icon

Ako riešiť prítomnosť svokry počas Vianoc?

20. dec 2025

Ahojte
Najskôr popíšem moju situáciu kým sa dostanem k veci
Mám partnera s ktorým žijem 4r, máme našu prvú dcérku, dcéra má 8m.
Každý rok na štedrý deň sme obaja večerali zvlášť, ja u svojej mami, on u svojej aby neboli samé.
Tento rok tým že už máme dieťa sme sa dohodli že budeme spolu ako rodina...
Lenže prišiel domov s tým že mama ku hovorila že bude sama ja štedrý večer že by ju zavolal...
Viem, sú Vianoce, rodina by mala byť spolu, ale muž má ďalších dvoch súrodencov... No svokra ide nakoniec k nám lebo ju pozval, čiže aj ja som pozvala svoju mamu, ktorá by išla k mojej sestre ale tým že ide svokra k nám musí mi niekto urobiť lepšiu náladu a nakoniec budeme s mamami...
No je mi z toho smutno, vysnívala som si Vianoce kde budeme len my traja, predsa sú to naše prvé Vianoce s dcérou... No budem spomínať na to ako prvé Vianoce so svokrou

Strana
z3
pribinak
20. dec 2025

Máš so svokrou nejaký zlý vzťah? Veď možno pomôže s varením zdobenim a ty budeš mat viac času na bábätko

autor
20. dec 2025
@pribinak

Máš so svokrou nejaký zlý vzťah? Veď možno pomôže s varením zdobenim a ty budeš mat viac času na bábätko

@pribinak od pôrodu to s ňou nie je ružové, jedine čo ju zaujíma sú fotky, ale kocikovala dieťa len raz, odkedy sa narodila ani raz mi nebola pomôcť... Čakala som že bude mať iný prístup ak pôrodim, predtým sme mali pekný vzťah

bjnr
20. dec 2025

nejde o to, že by ste nechceli byť láskavá alebo chápavá...ide o to, že vaša túžba po „našich prvých vanociach“ bola prehliadnutá v momente, keď nebola pomenovaná ako rovnocenná potreba..výsledkom nie je hnev, ale tichý smútok a pocit, že niečo dôležité vám bolo vzaté bez toho, aby ste mali možnosť sa k tomu postaviť...vaša potreba vytvoriť vlastnú rodinnú identitu naráža na lojalitu partnera k pôvodnej rodine...tu nejde o svokru ani o vianoce ako také...ide o hranice novej rodiny...nerieštee daný večer, ale jasné pomenovanie do budúcna „keď sa rozhodnutia robia bez toho, aby sme o nich hovorili spolu, strácam pocit, že sme tím“ bez obviňovania, ale s váhou...ak chcete, aby vaše dieťa raz cítilo, že jeho rodina je pevná, tento model sa začína práve teraz tým, že sa vaše potreby neobetujú automaticky pre pokoj druhých...ak sa teraz zmierite s tým, že vaše „vysnívala som si“ nemá miesto, učíte seba aj partnera, že vaše prežívanie je druhoradé....ak by ste sa o rok obzreli späť na toto obdobie ako matka a partnerka, čo by ste chceli, aby si vaše dieťa raz odnieslo o tom, kde má jeho rodina svoje hranice a kto v nej má hlas?

autor
20. dec 2025
@bjnr

nejde o to, že by ste nechceli byť láskavá alebo chápavá...ide o to, že vaša túžba po „našich prvých vanociach“ bola prehliadnutá v momente, keď nebola pomenovaná ako rovnocenná potreba..výsledkom nie je hnev, ale tichý smútok a pocit, že niečo dôležité vám bolo vzaté bez toho, aby ste mali možnosť sa k tomu postaviť...vaša potreba vytvoriť vlastnú rodinnú identitu naráža na lojalitu partnera k pôvodnej rodine...tu nejde o svokru ani o vianoce ako také...ide o hranice novej rodiny...nerieštee daný večer, ale jasné pomenovanie do budúcna „keď sa rozhodnutia robia bez toho, aby sme o nich hovorili spolu, strácam pocit, že sme tím“ bez obviňovania, ale s váhou...ak chcete, aby vaše dieťa raz cítilo, že jeho rodina je pevná, tento model sa začína práve teraz tým, že sa vaše potreby neobetujú automaticky pre pokoj druhých...ak sa teraz zmierite s tým, že vaše „vysnívala som si“ nemá miesto, učíte seba aj partnera, že vaše prežívanie je druhoradé....ak by ste sa o rok obzreli späť na toto obdobie ako matka a partnerka, čo by ste chceli, aby si vaše dieťa raz odnieslo o tom, kde má jeho rodina svoje hranice a kto v nej má hlas?

@bjnr krásne ste to vystihli. Ďakujem 🫶

anonym_0ef9d9
20. dec 2025

Zase sa tu zbytocne robi z Vianoc nejaka magicka uzasna udalost, nieco wow. Netreba to tak prezivat a hned bude menej sklamani. Pol sveta nebude oslavovat vobec a svet sa bude tocit dalej.

anonym_445399
20. dec 2025

Co ja viem, je velmi otazne kde je na miske vah vyznam Vianoc. Ci "chceme byt sami traja" alebo prizvanie babky ku stolu, ak by mala byt doma sama.

A aby si si nemyslela, bola som v rovnakej situacii pri nasich malych detoch, no s bonusom ze manzelova mama je tazka psych.pacientka takze nie je "prijemnou" spolocnostou. Ano, krasne by bolo ze sme len my rodina na Vianoce, ale spokojne si papkat, smiat sa a uzivat si Sviatky ked manzelova mama sedi v prazdnom byte sama (nech je aka je).... Mne by to nedalo. A nemysli si ze mi ta zena co len jedinky raz s nejakym dietatom pomohla, ked uz toto spominas kto ako pomaha.
Ale ako sa hovori, proti gustu ziaden disputat.

autor
20. dec 2025
@anonym_0ef9d9

Zase sa tu zbytocne robi z Vianoc nejaka magicka uzasna udalost, nieco wow. Netreba to tak prezivat a hned bude menej sklamani. Pol sveta nebude oslavovat vobec a svet sa bude tocit dalej.

@anonym_0ef9d9 😂 mudrlanti sú tu stále ako vidím.

biba_18
20. dec 2025

nikdy by som nenechala mamu sama doma, ani by mi na um neprišlo byť doma iba s mužom a dieťaťom, lebo my sme rodina… pretože aj mamy sú rodiny. aj súrodenci sú rodiny…
ak by mal syn manželku ako ty, bola by som veľmi smutná z jeho výberu 😏

kandrea
20. dec 2025

@anonym_autor anonym_autor nie si v tom sama...ja odkedy som s manželom máme svokru každé Vianoce doma. Samozrejme že by som bola radšej keby sme boli len my dvaja s deťmi ... ale je sama, rozvedená nemala by som to srdce ju nechať samú a aj kvôli manzelovi. A to máme veľmi zlý vzťah so svokrou, vlastne ani nekomunikujeme, nič nepomáha... Veľmi ťažká povaha, skúšala som neraz aby bolo dobré ale neide to ona nemá rada asi nikoho, je zatrpknuta a stále má pocit že jej všetci okolo len ubližuju., chcú jej zle. Ani s mojimi rodičmi nekomunikuje, naši vôbec nechápu prečo .. Je mi ľúto že tým pádom Vianoce pre mňa nemajú to správne čaro ☹...
Keby sme mali aspoň dobrý vzťah nevadila by mi, aj našich by som k nám zavolala ale oni teraz kvôli nej nechcú ani k nám.

euka210
20. dec 2025

@anonym_autor este bude dost Vianoc. Ten jeden vecer so svokrou prezijes. A s partnerom treba komunikovat kto co chce a hladat kompromisy.

pralinka25
20. dec 2025

mne sa vzdy na tych americkych filmoch o vianociach pacilo ako sa zide cela rodina a maju spolocny den a vecer. viem film ale...
a to ja som vobec neni oslavovaci typ. keby som nemala deti vianoce ani neriesim. neporiadam velke rodinne oslavy narodenin alebo tak. vlastne ziadne. ale aj tak uvazujem preco maju ludia taku velku potrebu sa doslova izolovat prave na vianoce. kazdy byt sam.
jasne vztahy su rozne ale aj tak. ved z casti za vztahy mozeme aj my sami.
v com si myslis ze vam trom bude lepsie ako piatim?
nerypem len tak ze ci to vies pomenovat.
mali ste dobre vztahy a po porode sa zhorsili. preco? vies ono je to tazko. mna tu denne sokuju rozne postoje a nazory. mozno ona sama nevie ako veci uchopit. lebo dnes fakt nevies. tolko veci co tu vadia dnesnym mamickam len zasnem. mozno sa nechcela vnucovat a caka ze ju zavolas ty. mozno je jej luto ze si sa odstrihla. mozno je to cele len nedorozumenie a kazda si vysvetlujete veci zo svojho pohladu. pyta fotky. vsak jasne ze pyta. vsetci pytaju. kocikovat sa mozno boji. nevies co je v tom. mozno cakala ze ju zavolas, povies jej. ja neviem.
v podstate aj ty si ju vylucila.
ale je to mama tvojho partnera. vychovala ho, je tu vdaka nej. netyrala ho, nezanedbavala je to jeho rodina. jeho sucast a teraz uz aj sucast tvojej dcery. v zivote sa stavaju rozne veci. vzdy je dobre na vztahoch pracovat. zije sa lahsie ked vztahy funguju a neda sa ocakavat ze len ten druhy to vyriesi.
tvojej malej je momentalne zatial vsetko jedno.
my chdime kazde vianoce niekam. k nasim alebo svokrovcom. deti sa tesia. je to unavne ale na druhej strane preco nie. ako som pisala ja by som sa kludne zbalila a isla do exotiky. prdela na celu vzdobu a kraviny. ale mam deti, mam rodicov nikto z nas tu nebude vecne. niekedy mozno neuskodi malicko ustupku. mozno dat tomu sancu.
niekedy veci nezmenime ale mozeme zmenit svoj postoj. naozaj si s nou nemas co povedat, neexistuje ziadna prijemna a pohodova tema na hovor pri stole? vies ona bude citit ze je nechcena.
len mysli na to ze raz aj ty budes babka. ze mozno nebude partner a dieta daleko. ze mozno ti pride luto ze kedysi si mala plny dom a zrazu si opustena. ze sa nemas s kym podelit o slovo.
navyse stedra vecera este ani nie je realny sviatok. kedysi sa 24 chodilo este do prace. prvy sviatok vianocny je az 25. budte cely den sami traja doma a uzite si cas. aj veceru mozete mat dalsiu slavnostnu a slavnostne ranajky.
vecer 24 trva chvilku aj tak pojde mala skoro spat. proste su to dve tri hodiny.
su to vianoce. preco sa prave na vianoce zamknut pred vsetkymi ktori s nami ziju zivot. ktori tu boli pre nas. mozno ona pre teba nie ale to ona utierala tvojmu muzovi sople ked bol maly, vodila ho do skoly a chystala vecere. predstav si ze raz ta toto tvoje vytuzene dievcatko posle do haja lebo frajerovi budes u prdele.
ja uz mam po 40 zivot mi ukazal kadeco a poviem tak - vztahy su brutalne dolezite. nie nestaci mat muza a dieta, vsetko je tak krehke tak vrtkave. cim viac ludi ta bude mat vo svojom zivote a v srdci tym lahsi tvoj zivot bude.
ja viem ze toto si citat nechcela.

kandrea
Včera o 00:19
@pralinka25

mne sa vzdy na tych americkych filmoch o vianociach pacilo ako sa zide cela rodina a maju spolocny den a vecer. viem film ale...
a to ja som vobec neni oslavovaci typ. keby som nemala deti vianoce ani neriesim. neporiadam velke rodinne oslavy narodenin alebo tak. vlastne ziadne. ale aj tak uvazujem preco maju ludia taku velku potrebu sa doslova izolovat prave na vianoce. kazdy byt sam.
jasne vztahy su rozne ale aj tak. ved z casti za vztahy mozeme aj my sami.
v com si myslis ze vam trom bude lepsie ako piatim?
nerypem len tak ze ci to vies pomenovat.
mali ste dobre vztahy a po porode sa zhorsili. preco? vies ono je to tazko. mna tu denne sokuju rozne postoje a nazory. mozno ona sama nevie ako veci uchopit. lebo dnes fakt nevies. tolko veci co tu vadia dnesnym mamickam len zasnem. mozno sa nechcela vnucovat a caka ze ju zavolas ty. mozno je jej luto ze si sa odstrihla. mozno je to cele len nedorozumenie a kazda si vysvetlujete veci zo svojho pohladu. pyta fotky. vsak jasne ze pyta. vsetci pytaju. kocikovat sa mozno boji. nevies co je v tom. mozno cakala ze ju zavolas, povies jej. ja neviem.
v podstate aj ty si ju vylucila.
ale je to mama tvojho partnera. vychovala ho, je tu vdaka nej. netyrala ho, nezanedbavala je to jeho rodina. jeho sucast a teraz uz aj sucast tvojej dcery. v zivote sa stavaju rozne veci. vzdy je dobre na vztahoch pracovat. zije sa lahsie ked vztahy funguju a neda sa ocakavat ze len ten druhy to vyriesi.
tvojej malej je momentalne zatial vsetko jedno.
my chdime kazde vianoce niekam. k nasim alebo svokrovcom. deti sa tesia. je to unavne ale na druhej strane preco nie. ako som pisala ja by som sa kludne zbalila a isla do exotiky. prdela na celu vzdobu a kraviny. ale mam deti, mam rodicov nikto z nas tu nebude vecne. niekedy mozno neuskodi malicko ustupku. mozno dat tomu sancu.
niekedy veci nezmenime ale mozeme zmenit svoj postoj. naozaj si s nou nemas co povedat, neexistuje ziadna prijemna a pohodova tema na hovor pri stole? vies ona bude citit ze je nechcena.
len mysli na to ze raz aj ty budes babka. ze mozno nebude partner a dieta daleko. ze mozno ti pride luto ze kedysi si mala plny dom a zrazu si opustena. ze sa nemas s kym podelit o slovo.
navyse stedra vecera este ani nie je realny sviatok. kedysi sa 24 chodilo este do prace. prvy sviatok vianocny je az 25. budte cely den sami traja doma a uzite si cas. aj veceru mozete mat dalsiu slavnostnu a slavnostne ranajky.
vecer 24 trva chvilku aj tak pojde mala skoro spat. proste su to dve tri hodiny.
su to vianoce. preco sa prave na vianoce zamknut pred vsetkymi ktori s nami ziju zivot. ktori tu boli pre nas. mozno ona pre teba nie ale to ona utierala tvojmu muzovi sople ked bol maly, vodila ho do skoly a chystala vecere. predstav si ze raz ta toto tvoje vytuzene dievcatko posle do haja lebo frajerovi budes u prdele.
ja uz mam po 40 zivot mi ukazal kadeco a poviem tak - vztahy su brutalne dolezite. nie nestaci mat muza a dieta, vsetko je tak krehke tak vrtkave. cim viac ludi ta bude mat vo svojom zivote a v srdci tym lahsi tvoj zivot bude.
ja viem ze toto si citat nechcela.

@pralinka25 evidentne máte dobru svokru. Niektoré proste sú také že sa s nimi nedá aj keby ste sa akokoľvek snažili. Mne nikto neveril, kým ju nespoznal...nerozpráva sa s nikým urazená na každého, lebo niekto niekedy sa ináč pozrel, niečo povedal, nepozdravil (ona.pritom nepočula) a nerozpráva sa s ním preto roky aj napriek tomu že jej bolo vysvetlené. Deti mali cca 4 roky a ona keď sa jej niečo nepáčilo nekomunikovala s nimi, chodila dcéra za ňou babka babka čo sa stalo? a ona urazená ticho...dcéra plakala lebo nevedela že co...toto je správanie babky? Doteraz s nimi sa nevie rozprávať ako cudzia mi príde.
Jedno vnúča uprednostňuje, druhé nemá rado ...keď má narodeniny dostáva jeden darček a druhé vnúča aj keď narodky nemá dostane viac a väčšie darčeky, naopak to tak nie je ...
Je toho veľa...nebudem rozpisovať....aj keď sme sa snažili sa o Tom porozprávať vysvetliť neide to....komunikácia nula bodov.
Ja keď si spomeniem na Vianoce mna až žalúdok boli, ja som už aj obmedzila chodenie k nej lebo som to psychicky nezvládala...kto nezažil neuverí.
Ale je pravda že jeden deň sa dá vydržať, ja verím že budem lepšia svokra. Lebo všetko je o komunikácii, a keď sa mi niečo nepáči nečakať, neuražať sa ale povedať to vyrozprávať si to.
Ach ☹ smutno mi z toho.

pralinka25
Včera o 00:38
@kandrea

@pralinka25 evidentne máte dobru svokru. Niektoré proste sú také že sa s nimi nedá aj keby ste sa akokoľvek snažili. Mne nikto neveril, kým ju nespoznal...nerozpráva sa s nikým urazená na každého, lebo niekto niekedy sa ináč pozrel, niečo povedal, nepozdravil (ona.pritom nepočula) a nerozpráva sa s ním preto roky aj napriek tomu že jej bolo vysvetlené. Deti mali cca 4 roky a ona keď sa jej niečo nepáčilo nekomunikovala s nimi, chodila dcéra za ňou babka babka čo sa stalo? a ona urazená ticho...dcéra plakala lebo nevedela že co...toto je správanie babky? Doteraz s nimi sa nevie rozprávať ako cudzia mi príde.
Jedno vnúča uprednostňuje, druhé nemá rado ...keď má narodeniny dostáva jeden darček a druhé vnúča aj keď narodky nemá dostane viac a väčšie darčeky, naopak to tak nie je ...
Je toho veľa...nebudem rozpisovať....aj keď sme sa snažili sa o Tom porozprávať vysvetliť neide to....komunikácia nula bodov.
Ja keď si spomeniem na Vianoce mna až žalúdok boli, ja som už aj obmedzila chodenie k nej lebo som to psychicky nezvládala...kto nezažil neuverí.
Ale je pravda že jeden deň sa dá vydržať, ja verím že budem lepšia svokra. Lebo všetko je o komunikácii, a keď sa mi niečo nepáči nečakať, neuražať sa ale povedať to vyrozprávať si to.
Ach ☹ smutno mi z toho.

@kandrea tak ona pisala ze mali dobry vztah. ja si myslim ze tam skratka prislo k nejakemu nedorozumeniu u nich.

ja som si kedysi tiez uzila svoje. ale postupne sa to zlepsilo. moja nie je zly clovek. par neprijemnosti bolo (niektore celkom vazne) ale ja som zas clovek co znesie vela. u teba je to ine.
tvoja je fakt na facku. musi to byt strasne vycerpavajuce tolke roky. a s niekym vazne nepohnes. prajem pevne nervy a co najmenej spolocnych chvil.

biba_18
Včera o 00:58

@pralinka25 ach, z duše mi hovoríš, presne toto si myslím o vzťahoch v rodinách…

anonym_a74733
Včera o 01:04
@anonym_autor

@pribinak od pôrodu to s ňou nie je ružové, jedine čo ju zaujíma sú fotky, ale kocikovala dieťa len raz, odkedy sa narodila ani raz mi nebola pomôcť... Čakala som že bude mať iný prístup ak pôrodim, predtým sme mali pekný vzťah

@anonym_autor preto to nie je ružové, lebo ti nepomáha? Nekočíkuje? 🤔 ona si už svoje deti vychovala, odkočíkovala, ma právo zaujímať sa o fotky a nie o priamu výchovu…. Či bolo by lepšie, keby ta gibicovala? Mudrovala? 🫣 ona ti tie Vianoce neukradne, chce byt so svojim synom a vnúčatom cez sviatky. Nič zle na tom nevidím.

anonym_db03b7
Včera o 03:12

@anonym_autor prestan byt precitlivena
Lebo si mala predstsvu no tak hold bude to inak
Co sa hodis do kuta a budes trucovat a revat ze princezna nebude mat svoje vysnivane vianoce?
Mat tvoje problemy tak svet je gombicka, hanbi sa

miadi
Včera o 04:49

Moc sa sustredis na tie vianoce aby ste boli sami 3 ako rodina .. lebo ste len partneri . Mas pocit ze si mala byt partnerova priorita ty a vase dieta . Mne to pride velmi čudne ze pred tym ste kazde vianoce travili kazdy zvlast kazdy u svojej mami . Akoby ste boli pohadani alebo ani neboli par . Alebo neznasali takzvane svokry .. matky partnerov . To ti Nebolo luto minule vianoce tehotna u mami bez chlapa ? Len aby mami neboli same ? Ved to ste uz davno mohli tak urobit ze ste mohli mat vianoce u vas s oboma mamami. Ako rodina . Ved ta zena co porodila vychovala tvojho chlapa je rodina tiez je to babka tvojho dietata . Mne moja svokra nepomahala s detmi nic nekocikovala .. Raz s nami sla do parku . Proste na take veci nebola . A mala vysoky vek . Niekedy tie ocakavania od starych rodicov su nerealisticke . Nie je kazda babka ako z rozpravky . Za to ale nemusis voci nej zivit v sebe hnev . Ze sa nechova Podla tvojich predstav . Ale ani nic zle si o nej nepisala. Vianoce nie su len jeden den . Su 24aj 25 . Ked u vas bude 24 na veceru.. tak cely 25 December si mozes vychutnavat vianoce v trojici . Budes tam mat aj svoju mamu tak sa sustred na nu nie na to ako to vydrzat so svokrou .. ktora este ani nie je svokra . Mozno Keby ste boli mamzelia by si to inak prezivala . Vianoce nie su boj o Tom
Kto je pre tvojho chlapa dolezitejsi ty ci jeho mama . Preco si nemoze vychutnat pritomnost prenho 3 najdolezitejsich zien v jeho zivote ?? Mamu partnerku dceru ? Raz mozno budes ty v takej istej pozicii . Sama na vianoce a tvoja dcera ta pozve k nim domov a jej muz bude na teba zazerat Lebo si nekocikovala ich dieta ? Ved nemusite byt naj kamosky ale ten jeden vecer snou by si z lasky k partnerovi mohla v pohode prezit . Zalezi len na tebe ako sa na tu situaciu naladis pripravis .

basullinka
Včera o 05:00

A ja si neviem predstaviť, že by som si užívala svoje "vysnívané Vianoce" a svokra/mama je sama.

anonym_2a2689
Včera o 05:31

Keď vám obom mami zomrú budete ešte radi spomínať na Vianoce so svokrsmi to mi ver..🙃🙃

xckaretxxx
Včera o 05:49

@anonym_autor máš celkom rozumného a citlivého partnera. Nenechal svoju mamu samu na Vianoce.

anonym_0a5c8b
Včera o 06:20

Ja som svorkovcov a švagrinú pozvala k nám na Vianoce, skôr než som to oznámila mužovi🙂. Ja mám veľmi rada, keď nás je viac. Najradšej by som pozvala úplne všetkých ale nemáme tak veľký byt.
Zmeň uhol pohľadu na situáciu - Budete mať super Vianoce, za ktoré budeš raz rada, keď sa babky pominu.
Súčasne je super, čo urobil muž. To vypovedá o ňom veľa - pozitívne.

jankadr
Včera o 06:33

Zmen zmýšľanie, a ešte to nie je ani svokra.Bude,keď sa vezmete.A buď rada,že partner je empatický k mame.Ja som rada,keď je náš pri stole viac Máme radi rodinné oslavy a je super,keď sú vzťahy v poriadku.Ale o to sa treba starať.

martinka13
Včera o 06:49

Nikdy by som mamu a ani svokru nenechala na Vianoce samú doma. Neviem si to predstaviť.

cyberk
Včera o 07:13

Svokru nemas, rodina nie ste. Ste kamosi, ktori si spravili dieta. To kde bude kamosova mama ste mali riesit uz pri tehotenstve, ak si teda mala ine predstavy, aby ju uz tvoj kamos zacal pomaly spracovavat. To je tak, ked deti maju deti. Neviete planovat a potom je len zbytocne sklamanie.

belllinka
Včera o 07:52
@cyberk

Svokru nemas, rodina nie ste. Ste kamosi, ktori si spravili dieta. To kde bude kamosova mama ste mali riesit uz pri tehotenstve, ak si teda mala ine predstavy, aby ju uz tvoj kamos zacal pomaly spracovavat. To je tak, ked deti maju deti. Neviete planovat a potom je len zbytocne sklamanie.

@cyberk no klasika, aby si sa ty neozvala s tymto tvojim prispevkom, ako su to vlastne iba cudzi ludia lebo nemaju papier z matriky 🤦‍♀️😂 trapna si uz 😅

kiki68
Včera o 07:53

Tak dva litre vajcoveho konaku zrobit a uvidis aka bude super 😀😉 Ja mam vsetkych takto doma, toto z nich vzdy spravi milu spolocnost.

anonym_8bcda2
Včera o 07:57

My sme spolu 13r a mame 4r dieta a kazde Vianoce to striedame,ze raz zacneme vecerat u jednycha neskor sa presunieme k druhym rodicom a opacne, aby ani jednym nebolo smutno.Ked tu raz nebudu,tak potom budeme vianocovat sami. Mne by inak bolo smutno,keby sme len my traja sami doma :D asi je to tym,ze od dietata boli s nami na Vianoce aj stari rodicia

cyberk
Včera o 07:59
@belllinka

@cyberk no klasika, aby si sa ty neozvala s tymto tvojim prispevkom, ako su to vlastne iba cudzi ludia lebo nemaju papier z matriky 🤦‍♀️😂 trapna si uz 😅

@belllinka cakala som, ze sa ozves 😂 tam si plod deti s dalsimi kamaratmi, nech vidia, ze zena je dobra len na jedno 🤮

belllinka
Včera o 08:01
@cyberk

@belllinka cakala som, ze sa ozves 😂 tam si plod deti s dalsimi kamaratmi, nech vidia, ze zena je dobra len na jedno 🤮

@cyberk takze podla teba vsetky zeny, ktore sa rozviedli a maju dieta aj s dalsim partnerom su nejake stetky, ci?

kiki68
Včera o 08:01
@cyberk

@cyberk maju dieta spolu a su tym padom rodina, babka je tomu dieta babka a hotovo. Na to papier nepotrebujes. Na to staci RL dietata, netreba obrucky. Situaciu by v tomto pripade obrucky nezmenili.

Strana
z3