Ako sa mám rozhodnúť?
ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte
@friday13th nie som az taky dobry kedze som jej dovolil rozhodnut sa takto,a to tym ze som dupol
neviem ludkovia neviem...zajtra si pojdem po radu od psychosa a mozno odtial za advokatom.skur...... to bolii
a ta predstava ze moj anielik bude mat neuplnu rodinu,je mi do revu
@matko87 aj ako hasic mozes pytat striedavku uplne v pohode. bud si zabezpecis opatrovanie na ten cas (nemas rodinu?) alebo s pravnikom navrhnite rezim, ktory zohladnuje tvoje sluzby. alebo ziaDAJ aspon rozsireny styk.
do rozvpdu nechod sam, hladaj si pravnika. ries aj peniaze, nenechaj sa osklbat. mas nejaky dokaz o tom, ze segra zene platila najom? skus daco vymysiiet, pohladat vypisy/ucty a podobne.
tiez si rataj vydavky na domacnost.
za psychologom urcite zbehni, moze ti to len pomoct.
ja si hasicov velmi vazim. ked som tehotna mala havarku, tak hasici boli najlepsi, skveli.
drz sa. o dieta zabojuj, ty sa daj do kopy. a bude lepsie.
@matko87 zájdi za služobným psychológom,kľudne..z toho že tvoj anjelik bude mať neúplnu rodinu sa prosím ťa neobvinuj..ten kto nemá snahu je tvoja žena..dupol si si a čo?veď ako dokedy si chcel takto žiť? Ak ťa ľúbi,uvedomí si to,ak nie nechaj ju,nemôžeš si lásku vynútiť.uvedom si ze nie je jediná na svete. Chápem že ti je kvôli malej ťažko,ale časom to pochopíš,že takto by si žiť nemohol
ahoj, dievčatá ti dobre radia - vyhoď tú švagrinú, vzchop sa a konaj. Neľutuj sa, lebo to len zhoršuje tvoje psychické rozpoloženie. Určite absolvuj tie sedenia u psychológa, pomôže ti prekonať to najhoršie obdobie a trochu ťa usmerní, ako máš s manželkou komunikovať. Keď švagriná z bytu odíde, možno aj manželka skôr pristúpi na rozhovor. Bojíš sa, že keď odíde švagriná potom odíde aj manželka s malou? Ak tak chce urobiť, tak ich nezastavíš.. Nech ide, možno vám pomôže, keď budete chvíľu od seba. Možno zistí, že jej chýbaš a skúsite to odznova. Momentálne to však nechce, tak ju nechaj odísť... ale povedz jej, že má dvere otvorené - ale len ona s malou. Byt jej určite nenechávaj...čo ak si tam niekoho nasťahuje, nejakého nového priateľa??? - to aby si neskôr neľutoval a nezostali ti len dlhy a oči pre plač. Vzťah s malou máš krásny a taký si ho zachovaj, venuj sa jej. Ona ťa bude ľúbiť stále, si jej otec. Neprídeš o ňu, to sa nemusíš báť. Choď za tým právnikom a vyrieš švagrinú, nech ti poradí, ako sa jej zbaviť.
@matko87 prepac ze mam tu drzosť ale opravím ta: este donedávna som bol zaslepený a žil v ilúzii ze som najšťastnejší muz a mam najúžasnejšiu zenu. Prosim ta uz sa neobvinuj. Ty si spravil maximum. Ale vztah je o dvoch. Ona nema záujem ho zachrániť ani kvoli vašej dcere, nieto este kvoli tebe. Tak ju nechaj ist a prestaň nariekať. Mas dcéru a ta ta bude milovať bez ohľadu na to ci jej rodicia maju alebo nemaju sobasny list
a dcerka ma nesmierne miluje radsej je somnou,ma skoro rok a pol a vie dobre kto by pre nu zivot polozil
ja myslím, že komu niet rady - tomu niet pomoci. Zbytočne budeme do teba hustiť a dávať ti rady... sám sa musíš rozhodnúť, ako sa zachováš. Vyhľadaj toho psychológa, určite si v zlom psychickom rozpoložení, môže sa to odzrkadliť aj v práci.. Veď o tom nik nebude vedieť, že si tam bol. Je to len pre tvoje dobro. Tým, že ti dokola budeme písať to isté sa to asi nevyrieši. Vzchop sa, rieš.
viem ze nepomoze ze mi tu budete radit,musim sam od seba...a ano nie som ok a neviem co dalej.zajtra mi mozno dobre poradia,dobre sa vyrozpravam a bude snad lepsie
a nemaj strach, život...čas všetko vyrieši. Nikto nevidíme do budúcna.. Ty sa hlavne daj sám dokopy, aby si bol v poriadku. V živote sú rôzne skúšky, človek musí bojovať a nevzdať sa. Ja ti moc držím palce a prajem veľa sily, zdravia... ako sa vraví, po búrke opäť vyjde slnko... máš svoju dcérku, toto dievča ťa bude milovať navždy a potrebuje ťa, svojho ocina, ktorý musí byť najmä v pohode. Tak sa daj dokopy. držím palce
@matko87 ty si zamieňaš pojmy. Píšeš - čo myslíš, že sa stalo? Som ten najhorší. To sa hádam dalo očakávať či? Na to sa vykašli, ako ťa ona bude vnímať, keď pošleš jej sestru do čerta. V podstate tak ako pred mesiacom. Aj vtedy si bol najhorší na svete a nemala ťa za nič. Ale teraz pochopí, že si nedáš skákať po hlave a to je podstatný rozdiel. Takže švagriná už u vás nie je? Či? Ale predpokladám, že je u vás stále, milo by si a prekvapil, ak by už bola preč, ale neverím tomu veľmi. A hneď by som jej pripomenula, že to robíš preto, aby si váš vzťah ozdravil. Že vidíš, že ona nemá záujem o ďalšie spolužitie, ale ty chceš mať pocit sám pred sebou, že si pre záchranu manželstva urobil všetko. A keď sa ťa po rokoch dcéra spýta, či si sa nesnažil zlepiť váš rozbitý vzťah, chceš sa jej bez obáv pozrieť do očí. Ak sa chce rozviezť - nech sa páči, len jej trochu zmeníš plány. Ona bude uvažovať, kam ísť, nie ty. Ty máš najväčší strach, ako ťa bude vnímať. No tak, ako ťa vníma dnes a ako ťa vnímala vždy. Ako muža, ktorý si nechá so sebou robiť čo iní chcú a to sa dá nádherne využiť. Rozviezť sa chcela ešte pred tým, ako sme to radili vyraziť švagrinú z bytu, tak sa v podstate nič nezmenilo. Teda, ak by sa zmenilo tvoje správanie, mohlo by sa zmeniť dosť. A len tak medzi nami - ty naozaj o takú ženu stojíš? To máš fakt tak nízke sebavedomie, aby si bol na hlavu z toho, že ťa chce opustiť a obrať o byt žena, ktorá ťa neľúbi, neváži si ťa?
@matko87 švagriná že neodíde? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ona si kladie podmienky? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Vymenila by som zámok, zrušila jej trvalý pobyt a pohrozila, že zavolám políciu, ak tam ostane. Ak vám svokrovci niečo dali, majú to ako dokázať? Ak áno, OK, ale to je medzi vami a svokrovcami, švagriná môže šúchať pätami a byť rada, že má ešte dnes svoje veci v izbe a nie pred dverami. A ty sa už preboha prestaň obviňovať aj z toho, že tri dni prší!!! Zháňaj právnika - dobrého, oplatí sa a psychológa. A či idú alebo nejdú Vianoce, nerieš ak je po celý rok doma dusno, pár dní to nezachráni. Držím palce.
@matko87 Musis na vzchopit chlape, zivot ide dalej! Svokra ak nema dokazy, ze vam tie veci do bytu kupila tak arrive-fucking-derci nedostane vobec nic! Boze, nemozem uverit, ze s tebou tak zametaju. Toho psychologa by som si este rozmyslela, aby manzelka neargumentovala pri rozvode, ze si nejaky labilny, alebo co a bude robit problemy okolo stretavania sa s dcerou. Neviem, proste pri takych "zenskych" by som bola opatrna. Drz sa!
@slnecnica174 dik moc.ja labilny nie som to bys om nemohol robit to co robim,dost ma to dalo dole a preto zajdem za nim uz nech koli aliby,ze som urobil maximum.este otazka moze zena vyzdrat bez nehy bez lasky bez sexu?a ako dlho bo ta moja uplne uplne ochladla
@matko87 No niektore ocividne mozu😉 Neviem, je to cudne, ze sa voci tebe tak sprava, ale tak vselijaky ludia existuju.
@katka1981 ja sa usilujem snazim sa no z jej ust ide len to ze uz som dostal sancu a premarnil som ju.ze stale sa to bude opakovat ze stale budem"utekat "z domu atd.vsetci co tu napisali rady,vsetko som urobil a vysledok ziadny.skor naopak este som si to zhorsil.nic uz ku mne neciti,jak keby som ju zmlatil znasilnil a vyhodil z domu.moj otec bol k mame mojej velmi zly a i napriek tomu ho miluje.
@matko87 je to paradox, že tvoj otec bol k mame veľmi zlý a ona ho milovala, ale možno tam je koreň problému. Mala som pred rokmi priateľa, ktorý bol neuveriteľný dobrák. Nebolo mu v podstate čo vytknúť, milý, slušný, pracovitý, ale bez vlastného názoru. Súhlasil absolútne so všetkým, čo som navrhla, neuveriteľne ma nudil. Dusil ma svojím správaním, tým, ako dával najavo, že tento vzťah kŕčovite udrží za každú cenu, keď mu ten predošlý nevyšiel, aj keď bolo od začiatku jasné, že sme každý z iného cesta. Urobila som chybu aj ja, že som to rázne neskončila hneď na začiatku, ale mne ho bolo ľúto. Snažil sa príliš, príliš tlačil na pílu. Rozumieš mi? Pre mňa bol nezaujímavý, tým nechcem povedať, že žiarlivý alkoholik, ktorý by na mňa kašlal, je pre mňa tým pravým orechovým. 😎 Len si musím muža, ktorého milujem vážiť. Tu to nešlo. 😒
Myslím, že tu to nevyriešiš, ak vieš, v čom si pochybil a v čom ona, tak si sadnite a porozprávajte sa o tom. Skúste sa navzájom počúvať a povedať si, čo od druhého očakávate, že sa musí zmeniť a skúste nájsť nejaké kompromisy. Môže to byť len nejaká kríza... to sa v manželstve stáva. Ak je ale definitívne rozhodnutá, že s tebou viac nechce žiť, s tým už asi veľa nenarobíš. Je to len a len na vás dvoch, ako sa rozhodnete. Na vašom mieste by som hlavne myslela na malú, pokiaľ tam nie sú nejaké závažné veci - napr. násilie, alkohol, prehnaná žiarlivosť, milenec a podobne...mohlo by sa to dať riešiť. Ale na to treba dvoch zrelých ľudí, ktorí si dokážu odpustiť, vypočuť sa, urobiť hrubú čiaru a začať odznova. Snažiť sa hľadať k sebe opäť cestu, nesnažiť sa hľadať na tom druhom chyby, ale hľadať najmä to pozitívne. Je to o snahe pracovať na vzťahu, počúvať potrebám toho druhého, mať pritom svoj vlastný názor a robiť vážne rozhodnutia spoločne. Dohodnúť si nejaké pravidlá, ktoré by vyhovovali vám obom. Ale vravím, to musia chcieť dvaja. A keby ste sa rozhodli to skúsiť znova a inak, tak určite sami - ako rodinka bez švagrinej, tá tam naozaj nemá čo hľadať. Môže prísť na návštevu, ale nie s vami žiť, ona tam jednoducho nepatrí..

@matko87 preboha, nenechaj sa zase vydierať tými ženskými, švagrinú nekompromisne vyhod okamžite, ved ona nemá s tým nič spoločné, že vám svokra dačo dala, ved to vám nedala švagriná, takže ju možeš kludne vykopnúť, musíš byť tvrdý a nekompromisný, inak ťa stále budú žrať, hádam nechceš so švagrinou stráviť vianoce, nebud hlúpy, bud chlap konečne! myslím to v dobrom, ozaj drž sa