icon

Ako riešiť urazenú rodinu pri malej svadbe?

jdkkskskks
Dnes o 05:06

Ahojte, potrebovala by som nestranný názor na celú situáciu pretože už neviem či je problém v nás alebo v tom že niekto nevie rešpektovať naše rozhodnutia.
O chvíľku sa ideme brať. Máme len posedenie(obed, torta, koláče) po obrade pre najbližšiu rodinu - rodičia, krstný rodičia a súrodenci. Ideme sa brať na úrade takže žiadne orácie okolo. A prichádza problém že z jeden strany sa “urazili” pretože nebude klasická svadba ale len pohostenie po obrade a vraj chceme šetriť - pričom už takto nás to pre pár ľudí vychádza okolo 2000€ a z druhej strany sa urazili že prečo ten/ta idu a oni nie. Máme z obidvoch strán presne tak isto dané kto ide a naozaj nejaku tetu z hornej dolnej s ktorou sa nikto nestretáva mi pride pri posedení zbytočne pozývať ak by išlo o veľku svadbu tak ok. Ďalšiej rodine máme nachystané aspoň koláče ktoré sa im pôjdu po svadbe dať. Taktiež ideme tento tok ešte na jednu svadbu a vraj keď oni pozvali nás - idú robiť obrovskú svadbu so 100 ľuďmi takže sa stratíme + sa im aj tak idú dať € do obálky sme mali pozvať aj my ich pričom nás bude dokopy asi len 12 a samozrejme keby sme pozvali ich musíme aj z druhej strany pozvať pretože prečo tam oni boli a ďalší zas nie. Ja som introvert a naozaj mám čo robiť aby som vôbec bola ok s tými pár ľuďmi aj keď sú z rodiny. Takže vlastne teraz mame akurat urazenú rodinu zato že sme sa rozhodli si našu svadbu urobiť po svojom- všetko si hradime sami.
Myslite že je napzj až taký problem že sme nepozvali všetkých ale len 10 ľudi?

Strana
z3
anonym_2ad01b
Dnes o 05:12

Za mna je smutne nespravit trochu vacsiu svadbu, predsalen ludia sa na take oslavy tesia a su raz za zivot a 2000e je fakt minimum rozpocet a nie "vela" , samozrejme ze je to level "chceme setrit"... napriek tomu je to vase rozhodnutie a nikoho do toho nic, mna by to ale ako kamosku ci pribuznu tiez zamrzelo, ze wtf...ich emocie chapem, ty by si mala tiez. To sa casom podda.

sona96
Dnes o 05:13

@jdkkskskks my sme mali svadbu presne ako vy a doteraz to pokladám za skvelé rozhodnutie. Akúkoľvek svadbu by si spravila, vždy by bol niekto nespokojný. Je to vaša svadba, spravte si ju po svojom

faundi
Dnes o 05:15

@jdkkskskks nevšímajte si to, zakaždým sa nájdu ľudia, ktorí nebudú spokojní. Spravte si tak, ako vy chcete a na iných neberte ohľad

amonet
@anonym_2ad01b

Za mna je smutne nespravit trochu vacsiu svadbu, predsalen ludia sa na take oslavy tesia a su raz za zivot a 2000e je fakt minimum rozpocet a nie "vela" , samozrejme ze je to level "chceme setrit"... napriek tomu je to vase rozhodnutie a nikoho do toho nic, mna by to ale ako kamosku ci pribuznu tiez zamrzelo, ze wtf...ich emocie chapem, ty by si mala tiez. To sa casom podda.

@anonym_2ad01b smutne je ze aj ty nedokazes respektovat rozhodnutie autorky a ides ju zato sudit

svadba je vasa a mate si ju spravit ako vy chcete. bodka. a nech sa uraza kto chce a kolko chce

my sme mali svadbu o dvoch svedkoch lebo sme to tak obaja chceli a vsetci sa to dozvedeli az po.

anonym_36f935

Vaša svafba, vaše pravidla. To je ok.

Čo nie je ok, je tvoje vyjadrenie že máš čo robiť aby si bola ok s 12 tímu ľudmi, resp 10timi. To je na vážne zamyslenie a návštevu psychiatra

jdkkskskks
autor
Dnes o 05:17
@anonym_2ad01b

@anonym_2ad01b Práveže o šetrenie naozaj nejde. Muž povedal že celú svadbu uhradí ak si prajem mať veľkú svadbu.Len tým že ja som introvert a naozaj netužim po pozornosti som chcela mať pre mňa dôležitých ľudí, muž si takisto mohol vybrať koho tam chce.

anonym_c7e367
Dnes o 05:17

Smutne je ze vacsina ludi sa pride na svadbu nažrať, vypiť a zabaviť a cely zivot mladomanzelov je im u prdele. Ja keby mam svadbu, mam ju o 2 svedkoch. A o peniaze by vobec neslo!

anjelicek26
Dnes o 05:21

Tak samozrejme, ze nebude kazdy z vasho rozhodnutia nadseny, ale musi ho jednoducho akceptovat. Kazdy si svoju svadbu spravi po svojom. Kazde cudo trva tri dni, oni vychladnu. Je to len a len vasa vec.

jdkkskskks
autor
Dnes o 05:22
@anonym_36f935

Vaša svafba, vaše pravidla. To je ok.

Čo nie je ok, je tvoje vyjadrenie že máš čo robiť aby si bola ok s 12 tímu ľudmi, resp 10timi. To je na vážne zamyslenie a návštevu psychiatra

@anonym_36f935 Síce mimo tému ale ďakujem za odporučanie. Pracujem s ľuďmi nemam problém s komunikáciou len sa necitim ok v prítomností veľkej skupiny. Počas základnej školy a prvý ročnik strednej ma šikanovali takže bohužiaľ zostal vo mne ten pocit že sa mi budú vysmievať- ale pracujem na tom . Takže to je skôr dôvod prečo nechcem byť stredobodom pozornosti

jankar1995
Dnes o 05:22

Neviem, či ešte máte starých rodičov. Ak áno, je trocha zvláštne ich nepozvať.

zmrzlinka2021
Dnes o 05:23
@anonym_2ad01b

@anonym_2ad01b
Sú to zbytočne minute peniaze. A keď to človek nechce, aký to má význam?

jdkkskskks
autor
Dnes o 05:25
@jankar1995

Neviem, či ešte máte starých rodičov. Ak áno, je trocha zvláštne ich nepozvať.

@jankar1995 Ja mam len z jednej strany a starý rodičia nie su na tom zdravotne dobre takže sami povedali že to naozaj nezvládnu čo je podľa mňa ok a prinesú sa im zákusky.. no a z druhej strany sa ja nestarám aké oni maju vzťahy.

rachel36a
Dnes o 05:27

@jdkkskskks je to vaša svadba, urobte ako chcete...ak sa rodina urazila, ich problém...ale to ze vy niekomu idete na svadbu a vy ich ns svadbu nevolate mi príde divne....ja by som nešla, ak ich tiež nevolam

anonym_4d2241
Dnes o 05:28
@anonym_c7e367

Smutne je ze vacsina ludi sa pride na svadbu nažrať, vypiť a zabaviť a cely zivot mladomanzelov je im u prdele. Ja keby mam svadbu, mam ju o 2 svedkoch. A o peniaze by vobec neslo!

@anonym_c7e367 Kazdy da na svadbu taky dar, ze za tie peniaze by sa isli "nazrat" aj sami bez svadby niekoho. Praveze vela ludi ani nejde na svadbu ako host, lebo velky dar, plus oblecenie pre celu rodinu atd. Takze neviem, komu by sa oplatilo ist sa iba nazrat na svadbu.

jdkkskskks
autor
Dnes o 05:30
@anonym_4d2241

@anonym_c7e367 Kazdy da na svadbu taky dar, ze za tie peniaze by sa isli "nazrat" aj sami bez svadby niekoho. Praveze vela ludi ani nejde na svadbu ako host, lebo velky dar, plus oblecenie pre celu rodinu atd. Takze neviem, komu by sa oplatilo ist sa iba nazrat na svadbu.

@anonym_4d2241 U nas sme každému povedali že si obalky ani dar neprosime.

michaela412
Dnes o 05:35

mňa by ani nenapadlo urážať sa za to, že ma niekto nepozval na svadbu 🙈 tvoja svadba, tvoja vec a hotovo

natalka13
Dnes o 05:37

Tiez sme mali svacbu o 10 ludoch aj s nami.
Ak sa niekto urazil jeho starost.
Nieje povinnost robit svadbu pre siroku rodinu.
Mavni rukou a nestresuj.

ivicatolic
Dnes o 05:37

@jdkkskskks no a mala si spraviť ešte lepšie... zobrať pod pazuchu svedkov a dovi , dopo 😁👉 vaša svadba

tilly
Dnes o 05:38

V tomto prípade by som to urobila asi tak, že by som zobrala len dvoch svedkov, rýchly obrad na úrade a koniec. Aj tak bude niekto urazený, tak ušetrím aspoň tých 2000. Alebo by som letela niekam a mala svadbu niekde na pláži alebo na kopci.
Nechápem, prečo sa niekto stará do cudzej svadby. Pozvú ma, idem alebo nejdem, ale kecať a rozkazovať niekomu mi príde pekne drzé.
My sme robili svadbu, lebo si to moja svokra rozkázala. Nakoniec to tým, čo by sa akože urazili, keby sme ich nevolali vôbec nevyhovovalo, bola jar, oni by radšej robili v záhrade, ako boli niekde na svadbe. Tak to bolo celé pekne trápne a drahé. Už by som si do toho nenechala kecať. Zostala mi z celej svadby pachuť. Takže ja na svoju svadbu spomínam, ale nie v dobrom, vždy ma to len naštve.
Ja som sa dala obmakcit a nestala som si za svojim,pre teba to môže byť poučenie...

o__o
Dnes o 05:38

Vobec by som neriesila a ignorovala tie reci, pripadne by som stale len opakovala, ze su pozvani len rodicia, krstni a surodenci. Kto sa do toho vodec stara? Nejaka teta, stryko? Bratranci?

fabrika
Dnes o 05:39

Vykaslite sa na celu rodinu a ich urazlive komenty, je to vasa svadba, vase peniaze. Ak chcu byt urazeni, nech sa paci. Neda sa vyhoviet vsetkym, to by ste museli byt milionari 😉

jdkkskskks
autor
@rachel36a

@jdkkskskks je to vaša svadba, urobte ako chcete...ak sa rodina urazila, ich problém...ale to ze vy niekomu idete na svadbu a vy ich ns svadbu nevolate mi príde divne....ja by som nešla, ak ich tiež nevolam

@rachel36a Len práve ja to naše ani neberiem ako svadbu svadbu a už vôbec nevidim dôvod prečo pozývať ľudí ktorých nepoznám keď naozaj máme len rodičov a súrodencov a to teda súrodenci nám idú za svedkov. Ale aj tak ide o niekoho z jeho strany a samozrejme muž dostal možnosť pozvať si koho chce. Len ďalší problém je aj v tom že my sme zo západu a oni z východu..Toto naše posedenie sme zorganizovali za mesiac pretože sa chceme zobrať a proste chceme aby sme tam mali hlavne rodičov a ostatnym sme len oznámili. Len už aj velka svadba by trvala na zorganizovanie podstatne dlhšie tým že by sa musela aj nejaká sala+ aj ubytovanie zabezpečiť hosťom.

anonym_4eb082

No..a? Ved nech su urazeni 😂

bomba36
Dnes o 05:42

Aj keby ste robili veľkú svadbu a pozvali polovicu okresu, vždy bude niečo zle a niekto sa urazí. Ja tak neznášam to malomeštiacke "patrí sa". Je to vaša svadba, vy ste tam dôležití, vy rozhodujete kto tam bude. A kto sa chce urážať nech uvoľní miesto niekomu kto sa bude tešiť s vami a nebude mať sprosté kecy.

jdkkskskks
autor
Dnes o 05:43
@o__o

Vobec by som neriesila a ignorovala tie reci, pripadne by som stale len opakovala, ze su pozvani len rodicia, krstni a surodenci. Kto sa do toho vodec stara? Nejaka teta, stryko? Bratranci?

@o__o Praveže presne to sme vraveli že súrodenci nám idu za svedkov.. a teda minimálne krstných rodičov sa tiež patrilo pozvať a potom tetka z hornej dolnej ktorú ani nepoznám povie že prečo tá ide a ona nie.. pričom “tá” je krstná a je tam preto a nie žeby sme chceli robiť rozdiel.

sara07
Dnes o 05:44

vôbec nerieš
mali by to akceptovat
a len aby čo najviac budu vyskakovat nakoniec svojim detom neurobili rovnaku svadbu
je to vaše rozhodnutie, má to byt váš den hlavne ..
a nevysvetluj lebo to bude ešte horšie, každá burka trva tri dni , potom ich to prejde

anonym_36f935
Dnes o 05:45
@anonym_c7e367

@anonym_c7e367 Kriste na nebi ! Ty máš nejaký cudný pohľad na život. Ešte aby sa mladomanželom do života starala cela rodina. Veď to má byt len ich súkromie a nie aby sa vyjadrovala cela rodina

Nazrat a napiť? Obliecť 4 člennú rodinu, kadernicka pre mna, kvety, dar, cesta…..ďakujem pekne. Mna tá svadba sakra draho vyjde

anonym_729b8d
Dnes o 05:47

Tak, ak sa s tymi ludmi bezne nestretavate, tak vam moze byt absolutne jedno, ci su urazeni. Je to ich zlost, nenechajte si pokazit svoje stastie. Vobec by som sa neobhajovala, preco to mam tak, ako mam. Ak by som to potrebovala komentovat, tak len "ano, mame komornejsiu svadbu len s rodinnymi prislusnikmi." A ak nejaka "kamoska" vas pozvala len preto, aby ste pozvali aj vy ju, tak kaslat na nu. Naco ist na taku svadbu- zbytocne naklady na pretvarku. Odporucam troska asertivity do zivota a bude Ti lahsie 💪

minenkaa
Dnes o 05:48

Uplne v pohode čo robíte,my sme mali svadbu čo nás stala 25€ a mužova strana o tom ani nevedela,boli moji rodicia a dvaja svedkovia
Najkrajšia svadba pre nás a vy si ju spravte tak ako bude dobre pre vás
Vždy ale vždy ,bude niekto nasraty

biba_18
Dnes o 05:49

už to kočky nado mnou písali - nerieš ... tiež som mala malú svadbu, úplne komornú a nezvyčajnú, ale bola to naša svadba a tak sme ju chceli ... a bola som aj polke sesterníc na svadbe, dokonca muž mi vtedy bol iba frajer - a prežili to že oni nám neboli na svadbe, aj vzťahy máme dobré ... tetky nerieš ... keď sú s tým mladí v pohode, že robíte malú svadbu a oni vás aj tak pozvali - normálne choďte ...

Strana
z3