Ako riešiť nečakané dedičstvo a finančné rozhodnutia?
Celé roky mi otec roky, čo roky desaťročia , tvrdil že podľa neho brat ani nie je jeho. (Podľa mňa blbosť,.môj dedo tiež hovoril, že.otec nie je jeho)Ale že to nechce riešiť. Že mi zanechá dom a ja sa mám vysporiadať ako chcem
Teraz si ma dal zavolať a tým že som daruje môjmu bratovi a mňa vyplatí z dedičstva, mám hneď povedať sumu.
Pre ozrejmenie, staršie domy (obyčajné) idú o nás za 70-80k. Toto je dvojgeneračný dom, ale nie je v najlepšom stave, postavený r1955. Brat 45+ slobodný bezdetný. Samozrejme ani len ceknúť som nevedela, aj keď podľa mňa na to treba znalecký posudok. Ani by som nevedela čo s toľkými peniazmi. Mám hypo, auto na splátky, tri deti a dve práce aby sme ako tak vyžili.
@alyson29 teraz bude hlboko urazena 🙂 ojojojjjjjjj
@balerina2025 ja len dúfam, že je to vymyslené a jej mama nebude musieť chudák vyplácať niečo, za čo nie je povinná platiť 🤦🏻♀️ fuj až mi zle ostalo..
piate cez deviate 😂 taraniny 😂
@alyson29 asi desať krát som jasne napísala , že nechcem aby mama z toho mala problémy, nechcem aby si kvôli tomu brala úver. Ako jasnejšie a zrozumiteľnejšie sa to dá ešte napísať?
Ale je možné že tá čiastka.mi cinkne na účte a už to je, čo som nechcela.
@balerina2025 na základe čo usudzuješ že som sa urazila?
@darmasiswa nikto ťa nenúti čítať môj príspevok ani sem prislievať. Scrolluj ďalej pls
ze si ludia myslia ze si troll
musis sa ty v prvom rade porozpravat s otcom ako to cchces, kedze nechces ublizit mame.
musis sa ty v prvom rade porozpravat s otcom ako to cchces, kedze nechces ublizit mame.
@balerina2025 mama aj otec o tom vedia, lenže otec si ide iba po svojom ako vždy....a ako poznám mamu skôr či neskôr sa podriadi otcovej vôli. Možno sa tri krát pohádajú ale nakoniec to bude tak ako chce otec. Keď príde čas mama si so svojim majetkom tiež spraví čo uzná za vhodné
takze aj mama ma majetok? lebo som to cele asi inac pochopila, resp ze ona nema peniaze a na to aby ta vyplatila, si musi zobrat uver
takze aj mama ma majetok? lebo som to cele asi inac pochopila, resp ze ona nema peniaze a na to aby ta vyplatila, si musi zobrat uver
@balerina2025 má polia , les po predkoch, dom po predkoch sa predal ale oni sú z 7súrodencov. Iste má aj úspory ale nie že 40k, pred 1,5r si dali robiť novú strechu to bolo min 10k a teraz chcú dať náhrobný kameň
Skus povedat rodicom, ze nech sa da spravit znalecky posudok. Tvoj otec mozno vidi barabiznu a chce sa jej zbavit. Ale ked uvidi hodnotu podla znaleckého, tak mozno zmeni nazor. Zbytocne tym rodinu oberá o peniaze. Lebo ten majetok gemblerovi aj tak zoberie banka alebo úžerníci. No skoda toho takto prist o majetok. Jedine by som dala mozno 10.000€ ujovi a nech sa prace z domu, lebo sa ide predat.
dolezity je znalecky, tak sa uvidi cena. avska znalecny neznamena hned presna predajna cena, co viem, znalci zvyknut davat menej, pri dedeni to tak byva
Rodičia v tom dome bývajú spolu so synom, alebo to je navyše dom kde býva syn?
@maranco my sme viaceri strateni v preklade. ja tiez nechapem, ako funguju.
@maranco nie, bývajú spolu, je to veľký dvojdom. Výhradný vlastník je otec
Skus povedat rodicom, ze nech sa da spravit znalecky posudok. Tvoj otec mozno vidi barabiznu a chce sa jej zbavit. Ale ked uvidi hodnotu podla znaleckého, tak mozno zmeni nazor. Zbytocne tym rodinu oberá o peniaze. Lebo ten majetok gemblerovi aj tak zoberie banka alebo úžerníci. No skoda toho takto prist o majetok. Jedine by som dala mozno 10.000€ ujovi a nech sa prace z domu, lebo sa ide predat.
@betulinka1 ???
Písala som viac krát že je to veľký dvojdom. Aká barabizňa. Aký ujko? Oni v ňom bývajú, nikto ten dom nechce predávať.
chod tam byvat a mas po probleme. ked je to dvojdom. zbavis sa hypoiteky a nemusis mat dve prace
chod tam byvat a mas po probleme. ked je to dvojdom. zbavis sa hypoiteky a nemusis mat dve prace
@balerina2025
ad 1 je to pánu Bohu za chrbtom
ad 2 s mojím otcom sa alkoholikom sa nedá vydržať
ad 3 ty by si sa sťahovala do ,,hladovej doliny,, a menila kvôli tomu prácu a deťom školu?
dalsie odokryte pravdy
ak je otec alkoholik, tak cim skor ta vyplati, tym lepsie.
a budes mat pokoj.
nie neutekala by som a predat dom v hladovej doline, to je neskor na dlhe lakte.'
dalsie odokryte pravdy
a budes mat pokoj.
nie neutekala by som a predat dom v hladovej doline, to je neskor na dlhe lakte.'
@balerina2025 kopírujem
Včera o 17:44
nie , je sebec a alkoholik
prepac tak moja chyba ze som si nevsimla.
dalsie odokryte pravdy
a budes mat pokoj.
@balerina2025 aké odkryté pravdy?
prepac tak moja chyba ze som si nevsimla.
@balerina2025 v čase keď sme už s bratom nebývali doma otec prišiel o prácu a začal piť. Mama od neho odišla a nie raz, ale vždy sa vrátila. Niekedy po troch dňoch inokedy po týždni a pod
ved pisem ze som si to nevismla.prepac
uz som viac x pisala ked ludia ostanu doma, zacnu pit, smutok depresia zo straty zamestnania a nuda.
to je bludny kruh :(
to ma mrzi.
nerobi otec len prieky mame... ? z nejakeho dovodu? co ked sa mu nieco stane a mama ostane na ulici? co ak brat prehajdaka dom?
asi by som sa pobavila o tom s mamou.
A PRECO si ma mama brat uver aby vyplatila TEBA z dedicstva po otcovi, aby brat mohol mat dom? to co je za nezmysel? :DD
nerobi otec len prieky mame... ? z nejakeho dovodu? co ked sa mu nieco stane a mama ostane na ulici? co ak brat prehajdaka dom?
asi by som sa pobavila o tom s mamou.
A PRECO si ma mama brat uver aby vyplatila TEBA z dedicstva po otcovi, aby brat mohol mat dom? to co je za nezmysel? :DD
@simca06022011 otec je po sedemdesiake už viac ako desať rokov pije, a padá a je dolámaný. Už veľa krát bol v nemocnici, pár krát sme si mysleli že neprežije. Ale on sa alkoholu vzdať nechce
no tak stale nechapem, na co sa ma mama zadlzit a preco, aby vyplatila teba z dedicstva.. nechala by som to tak, ze vyriesi sa to po jeho "odchode" na druhy svet, raz... zdedi mama, aj vy s bratom... viditelne mu to uz nemysli, a ak by mama vyplatila teba z domu a brat o dom pirde, ona skonci na ulici = tak jej to tiez velmi nemysli.
CO na to brat? tlaci aj o na to, ze chce ten dom? ma kapacity starat sa on atd?
Akoze ja nie a ani ty nie. Ale zase niekto urcite Ano.
no tak stale nechapem, na co sa ma mama zadlzit a preco, aby vyplatila teba z dedicstva.. nechala by som to tak, ze vyriesi sa to po jeho "odchode" na druhy svet, raz... zdedi mama, aj vy s bratom... viditelne mu to uz nemysli, a ak by mama vyplatila teba z domu a brat o dom pirde, ona skonci na ulici = tak jej to tiez velmi nemysli.
CO na to brat? tlaci aj o na to, ze chce ten dom? ma kapacity starat sa on atd?
@simca06022011 tiez si myslim ze jej ocino ma uz chudak prepite zmyslanie plus mozno ked nastupi starecke zmyslanie,...no to je silna kombinacia.
Otec je po sedemdesiatke? A mama má koľko rokov? Vie vôbec ešte dostať úver? Ak nie, celá diskusia je bezpredmetná… Ak áno a mama je tak ľahko ovplyvniteľná alkoholikom, tak už len “kto chce kam, pomôžme mu tam”. Akurát, ako som už písala - dedia sa aj dlhy, tak aby dlh neprešiel v rámci dedičstva na teba.
Otec je po sedemdesiatke? A mama má koľko rokov? Vie vôbec ešte dostať úver? Ak nie, celá diskusia je bezpredmetná… Ak áno a mama je tak ľahko ovplyvniteľná alkoholikom, tak už len “kto chce kam, pomôžme mu tam”. Akurát, ako som už písala - dedia sa aj dlhy, tak aby dlh neprešiel v rámci dedičstva na teba.
@gab1sol presne nám sa to stalo. Svokra si zobrala úver, mala asi 68 rokov a neverila som, že banka ešte takto dáva… bola to 365 (bývala poštová) . Keď sme to s ňou riešili, povedala, že si chce niečo pokúpiť a aj tak budeme dediť, tak poplatime dlhy pri dedičskom. Takže ona žila stále na doraz a reálne ten úver samozrejme nesplatila, manžel ho vyplácal.

Buď je taká sprostá, že z vlastnej matky urobí bezdomovca a zadlženca alebo je to len trol, inak si neviem predstaviť, že niekto takto premýšľa 🤦🏻♀️ ak je toto reálne, prajem ti to, čo chces ty urobiť svojej vlastnej mame a že ťa všetci oberú o všetko, len preto, že dom bol na otca.
@alyson29 teraz bude hlboko urazena 🙂 ojojojjjjjjj