čas len s rodičmi bez dieťaťa /detí. Neterku si môže potom vziať hocikedy a naplánovať nejaký program. Treba pochopiť že chcela byť sama so svojimi rodičmi bez starostí.

marca12
24. apr 2026
@barborab1411

@marca12 ale veď autorka písala že sa neteri venuje inokedy...je to stále jej čas a ona am právo rozhodnúť o Tom ako a s kým ho bude tráviť .to že ty to máš inak na to absolútne nemá vplyv

@barborab1411 Pytala sa ako to mame,tak som napisala. Nikde nepisem,ze musi drzat toho ako to mame my.

13uzivatelka11
24. apr 2026
@marca12

@barborab1411 Pytala sa ako to mame,tak som napisala. Nikde nepisem,ze musi drzat toho ako to mame my.

@marca12 ty berieš na víkendy s prespávačkou deti svojich súrodencov bez ich rodičov? 🤔

anonym_101789
24. apr 2026
@marca12

@marca12 preco nechapes preco jej to vadi? Asi chcu ist vecer von, na veceru, na vino, do divadla. Preco by mali trcat na byte a ist spat so sliepkami kvoli malemu dietatu? Sorry, toto je prilis male dieta, aby sa ho rodicia na cely vikend zbavili. Rodicia maju pravo si urobit pekny vikend a autorka nie? A to uz preco?

0kristina0
24. apr 2026

Autorka, nemusis sa citit previnilo. V prvom rade by mali rodicia vysvetlit tvojmu bratovi a neveste aby nezneuzivali ich pomoc pri kazdej prilezitosti. Mozno to ani nebol napad tvojho brata ale svagrinin

marca12
24. apr 2026
@13uzivatelka11

@marca12 ty berieš na víkendy s prespávačkou deti svojich súrodencov bez ich rodičov? 🤔

@13uzivatelka11 Ano,bezne k nam radi chodia na prespavacky.

citronove_koliesko
25. apr 2026
@13uzivatelka11

Nikdy by mi nenapadlo poslať-nanútiť moje dieťa so starými rodičmi na výlet s prespavačkou k švagrovi (alebo hocikde inde).. bez nás 🤦‍♀️

@13uzivatelka11 moja svagrina na to bola expert, ta len sliedila kto kam ide a pribalila mu decko. Az ja som ju stopla, ze k mojim 2 malym sa nebudem cely vikend starat aj o jej 3 rocnu ked sme sa na tom nedohodli. Tiez sa trochu sa urazila, dufala,som ze sa urazi viac a budem mat od nej pokoj dlhsie 😃

13uzivatelka11
25. apr 2026
@marca12

@13uzivatelka11 Ano,bezne k nam radi chodia na prespavacky.

@marca12 ale predpokladám, že ste vopred dohodnuti a nemáš iné plány.. ale keď raz majú dospelí program a chcú sa zabaviť, kultúrne vyžiť, možno byť v meste do neskorého večera, do toho asi dieťa nezapadá, nie? Veď tento víkend budú mať pre seba, ďalší môžu tráviť a deťmi..

anonym_a1e641
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@anonym_a1e641 Nie,on vedel uvariť čaj a kávu .Podstata však je o inom.Slusnost káže brať ohľad na plány iných

@anonym_c4ba29 takze slusne mal objednat ine jedlo a nie ze ty vyvaras aj ked uvarene bolo. Ale hadam, ze ty sa ides u vas pretrhnut a priatel ti nechava spinavy tanier na stole

anonym_c4ba29
25. apr 2026
@anonym_a1e641

@anonym_c4ba29 takze slusne mal objednat ine jedlo a nie ze ty vyvaras aj ked uvarene bolo. Ale hadam, ze ty sa ides u vas pretrhnut a priatel ti nechava spinavy tanier na stole

@anonym_a1e641 Zbytočne rozoberás pod týmto príspevkom, že kto varí, kto umyva riad,mimochodom, robí to mycka.Podstatne je, že je rozumné sa vopred dohodnúť.Mna by tiež viac potešil víkend s malou bez únavy z nočnej.Priatel to tiež nemal zle naplánované,lebo keby som nemusela variť,v nedeľu doobeda by som si ja pospala, oni dvaja sa chystali do prírody a kŕmiť kačky.Poobede by sme šli všetci traja do cukrárne.Posledny krát píšem: Problém nebol v nikom, problém bol v tom, že sme sa vopred nedohodli.Nehladaj za každú cenu chyby v niekom.Priatel síce variť nevie, donášku nemusí ani on,ani ja,to však neznamená, že nemá iné kvality, zručnosti, plusy
Prepáč, nedá mi neopytat sa, píšeš svoje príspevky na základe svojich skúseností? Prípadne mi skús vysvetliť, že na základe čoho máš to presvedčenie, že môžeš dávať rady,kto ako by mal konať?

aurora33
25. apr 2026

@anonym_autor brat nech sa stará o svoje dieťa. Zbožňujem takých čo si narobia deti a potom sa ich chcú zbaviť. Trapne.

katkazatka
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@anonym_autor Priateľ mi raz urobil niečo podobné .Bez predchádzajúcej dohody k nám pozval na víkend svoju päťročnú neterku.Dieta bolo milé a vychované,len ja som mala pred nočnou v sobotu,v nedeľu po nočnej,a tak som navarila hrniec segedínu ešte v sobotu,aby som si po nočnej v nedeľu mohla pospať.Samozrejme, maličká segedín neľúbila,a tak som v sobotu narýchlo piekla pre ňu palacinky a v nedeľu miesto spánku robila rezne a zemiaky.Problem nie sú deti ,ale dospelí, ktorí si nepremyslia , že bez predchádzajúcej dohody sa návšteva dieťaťa môže skomplikovať.

@anonym_c4ba29 Prečo si nenechala celú starostlivosť o to dieťa na priateľa? Varenie, program... všetko.

chelgi
25. apr 2026

Chápem brata, ze si myslel, ze kus budu mat s manzelkou oddych od dieťaťa, tiez som rada ked stari rodicia postrazia. Ale velke ale, ked chcu, ked nemaju iny program.. Cize uplne by som chapala ak by povedali teraz nie, tak ako ty. 3 rocne dieta sa sice kus prehra aj samo, ale ked sa dlhšie nevideli so starkymi tak to ich stále vola na hru, na hento, na tamto.. A trhy s detmi by si totálne neuzili :D

chelgi
25. apr 2026
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 aj u nas si tak s bratom "pomahame". Obcas da on dieta k nam, obcas my k nim. Co je na tom? Nedavam mu batola, ale dieta co sa tesi na bratranca/sesternicu a spolu v izbe zaspinkaju 🙂

13uzivatelka11
25. apr 2026
@chelgi

@13uzivatelka11 aj u nas si tak s bratom "pomahame". Obcas da on dieta k nam, obcas my k nim. Co je na tom? Nedavam mu batola, ale dieta co sa tesi na bratranca/sesternicu a spolu v izbe zaspinkaju 🙂

@chelgi skús čítať ešte raz a pomaly.. autorka nemá problém tráviť čas s jeho deťmi, ale už mali naplánovaný program pre dospelých a chcela tráviť čas sama v kľude s rodičmi. S bratovymi deťmi naozaj nemusí tráviť čas každý víkend.

anonym_c4ba29
25. apr 2026
@katkazatka

@anonym_c4ba29 Prečo si nenechala celú starostlivosť o to dieťa na priateľa? Varenie, program... všetko.

@katkazatka Lebo to bola NAŠA návšteva?U nás je dobrým zvykom nedelit návštevy na moje -tvoje,su naše

aurora33
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@katkazatka Lebo to bola NAŠA návšteva?U nás je dobrým zvykom nedelit návštevy na moje -tvoje,su naše

@anonym_c4ba29 tak sa potom nestazuj že si musela robiť slúžku.

sidicek
25. apr 2026
@13uzivatelka11

@anonym_6360fd a čo má pochopiť podľa teba?

@13uzivatelka11 asi ze treba vyuzit kazdu prilezitost zbavit sa na vikend dietata 🙂