Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?
Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.
Autorka kašli už na tieto mentálne slabé ženy 🤣 však oni sa tiež nestretavaju sa s rodinou tak čo čakáš od nich
@sisska96 pripájam sa k tebe. Autorka už na to kašli. Nemôžeš čakať od niekoho pochopenie v diskusii a ani len snahu sa pozrieť na to z inej strany keď on sám sa nestretáva s rodinou . Uzavri to tu v diskusii , aj tak ťa obdivujem že si to tak dlho vydržala, ja som trpezlivý človek ale už by som z tohto s prepáčením jebníku odišla, a uzavri to aj v osobnom živote a viac sa k tomu nevracaj .
O ďalších 5 strán sa mozno dozvieme, že sesternica ukradla aj starkemu šperky, nie?
toto videl niekto? aby sa zmiernilo napätie trochu
https://www.youtube.com/watch?v=UcMy3IC4Ml8@sisska96 pripájam sa k tebe. Autorka už na to kašli. Nemôžeš čakať od niekoho pochopenie v diskusii a ani len snahu sa pozrieť na to z inej strany keď on sám sa nestretáva s rodinou . Uzavri to tu v diskusii , aj tak ťa obdivujem že si to tak dlho vydržala, ja som trpezlivý človek ale už by som z tohto s prepáčením jebníku odišla, a uzavri to aj v osobnom živote a viac sa k tomu nevracaj .
@subartic však to . Tí sú totálne šibnute
@sisska96 pripájam sa k tebe. Autorka už na to kašli. Nemôžeš čakať od niekoho pochopenie v diskusii a ani len snahu sa pozrieť na to z inej strany keď on sám sa nestretáva s rodinou . Uzavri to tu v diskusii , aj tak ťa obdivujem že si to tak dlho vydržala, ja som trpezlivý človek ale už by som z tohto s prepáčením jebníku odišla, a uzavri to aj v osobnom živote a viac sa k tomu nevracaj .
@subartic Tiez uz nemam sil. Dakujem za pochopenie. Nie kazdy dokaze vidiet veci z roznych uhlov.
Veď ty vidíš tiež len svoju stranu
Ak sesternica ukradla v mladosti sperky, znaci to o tom, ze ten vztah medzi nimi je nastrbeny uz skutocne dlhsie. Nebolo to len o tom, ze sa z nicoho nic odmlcala a nechodi na navstevy. Toto skratka neurobi niekto, kto ma so starkou dobry vztah, ak nie je zrovna na drogach, alkoholik alebo gambler... dlhodobo narusene vztahy jedna oslava nenapravi..
Ináč pre ostatné mudrlantky tu, ja sa so svojou rodinou stretávam a máme výborne vzťahy. Ale tu v tomto prípade sa tej sesternici absolútne nečudujem, že sa odmieta stretávať.
A co by jej, ako dietatu pomohlo povedat " nie", teraz v dospelosti, vam hovori nie a vidis ako sa spravas
Dobre tak je este aj zlodejka. A preco teda chces silou mocou kontakt s takou hroznou osobou?
Autorka začína byť na 15. strane už až mierne hysterická. Ako neskôr píše, už nemá síl. Ale ja opakujem, z akej príčiny ona toto rieši? Prečo ona sesternici, čiže v seberovnom vzťahu, ide vyčítať, naprávať, moralizovať. To, že sa rozprávajú ich matky, okej, sú sestry, ako píše autorka, ale ona je v rodinnej hierarchii na rovnakej úrovni so sesternicou. Keby si tieto veci riešili v rodine, že si povedia, povzdychnú, ale ona tu prišla vylievať kýble špiny, seba robí za najmorálnejšiu, presne takú dcéru a vnučku, akú každý chce :D A najviac rieši a trápi ju, že nemajú kontakt?? Tu už je absurdná debata rozvinutá, kde postupne dopĺňané informácie môžeme ale nemusíme brať za relevantné a reálne.
Autorka začína byť na 15. strane už až mierne hysterická. Ako neskôr píše, už nemá síl. Ale ja opakujem, z akej príčiny ona toto rieši? Prečo ona sesternici, čiže v seberovnom vzťahu, ide vyčítať, naprávať, moralizovať. To, že sa rozprávajú ich matky, okej, sú sestry, ako píše autorka, ale ona je v rodinnej hierarchii na rovnakej úrovni so sesternicou. Keby si tieto veci riešili v rodine, že si povedia, povzdychnú, ale ona tu prišla vylievať kýble špiny, seba robí za najmorálnejšiu, presne takú dcéru a vnučku, akú každý chce :D A najviac rieši a trápi ju, že nemajú kontakt?? Tu už je absurdná debata rozvinutá, kde postupne dopĺňané informácie môžeme ale nemusíme brať za relevantné a reálne.
@belbel ty si to krasne vystihla. Autorka je úplne odveci, len sa tu zhadzuje.
@subartic ja sa sice s bratrancom a sesternicou stretavam velmi zriedka, pretoze nas delia stovky a tisicky kilometrov, ale taky cirkus ako zakladatelka by som nerobila aj keby sa so mnou odmietli stretavat. Mozno by ma to mrzelo, ale ja by som to akceptovala, nebrala by som "zakon do vlastnych ruk" a nesla ich napravat podla mojich predstav. To je ten rozdiel medzi tou "vasou" a "nasou" skupinou. Ten respekt, ktory mame k rozhodnutiam inych.
@subartic ja sa sice s bratrancom a sesternicou stretavam velmi zriedka, pretoze nas delia stovky a tisicky kilometrov, ale taky cirkus ako zakladatelka by som nerobila aj keby sa so mnou odmietli stretavat. Mozno by ma to mrzelo, ale ja by som to akceptovala, nebrala by som "zakon do vlastnych ruk" a nesla ich napravat podla mojich predstav. To je ten rozdiel medzi tou "vasou" a "nasou" skupinou. Ten respekt, ktory mame k rozhodnutiam inych.
Presne ako píše
@viestta ,napravovat podľa svojich predstáv,to tak môžu malé deti robiť ,ale nie dospelý človek a ist si za svojim aj keď druha strana povedala nie
Nie je jednoducho nie ,to nie je možno ,je to absolutne jednoznačný nesúhlas
Atorka, ona ma asi problem sama so sebou, nieco nespracovane z detstva, neodpustene. Ale ty ju nijak raz nemozes zmenit aby ona zacala inak fungovat, inak mysliet. Ona tie krivdy v sebe zivila cely zivot, tazko sa toho zrazu vzdat a prehodit vyhybku. To jedine ak by chcela tak ona sama naozaj sa z toho uzdravit tak mozno s psychologom by sa jej to podarilo. Su taki ludia, ktorym vzdy za kazdych okolností bolo ublížene, každy sa ma lepšie, každy dostane krajsie lepsie len on to najhorsie, to proste je take negativisticke videnie sveta, taka optika. Pohar u nich nikdy nebude poloplny ale vzdy len poloprazdny. Ako chapem ze vas to s mamou starkou mrzi, ale zial, mozno uz ide aj poruchu osobnosti. A potom sa hnevaju na cely svet ako im vsetci ublizuju...no zial, ked to tak ona chce mat, tak to tak bude mat. Ale rozhovor podla mna s nou vobec nepomoze, ona je proste o niecom hlboko prehlboko presvedcena, ona to proste vidi tak a hotovo. Nikto jej to nevyvrati, ona sa tej krivdy v sebe nevzda. Ako, mam nieco podobne v rodine....a ja aj ostatní sme to viac menej vzdali uz za tie desatrocia a ta osoba v podstate len trpí a hneva sa na vsetkych a vsetko a zije sa jej velmi tazko.
Never ending šikanovanie autorky 🙄
Never ending šikanovanie autorky 🙄
@sisska96 Ja uz neriesim, je mi jasne, ze keby tu sesternica pisala ze nejde starkemu na pohreb, tak by tu na nu zvolali inkviziciu. To iste ze nechodi k starkej, to by bolo reci ze sa moze hanbit a ze ma odpustit. Dvojity meter.
Ale riešiš. Stále riešiš :D
autorka, aj mne odpovies?
"Dobre tak je este aj zlodejka. A preco teda chces silou mocou kontakt s takou hroznou osobou?"

Autorka kašli už na tieto mentálne slabé ženy 🤣 však oni sa tiež nestretavaju sa s rodinou tak čo čakáš od nich
@sisska96 a ty o čom zas tocis