Ako sa vyrovnať s povaľačskou sestrou?
Ahojte baby... nemôžem si už pomôcť akú zlosť mám v sebe a či vôbec viem v tejto situácii niečo zmôcť. Mám sestru, sme len dve. Má 23 rokov, a tento rok sekla s vysokou školou. Nikdy nikde nepracovala, ani teraz sa nechystá, vraj keď môže spať a jesť u rodičov, tak ostáva tam. Ja už mám po 30tke, od 15tich rokov aj popri škole som vkuse pracovala, po škole do práce, snažila som sa, šetrila, budovala, v jej veku som si sama kúpila byt, rok na to auto... strašne som nahnevaná, že toto jej rodičia tolerujú, že nemá žiadne ambície... či čaká kym sa otec uderie na smrť? Keďže ani mama nikdy nepracovala... ťažko sa mi na toto pozerá...snažím sa jej dohovárať odkedy mala 16, že mohla brigádovať, snažila sa motivovať, teraz som jej už škaredo vynadala. Ja som na vysokú školu nešla, našťastie som sa pekne uplatnila aj bez VŠ, ale mať možnosť sponzoringu od rodičov a len študovať? Strašne so. Nasratá, aká je nevďačná a lenivá!
No... Ja viem, kam to povedie. V 90.roku zacali byt prvi nezamestnani (pravo na pracu vypadlo z ustavy). Suseda mala krasnych 18 a moznost ist do DE... kde by dnes bola, keby ju vyuzila a este jej bola ponuknuta praca v kancli na JRD.. Jej mamka povedala, pojdes robit za 1 800 sk, ked davaju podporu 1 200? Touto vetou ju znicila. Cely zivot sa pasuje s tucnotou, pochybnymi chlapmi a divnymi situaciami. Zahalka je smrt.
Reanda, z tohoto si vydedukovala to o matke? Ty si tiez myslitek👿
sné, čo myslíš svojím komentárom 🙂. Ja teda vôbec niesom kariéristka ale vždy som sa snažila nebyť darmožráč.. aby som vedela všetko, aj zarobiť, aj byť mamou. Nech ide inou ale nie na úkor otc
@ahhola
nemusis byt na lenku taka protivna. Ja som napriklad pred otehotnenim robila vzdy okrem 1 dlhsej prestavky polrocnej a volna medzi sezonami. Teraz mame 2 deti a muz tiez nie je nadseny z toho aby nam deti opatrovali cudzi ludia. Dohodli sme sa, teda on to navrhol - ze pokial budu deti male budem robit minimalne. Nebol to rozkaz, len pozera aj na dobro detí. Je ateista a ziadny mačo, ktory ma potrebuje mat pod kontrolou. Vidis? Deje sa to aj v nemislimskych rodinách. Nechceme aby deti vyrastali len v institucuach a ked budu chore tak s opatrovatelkou.
Ale tieto dve neoracujuce damy by mozno hnevali i mna. V konecnom dosledku je chyba v otcovi, ze to obom toleruje.
@reanda ty si si tu proste len prišla vyliať zlosť, neviem čo ťa tak trápi. Ale teda otecko je až moc svojprávny... len veľmi dobrý. Ty asi budeš jedno také neschopné dieťatko tiež 🙂
aby si este v zivote nenarazila na situaciu, ked ti ta vlastna schopnost stacit nebude, pani ropucha rozdrapena 🙂
good bye
Autorka, mne sa tiez zda, ze jedine co ta serinka je, ze ty si brigadovala a ona nemusi.
@reanda dobrú a pokojnú noc prajem 💜
@beata_k ale nie, vobec o to nejde. Aby som nevyzerala ako debil. Ja som robiť chcela, chcela som zarabat peniaze, chcela som mat svoje. A segra mala vzdy take reci, ze to chce tiez az kym nenasla prvu robotu a zistila o com je praca. Ja som sa do roboty vzdy tesila, ze zarobim, ze sa realizujem. Naozaj a uprimne ma trapi len to, ze je otec narobeny. Nehladajte za tym nic viac, keby ma sralo ze ja som "musela" ani by som sem nepisala.
A otec co na to povedal?
@beata_k otec rezignoval... je to skvely pracovity chlap, ale on im hodi vyplatu, sebe necha 400-500eur (zaraba naozaj nadstandard) a ide si za svojim konickom-polovnictvom. Uz neriesi. Povedal, ze on umrie v lese a hotovo... za posledne dva roky schudol asi 10kg... vidim, ze ma dost
No, ak otec rezignoval, tak s tym neurobis nic. On jediny to mohol stopnut. Sestre neostava nic ine len sa zoznamit s chlapom, co jej to bude cvakat a rychlo sa za neho vydat. Ty ju mozes akurat s niekym vhodnym zoznamit aby sa rychlo odstahovala. A tlac ju do svadby. Bo ked otehotnie s typkom co ma hlboko do vrecka tak to este len bude pruser. Otec bude zivit 3 ludi.
Smutne, no. A mamce sa nieco stalo, ked ma 1/2 ID.?
@beata_k boze toto ani nesranduj, ze ja jej mam zhanat muza. Otec s bratom si renovoval domcek po rodicoch v dedinke za mestom, tie dve o tom nevedia. Nechce sa mi rozpisovat ako im to utajil. Chcel by tam zostarnut to mi vravel este v lete. Rozmyslam ze ho ukecam aby nechal byt mame a sestre, ja z toho nechcem ani cent. A aby sa odstahoval do toho domceka. A nech si tie dve ziju ako chcu
@ahhola psychiatricka DG
Tak segra sa asi pomami🤕otec ma plan B (s tym domcekom) onho sa strachovat nemusis,bracho co hovori na sestru?Tie dve sa asi prelenosia do narucia EXE.
No chces, nechces. Ak chces aby vypadla a otec ju nemusel zivit, tak to bremeno musis prehodit na ineho chlapa.
Tvoj napad nepovazujem za stastny. Dojdu im peniaze a co urobia? Budu otravovat tvojho otca a kedze on je dobrak tak im pomoze. Cele zle. Aj o byt pridu a ich opat bude mat na krku.
To chcev rozumny figel a nie byt im darovat.
@ahhola nie moj brat, tatkov cize stryko. Ten neviem co na to hovori, nemala som cas sa s nim stretnut kvoli praci ale tak ked to dvaja spolu dali do kopy tak urcite stryko suhlasi s tatkom
Nie je nevďačná a lenivá,veď len prevzala vzor po máme.Co ju rodičia naučili to doma majú
@lenkakravcova Odkiaľ vieš, že ten otec na to má rovnaký názor, ako ty? Ja si nemyslím, že je rád, že 23 ročná dcéra sa vykašľala na VŠ a visí mu na krku.
@h2 je dospelý, svojpravny. Ak by mal na to iný názor, tak by mal dokázať otvoriť ústa a vysloviť sa. Ak to nerobí, buď je mu to jedno alebo je nejaký blbeček. Vzhľadom na to, že autorka píše, že zarába dosť, mi nepríde, žeby bol hlúpy. Ktovie ako by reagoval na to, keby zistil, že ho tu autorka rozoberá v diskusii.
Keď im to tak vyhovuje tak sa nestaraj. Keby otcovi vadilo starať sa o ženu a dcéru asi by si už otvoril ústa. Nie každá žena je taká ako si ty, vo viacerych kultúrach je dokonca normálne že sa otec finančne stará o dcéru kým sa nevydá, a potom sa stará manžel ;)
A ináč je strašne ako hovoríš o vlastnej matke. "Nech tie dve žijú ako chcú", fuj.
@lenkakravcova Ale ako ju donúti ísť do práce? Je to jeho dcéra, tak asi ju nechce vyhodiť na ulicu. To ešte neznamená, že je blbeček, alebo je mu to jedno.
chudacik otecko, ozaj.. zene na invalidnom hodi vyplatu, sebe necha 'len' 500 eur na konicky a ide si po svojom.. popritom si este potajomky s bratom renovuje domcek po rodicoch (predpokladam, ze asi za bratove peniaze, ked svoju vyplatu da celu tym dvom darmozrackam svojej zene a dcere 😀) a 'ma toho dost' .. naozaj hrozny osud.. musi chodit do roboty, lebo zena padnuta na hlavu je na invalidnom dochodku a dcera tohto roku sekla so skolou a nepracuje, ani nikdy nikde nepracovala (fakt neslychane, 23 rocne dievca, co doteraz chodilo do skoly) tak uz ju teda nejakych par mesiacov musi zivit.. jeden by uz z toho bol v hrobe 😀 .. uz len, aby ho autorka zachranila od tych dvoch harpii, co mu doma visia na krku 😀
@ahhola
jasne, oni uvazuju na h... Len to zmeni jedinevten otec. Zas nehovorim, keby sa nedaj boze nieco stalo, do prace musim na plny úväzok. Je to o dohode partnerov. Ale ako si hore pisala, naco ist robit za 1800 ked podpora je 1200 ...
Navtake sa dobre zvykne. Len taky ludia potom vobec nemaju pracovné navyky, kdezto chut robit. A ked takych poslu z up k nejakemu zamestnavatelovi, je to za trest.
Autorka, nebud prekvapena ak po smrti rodicov bude vsetko pisane na tvoju sestru. Kedze mas velmi jednoducho zmyslajucu mamu tak sa to kludne moze stat. Ved ty mas a sestra nie.
môj brat mal nedávno 50 a stále býva u rodičov, poriadnu prácu nemá, resp. v žiadnej dlho nevydrží... Paradoxne je z nás troch on ten najchytrejší v zmysle toho, že je fakt veľmi inteligentný, sčítaný, nadaný po všetkých stránkach. Ja by som na jeho pracovné CV potrebovala 7 životov. S našimi už to neriešim, nemá to cenu. Všade je čierna ovca. Takže tak.

@aaadkaaa myslíš, že keď nebudú schopné sa uživiť, môžem na ne dostať nejakú vyživovaciu povinnosť? Neskúmala som to. A rodičovský byt nechcem