icon

Ako riešiť problém s otcom pijúcim príliš veľa piva?

4. jún 2024

Už som mu aj dohovarala no stále nič nepomáha. Velax sa stalo ze na ďalší deň si nepamätal čo robil včera (krical)...

Strana
z2
majka36912
4. jún 2024

Po 1-3 pivach neexistuje moznost, ze by si nepamatal, ze den predtym na niekoho krical. Neviem, ci sa pri chodzi zvykne potacat, ci ma horsiu vyslovnost, musela by som to asi vidiet priamo, ale skor si myslim, ze flase tvrdeho niekde skryva a naoko popija len lezerne pivo. Viem, o com hovorim, obaja moji rodicia su alkoholici, ja som abstinujuci alkoholik. V najhorsich casoch som mala dennu normu 12 piv denne, alebo 3-4 flase vina, alebo som vodku zapijala pivom.
Kazdopadne ak on nechce prestat, neprinutis ho nijakym sposobom. Je lepsie zamerat energiu na seba.

denithestrange1993
4. jún 2024

A co s tym chces urobit? Nasilu ho dotiahnes na protialkoholicke? Zakazes mu chodit do krcmy,do potravin kupovat si chlast? Ked sa budes zaoberat jeho zlozvykom/zavislostou akurat tak si skazis zivot. Ja som sa po skole sustredila plne na seba a svoje problemy a rodicov som nechala nech si riesia svoje problemy sami. (Ok nie su to alkaci ale kazdy ma nejake problemy)

autor
4. jún 2024

@majka36912 u neho je to zvláštne. Niekedy ma horšiu výslovnosť, niekedy vôbec (ako napríklad teraz, len je agresivnejsi).. videla som prázdne 3 plechovky tak podľa toho súdim, nesnažím sa ho kontrolovať no presne viem, ze ak ma tie rodinné problémy z jeho strany tak je to tu znova.

autor
4. jún 2024

@denithestrange1993 ak mám pravdu povedať ešte stále sa z toho nejak neviem spamätať, nejak neviem pochopiť ze je to naozaj problém.. vždy si žijem asi v tej rozprávke ako v detstve ze je všetko super a nie sú problémy..

martinmmartin
4. jún 2024

To (tvoje rozmyslanie) je prirodzene, ale zaroven aj velmi nebezpecna pasca v ktorej mozes prist o obrovsky kus svojej buducnosti.
Vcera si bola este decko a dnes to skoncilo, zo dna na den , mas reality check ktory ta teraz paralyzuje ale v buducnosti zistis ze bez neho by si skaredo skoncila. Chces naozaj skoncit sko tvoja mama ked budes rovnako stara? Nie? Tak mas sancu tak neskoncit ked dnes zacnes rozmyslat inak. Inu sancu nedostanes a davaj bacha lebo ak zasadne zmeny neurobis budes gravitovat vdaka naucenym vzorcom a mat podobne problemy ako tvoji rodicia. Ako hovorim je to pasca.

aurinia
4. jún 2024

Na ten tyzden ked pride chod k babke. Od takych treba utekat. Nam sa v rodine upila na smrt. Cirhoza pecene, nemocnica, zlyhavanie organov, aj tak sa alkoholu nebolo možne vzdat. Dohovarat, prosit nepomohlo. Ta osoba sa musi sama rozhodnut. Nenechaj sa znicit.

majka36912
4. jún 2024

Ja by som asi na jeho mieste zmyslala tak, ze mala som len 3 piva, aby som to uhrala pred rodinou, ale ziadne tvrde, a preto som nervozna a chyta ma agresivita, ak ma niekto co i len oslovi. Ale to uz je myslenie alkoholika, ktory tomu naozaj prepadol a ja akosi dufam, ze problemy tvojho otca suvisia s pracou, alebo niecim inym. Predsa len je 3 tyzdne mimo, v zahranici, bez rodiny, sef je mozno kreten a on uz by najradsej s tou pracou sekol, len este nemoze, lebo ako rodina mate vydavky, pre ktore ste na jeho vyssi plat odkazany 🤷 Kazdopadne je dobre sadnut si, spoznavat sa navzajom, zistit, co je primarny zaklad toho, ze sa utieka k alkoholu. Ale to by s nim mala riesit prioritne tvoja matka ako jeho zivotna partnerka, nie ty z pozicie ich dietata.
A ked byva agresivny, ked si vypije, odporucam udrziavat stoicky klud. Nasi sa vzdy hadali tak, ze tie emocie gradovali az na max, cize prudke hadky, vybuchy hnevu, otca som osetrovala skrvaveneho, lebo hockde padal alebo nieco roztrieskal az si pri tom pretal zily...no zazila som si toho habadej dievca. Ked som bola kludna a vecna, vacsinou sa pomaly agresivita utlmila a presla uplne behom par minut.

autor
4. jún 2024

@majka36912 No on si viac vypije keď sú problémy z jeho rodiny (presnejšie kvôli jeho matke). Keď s nou obmedzil kontakt tak bolo všetko fajn, nebol agresívny.. zasa sa mu vrátila do života a už sme znova tam.

martinmmartin
4. jún 2024

problemy s rodicmi ma kazdy druhy - a aj ovela horsie a chlastat nezacnu. Co je u tvojho otca ine ??? Neviem ci si to vobev uvedomujes ale sama jeho chlastnie ospravedlnijes a relativizujes . Nechlasta kvoli svojej rodine , Chladta preto lebo chlasta

majka36912
4. jún 2024

Tym padom jeho primarny problem nie je alkohol, ale disfunkcny vztah s matkou. Smutne je, ze to zapija, lebo telo si pomerne rychlo dokaze vytvorit navyk a to je na krok vzdialene od zavislosti. Kazdopadne si s maminou sadnite, dajte si rodinnu poradu, ci mu v tomto viete pomoct, ak nie, nech sa od svojej mamy odstrihne. Nestoji mu to za to, ak ma kvoli tomu pit. Aj zle vyrieseny problem je vyrieseny problem.

denithestrange1993
4. jún 2024

Autorka,si dospela zena co konci vysku o chvilu,nie male dievcatko co ma nejake iluzie o ockovi. Sustred sa na seba a nie na ocove chlastanie.

oli18
5. jún 2024

Necitala som vsetky prispevky, ale agresivita je prave z alkoholu. Ty vidis len to pivo, on si k nemu potajomnky dava urcite aj ostre.
Od 2-3 piv by si pamatal. Podla psychologov je aj 1 pivo pravidelne denne uz alkoholizmus. Ide prave o tu pravidelnost. Problemy sa neriesia alkoholom a ty akoby si ho ospravedlnovala tymi jeho problemami. Zacnite to vazne riesit.

kellhaed
6. jún 2024

Agresivita môže byť aj z nedostatku alkoholu ; aj kvôli tomu; že ma problém a nevie ho riešiť.
Ak sa sám nerozhodne pre zmenu; nedonutis ho.
Môžeš byť priama a na rovinu mu povedat; co ti vadi a aj sa zachovat podľa svojho rozhodnutia.
Možno ho to k niečomu donúti.
Pije; lebo sa sám rozhodol piť. Na to sa vždy nájde dôvod.
Žila som s takým 16 rokov. Stupňovanie sa to až som musela ujsť. Vinu dáva mne; hoc naše deti sa ho už rok pred tym strašne báli a ja som ho viac krát prosila; nech sa správa inak.
Cim dlhšie ostanes; tým viac ti posunie hranice . Nedovol to; lebo potom ti klesne ak sebaucta. A tu v zivote určite potrebuješ.

Strana
z2