icon

Ako sa odosobniť od reči kolegov?

18. feb 2021

Žienky..Som po druhom potrate..O tomto tehu kolegovia vedeli napriek mojej vôli, lebo bohužial kolegyňa(nevedela to odo mna) si pustila hubu na špacír. O prvom nevedli, to tehu bolo mimomaternicové a skončila som iba s jedným vaječníkom. Kedže som po 30tke, tak stále počúvam od kolegov kecy o tom,že asi sa s mojim mužom nelubime,popípade, že som karieristka a nechcem mať deti a preto nemáme deti a bla bla..Fakt ako neviem, ako mám reagovať keď dojdem do roboty, Bohužial už o dva týždne idem s5, ale fakt nemám chuť..Je mi z toho na grc. Nejaké rady ako sa odosobniť, poprípade niekto kto je alebo bol na tom bohužiaľ podobne?ďakujem vopred 😘

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
autor
20. feb 2021

@miadi Zvacsa chlapi. Ani ja im nechcem nic sukromne hovorit a som toho nazoru,ze toto ma ostat doma. Ale su fakt primitivni..Aj kolegyne,aj kolegovia🤢

autor
20. feb 2021

@dzejn80 Riesili sme to s manazerom. Robim v jednej velmi znamej firme,bola to kedysi moja vysnivana praca...bola.Manazer to zotrel zo stola a este aj dalsie dve kolegyne sa ozvali,co boli obtazovane,ale chlapi su tam vo vyhode.Hocico urobia je ok...Je mi z toho na grc

autor
20. feb 2021

@basska_b Niesom typ co place v robote. To ako nehrozi,skor som s mojim temperamentom schopna poslat do p...Kolegu co ma najviac obtazoval som pocastovala mnohymi nadavkami,ale tam su ludia mimo misu. V zivote som nezazila taky priserny kolektiv

autor
20. feb 2021

@ejmylia U nas sa nevyplati uprimnost otocia to proti mne.To uz poznam.

autor
20. feb 2021

@katkami123 jeho zena nedavno porodila,takze tak 💩🙊

autor
20. feb 2021

@phulakova Tak nas kolektiv zije klebetami.Ja to neznasam. Som spolocenska,ale s kamosmi a rodinou,nie s takymito zjavmi.A hodnotili aj ked som di kupila nove auto,aj dom ked sme kupili a prerabali tak tahali info a to ich stve asi,ze ja ich odpalkujem vzdy.Nechcem im hovorit co kolko stalo atd a uz vobec riesit deti a mojho muza napr...Dakujem

autor
20. feb 2021

@phulakova Ano,v prvej vlne covidu sme nemali na celé vyplaty, posielali sme ich na tretinky. Od statu dosla almuzna. A teraz je to uz uplna katastrofa. Dakujem, nieco isto vymyslim.

autor
20. feb 2021

@vlcik1 Presne to som uz pisala,ze tam sa uprimnost nenosi. Pamatam si,ked sme sa bavili v robote o vareni,ze ja varim kazdy den az obden,lebo mame radi cerstve jedlo a uz boli kecy,ze moj muz zo mna robi putku,ze takz mlada a stoji za platnou🤢A ked sa dozvedeli,ze muz nechodi do krcmy(je sportovec a v rodine maju dost alkacov)tak hned ohovaracky dalsie. Na styl,ze je nudny a ze preto ani ja nechlascem,lebo som pod papucov a do fitka ze chodim iba kvoli nemu...ze keby som sama tak sni necvicim😂😂😂Toto ma pobavilo. To su este tie nevinne ohovaracky. Ja asi idem knihu pisat.

autor
20. feb 2021

Este musim podotknut,ze kolegyna co to vykecala je zena,ktoru muz dost bije. Chcela som jej vynadat,ale ja ju velmi lutujem,aj ked sa sprava priserne k ludom. Je to asi o tom,ze svoje 💩 nechce riesit,tak riesi inych🤦

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
miadi
20. feb 2021

Keby boli ok kolektiv tak by si im aj kludne povedala o svojich problemoch. No take blbe reci maju o vsetkom tak vies ze toto prave im hovorit netreba. Nemas snimi kamaratske vztahy naopak radi do teba rypu a ohovaraju. Nepotrebujes aby o tebe mali hnusne reci ze si “chudera” co “Nevie “ vynosit dieta atd. Lebo ty vies ze od nich empatia ci moralna opora nehrozi. Ani Keby boli super mili a ty nemala chut zdielat tak osobne veci mas na to narok, musis ich nejak odpinknut . Protiotazkou. Alebo niecim co vies ze im nebude prijemne. Trebars - Ja budem mat deti ked ty schudnes ( takemu co mà viac kg..) alebo ked ty pojdes na liecenie alkoholizmu.(tomu co pije) kolegyni - ked ty prestanes robit boxovaci pytel. Kazdy mà nejaku svoju achilovu patu. Mozno si potom rozmyslia ci sa to oplati pytat sa Ta take veci.

terezka1947
20. feb 2021

Ked ta tak citam....pracujes dlhe roky vo firme,kt.zamestnava vulgarnych primitivov...zaujimave.

damianka27
20. feb 2021

Joj velmi ta ľutujem. Ľudia vedia byť hrozný. Ja som nemohla mať chvalabohu len 2 roky. Mala som po svdbe rok... Všetky kamošky tehotné, kolegyne tehotné... A za mnou prišla jedna a na drzovku... A ty prečo nie si tehotná? Už si rok vydata je to podozrivé... No išla ma vykotit... Som jej povedala ze je to moja vec...
Potom sme si kúpili psa tak som im na truc hovorila ze to je moje dieťa... Časom to pochopili a nwvypytovali sa ma...

Ale ty to máš teda horšie... Drz sa

petrisa213
20. feb 2021

Tak za tychto okolností asi fakt teda najlepšie sa na nich vykašľať, keď robia toto co píšeš. 🤔 Sú to primitivci a zavistlivci a nedokážu prekusnut ze si strážis súkromie a necítiš potrebu sa im so všetkým spovedať. Presne ako píše
@miadi odpinkovat ich podobnými pripomienkami aby sa aj oni cítili trápne. Keď nepomôže normálneho slova. Vieš ako, debilne len s debilom. Škaredému slobodnemu keď si nájde frajerku, smradlavemu keď sa začne umývať, tlstemu keď schudne, nájdeš si isto na nich niečo. A chuda kolegyňa ktorú mláti manžel, nevie si doma spraviť poriadok tak sa snaží v robote si dvihnut sebavedomie. 🙄

laila18
20. feb 2021

Prosím ťa čo to máš za kolegov? Čo je to za prácu? Lebo ozaj každý trochu normálny človek by už dávno pochopil (hlavne keď asi teraz budú vedieť, že si potratila)...akože ak sú takí blbci podľa mňa nepomôže ani keď im povieš "nedarí sa"...tu asi chýba IQ aj EQ

phulakova
20. feb 2021

veľa kolektívov žije klebetami..a hlavne malé kolektívy, príp. ľudia, ktorí nemajú osobný život alebo sa cítia tak, že ich poslaním je riešiť životy ostatných a na všetko majú odpoveď. ak firma ide dole vodou + kolektív, tak šup oprášiť CV a rozhodiť siete 🙂

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
kassandra25
20. feb 2021

A keby si povedala pravdu? Ze aby nemali co zavidiet?

miadi
20. feb 2021

@kassandra25 Neviem ci si zazila potrat no ak aj ano.. kazda zena to preziva inak Niekto o tom nechce hovorit cudzim lebo je to priliž bolestive a sukromne. Inym naopak pomaha o tom hovorit hocikomu. Ona im ziadne vysvetlenie nie je dlžna. Ich sa jej snaha tuzba po dietati netyka. A to je pravda. Ich to nemusi zaujimat.

simca06022011
20. feb 2021

A vy nemate sefa tam alebo co? lebo mne by povedal kolega ze ma vyjebe a hned som v tom, tak ak nema padaka, tak by som bola veru prec ja a nech si tam tie primitivizmy riesia medzi sebou. Ved to je priam az obtazovanie na pracovisku. ja nevidim dovod, co tu niektore opisuju rozpravat o potrate a zdravotnych problemoch, ako co je ich do toho? Absolutne nic. A nerobila by som to. Ak su sprosti, tak to situaciu este zhrosi. Skutocne som zazila kadejake kolektivy a mixy ludi, ale nastastie toto nie.. aj samozrejem rozne "sexualne narazky", ale vzdy ked jedna strana ukazala, ze toto veru nie, aj to pochopili ti ludia... cize ak to nevies ignorovat, nemas sa kde stazovat a ako to riesit, treba zment pracu...

simca06022011
20. feb 2021

ale inak autorka, tie kecy, to je cista ziarlivost.. mas doma sportovca, co nechodi do krcmy, varis pravidelne a este si aj mlada.. a kto vie ako to maju oni :DD sa usmej, ze ano, my to mame takto super.. a vy ako? dostali ste vobec doma jest posledny tyzden? alebo dojedate od vikendu ? :D A ano, my si navarime s laskou a aj zjeme spolu :D a vam co, prisiel manzel z krcmy a dal po papuli vecer? Alebo manzelka uz lezala s inym ked ste prisli domov? Ako vie si clovek naozaj vymysliet tiez podpasovky.. len normalny clovek na to nema nervy a zaludok.

kassandra25
20. feb 2021

@miadi ano, zazila! Ale uprimne? Ak by som mala kolegynu okolo 35 r , vydatu, ktora s muzom len labzuje, tiez by som ju mala za karieristku. Ak by vsak povedala: babo neprichadza a my skusame - hned iny pohlad na toho cloveka, aj ked vsetko je o tom, ze kazdeho osobna vec , ale uz ten iny pohlad by tam bol. Preto som sa vedela vzit do pocitov tych kolegyn.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
marca12
20. feb 2021

To si musis len sama v sebe vysporiadat. Robila som v kolektive zien,kde ma nestale sikanovali recami o detoch,vedela by som napisat knihu o tom,aki su ludia primitivni. Snazila som sa im vysvetlit,preco este nemame deti,ale je to zbytocne. Vzdy si nasli dovod ako to prekrutit,sudit,mudrovat.... ludi nezmenis. Byt tebou narovinu im poviem,nech sa staraju o seba.

obleckozaecko
20. feb 2021

Ahoj, nezvyknem reagovať ale nedá mi, pretože úplne tvoje pocity chápem.
JA BY SOM IM TO PRIAMO POVEDALA.
Verejne komentovať tieto veci bez vyzvania a ešte v tvojej spoločnosti by sa malo už prestať považovať za vyjadrenie vlastného názoru alebo nedajbože humor. Proste nikoho, fakt NIKOHO do toho nič nie je. A žiaľ niektorým ľuďom to treba dôrazne a narovinu. Nedôjde im to nikdy samé, je to žiaľ ich malosť. A potom sa následne treba obrniť voči ich komentárom, že to tak nemyseli a žartovali a bla bla bla....

miadi
20. feb 2021

@kassandra25 Ja by som vobec neriesila kolegynu ci labzuje a nema deti je to jej vec .. toto je take hmm . Jej kolegovia riesia vsetko jej dom jej auto budu aj jej “neschopnost” donosit. Mna by vobec nezaujimal ich nazor na moje osobne veci. Pravda je ze ich sa to vobec netyka a nech je pre nich aj karieristka. Ked robi s blbcami tak uzasna kariera to nebude,

adrianap83
20. feb 2021

Opisuješ veľmi podobný kolektív, v akom som tiež pracovala. Je to naozaj nepríjemnē a obťažujúce. Realita v malom zmiešanom kolektíve, aj vekovo, kde si na mladšie kolegyne dovoľuje a starie sa do nich kde kto. A to píšem o vzdelaných ľuďoch, ktorí by mali byť vzorom. Ja som z tej práce odišla a po čase sa aj úspešné podarilo. Porozmýšľaj, či k vášmu trápeniu neprispieva aj stres, ktorý tam zažívaš. Ja som s takým správaním nedokázala bojovať. Niekedy som niečo odsekla, niekedy nie. Ku koncu som sa úplne uzavrela a nekomunikovala o ničom, iba o pracovných veciach a mala som tak urobiť skôr. Držím palce, nech to vyriešiš, ale určite to rieš.

katkami123
20. feb 2021

Tak by som mu povedala, že nech si rečami nekompenzuje na tebe nevyspane noci a nedostatok sexu, že ty tam nie si od toho.

kassandra25
21. feb 2021

@vlcik1 no ja sa do nej nestaram, nie som jej kolegyna, nerobim s nou, vidim iba nick, nie osobu🙂)) vieeeees?