Ako sa postarať o rodinu a nezblázniť sa?
Dobry den maminky, viac menej si tu potrebujem vyliat srdce, ale poprosim aj o vase rady a skusenosti.
Chodim sem uz viac rokov, tak ma poznate, v podstate sem pisem prvy krat, ked potrebujem radu ja.
Manzelovi bola diagnostikovana rakovina zaludka s metastazami do pecene. Vsetci vieme, aku ma prognozu. Prislo to ako blesk z jasneho neba. Bolelo ho brucho, pod hrudnikom, nahanali sme doktora, bol na scane, na sonde a dnes uz vysledok vieme.
Manzel ma stale bolesti, vela schudol, je unaveny, no proste rakovina.
Ja sa z toho vsetkoho nejak nemozem spamatat. Rodinu tu nemame, mam tu velmi dobru priatelku, ktora mi bude pomahat so synom.
Ja este stale pracujem, som sestricka, mam vyssiu funkciu, tak ked som v robote, tak fakt musim makat, taham 12.
Mame 3 rocneho syna, ktory chodi do jaslicky a na rok pojde do skoly.
Zazila ste si niekto podobnu situaciu? Ako ste zvladli starostlivost o manzela, dieta, domacnost? Chodili ste do roboty? Ako ste opatrovali muza, ked bol na tom uz velmi zle?
AKo sa s tym vysporiadat, ze na starobu budem sama.Velmi sme sa tesili buducnosti obidvaja, teraz ma hroza obchadza.
Ako zvladnem sama sa postarat o syna?
Svokra pride na mesiac okolo vianoc, sluzby su napisane, ja musim robit. V robote chcu, aby som zostala doma, muz chce byt sam doma. Uvidim, podla tej stredy, co povedia, podla toho sa zariadim.
Mam vynikajuceho manzela, takeho, asi o kom kazda z nas sniva, sikovny, pracovity, nepije, nema frajerky, lubi nas. Je to moj najlepsi priatel.
Teraz sme akurat doprerabali komplet dom aj so zahradou, vsade je jeho robota, jeho mozole, laska a cas.
Nejak si neviem predstavit svoju buducnost bez neho, starostlivost o dieta, robota, samota.
Ak ste si nieco podbne prezili, tak mi prosim napiste.
Dakujem
@oslo1 To mi je luto, ze ani v rodine nemozes mat oporu. Verim, ze manzelovi navrhnu liecbu a ze pomoze a ze spolu este stravite vela peknych chvil.
Veľmi ti držím palce, aby si našla v sebe všetku silu pre manžela a syna.
Mrzí ma, že na všetko budeš v podstate sama. Ale baby majú pravdu, kľudne píš. Keď ti nikto nemôže z nás pomôcť, aspoň ťa vypočujeme. Aj to častokrát trochu pomôže.
Boze moj drahy,je mi to velmi luto.Treba vzdy verit ze sa vylieci.Nestracaj vieru.
@oslo1 upřímně je mi to líto, hodně sil přeji a pokud sdílená starost pomůže - moje kamarádka si prošla podobným, trvalo dlouho, než našla zase chuť žít, ale našla! Pro syna.....drž se, opatruj se....🍀🍀🍀
@oslo1 užiť si každý deň akoby bol ten posledný
Určite to bude bolieť a bude dlho ale ostanú ti krásne spomienky pri ktorých potom neskôr budeš mať momenty plné kľudu, lásky a slnka a tie ťa podržia
Dievcata, dakujem vam velmi pekne. Ziadne protirakovinove kury robit nebudeme.
Manzel bude mat taku liecbu, Aku mi multi disciplinary team, MDT, nastavi.
Ja som Este chcela povedat, ze robim iba pondelok,streda a piatok. Robila som sem tam aj vikend, aby som mala dost hodin. Momentalne vikendy robit nebudem, lebo muz nezvladne dieta. Takze spolu mame utorok, stvrtok a vikend. Ked som v robote, syn je v skolke a muz moze oddychovat.
Inak, to som zabudla spomenut, mam velmi dobru priatelku na Slovensku, tej volavam, ked mi je tazko. Volam casto.
Dakujem vam dievcence za kazdu jednu radu.
Posielam ti hlbokú a vysokú podporu.
Majte nádej, môj ujo 70+. Žalúdok mu zobrali, nastavili liečbu a je tu 3r po operácii. Ma občas tráviace problémy, veď to bol veľký zásah, ale obrába vinohrad, behá na traktore, aj klobásy či slaninku zje.
Tak veríme že tvoj muž ešte vydrží.
Veríme a dúfame.🍀🍀🍀
@oslo1 určite by som na tvojom mieste zotrvala v práci, aj keď možno nie na plný úväzok, ale časom to bude určite dobrá psychohygiena ako sa nezblazniť - ak ovšem nie je pre teba práca veľmi psychicky náročná.
Predpokladám že aj v UK sú možnosti na odľahčenie pri starostlivosti o rodinného príslušníka, takže by som sa informovala už vopred, ak by bola nejaká čakacia lehota. Dobré by bolo, aby si bola vopred pripravená a nemusela sa potom s tým stresovať navyše.
Manžela by som uistila, že sa o vás báť nemusí, že sa samozrejme o malého postaraš, tak ako doteraz (aby mohol v kľude "odísť" a neťažilo ho to).
Viac žiaľ poradiť neviem, ale snáď ešte je nejaká šanca, že mu aj liečba zaberie, alebo sa stane zázrak. Držím palce a prajem veľa šťastia.
Bodaj by sa stal zázrak a zvrtlo by sa to dobrým smerom.
ahoj, neviem, ci to pomoze, ale rodinny prislusnik ma nador na prostate s predpokladanymi metastazami do lymfatickych uzlin v oblasti slabin a po dlhom hladani nasiel terapiu nejakym karbonovym ozarovanim vo viedni - ma to byt presne, ucinne a setrne voci ostatnym tkanivam. som laik, takze o tom nic viac neviem (napr. vobec netusim, ci sa to da pouzit na diagnozu tvojho manzela). spominam to, lebo je to tiez moznost a tento rodinny prislusnik zije v norsku, kde mu takato liecba nebola ponuknuta, lebo tam taky pristroj nemaju, cize to riesi teraz po vlastnej osi. vy ste tusim tiez v zahranici (uk?), takze to tam mozno tiez nie je - vraj je tych pristrojov len par. toto by malo byt ono: https://www.medaustron.at/en/
v kazdom pripade velmi drzim palce.
@janinah
Muz ma prvu IV chemotherapy za sebou, teraz berie tabletky. Celkom dobre to zvlada
Ma nastavenu liecbu bolesti, tak AJ to je lepsie.
Cele dni spi,AJ na pohotovosti sme boli, lebo Mal teplotu, tak sa bali sepsy.
Dnes prisla svokra, konecne pochopila zavaznost situacie, tak aj v domacnosti mi pomaha.
Ja idem od pondelka do roboty,mentalne sa citim lepsie.
Muz nemoze mat imunotherapy, lebo mu to vyslo negativne.
Strasne sa bojim buducnosti, ako to vsetko zvladnem, ale tak momentalne si robim plany tak na 3 dni maximalne do predu.
Dakujem za opytanie x
@oslo1 držte sa🙏
dobrá stratégia nemysliť veľmi dopredu,už zajtra môže byť všetko inak,mám susedu s tak vážnou dg aj metastázy kdekade ,lieči sa rok a je to stále lepšie a to sa už videla na onom svete,deň za dňom a ide to ....celá situácia ťa "nezabije",celé ťa to posilní,máš dieťa,máš pre koho žiť,máš z koho čerpať energiu a máš skvelú prácu a isto aj dobrých kolegov,nie si sama na svete...
@oslo1 drz sa v praci si aspon mentalne oddychnes od situacie doma

Este som chcela povedat, ja rodicov nemam. S bratom mam velmi zly vztah.
Manzel ma v UK brat, 3 hodiny cesty od Nas, nie si v dobrom vztahu. Povedal ale, ze si kludne Vratka zoberu, ked Bude treba, aby som sa o manzela mohla starat. Moj syn je ale mojim hnacim motorom.
Mam Tu priatelku, ktora mi ho Bude vyzdvyhovat z jasliciek a ja potom pre neho pojdem k nej.
Manzelova mama pride na mesiac okolo vianoc, s nou sa ale o mojich pocitoch, strachu a beznadeje rozpravat neda.
Pride sem, ak nu budeme potrebovat.
Ja Len velmi dufam, ze manzelovi nejaky liecbu navrhnu, ze to nebude cisto paliativna starostlivost.
Velmi vam dakujem vsetkym za vypocutie.