icon

Ako riešiť rodinné konflikty kvôli energopomoci?

Dnes o 10:52

Prosim poradte ako vyriesit tuto situaciu. Mam trvaly pobyt u rodicov ale uz niekolko rokov tam nezijem, chodim iba na navstevy, kedze si este nemozem dovolit vlastny byt, byvam v podnajme. Energopomoc rodicia nedostali a to je kamen urazu pretoze zacala cela rodina vratane mladaich surodencov na mna utocit ze je to kvoli mne lebo mam velky prijem, co nie je pravda, ved prave preto si ani neviem kupit nic vlastne lebo vela nezarabam ale ak by som uz nemala trvaly pobyt u rodicov zrejme by im vysla narok na energopomoc. Rodicom som povedala ze im vsetko navysenie zaplatim, bude to mozno aj do tisicky, ale trvam na tom, mama je proti ze ona nebude brat od vlastneho dietata peniaze ale zaroven mi vykrikuje ze oni to nemaju z coho zaplatit a nevyziju...aktualne im zdvihli aj zalohove platby o takmer 200 eur aj na plyne aj na elektrike...citim sa velmi zle ale neviem ako inak im mam pomoct ked peniaze nechcu ale zaroven na mna utocia ze v tejto situacii su kvoli mne

Strana
z2
anonym_c44428
Dnes o 11:01

@anonym_autor Daj si niekam virtuálny trvalý pobyt. Platí sa cca do 10 Eur na mesiac. Ale je možné, ze ak bývajú tvoji rodičia v byte, môžu mať na byte omylom zapisany trvalý pobyt aj iní ľudia. Však si všetci sadnite spolu, povedzte si príjmy a vytvárajte, či máte mať nárok na pomoc - tak teraz, ako aj bez teba

anonym_e26f20
Dnes o 11:01

@anonym_autor Tak na dnes som uz citala az az tu na MK. Rodicia obvinuju dceru, ze kvoli nej nedostali priemerne okolo 100 eur. To 100 eur im stoji za taketo obvinovanie. Ach, otras.

autor
Dnes o 11:05
@anonym_c44428

@anonym_autor Daj si niekam virtuálny trvalý pobyt. Platí sa cca do 10 Eur na mesiac. Ale je možné, ze ak bývajú tvoji rodičia v byte, môžu mať na byte omylom zapisany trvalý pobyt aj iní ľudia. Však si všetci sadnite spolu, povedzte si príjmy a vytvárajte, či máte mať nárok na pomoc - tak teraz, ako aj bez teba

@anonym_c44428 byvaju v dome...no mozem si pozriet o tom virtualnom pobyte ale to uz nic nezmeni na situacii ze nedostali tu energopomoc a ta sa pocitala spatne...ja som tocca pocitala podla toho kolko som zarobila a myslim ze by im bezomna vysla ta pomoc, vsak prave preto som sa ponukla ze cele navysenie im zaplatim

bomba36
Dnes o 11:09
@anonym_autor

@anonym_c44428 byvaju v dome...no mozem si pozriet o tom virtualnom pobyte ale to uz nic nezmeni na situacii ze nedostali tu energopomoc a ta sa pocitala spatne...ja som tocca pocitala podla toho kolko som zarobila a myslim ze by im bezomna vysla ta pomoc, vsak prave preto som sa ponukla ze cele navysenie im zaplatim

@anonym_autor tipujem taka tá stará komunistická opacha ktorá zožerie viac energií než si rodičia môžu dovoliť. Keby mi toto vykrikovali tak im poviem že si to pokojne môžu predať a ísť bývať do lacnejšieho.

muchotrafka298
Dnes o 11:11
@anonym_autor

@anonym_autor vies co, toto vobec nie je o plate. Ja poznam skutocne bohatych ludi, ktori maju niekolko nehnutelnosti a na kazdu dostali a nie malo. A este sa tym chvalia na socialnych sietach. Takze keby zalezalo od platu, tak nedostanu nic. Detto moji kolegovia, co zarabaju tisice a podostavali 100-200 EUR energopomoc.

mimaapeto
Dnes o 11:14

vôbec to nemusí byť kvôli tvojmu príjmu.. aké je tam kúrenie? môžu byť vyradený z energopomoci kvôli nadmernej spotrebe elektriny/plynu... to sa bežne stáva pri tých komunistických opachách kt. majú napr elektrické kúrenie /plynové... odporúčam ti navštíviť okresný úrad akýkoľvek kt. máš blízko pri sebe... a tam ti dajú informácie pre pokoj v rodine🙂

autor
Dnes o 11:16
@mimaapeto

vôbec to nemusí byť kvôli tvojmu príjmu.. aké je tam kúrenie? môžu byť vyradený z energopomoci kvôli nadmernej spotrebe elektriny/plynu... to sa bežne stáva pri tých komunistických opachách kt. majú napr elektrické kúrenie /plynové... odporúčam ti navštíviť okresný úrad akýkoľvek kt. máš blízko pri sebe... a tam ti dajú informácie pre pokoj v rodine🙂

@mimaapeto praveze maju uplne novy rodinny dom, dvojpodlazny ale vzdy mali extremne vysoku spotrebu...samozrejme uz navstivili aj okresny urad a tam im z ministerstva dali informaciu ze bonita domacnosti prevysuje tu hranicu co stanovila vlada

anonym_851790
Dnes o 11:16

Len ty zo surodencov tam mas trvaly pobyt? To je chore a smutne vycitat vlastnym detom par drobnych, ktore niektorym z nas prihodila nasa vlada k dobru a to nespravodlivo. Nikdy by som od dietata v podnajme nic nechcela! Ked zrusia 13.dochodok, tak kto bude vinny? Strasne... poradit ti neviem, asi by som bola radsej evidovana na urade ako u nich.

la_dolce_vita
Dnes o 11:17
@muchotrafka298

@anonym_autor vies co, toto vobec nie je o plate. Ja poznam skutocne bohatych ludi, ktori maju niekolko nehnutelnosti a na kazdu dostali a nie malo. A este sa tym chvalia na socialnych sietach. Takze keby zalezalo od platu, tak nedostanu nic. Detto moji kolegovia, co zarabaju tisice a podostavali 100-200 EUR energopomoc.

@muchotrafka298 presne tak, dostali ju aj europoslanci!!

autor
Dnes o 11:25
@anonym_851790

Len ty zo surodencov tam mas trvaly pobyt? To je chore a smutne vycitat vlastnym detom par drobnych, ktore niektorym z nas prihodila nasa vlada k dobru a to nespravodlivo. Nikdy by som od dietata v podnajme nic nechcela! Ked zrusia 13.dochodok, tak kto bude vinny? Strasne... poradit ti neviem, asi by som bola radsej evidovana na urade ako u nich.

@anonym_851790 no surodenci este studuju

anonym_5ede6a
Dnes o 11:31
@anonym_autor

@anonym_851790 no surodenci este studuju

@anonym_autor a ked tam mas plural surodencov, takze min. 2 plus 2 rodicia plus ty, to aky mas plat, ze stale nevysla (kvoli prijmu) energopomoc... nevravim, ze to nemoze byt, ale aby si zbytocne neriesila blbosti a aj tak nic nedostanu, lebo "ina chyba"...
My sme dostali minuly kvartal inac ako tento kvartal... tiez to s prijmom nemoze fungovat, maju v tom bordel... chapem, ze to na zakladne prijmu / vzorca ma fungovat, ale nefunguje...

katkaseiner
Dnes o 11:33

cela energopomoc je jedna velka fraska. Ked s tym zacali, nemali sme v dome narok na energopomoc (sme 2+2, zarobime podla nich viac nez dost). Neriesila som, nech sa tym zadrhnu... Patadoxne na byt sme energopomoc vraj dostali na elektrinu 🤦 .
Odvtedy sa nic nezmenilo, platy nam zvysili, deti stále na zakladnej skole a energopomoc nam priznali aj v dome na plyn aj elektriku. Nic sme nemenili...tak ako? V prvej vlne mali narok?

mimaapeto
Dnes o 11:44
@anonym_autor

@mimaapeto praveze maju uplne novy rodinny dom, dvojpodlazny ale vzdy mali extremne vysoku spotrebu...samozrejme uz navstivili aj okresny urad a tam im z ministerstva dali informaciu ze bonita domacnosti prevysuje tu hranicu co stanovila vlada

@anonym_autor dávali si kvalifikovanú informáciu? overovala si úradne tvoj podpis na splnomocnenie na takýto úkon? pokiaľ nie tak oficialne nemajú uvedené že prevyšujú bonitu a môže to byť skôr kvôli nadmernej spotrebe... určite by som išla na OÚ ..a dala to skontrolovať..

autor
Dnes o 11:46
@katkaseiner

cela energopomoc je jedna velka fraska. Ked s tym zacali, nemali sme v dome narok na energopomoc (sme 2+2, zarobime podla nich viac nez dost). Neriesila som, nech sa tym zadrhnu... Patadoxne na byt sme energopomoc vraj dostali na elektrinu 🤦 .
Odvtedy sa nic nezmenilo, platy nam zvysili, deti stále na zakladnej skole a energopomoc nam priznali aj v dome na plyn aj elektriku. Nic sme nemenili...tak ako? V prvej vlne mali narok?

@katkaseiner ano v prvej vlne mali narok a teraz uz nie

autor
Dnes o 11:46
@mimaapeto

@anonym_autor dávali si kvalifikovanú informáciu? overovala si úradne tvoj podpis na splnomocnenie na takýto úkon? pokiaľ nie tak oficialne nemajú uvedené že prevyšujú bonitu a môže to byť skôr kvôli nadmernej spotrebe... určite by som išla na OÚ ..a dala to skontrolovať..

@mimaapeto ako som pisala...toto je oficialne info z okresneho uradu a ministerstva presne tam bola celkova vyska prijmov spolu...

mimaapeto
Dnes o 11:50

pokiaľ v prvej vlne mali nárok tak to nie je kvôli príjmu lebo obdobie na posudzovanie prijímu ostalo rovnaké... takže ak mali predtým nárok z hľadistka prijímu tak ho majú mať aj teraz lebo sa berie na bonitu to isté obdobie ako predtým leto 2024 do leta 2025... teraz sa robili zmeny v členoch domácnosti ak sa niekto narodil, umrel , odstahoval a pristahoval... bonita ostáva rovnaká takže tam je iný problém ... určite by som namietala ...

anonym_7f5ab4
Dnes o 11:50
@katkaseiner

@katkaseiner .... Ak som dobre zachytila informáciu, tak sa medzi 1.a 2.vlnou zmenila ta suma po ktorú možno zarábať. Zvýšila sa, aby viac ľudí tu energopomoc dostalo. A v 2.vlneju dostane viac ľudí ako v prvej. Niekde som to zachytila

mimaapeto
Dnes o 11:52
@anonym_7f5ab4

@katkaseiner .... Ak som dobre zachytila informáciu, tak sa medzi 1.a 2.vlnou zmenila ta suma po ktorú možno zarábať. Zvýšila sa, aby viac ľudí tu energopomoc dostalo. A v 2.vlneju dostane viac ľudí ako v prvej. Niekde som to zachytila

@anonym_7f5ab4 nie bonita sa nemenila ... stále je to 1940€ v hrubom

katkaseiner
Dnes o 11:52
@anonym_7f5ab4

@anonym_7f5ab4 dakujem, to som nevedela, každopádne som to ani nesledovala, je to za mna totalna fraška...tvaria sa ze pomahaju, ale zo svojho to nie je

katkaseiner
Dnes o 11:53
@anonym_autor

@katkaseiner ano v prvej vlne mali narok a teraz uz nie

@anonym_autor presny opak nas teda...vtedy ju mali a teraz za nezmenenych podmienok uz nie...akoze cele na hlavu

michaela412
Dnes o 11:57

Odhlás sa z pobytu, daj im tých 800€ či koľko chcú a potvrdenie o platbe pošli celej rodine a budú spokojní. Akože za toto sa hnevať už fakt, kvôli energopomoci ktorá je úplne na hlavu a posielajú peniaze hocikomu hocikoľko. A keď vám tú energopomoc dajú, tak si peniaze pýtaj naspäť. Ale samozrejeme v prvom rade je to choré, že sa na teba vôbec hnevajú. Ty nemôžeš za to, že niekto vymyslel túto blbosť, stačilo znížiť ceny a hotovo. Hlavne, že dokážeme elektriku vyvážať (predávať, zarábať na nej), z toho by mali znížiť cenu plynu ...

mirage
Dnes o 12:01
@muchotrafka298

@muchotrafka298 tak potom o com to je? Ked nie o plate..

anonym_74316f
Dnes o 12:06

Môžu ísť na obecný úrad a odhlásiť ťa z trvalého pobytu, aby mali dušu na pokoji.
Ty si aktivuj schránku slovensko.sk aby ti tam chodili úradné listy.

muchotrafka298
Dnes o 12:51
@mirage

@muchotrafka298 tak potom o com to je? Ked nie o plate..

@mirage o prijmoch to byt nemoze, ked to podostavali poslanci, europoslanci. Co je uplny vysmech, lebo taki ludia na to nie su odkazani. Detto ako som pisala vyssie, mam znamych,bohatych ludi a dostali na vsetky nehnutelnosti a nie male sumy.

autor
Dnes o 13:13
@anonym_74316f

Môžu ísť na obecný úrad a odhlásiť ťa z trvalého pobytu, aby mali dušu na pokoji.
Ty si aktivuj schránku slovensko.sk aby ti tam chodili úradné listy.

@anonym_74316f ano mozu to urobit len dusu nebudu mat namieste lebo aj tak budu musiet zaplatit nedoplatky co im vznikli tym ze od januara budu mat ine ceny za energie plus im automaticky k tomu zdvihli preddavky...vravim ponukla som sa ze to zaplatim ale na jednej strane nechcu odo mna zobrat peniaze a na druhej strane mi stale vycitsju ze su v tejto situacii kvoli mne

natalka13
Dnes o 13:21

Ak im yo vadi mali ti TP zrusit este minuly rok a en.p. by teda teraz dostali.
Vysku aj tak nevies tak co im doplatis?

tiezjedna
Dnes o 13:23

Všetky tieto nezmyselné príspevky by mali zrušiť...

la_dolce_vita
Dnes o 13:30
@anonym_autor

@anonym_74316f ano mozu to urobit len dusu nebudu mat namieste lebo aj tak budu musiet zaplatit nedoplatky co im vznikli tym ze od januara budu mat ine ceny za energie plus im automaticky k tomu zdvihli preddavky...vravim ponukla som sa ze to zaplatim ale na jednej strane nechcu odo mna zobrat peniaze a na druhej strane mi stale vycitsju ze su v tejto situacii kvoli mne

@anonym_autor takze ty mozes za to, ze nemaju ako vyzit v novom dvojpodlaznom dome?!

orisker
Dnes o 13:49

Tu nejde ani tak o tú - prepytujem - peňažnú energopomoc.
Tu ide skôr o mentálne nastavenie tých ľudí.
Videl som topmanažérov jednej veľkej slovenskej banky, ktorí vystrájali ako zmyslov zbavení pri rozdeľovaní koncoročných odmien - išlo rádovo o desaťtisíce eur. Tí ľudia ani nevedeli, čo s nimi urobia, ako ich investujú, či minú... Ale šaleli pri myšlienke, že tamten dostal o dve stovky viac.
A vyčítať vlastnému dieťaťu, že kvôli nemu nedostali pár stoviek do zariadeného dvojpodlažného domu...?

Odhlásil by som sa z trvalého pobytu, položil tých pár stoviek na stôl a povedal: "Kvôli tomuto ste ma odtiaľto vyštvali? Tu to máte, užite si ich!"

lucik194
Dnes o 14:12

nechcem Ti brat iluzie, ale urcite to nebude 1000€, tak vysoke šeky zase nechodili......

a ako im chces doplatit? ked nevies kolko im mas doplatit?

kolko ludi je tam prihlasenych na trvaly pobyt? chod s rodicmi na miestny urad, nech Ta odhlasia z trvaleho pobytu a nechaj si zapisat trvaly pobyt na miestny urad a do toho si zriad na slovensko.sk elektronicku schranku a bude Ti chodit posta aj tam a aj na obecny urad. uplne jednoduche.

hlavne kludne moze byt, ze je to velky dom, zle zaizolovany (aj ked je novy) a proste su tam velke uniky a do toho prekuruju.

Strana
z2