Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?
Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.
@minenkaa j som napriklad za 14 stran vobec nepochopila, preco ju chce mat na svadbe. Osobu, na ktorej nenechali cela rodina jednej nitky suchej. Osobu, ktora je jej neprijemna. Osoba, ktora s nou nechce mat nic spolocne ona silou mocou potrebuje mat na svojej svadbe? Preco? Aby na nu mohli ukazovat prstom "Aha, to je ta mrcha, co sa s nami nechce stykat."?
Aha, uz vieme, budu na nu ukazovat "To je ta co starkej ublizila" a v ramci svadobnej veselice sa do nej vsetky pustia ako osy a ukazu jej...
Moj ty kvitku, toto je rodinka na pohladanie... Nastastie aspon ta sesternica ma tolko rozumu, ze nedojde aby sa vyhla rodinnemu lyncu.
@viestta chce ju mať tam preto lebo je jej rodina a strávili spolu detstvo . Normálna vec. Vôbec nejde o žiadny lynč .
Autorka , zavri tému a viac to nerieš , Poďakovala za pozvanie, nepríde . Finito .
:D ono to neznamená že musíš ten prst zdvihnúť stačí otvorit ústa
@minenkaa nevieme presne, čo je za tym, musela vo fertuche umyvat riady, zakial sa autorka opaĺovala - to naserie, nie? 🙂
@karolinakr no ja osobne si myslím ze je za tým viac ako táto sesternica priznáva, ved sama jej povedala ze ONA NEVIE co bolo doma ,to znamená ze to nemôže ani chápať a nechce jej nič vysvetľovať, chce mať len pokoj.Kludne aj toxicka matka , ved ktorá normálna by okydavala s neterou vlastnú dcéru? Proste tam sa niečo dialo a ona radsej odišla co najďalej.
@minenkaa j som napriklad za 14 stran vobec nepochopila, preco ju chce mat na svadbe. Osobu, na ktorej nenechali cela rodina jednej nitky suchej. Osobu, ktora je jej neprijemna. Osoba, ktora s nou nechce mat nic spolocne ona silou mocou potrebuje mat na svojej svadbe? Preco? Aby na nu mohli ukazovat prstom "Aha, to je ta mrcha, co sa s nami nechce stykat."?
Aha, uz vieme, budu na nu ukazovat "To je ta co starkej ublizila" a v ramci svadobnej veselice sa do nej vsetky pustia ako osy a ukazu jej...
Moj ty kvitku, toto je rodinka na pohladanie... Nastastie aspon ta sesternica ma tolko rozumu, ze nedojde aby sa vyhla rodinnemu lyncu.
@viestta veď ona ani nedokáže odpovedať na priamo položené otázky ,to ona určite zo základnej ledva vyšla
@viestta aby dokázala ze je ta spasiteľka rodiny ktorá pritiahla tu divnú nevďačnicu na svadbu ospravedlniť sa starkej
@sabi1223 Uz s tym prestante, ja budem rada, ked bude na svadbe, vobec nikto ju nenuti sa ospravedlnovat starkej. Ved ok, ked ju nemusi, tak fajn, ale tak okato to nemusi davat najavo. Starka jej nieco povie, spyta sa a ona odcekava ako male dieta.
A za čo sa ma starej mamke ospravedlniť???Ona a nie naopak??
pisu ti to uz na patnastich stranach a stale si nepochopila. dali ti velmi dobre otazky a neodpovedas na ne. ja na teba svoj cas minat nebudem, staci mi citat a krutit hlavou. aspon si krk precvicim.
@karolinakr no ja osobne si myslím ze je za tým viac ako táto sesternica priznáva, ved sama jej povedala ze ONA NEVIE co bolo doma ,to znamená ze to nemôže ani chápať a nechce jej nič vysvetľovať, chce mať len pokoj.Kludne aj toxicka matka , ved ktorá normálna by okydavala s neterou vlastnú dcéru? Proste tam sa niečo dialo a ona radsej odišla co najďalej.
@sidicek Nikto ju neokydaval, jej mama sa prirodzene zdielala s mojou mamou, ved su sestry. Bola problemova, tak s kym to mala jej mama riesit, so susedou?
Prečo je podľa teba oduta?Co vám robi
Veď ty tu na ňu len nadavas
A za čo sa ma starej mamke ospravedlniť???Ona a nie naopak??
@minenkaa Na to odpovedat nechcem, lebo sa vam zruti predstava o mojej sesternici.
Oduta je, pretoze sa s nikym z nas nestretava, starku a starkeho, ked este zil, uplne ignoruje, ked je na Slovensku raz za uhorsky rok tak k starkej ani nepride, ani ku mne, aj ked som ju xy krat pozvala.
Vztah, ktory ma starka so sesternicou, je vztah medzi nimi. Aky si ho obe urobili, taky ho maju. Ak ho ma starka zaujem zlepsit, tak by to mala riesit ona. Nie ty za nu, pretoze to nie je tvoja vec. Ak by mala starka zaujem, ano, mohla sa aj ona sama ozvat a pricinit sa o to, aby sa ich vztah zlepsil a necakat, ze sa bude doprosovat len sesternica (ak teda bezny zaujem povazujes za doprosovanie).
Co sa teba tyka, tvoj vztah so sesternicou nezlepsis tak, ze si ju pozves ako k vysluchu, aby ti vyzvetlila preco a aby obhajovala svoje spravanie. Ona nemusi vysvetlovat nic, ak nechce, nie je to jej povinnost. Ak by tie vztahy boli dobre a mala vas rada, nemuseli by ste ju tlacit do kontaktu, sama by s vami chcela travit cas. Vztahy sa nezlepsuju tak, ze ju zatlacis do defenzivnej pozicie na mieste, kde sa citi neprijemne (nie, tvoj dom skutocne nie je pre nu neutralne prostredie). Ale naopak, ze, jej doprajes bezpecne prostredie, kde sa clovek neciti byt odsudzovany, kde nema pocit, ze sa bude musiet obhajovat. To sa robi aj spravnou komunikaciou, nejde len o miesto.
Osobne si myslim, ze na to je uz ale neskoro a natlakom na stretavanie alebo kontak, aj ked on ona ocividne nema zaujem, vztahy urcite nezlepsis. Ak by som bola na tvojom mieste a velmi chcela so sesternicou nadviazat vztah opatovne, tak by som jej asi napisala, ale nemyslim,ze so svojim nastavenim by si to zvladla urovnat... chyba je podla teba len v sesternici.
Ja tiež nechodím za rodinou a niesom oduta
To že sa niekto s niekym nestretáva to neznamena nič a už vôbec nie negatívnu emóciu
A len odpovedz čo vám robi ,veď sa nestretávate
A len odpovedz čo vám robi ,veď sa nestretávate
@minenkaa Ignoruje nas, uz som ti to napisala.
ja by som sa jej určite nedoprosovala a ešte ju kolenačky odprosiť 😀 to určite
A to že vás ignoruje je ,že vám robi zle?
ja by som sa jej určite nedoprosovala a ešte ju kolenačky odprosiť 😀 to určite
@karolinakr Nebudem, poslala som jej pozvanku, podakovala a odmietla, tymto moja snaha kontaktovat ju skoncila. Uz jej nenapisem ani ciarku.
A to že vás ignoruje je ,že vám robi zle?
@minenkaa A nie je? Starka je smutna, ze sa jej ani neozve.
Ako sa dá zbaviť nepríjemných ľudí v živote ?
Stale neodpovedáš na otázku. A starká si za to môže sama
Vobec nikto? Vsak neviemkolkokrat si TY napisala, ze sa nevie starkej ozvat. Mrochta jedna nevdacna. Detstvo s vami stravila a nechce s vami nic mat. Hnusoba jedna vypocítava. Usetrit chce aj na ceste aj svodobnom dare.
Vies, cim viac pises, tym som radsej, ze nie si moja rodina. Ja by som ti ine odpisala, nie len, ze Dakujem za pozvanie, nepridem. A este keby vedela, co tu o nej vypisujes...
A čo že je starká smutná,ta ma pravo na svoje pocity a sesternica nie?
Stale neodpovedáš na otázku. A starká si za to môže sama
@sabi1223 Sama? To sesternica by sa jej mala ospravedlnit, za to co jej urobila. Ale nie, ona sa radsej bude citit urazena kvoli jahodam a pomahaniu v domacnosti.
Čo urobila sesternica starkej???
Veď ale čo urobila tej starkej? Len to, že ju nenavštevuje?
ja nesuhlasim celkom s tym, že z teba robia cvoka, aj urobiť prvy krok chce odvahu, lenže tu nikto nevie, čo sa presne stalo, čiže takto vynašať sudy na dialku tiež nie je riešenie
ja nesuhlasim celkom s tym, že z teba robia cvoka, aj urobiť prvy krok chce odvahu, lenže tu nikto nevie, čo sa presne stalo, čiže takto vynašať sudy na dialku tiež nie je riešenie
@karolinakr veď ta už dva dni na ňu nadáva

@viestta aby dokázala ze je ta spasiteľka rodiny ktorá pritiahla tu divnú nevďačnicu na svadbu ospravedlniť sa starkej