icon

Ako riešiť rodinné konflikty kvôli energopomoci?

Dnes o 10:52

Prosim poradte ako vyriesit tuto situaciu. Mam trvaly pobyt u rodicov ale uz niekolko rokov tam nezijem, chodim iba na navstevy, kedze si este nemozem dovolit vlastny byt, byvam v podnajme. Energopomoc rodicia nedostali a to je kamen urazu pretoze zacala cela rodina vratane mladaich surodencov na mna utocit ze je to kvoli mne lebo mam velky prijem, co nie je pravda, ved prave preto si ani neviem kupit nic vlastne lebo vela nezarabam ale ak by som uz nemala trvaly pobyt u rodicov zrejme by im vysla narok na energopomoc. Rodicom som povedala ze im vsetko navysenie zaplatim, bude to mozno aj do tisicky, ale trvam na tom, mama je proti ze ona nebude brat od vlastneho dietata peniaze ale zaroven mi vykrikuje ze oni to nemaju z coho zaplatit a nevyziju...aktualne im zdvihli aj zalohove platby o takmer 200 eur aj na plyne aj na elektrike...citim sa velmi zle ale neviem ako inak im mam pomoct ked peniaze nechcu ale zaroven na mna utocia ze v tejto situacii su kvoli mne

Strana
z2
anonym_ad1156
Dnes o 14:22
@anonym_autor

@anonym_74316f ano mozu to urobit len dusu nebudu mat namieste lebo aj tak budu musiet zaplatit nedoplatky co im vznikli tym ze od januara budu mat ine ceny za energie plus im automaticky k tomu zdvihli preddavky...vravim ponukla som sa ze to zaplatim ale na jednej strane nechcu odo mna zobrat peniaze a na druhej strane mi stale vycitsju ze su v tejto situacii kvoli mne

@anonym_autor nech ma niekto opraví ak pisem zle ale ked im aj zdvihli preddavky ciste len z tvojho tp, ako môžu mat nedoplatok ked spotrebu nebudú mat o tvoju osobu vyššiu? Môžu mat nedoplatok kvoli zvýšeným cenám celkovo ale za to ty predsa nemozes. Ja mam u babky trvalý pobyt aj ked tam nebyvam a hned som jej povedala ze ak jej pride nieco za smeti alebo pod nech mi napise a zaplatím jej to. Energopomoc jej vyšla fajn

anonym_8e5611
Dnes o 15:43

Ak bývajú rodičia v dome, nedostanú poukážky s energopomocou, ale ak majú nárok na energopomoc, na vyúčtovacej faktúre budú mať kompenzované ceny na plyn aj elektriku.

0kristina0
Dnes o 16:03

Autorka, tvoji rodicia maju novy dvojpodlazny dom ale nemaju na elektriku a plyn? Ked mas studujucich surodencov predpokladam, ze rodicia su este pracujuci. To, ze nevedia vyzit nie je tvoja chyba a nejaky posraty energosek v hodnote 100 eur nevyriesi ich financnu situaciu.

anonym_ec761b
Dnes o 17:08

@anonym_autor ja hlavne nerozumiem,naco im je novy velky rodinny dom,ked ho nevladzu uplatit..

anonym_d18952
Dnes o 18:10
@anonym_autor

@mimaapeto praveze maju uplne novy rodinny dom, dvojpodlazny ale vzdy mali extremne vysoku spotrebu...samozrejme uz navstivili aj okresny urad a tam im z ministerstva dali informaciu ze bonita domacnosti prevysuje tu hranicu co stanovila vlada

@anonym_autor ako mozu mat "uplne novy dom" a zaroven vysoku spotrebu. V novych domoch nie je vysoka spotreba energii. Nove domy musia byt A0.

Strana
z2