icon

Ako sa vyrovnať s nemiestnymi poznámkami od matky?

8. dec 2025

Ako by vám bolo pri predstave, že vaša mama má poznámky k vašej výške? Dlho sme sa nevideli, hned ako ma uvidela, tak poznámky “kam rastieš, ty si zas narástla” (logicky v 35 už nerastiem).
Alebo sa postavila vedľa mňa pred zrkadlo a smiala sa, potom mi povedala nech si stúpim vedľa otca a zas sa smiala, že som vyššia od neho.
Ona je o 15 cm menšia odo mňa s utlejsia.
Nie je mi to príjemné, ale nechcela som sa urážať a robiť dusno, tak som bola ticho.

Strana
z2
anonym_a6d9d7
8. dec 2025
@anonym_f08621

Asi prestanem chodit na kona, dennodenne kazdy bozi den tu niekto riesi svoje vymyslene komplexy. Pride prvy naozajstny problem v zivote asi sa zrutia. Snehove vlocky.

@anonym_f08621 nemám problém, vyrobim si ho. Mala by sa tu volat sekcia

zuzubb007
8. dec 2025

Čo ti je na tej otázke nepríjemné, však je to len realita aj výška aj váha, ja nemám absolútne s tým problém, ešte sama poviem, že som sa trošku vypásla 🤣

janickacrazy
8. dec 2025

@anonym_autor veď je povedz, asi som po poštárovi, možno ju smiech prejde.

bashka80
8. dec 2025

Tak jej odpovedz "nie, ja som nenarástla, to ty si sa zmenšila, starobou ti degenerujú stavce"

evansova
8. dec 2025

@anonym_autor Veď jej povedz že si taká akú ta )porodila, tak nech nekritizuje. Mala sa inak snažiť.
(Jasné, že s tým nemohla nič urobiť, rovnako ako ty so svojou výškou, ale načo teda rype?!)

biglovemom
8. dec 2025

Rodicov nezmenime.
Ale mozme zmenit seba.

anonym_6063a2
8. dec 2025

jej povedz ze je dokazene ze ludia uz nerastu,ale sa scvrkavaju na starobu..takze chyba nebude vo vyrobe,ale u vyrobcu

tykat
8. dec 2025

@anonym_autor "mamko, aku ste ma urobili taka som"... a viac by som to neriesila.

anonym_1a6077
8. dec 2025

@anonym_autor To snáď nie..šak u mňa by bola jasná odpoveď (kto ma,spravil) 😁😁😁

anonym_5ce539
8. dec 2025

Si precitlivelá. Nič ti matka strašné nepovedala, aby ti to malo byť nepríjemné. Veď ste rodina, hádam ti môže povedať, že si vyrástla, alebo schudla, či pribrala napr. Teba za dcéru by som nechcela.

jennky13
9. dec 2025

@anonym_autor potrebujes prijat samu seba, viem, ze poznamky od mamy, ktora by ti mala pomahat s prijatim bolia, ale skus prijat, ze si krasna. Kazdy zena je krasna, ale ta, co to nevie sa nevie ani prijat a citit to z nej. Videla som rozne zeny, stihle, silnejsie, ale vzdy zalezalo na tom, ako vidia sami seba a tak sme ich videli aj my. V zakomplexovanej zene vidis ten komplex a nie ju. Tak sa zacni k sebe spravat s uctou a prijatim, prijmi to dievcatko v sebe a bud k nej mila, povzbudzuj ju, ocenuj ju a prejavuj jej komplimenty ....

autor
9. dec 2025

Vy ste strašne zle, aj ľutujem, že som sem písala.

bielasovicka
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prečo zlé? Véd ty sa urazas na takých somarinach ze je to až smiešne.
Alebo si pribrala 20 kg a mama ti to pripomína? Véd ak je to tak, tak hovorí len pravdu, len ty to nechceš počuť, ale to je tvoj problém, nie jej. Neurazaj sa zbytočne,a budeš mat krajší život. 😉

maminkadeticiek
9. dec 2025

"Mami to nie ja rastiem.To ty uz ides do zeme,preto sa ti to tak zda."

Ale myslim,ze ty mas sama zo seba komplexy,ked sa tabtieto veci tak dotykaju.Mozno ti ich vyrobila ona,mozno si k nim prisla inde.

abbey1
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak a teraz už asi vieme, že problém nebude v mame.

unicornlady
9. dec 2025

Ale tak autorka tu spomína, že ju mama celý život uráža a zhadzuje. Tak je pochopiteľné, že akákoľvek poznámka sa jej dotkne.

aniele
9. dec 2025
@unicornlady

Ale tak autorka tu spomína, že ju mama celý život uráža a zhadzuje. Tak je pochopiteľné, že akákoľvek poznámka sa jej dotkne.

@unicornlady Možno je to tak. Ale možné je aj to, že videla a vidí urážku v každej poznámke, nech bola myslená akokoľvek.

cacianka
9. dec 2025
@aniele

@unicornlady Možno je to tak. Ale možné je aj to, že videla a vidí urážku v každej poznámke, nech bola myslená akokoľvek.

@aniele presne, veľmi vzťahovačná. teda podľa úvodu a reakcie

sara07
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to náš názor, tak argumentuje prečo ti to vadí
obhaj sa
stále si nenapísal svoju vyšku
ked ti nič nepovie predpokladam tiež bude zle

Strana
z2