Ako riešiť nezáujem svokry o pomoc?
So svokrou je normalny vztah ma 66 a chodi do velmi nenarocnej prace. Svokor je doma. Byva od nas 1 km. Od zaciatku ako sa nam narodil syn chodi k nam tak na hodinu raz za mesiac..nikdy ho nenakrmila neprebalila nebola s nim sama vonku ani ho kocikovat ked bol mensi. Ja som zas tehotna a vobec nema zaujem ci nieco nepotrebujeme a to mam narocne tehotenstvo, spyta sa sice ako sa mam ale ked poviem ze mi je blbo alebo nieco tak, tak ved tu ti musi byt dobre co ti je zle.. akokeby ked je zena tehotna ale ma strechu nad hlavou a co jest tak jej uz blbo byt nemoze. Ked je s malym tak sa s nim len jasi a vsetko mu dovoli a da. Ziaden nejaky vychovny proces a este ked ja poviem nie. Ona poviem ano..
Rozmyslam ako jej toto vsetko ppvedat aby sa neurazila a neznicilo to ako take vztahy a ci to vobec riesit. Ci riesit aj to co bolo alebo len to co bude. Manzel to riesit nechce. Ale ja ked vidim kolko napriklad pomoha mama sestre co su odomna 400km tak mi je dost smutno ze proste vlastne ostala som s manzelom tu aby neboli sami a nakoniec som sama na vsetko ja.
@sense nikde nepisem ze svokra mi alebo nam chodi strazit dieta ked idem na 20 minut na odber. Pisem ze nemienim volat mamu 400km ked potrebujem na 20 minut na odber. Ani mama nevola mne ked potrebuje zaliat kvety kedide na dovolenku- vola sestre lebo je tam.. ale zato svokra vola stale ze nieco potrebuje..
@deedol je problem v tom ze svokra ocakava od syna vsetko ale ona nepomoze s nicim..nehovoriac o tom ze sa tvari aky super vztah a pri tom ho so mnou a s vnukom nema vobec
@sense a svokra nie je matka? Ona sa nema zaujimat? Zboznujem toto ked niekto zalozi temu napriklad ako povedat svokre aby chodila castejsie a je z toho zrazu tema ze ja som frustrovana ze zijem daleko od mamy a svokra nemusi nic. Podla mna by mala chodit castejsie cela diskusia mala byt o tom ako jejto povedat nie o tom ze nemusi chodit lebonie je moja mama.. a to ze je manzelova mama to je nepodstatne
@sense a nemusim z nicoho nic na odber ... len tak sa z nicoho nic nechodi ... tehotne zeny chodia na odber pravidelne..
@kitycat otazka neznela mam zavolat mamu ci svokru? Znela ako povedat svokre ze by sa mala viacej zaujimat o vnuka
Pozri, ber to tak, ze. niektore svokry nechodia vobec, ale vyzaduju, aby deti chodili pomahat alebo na zdvorilostne navstevy v nedelu na obed. Tvoja chodi, s vnukom sa pojasi, to je znak, ze ma s nim vztah. Casom, ked sa narodi druhe, mozte jej ho davat na strazenie, pripadne aj na noc. A ked bude vacsi, tak na prazdniny. Teraz netlac na pilu, nepokaz si zbytocne vztah. Nie si jej dcera, nema potrebu ti pomahat, ok, ale nechaj ju, nech si buduje aspon vztah s vnukom.
... a este ver, ze ked budes v porodnici a muz bude strazit syna, tak si aj volno vezme, aby mu pomohla.
Ja by som skúsila vetu: Radi by sme vás s vnúčikom videli aj častejšie, než raz za mesiac. Mohli by sme sa stretávať raz za týždeň a mohli by ste zostať aj dlhšie než hodinu?
@autorka pre svokru si cudzia osoba, nečakaj ze ta bude milovať a obetuje sa kvôli tebe. Ono aj pri plánovaní rodiny treba dopredu rozmýšľať a zariadiť sa tak, aby mi v pripade potreby mal kto pomôcť. Pripadne sa neodstahovat na samotu do lesa do 10 izbovej vily, lebo panelák je hnus. A potom nariekať kde zoženiem prácu, kto vezme/vyzdvihne deti do/z skolky a školy, odvezie na krúžky a pod.
@lienka.7 ja mozem byt re nu cudzia ale syn a vnuk nie
@kp7333 ako vies ja by som aj dala na dlhsie ale trochu si ani neviem predstavit ako by sa onho staralaa ked ani plienku nezoberie do ruky lebo oni take nemali..ani nevie co rad je a co nie. A teda asi by som sa bala ze sa mu nieco stane lebo ked sme u nich napriklad tak im aj 100x poviem pozor na schody na noze a nic nezaujem. Nozik polozeny vzdy v dosahu na okraji kuchyni.. ved on je rozumny on si s tym neublizi.. tak asi tak. Neviem ktore 2 rocne si uvedomuje co je nozik.
Áno, aj svokra je mama, ale nie tvoja. Je mama tvojho manžela a keď on to nechce riešiť, stačí mu to tak, ako to je, tak to nechaj tak. Vy ako rodina ste naučení fungovať inak, oni inak. Nesnaž sa zmeniť to, ako oni celý život fungovali.
A hlavne nezabaľuj to do toho, že ti ide o vzťah babka - vnuk. Tvoje posledné komentáre presne ukazujú, že problém je inde - od nás pomoc vyžaduje, nám ju nechce dať. Tvoj manžel, jej syn im určite pomáha preto, lebo chce. A pochybujem, že to robí len pre vypočítavosť, aby pomáhala svokra aj vám.
treba si uvedomit, ze ked oni vychovavali deti, tak neboli zabrany na schody, ani nalepovacie hrany na rohy stola a podobne vychytavky. ty si na syna teraz upnuta a mas pocit, ze len ty vies co je prenho dobre (a to je normalny pocit beznej matky). treba zvolnit, uvedom si, ze dvojrocne deti chodia bezne do jasiel, kde sa o nich staraju cudzie tety a nijak specialne ich neofukuju. ze nevie vymenit plienku? nechaj jej ho na tyzden a garantujem ti, ze ti ho vrati odplienkovaneho, lebo jej deti uz od roka chodili bez plienky. ked sa ti narodi druhe, budes rada, ked svokra vezme vnuka k sebe a bude ti jedno, co mu dava jest a pit, jednoducho nebudes mat cas riesit take prkotiny.
Zaujíma sa málo, tak nadávaš, že málo pomáha. Keby sa zaujímala viac, bola by tu téma ako ťa obťažuje a nedá ti pokoj 😂
A manžel sa ako podieľa na starostlivosti o dieťa?
Mne prídeš tiež veľmi rozmaznana. To dieťa je tvoje nie svokrine.
Smutne, ze uz ani rodina si nevie pomoct, co by malo byt samozrejme hlavne s detmi, tak ako kedysi. Od xaviatku mste taky chladny vztah? Skoda, ze manxela netrapi, ze svokra nema s vami dobre vztahy
ale ty co od nej cakas, ked k vlastnemu decku bola taka ze ho suplavdo jasli...ty ju neprerobis!....a porovnavat mamu a svokru , ze su rovnake, je riadne mimo...nie su!!!
Ok, keď tam muž pôjde nech povie mame, že malý sa na ňu pýta či nemôže prísť častejšie, alebo ísť s vami von a uvidíš ..alebo jej volaj ty babka ideme von ideš s nami?možno nevie čo očakávas a nechce sa do vás starať.
Vy ste boli inac vychovavani, vo vasej rodine boli ine nastavenia. V rodine tvojho manzela je to inac. Mas dve moznosti, bud to prijmes tak ako to je alebo ta to bude stale ondiet a budes nespokojna s niecim co tak ci tak nemas moc zmenit. Pretoze zmenit mozes len seba, nie inych ludi.
Svokra ma 66 rokov nie 46 halo??!!
Ak znie otazka ako svokre povedat aby sa viac zaujimala o vnuka, tak normalne ustami. Ale aj keby sa viac zaujimala, tak jej to nepomoze, lebo podla teba je nezodpovedna a ty jej hi nedas. Takze najprv si ujasni, ci chces aby spolu rozvijali vztah alebo je nezodpovedna a radsej nech sa o neho nezaujima.
(btw: vidim noz v dosahu dietata prelozim ho, necakam, ze ho odlozi niekto iny)
Ty sama nevieš čo chces, chces aby chodila častejšie a aby pomáhala ako ty chces , ale dieťa by si jej nenechala.
A poviem ti poslednú vec keby ti ide o to aby mala lepší vzťah s vnukom tak by si ju k vám volala častejšie, dovolila by si jej aby ho prevalila, to je jedno že to bude inak ako robíš ty. Ale ver tomu metóda výmeny plienok sa až toľko nezmenila. Len nie sú látkové ale jednorazové a dokonca dvojročné dieťa môže mať aj nohavickove. A myslím že to zvládne už ozaj každý.
A takisto ona žiada svojho syna o pomoc.a verím tomu keď ju požiada o pomoc jej syn p, tak mu pomôže. Tak ako tvoja matka žiada o pomoc dcéru.
@1ryba ty o com pises ze nedam manzelovi syna ? To mas odkial? Kde som to pisala?

A nie je problem aj v tom, ze ste sa prestahovali prec od vasich a tvojich kamosiek a tu nemas nikoho?