icon

Ako riešiť návštevy detí na prespanie?

Dnes o 12:18

Zdravím,už rok bývam s priateľom v byte (ale pracuje v rakúsku) čiže väčšinu času som sama.Minulý víkend som pozvala rodičov k sebe na dva dni s tým že brat sa ich pytal či nevezmu aj jeho dceru (3 ročnú) načo sme sa bavili že nie lebo máme proste nejaký program. Ja som bezdetná a akurát boli aj v našom meste trhy tak som chcela s rodičmi ísť.Svoju neterku mám rada ale na tak malé dieťa dva dni je dosť skrz toho že sme mali nejaký program a jej by sa trebalo venovať,brat sa trochu urazil ale ja som vravela že ja som nevolala aj malu..ale pozýváa rodičov tak mne to príde dosť neslušne že sa neopýta ani mňa keďže idú ku mne ale rodičov a pritom vedeli že máme program. Nepoviem len tak na návštevu zobrať dieťa to je niečo iné ale chcem si užiť rodičov a nie mať aj s mamou na rozume dieťa..Ako to máte vy? Tiež vám nevyhovuju návštevy na prespanie čo sa týka deti?

Strana
z2
13uzivatelka11
Dnes o 16:18
@anonym_6360fd

@koniarova srat sa mi chce akurat z tvojho prispevku.

@anonym_6360fd stále si nám nenapísala, čo mame na tom chápať. Akože ty bežné strčis dieťa súrodencom na víkend, nech sa starajú, majú zodpovednost ak sa mu niečo stane, neoddýchnu si a ty si užívaš celý víkend len pre seba?

anonym_6360fd
Dnes o 16:26
@13uzivatelka11

@anonym_6360fd stále si nám nenapísala, čo mame na tom chápať. Akože ty bežné strčis dieťa súrodencom na víkend, nech sa starajú, majú zodpovednost ak sa mu niečo stane, neoddýchnu si a ty si užívaš celý víkend len pre seba?

@13uzivatelka11 sak robte jak chcete vy, su to vase zivoty

marca12
Dnes o 16:26

@anonym_autor Ja sa vzdy tesim,ked pridu netere,synovci. Takze moj nazor je asi zbytocny. Skor nechaoem,preco ti to vadi. Aj rodicia by si uzili vnucky,aj ty rodicov a neter. Cas straveny s detmi je pre mna plnohodnotny.

tiezjedna
Dnes o 16:43
@marca12

@anonym_autor Ja sa vzdy tesim,ked pridu netere,synovci. Takze moj nazor je asi zbytocny. Skor nechaoem,preco ti to vadi. Aj rodicia by si uzili vnucky,aj ty rodicov a neter. Cas straveny s detmi je pre mna plnohodnotny.

@marca12 ja nechápem ako môže byť brat taký blb.

anonym_a1e641
Dnes o 16:49
@anonym_c4ba29

@anonym_autor Priateľ mi raz urobil niečo podobné .Bez predchádzajúcej dohody k nám pozval na víkend svoju päťročnú neterku.Dieta bolo milé a vychované,len ja som mala pred nočnou v sobotu,v nedeľu po nočnej,a tak som navarila hrniec segedínu ešte v sobotu,aby som si po nočnej v nedeľu mohla pospať.Samozrejme, maličká segedín neľúbila,a tak som v sobotu narýchlo piekla pre ňu palacinky a v nedeľu miesto spánku robila rezne a zemiaky.Problem nie sú deti ,ale dospelí, ktorí si nepremyslia , že bez predchádzajúcej dohody sa návšteva dieťaťa môže skomplikovať.

@anonym_c4ba29 a priatel nevie uvarit palacinky a rezne ci preco si jeho neteri vyvarala namiesto spanku pred nocnou a po nocnej? Uplne jednoduche jedla.

midka
Dnes o 16:51
@marca12

@marca12 ale ved, ona nikde nepise, ze nema rada neterku. Pozyva k sebe rodicov, mozno ich chce zoznamit s priatelom, pojdu niekam do restauracie,, na nejaky obed, chcu sa v klude porozpravat,, posediet si, s 3 rocnym dietatom sa to neda..... pise, ze su v meste trhy,, mozno skoncia do noci niekde na namesti na nejakom koncerte....vies si toto predstavit s 3 rocnym dietatom? Ja autorku uuuplne chapem,,,,

anonym_c4ba29
Dnes o 16:53
@anonym_a1e641

@anonym_c4ba29 a priatel nevie uvarit palacinky a rezne ci preco si jeho neteri vyvarala namiesto spanku pred nocnou a po nocnej? Uplne jednoduche jedla.

@anonym_a1e641 Nie,on vedel uvariť čaj a kávu .Podstata však je o inom.Slusnost káže brať ohľad na plány iných

michaela329
Dnes o 17:03
@anonym_6360fd

@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.

@anonym_6360fd no ako mama by som netisla svoje dieťa na víkend starým rodičom na návštevu k švagrinej, keď je jasné, že si chcú užiť aj večerné programy.

snugglingduckling
Dnes o 17:04

Autorka nie je rozhodne egoista a až raz sama bude mama tak túto situáciu bude dufam vyhodnocovať úplne rovnako ako teraz. Zachovala sa absolutne normalne a dospelo a povedala si slušne že má svoje hranice. Brat to proste nedomyslel - nebudem hovoriť že je blbec ani nič lebo ho nepoznám a kto vie či mu to aj nenavrhli rodičia kotorí to tiež nedomysleli. Prosto nikto z nás tam nebol - uraziť sa ale rozhodne nemal prečo. Ako otec malého dieťaťa musi vedieť že nie všetok program sa da s dcérou skĺbiť a keď sa raz niekomu nehodí jeho deti brať tak sa mu to hold nehodí. Neznamená to že autorka nemá rada svoju neter ani že s ňou inokedy čas netrávi rada. Nechápem ľudí čo tu na ňu útočia. Sama som mamou a pride mi to uplne absurdné. Dufam len že brat sa rýchlo odfukne a ona si užije pekný víkend s rodičmi.

barborab1411
Dnes o 17:16
@vikafial

podľa mňa to bolo dosť egoistické z tvojej strany. a čo je na tom? prečo by nemohla ísť aj malá? je to tvoja rodina, preboha. ja osobne by som s ňou chcela tráviť čas a ani by som sa nad takým niečím nezamýšľala.

@vikafial čo konkrétne je na správaní autorky egositicke?veď si chcela užiť víkend s rodičmi.....to dieťa nie je jej nie je to jej povinnosť

a0
Dnes o 17:20
@anonym_6360fd

@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.

@anonym_6360fd som mama a nechápem. 🤷🏼‍♀️ Čo by mala pochopiť? Že je fajn sa zbaviť 3r dieťaťa?

barborab1411
Dnes o 17:21
@marca12

@marca12 ale veď autorka písala že sa neteri venuje inokedy...je to stále jej čas a ona am právo rozhodnúť o Tom ako a s kým ho bude tráviť .to že ty to máš inak na to absolútne nemá vplyv

anonym_67b897
Dnes o 17:28
@vikafial

podľa mňa to bolo dosť egoistické z tvojej strany. a čo je na tom? prečo by nemohla ísť aj malá? je to tvoja rodina, preboha. ja osobne by som s ňou chcela tráviť čas a ani by som sa nad takým niečím nezamýšľala.

@vikafial skús nabudúce trošku zapojiť mozoček keď ideš niečo písať 🙂 nie je absolútne nič zle na tom že chcela stráviť ten čas len s rodičmi bez dieťaťa /detí. Neterku si môže potom vziať hocikedy a naplánovať nejaký program. Treba pochopiť že chcela byť sama so svojimi rodičmi bez starostí.

marca12
Dnes o 17:50
@barborab1411

@marca12 ale veď autorka písala že sa neteri venuje inokedy...je to stále jej čas a ona am právo rozhodnúť o Tom ako a s kým ho bude tráviť .to že ty to máš inak na to absolútne nemá vplyv

@barborab1411 Pytala sa ako to mame,tak som napisala. Nikde nepisem,ze musi drzat toho ako to mame my.

Strana
z2