Ako sa venujete rodine počas návštevy?
Ahojte, ako sa venujete rodine, ked k Vam pride na navstevu? Myslim, ked byvaju dalej a teda pridu k Vam dajme tomu raz za mesiac, a kazdy den spolu volate. Ono 1-2 hodiny sa clovek v pohode rozprava, ale potom? Aj dnes sme navstevu rodiny s ktorou denne volam, a chodi k nam raz do mesiaca. Vedela som dopredu, ze bude asi 4 hodiny. No my s manzelom nikdy nesedime v obyvacke 4 hodiny len tak. Zvacsa tam kukame poleziacky film. Alebo kecame, hrame sa na mobiloch. Kedze deti nemame vacsinu casu sme v spalni, v pohodli kecame. No pride navsteva, a zrazu musime 4 hodiny sediet na gauci. Ako prve 2 hodiny kecame, ale potom mne je uz strasne dlho. Najradsej by som si uz na gauc lahla, a v klude kukala telku, atd. Ale navsteve sa treba venovat. Riesime to inokedy tak, ze ideme do restauracie, do kaviarne, atd., vtedy cas rychlo prejde. No dnes sviatok, nikde sa nedalo ist, a ja som uz po 2 hodinach len na cas kukala 😕. Rodinu mam velmi rada, ale 4 hodiny na gauci sediet je vela 😕
nnmm
Kedysi sa bežne čučalo na návšteve 4 hodiny. Len dnes sú ľudia tak asociálni, že radšej čumia do mobilu, alebo do bedne. Kedysi sa hrali karty, spievalo sa, debatovalo od politiky, cez počasie až po susedovu frajerku 😁 My ako decká sme išli von keď nám to už liezlo krkom, ale dospeláci takto sedeli ako kvočky a debatovali
Je to iba môj názor, ale myslím ze hlavný problém je ze ste si príliš zvykli na "kukanie telky a mobilovanie" takze ste unudeny a prekvapený zo situácie keď musíte sedieť na gauci bez týchto zabaviek. Naproti tomu generácia 60 + aj keď na tu bednu zapnutu často ešte pameta doby keď sa ľudia spolu iba rozprávali.
Ú nás v rodine mávame teda podstatne dlhšie návštevy a nikto sa ešte nenudil. Možno preto ze je nas viac, viac ludi viac tém.
Môžte rodine ukázať nejaké nové fotky z dovolenky napríklad. Hrať spoločenské hry...
A vám dvom naozaj prospeje keď aspoň raz za týždeň tu TV vypnete, odložiť mobily a skúsite to bez toho.
Naši tiež chodia na cca 4-5h keďže sa spoliehajú na autobus, ale úprimne mne to príde krátko. Rozprávame sa o hoc com, sedíme, papame atď. A to každý deň spolu voláme. Inak si to ani neviem predstaviť a mrzí ma, že nechodia často.
Ale mne všeobecne nevadí žiadna návšteva.

My sa vždy tešíme z návštevy, či je to rodina, priatelia, alebo my ideme k niekomu, vždy je to minimálne na 4 hodiny, spravíme si príjemnú atmosféru, chlebíčky, koláčik, kávička, alko, nealko. Pokecáme o všeličom, robote, súkromí, politike, známych, rodine, nikdy nám komunikácia neviazne, práve keď nás je viac, tak sa aj 2 témy naraz preberajú a človek nevie, kde sa zapojiť. Veru by som návštevu, ktorá cestuje 2 hod. k nám, nechala aj prespať, my sme chodili k starým rodičom 1 hod., ale vždy aspoň na 2 dni. Treba skrátiť telefonáty, aby ste sa mali o čom rozprávať pri návšteve 😉