Ako sa vyrovnať s rodinnými konfliktami?
Dnes ma dosť zamrzelo, že som nestihla ísť na spoveď pred veľk.sviatkami. Tu v okolí sa už nespovedalo. Pozerala som doobedu na internete kam ísť, ale všetko bolo ďalej. Ale nabrala som odvahu a zavolala na faru, som z menšej dediny a dohodla sa, že ma p.f. zajtra ospoveda pred sv.omšou. Taká radosť vošla do mňa. Podvečer som mala telef.od tety, kt.opatruje môjho otca. A už cez týždeň som z nej cítila, čo mi dnes i potvrdila, už nezvládla jeho povahu, je nevyspatá, vyčerpaná, večer vyvádza cez deň spí. On pije, veľmi pije, a ma hnusnú povahu. Maminka kým žila veľmi ju to trápilo a mne to všetko tak pripomenulo, detstvo, nadávky, zloby, alkohol, milenky…zlé zlé. Aj mi je ťažko to písať. V telefóne som počula ako kričí, aký je zlý. Sadla som do auta, a tete som povedala, že idu sviatky ma deti, vnúčatá. Predsa potrebuje aj ona oddych. Skratka prišlo mi jej ľúto, veď nikde nieje písané, že tam musí byt 24 hodín. S otcom som sa hnusne pohádala, skaredo mi vynadal, veľmi hnusne a ja roky čo som dusila, sa to nakopilo vo mne a tiež som to vratila. Skratka vždy dokázal ublížiť. Teraz ako ako pôjdem na spoved? Sa hanbím i vyspovedať čo i len to vyriecť. Zajtra zeleny štvrtok,(som tak rada, že ma p.f.neodmietol) ako sa z tohto vyspovedam? Zmieriť sa nedokážem. Nejde to. Mrzí ma to.
U
Aj jezis vynadal kupcom a povyvracal im stoly. Porusoval zidovske zakony.....Kazdy je len obycajny clovek
@dianka3 kazdy v nieco verime. Nieje veriaci ktory by nezapochyboval a nieje ateista ktory by tiez nepomyslel na to ci nieco naozaj nieje. To ze cirkev konala ako konala,nemalo nic spolocne s obycajnymi ludmi. Ateista nech neberie vieru veriacemu a veriaci nech nenatiska svoje presvedcenia neveriacim
Ja to rozumiem ze ta to trapi - mam rovnakeho otca, a veru vobec sa s nim nerozpravam, tiez mi vela x vynadal, ale nedala som sa. Povedala som mu svoje..nepozna poriadne ani moje deti, videl ich par x..nezaujima sa o ne, nevie kedy maju narodeniny.. nezavola - nic. Jasne, ze ma to trapi, ale co mam s tym urobit? Neda sa to zmenit. Nechcem tam nosit deti, aby mi este pred nimi nadaval v podstate za nic? Nemaj vycitky... on nech si spytuje svedomie, kolkym ludom ublizil..kolko x si poviem, ze by som chcela mat ineho otca..ze budem u neho vitana, ktory ma podpori, vypocuje..bude hrdi na vnukov.. no urcite..
@lenkakravcova odpustenie ma niekoľko vrstiev. Ona by aj chcela odpustiť, nedá sa a nevie, ako na to. Myslím, že to stačí. Najprv je pohnútka. Potom sú snahy. Správanie. Emócie pokým odznejú. A fyzické prejavy.. Na to treba niekedy aj veľa času Odpustenie je komplexná skúsenosť. Ak sa však jedna o male boliestky, tak si to neuvedomujeme.
Prečo sa o otca nestarás ty, ale tvoja teta?

@sleepy_joe ona má väčší problém v kresťanstve. Je úplne jedno či by to povedala alebo nepovedala farárovi. Keď by nebola katolíčka, tak by to nikomu nehovorila. Ale ona písala že nedokáže odpustiť a zmieriť sa s daným človekom. A to už je podľa Biblie dosť vážny problém pre človeka, ktorý ju chce nasledovať. Vlastne asi pre každého veriaceho, lebo aj v iných naboženstvach to tak je, že sa treba uzmieriť (netolerovat zlo, byť asertivny človek môže, ale má odpustiť a nechať to za sebou).