Ako sa rozhodnúť pri partnerských hádkach?
Ahojte, chcem sa vyrozprávať. Tak prosím neútočte na mňa. S manželom bývame vo svojom byte, nemáme hypotéku. Sme spolu 4 roky a v máji sme mali svadbu. Mame trojmesačné bábätko. Manžel pije už asi 2 roky. Predtým nepil športoval mal tvrdú výchovu. Keď sme spolu chodili, u nás si občas vypil. Ale zvrhlo sa to na denne pitie . Keď pije je agresívny, vulgárny, rozbíja celý byt. Bojím sa ho. Denno denno si nonstop píše s jeho mamou aj ocom. Denno denne všetko vedia. Žiadne súkromie, nič. Rok v kuse sa len hádame. Keď som bola tehotná písal si s bývalou ako na to s ňou rad spomína . Keď mala dcéra dva mesiace písal si s ďalšou. Porom som to našla: viem že sa to nemá ale nejako som to cítila . Odpustila som mu a vrátila sa znova. Za všetko obviňuje mňa, že pre to aká som ja. Vôbec si nerozumieme v ničom. Sex nula bodov, keď nemám sexi prádlo a silonky ani si ma nevšimne. On sa pritom o seba nestará len pije. Jeho mama aj otec vedia veľmi dobre aký je ale ma nervy ked pije. Dohovárajú ale nepomáha. Už nevladzem.
Neviem čo mám robiť. Nie som štátna len sa trápim. Vždy ked je najhoršie odídem domov k našim. Ale vždy sľubuje že sa zmení a nič. Stále to iste. Už neviem čo mam robiť. Chcem odísť, kvôli malej aj mne lebo verím že niekdema niekto možno bude milovať naozaj. A nie len zažívať stres a strach čo zas bude zajtra. Ale je to ťažké len tak všetko zbaliť a ísť preč. Čo tá hanba. Neviem čo mám robiť. Moji rodičia aj sestry stoja pri mne. Ale aj tak neviem, trápim sa. Veď predsa rozvod po pol roku to už čo je..
A ešte hľadáš chybu v sebe prečo si ťa nevšíma, určuje ti co si máš obliecť, a, že pije kvôli tebe?
Utekaj čo najskôr a dakuj Bohu, že rodičia stoja pri tebe.Znici tá, tvoje dieťa sa bude zaňho hanbiť, žiadny dom nestavajte!!Keď je mladý a už pije, trieska a ty sa ho bojíš nerozmyslas nad tým ako sa ho bude báť dieťa?O chvíľu tá prefacka
Čím skôr od neho odíď...spravila si veľa chýb, ale nerob ďalšiu!Môže prestať piť, ísť na liečenie, ale teraz by som odišla a nevrátila sa ani za nic
@simona20201309
ty kokos, ja bych ho minimalne utrieskala co by sa do neho zmestilo! Aj s tým blbom ostala zit, ci nie?
@earlgrey dieťa už majú. Písala ze ma 3 mesiace
@bielasovicka Ja nepíšem o autorke ale o inej komentujúcej...
@svetlonos áno, majú spolu 2deti. Ona to zrejme nevie, alebo nechce vedieť. On mal vždy dokonale alibi. Chodil na sluzobky, kontakty mal uložené pod mužským menami, ... prvotriedny klamár, takže si myslím, že to možno ani netuší. Aj s tou chorobou ju na 10000% presvedčil že to musela chytiť na vysetreni. Lebo mňa raz presvedčil že to mám určite z bazéna.
On nemal hanbu ženatý písať mi ci neskocime na wellnes. Pritom dobre vedel, prečo sme sa rozisli😡
A žena možno to aj vie ale rozmysla ako tu autorka. Boji sa? Nemá odvahu? Je ,,skvely" otec?
@melissa_19 Ty musíš žartovať. Jedna vec je zakopnúť, druhá vec je, mať dobrovoľne dieťa v takomto vzťahu. Ty si rob čo chceš, ale toho dieťaťa mi je ľúto.
Toto predsa vôbec nie je o dokonalosti. Zdravý rozum sa tomu hovorí. A zodpovednosť.
@bielasovicka silonky, suknicky, lodicky - vyslovene zensky outfit, zenskost. Ja si nemyslim, ze je chlap uchyl, ak sa mu toto paci, skor si myslim, ze toto by dostalo 95% chlapov, len sa to doma boja povedat zenam. To, ze autorkin manzel je alkoholik, agresor a hovado, je ina tema. Ale ako uchyl mne nepride 🤷
On chlasta prvu ligu a ty mas vycitky, ze nie si vzdy nahodena podla jeho predstav, ale obcas zhresis vytahanym svetrom? Nasrat mu, ozralovi, on sa na co hra? Pride mi to, ako rozklad osobnosti, sice velmi skoro, ale ak pije velmi vela, je to mozne. Naco si si ho brala a naco si bral on teba? Nepotreboje na teba hodit polovicu dlhov, negembli? To ide ruka v ruke s pijatikou. Na tvojom mieste si preklepnem registre dlznikov. Chod od neho, on potrebuje alko, nie rodinu.Problem s potenciou, tak sa nasl9pem, sa kamos nepostavi, tak zdzubem zenu, ze nema silonky.... ❌
Myslím, že sa to tu celkom zvrhava a riešite viac mňa ako autorku 😄 úplne zbytočne, viem čo robím a ďakujem za "rady" a spravím to čo uznam za vhodné dcéra ešte nie je ani na svete a rozprávate mi že mi ju má zobrať sociálka za zobuďte kvôli čomu? Každá máte dokonale rodiny hh preto stepo večeroch na modrom koníku ;) Viem ako som vyrastala a viem aký život pre ňu chcem, či s ním alebo bez neho je to jednoduché buď sa bude starať alebo nebude čo je na Tom ťažké? 90% žien pomaly žije sama s dieťaťom a mne ju má zobrať sociálka? A za čo? :D iné slopu fetuju nestarajú sa deti chodia hladné špinave zanedbané tam riešte sociálku a nie mne idete dieťa brat lebo sa hádam s partnerom ;) skončila som! Čokoľvek pretrpim ale rozprávky jak by ste mi dieťa zobrali hneď po pôrode sociálkou? Sa zobuďte konečne
@melissa_19 Mne napríklad prídeš extrémne psychicky silná a vyrovnaná, takže nemám ani len najmenšiu obavu ani o teba, ani o tvoje dieťa.
@morpheuss mne príde ako submisívna neracionálna jednoduchšia baba, ktorá nikoho nemá, tak jej je dobré aj takého hovädo. Musí žiť v jednoduchšom sociálnom prostredí, lebo už niekoľkokrát spomenula niečo v zmysle, že veď každá je sama na dieťa resp.má dieťa s debilom, akoby to bol štandard. Ja nepoznám ani jednu takú. Peklo nastane ešte len vtedy, keď bude doma novorodenec. Takýmto ženám ako @melissa_19 a autorka a ich chlapom by som brala občiansky, keď dokážu vedome splodiť dieťa do takého prostredia.
Za mňa nonsens, ako môžete mať bábätko keď 2 roky pije.....v prvom rade čakáš kým ublíži babtku? Hneď balím kufre a idem preč je jedno ....ak píšeš ze je agresívny, ani minútu by som tam nebola......uz to ze sa ešte s rodičmi rozprava a nevie riešiť svoj život aspoň na základ....je neakceptovateľné....ak dospelý človek nevie co ....tak kto?
Toto by som neakceptovateľné...rozvod kľudne aj po mesiaci....je to papier...moj život a zdravie sú mi presnejšie, hlavne ak tam je maličké bábätko.....
@simona20201309
neskutočne... Ved to ny jej aj dr povedal, že zial nákaza je možná aj na wc ci vyšetrením!
Toto je hrozne. U nás dávno v rodine jeden tsk odišiel od zeny ku jej sestre. Tehotnú nakazil syfilisom, potratila, deti už nikdy mat nemohla, chora ceky život.
To ta zena musi by byť fakt zúfalá a hrozne blba, také niečo uveriť a ešte si nim mat druhe dieta aj 🙈.
To ze teba presvedčil o vode, no budiš ešte, to sa často vie niečo chytiť. Ale vyšla si z toho s krátkodobom ujmu na zdraví. No ale rodit takto skoro a postihnuté dieťa?
Jeho okamzite mali vyšetriť a zavierit za úmyselne ublíženie na zdravy tomu dietatu. A pretahovat by som ho nechala výslovne nakazenými chlapmi. Nech si to užije- hyena!
@lily246 hm, napríklad môj otec pil bol kamionista a bol pre mňa vzor a hrdina Nikdy má nezbil, k mojej mame sa choval s najväčšou láskou a rešpektom nikdy sa pred do mnou nehádali 🙂 vždy mi dal ochranné krídla za akýchkoľvek podmienok, dal mi lásku detstvo mala som všetko 🙂 moja dcéra má zatiaľ všetko čo potrebuje máme dvojizbový byt máme všetko čo treba mám 22 a on 28 čo ak som napr otehotnela a až potom som zistila že má podvádza? Napríklad? Veď, vy vôbec neviete čo sa deje z toho mala, nikto nemôže usúdiť o živote druhého :D a už vôbec nie na internete už chápem prečo sú deti v dnešnej dobe také zákerné a zle, pretože ich rodičia sú pyrane na modrom koníku ❤️ prajem vám aby ste všetky boli milé, pomáhali si a ak sem niekto príde po radu alebo sa vyrozprávať iba ho podporili a vypočuli a neútočili ❤️ veďte k tomu aj svoje deti a potom nemusíme riešiť bitky na školách 😇 ahojte a pekný deň
@morpheuss neviem či to bolo myslené ironicky ale ak nie tak ďakujem tu na modrom koníku totiž ženy majú všetky dokonale životy a ja viem ako som bola vychovaná aký bol môj otec môj dedo a ako žijem, viem čo chcem pre svoju dcéru a buď bude pre ňu robiť nemožné alebo odíde 💁 nie som na ňom závislá a ani nikdy nebudem žijem pre svoju dcéru nie preňho 💁
@morpheuss ako moze byt vyrovnana ked pise sama ze sa doma hadaju cize skrieka ked muz nieje celi vikend doma,vycita mu to a vzapäti tu na MK ze ona mu nema co vycitat. Mk a ,,papier" znesie. V realite nie. Kolke z nas sa skrz tieto iste dovody doma hadali vikend co vikend. Bolo to tym ze su vyrovnane ? 😄
Ano urcite, tak vyrovnane s tym ze budu uz len spolubyvajuci a rodicia pre male, ze im staaale nieje jedno kde maju chlapa. Vsak netreba sa hrat na internete na hrdinov, naco je to dobre.
Nikto sa nemusi hanbit za svoje pocity a tazoby.
Aj som sa jej to spytala,radsej neodpisala,vsak preco asi, tazko sa pozera pravde do oci
@melissa_19 Nebolo to myslené ironicky. Si v komplikovanej situácii, z ktorej by sa každá iná zosypala. Ale necítiť z teba ani kúštik strachu, ani kúštik depresie, ani kúštik sebaľútosti.
Pred 2 rokmi si sa mala otočiť a zbaliť. Sama si si zničila život. A teraz ho ničíš aj dcére. 😐
@lenkakravcova to sú silné slová, je dosť "usporiadaných manželstiev", ale keď počúvam ich deti tak mi srdce trhá, rodičom nedokážu oponovať aj keď majú pravdu, takže s tou výchovou a ničením života opatrne......
@alenka58 ostávať pri mužovi, ktorý je alkoholik, ktorý je agresívny to nie je ničenie života dcéry?
Čo bude vidieť keď bude vyrastať?
Možno aj ona pár krát dostane facku že ju odrazí od steny, lebo očko si vypil a mamka to toleruje..
Nie si tvrdohlava. Len naivna a hlupa.
Jedine co-trpis pre toto ty sama a dieta.... ktore vyrasta s takym clovekom.... mam ho rada??? Ako fakt? Co na nom mozes mat rada?
Rodicia? Co mu maju? Ma muz 12-15rokov ze mu maju dohovarat?
@melissa_19 môžeš tu písať bla bla aké sú diskutujúce útočné "pyrane" (aspoň sa nauč písať). Veru sú, ženy ako ty tu vždy dostanú právom naložené, pretože ak niečo rozumní ľudia nemajú radi, tak je to utrpenie malých detí kvôli ich vyslovene hlúpym rodičom. Ty a autorka ste zničili rodinu, detstvo a možno aj zdravie svojim deťom ešte skôr ako sa narodili.
Teba mali rodičia poriadne prefackať keď vedeli čo za hulváta a alkoholika máš po svojom boku. Kde si nechala zdravý rozum? A ešte si s takým urobiť dieťa. 😱 Teraz môžeš urobiť jediné správne rozhodnutie a to odísť a dieťaťu tým zabezpečiť šťastnejší život.
@lily246 isté, rovno na ňu vybavím dôchodok nie? Počkaj, aj ju pobalim asi do ústavu 🤣 odpadnem haha vyveštiš mi prosím aj jej IQ? 😄 Aby som vedela ;) milujem tieto rozprávky 😄
Zarazila ma veta "čo tá hanba". Pre túto sk*rvenú vetu som nemala detstvo. 15 rokov som trpela agresiu, alkoholizmus, týranie. Lebo mama riesila ze tá hanba odist a zit si kludný zivot! Ta hanba rozbit rodinu! Tak sa pozri na tvoje dieta a povedz mu teda do ocí ze nestojí za to odist, lebo hanba ma vacsiu cenu.
😆🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
@melissa_19 o kom točíš? To nijako nesúvisí s mojim príspevkom.
@melissa_19 ahoj, závislosti a jej fenoménom sa venujem dlho. To, čo popisujete u svojho otca sa nazýva spoluzávislosť. Je to v poriadku, je to bežný a častý jav. Držím palce, aby ste sa raz vy a hlavne vaše dieťatko vymanilo z pod bremena, ktoré si generačne nesiete.
Zažila som to v rodine a hrdina, naozajstný hrdina je až ten abstinent, ktorý sa rozhodne pre tu najťažšiu cestu triezvosti. Držte sa.

@melissa_19 tak len si dávaj pozor aby ta nenakazil nejakou pohlavnom chorobou, aby sa ti dieťa nenarodilo predcasne a s komplikáciami!!! Naozaj si na toto dávaj pozor!
Môj ex, prvotriedny suknickar, samozrejme ostal suknickarom celý život. Prvé dieťa má postihnuté. Nakazil ženu v tehotenstve nejakým svinstvom, rodila v 25 týždni.
Obe si môžte zagratulovat.
To ze si žena dodrbe život s debilom ešte pochopím, ale prečo toto urobíte svojim deťom???
Ze dieťa nech ma tatka HRDINU???? HRDINU.... ???
Naozaj macher..... strkat pimpa kde mu príde, ponižovať svoju ženu, a dopriať jej ,,dokonaly" život
Úprimne je mi vás obe ľúto, ale môžte si za to len a len vy.