icon

Ako sa vyrovnať s tým, že váš partner nechce svadbu a deti?

ivka8787
26. jún 2014

Ahojte,
mám partnera s ktorým sme spolu 2 roky, prvý rok bol veľmi ťažký nakoľko môj bývalý priateľ nám robil peklo zo života. Svojho priateľa milujem, ale už dlhšiu dobu mám pocit, že milujem za dvoch a že som v tom vzťahu sama. Včera sme sa bavili o tom, či by chcel deti, lebo ja už mám 27 a nechcem mať 60 keď bude mať moje dieťa len 20, povedala som mu, aby bol úprimný a on bol. Povedal, že sa necíti na rodinu a deti.
Som z toho strašne smutná a nešťasná a neviem, či dokážem s takým človekom byť aj naďalej.
Na záver by som doplnila, že môj priateľ má len 23, jeho brat už má dieťa ale neoženil sa a všetci jeho kamaráti sú starší od neho a tiež nemajú rodinu a deti. Tak myslím, že sa necháva týmto ovplvniť, poprípade možno aj svojou matkou, ktorá je druhý krát vydatá a s jeho otcom síce sú spolu ale majú zlý vzťah.
ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
meluela
3. júl 2014

@ivka8787 mozno o 10 rokov zmeni nazor, ale to uz bude pre teba neskoro 😒

sansulinka
3. júl 2014

U muza to je skoro v 23rokoch mat rodinu,on podla mna ani zdaleka o tom este neuvazuje ani zatial nebude..ty si vo veku kedy uz tuzba po rodine a zazemi je velka.ja mam o dost starsieho muza a s nim sa mi sen o rodine splnil...teda rodina je na ceste🙂 necakaj na zmenu,ktora z jeho strany nepride tak skoro...

kofoluska
4. júl 2014

Ma prilis malo rokov na to, aby bol zrely na rodinu a dieta. Aj keby sa dal na to od Teba "ukecat", bola by si na vsetko sama, on by si zil dalej svojim chlapcenskym zivotom. Moze pokojne trvat dalsich 10 rokov, kym sa on bude citit dostatocne vyblazneny a zrely na to, aby sa usadil a mal dieta. Takze ak Ty rodinu xces, zvazila by som, ci ma vyznam v takomto vztahu zotrvavat, aj ked ho milujes. Biologicke hodiny tikaju a Ty urcite xces dieta s niekym zodpovednym, koho budes milovat a kto bude milovat Teba (a hlavne pri kom nebudes mat pocit, ze milujes za dvoch a ze si vo vztahu sama, ako uvadzas pri tomto chalanovi). Asi je zbytocne zabijat drahocenny cas s uchom, ked na Teba niekde mozno caka otec Tvojich deti. 🙂
Kazdopadne, moj manzel ma 40 a ja 34, nas syn bude mat tento mesiac rok. A naozaj si to vychutnavame, myslim, ze nam nic neuslo tym, ze sme mali dieta az takto neskor. 🙂 Aj zodpovednosti mame v sebe daleko viacej, hlavne teda manzel. Pomaha so vsetkym, kazdy den sa ponahla z prace za nami, od narodenia maleho prebaluje, kupe, krmi, uspava, vari a robi poriadok v byte vacsinou on. Toto u 23rocneho ucha na 99% nezazijes (aj ked su aj vynimky).

angel1223
4. júl 2014

je cas vymenit zajaca za starsi model....ktory bude zodpovedny,spolahlivy a bude vas mat rad.zila som z jednym 7 r skoro bol mladsi odomna o 6r a nakoniec sme sa rozisli.bol ako decko...len mobily,pocitace......hry.....

stanislavao
4. júl 2014

@ivka878 nemozete cakat od 23 rocneho chalana, ze bude pripraveny na rodinu a deti. vy mate 27, co je navyssi cas si zalozit rodinu, ale aj muz musi byt starsi a vyspelejsi. 23 rocny chalan ma na dieta cas este aj 7 rokov i viac, ale vy o 7 rokov budete mat uz dost vela na prve dieta. najdite si partnera sebe vekovo primeraneho a bude vsetko ok.

88summer88
4. júl 2014

ahoj ja Ti napisem len pribeh mojej kamosky, ktora mala o 5 rokov mladsieho a bola kus starsia od Teba ked zistila, ze proste uz ju nebavi chodit po diskotekach, travit cas v baroch, hrat hry na playku a podobne ale ze chce rodinu.. samozrejme to povedala priatelovi a ten jej tiez na rovinu povedal ze este v ziadnom pripade nie, ze on si chce este uzivat zivot a nie behat okolo deti, a mal na to pravo, je to kazdeho rozhodnutie.. on to takto citil ale ona inak.. tak sa s nim rozisla, nasla si starsieho, ktoreho si zobrala 🙂 teraz ma ona 34, on 40 a maju dvoch chlapcov, jeden ma 5 a druhy 2 roky a je z nej stastna mamina. ten byvaly si stale zije svoj zivot s kamaratmi zabavou.. keby cakala kym on pociti tuzbu usadit sa, doteraz by sa nedockala.. a nutit niekoho do nieco je najhorsie co moze byt..
Tvoj ma 23.. nechaj ho zit si takyto zivot, pokial nema zaujem o rodinu, ale Ty uz nemas na co cakat.. aj ked si viem predstavit ze sa bojis, ci a kedy si najdes ineho, ci to nebude trvat dlho, ci si s nim budes rozumiet, ci sa budete tak lubit a vsetko.. je to risk. ale kto neriskuje nema 😀

edie63
4. júl 2014

Otazka je, ci to bude chciet o par rokov a ci to bude chciet s tebou. Ak nie, tak je zbytocne stracat cas na taky vztah, ktory pre teba nema perspektivu, 27 este nie je tragicky vek, ak sa mate radi a viete, ze chcete byt spolu a zalozit si rodinu, tak nic sa nestane, ak este par rokov pockate, ak vsak on take plany nema, tak nie je o com...

p3tuliatko
4. júl 2014

Možno 23 rokov je malo na rozmyslanie o rodine, detoch, svadbe ..... ale baby, zoberte si to aj tak že poznam aj vela chlapov okolo 30tky a necitia sa na rodinu.... V dnesnej dobe si myslím že ide skor o financne zabezpečenie predsa mať dieťa je luxus ked to mám tak skaredo povedať takže vela muzov rozmysla (kedže oni by mali byť tí ktorí zabezpečia financie, strechu nad hlavou), že ako to utiahnu a boja sa čo keby sa niečo stane ....
Ja sama mám 25ročneho priateľa a ked mal 22 sám od seba mi začal rozpravať o rodine, detoch ... Nevahala som, kupili sme si byt, zariadili a teraz máme 1,5 ročneho synčeka a nelutuje ani sekundu.
Takže nejde o vek neznamena že ked je muž (alebo žena) mladý/á nemožu alebo niesu pripravení mať deti 🙂 🙂

Na margo tejto otázky, dieťatko mozes mať aj o dva roky, nikde nieje napísane že v 27 hned musis mať, tvoj priateľ možno to ešte necití ale o rok, dva ta sám môže prekvapiť najrpv si skuste zabezpečiť zazemie, pocestujte niekde a nazor možno zmení... 🙂

jankako
4. júl 2014

fúha.kde som ja bola v 23 rokoch...asi v takom uvažovaní ako tvoj priatel..vtedy som o dieťati nechcela ani počuť.🙂 Len otázka je,či ich chce vôbec niekedy resp.neskor..Ak nie,tak žial musíš ho vymeniť,ak máš pocit že ti tikaju biologocké hodiny.Chlapi dospievaju ovela ovela ovela ovela......neskor 😀 čiže ked ty budeš mať 35 rokov,on akurát začne uvažovať o deťoch 😀

sono2
4. júl 2014

Je hrozne mladý. Na muža dieťa v jeho veku. Určite nie. Sa mu nečudujem. Čudujem sa tebe. Čo vlastne čakáš...

bibika55
5. júl 2014

Život bez detí nemá zmysel.A preto nemá zmysel ani vzťah,ktorý momentálne máte.Čas vám uteká a jedného dňa sa zobudíte a zistíte,že ste stará a sama.

molnija1985
5. júl 2014

@ivka8787 Povedzme si na rovinu niekoľko faktov, ty máš 27 (rozvedená) on 23 (slobodný), spolu ste necelé 2 roky. Čo si čakala, že čo Ti povie? Každý 23 ročný chlap nechce mať v súčasnej dobe deti a je to naprosto NORMÁLNE a dovolím si povedať, že aj správne. Polovica maminiek, čo otehotnie medzi 18 - 23 sú slobodné maminky, druhá polovica týchto matiek začína byť slobodná až po 23 roku života. Chalan je mladý, ok rozumiem tomu, že je asi iný ako ostatný jeho kamoši, keď má staršiu priateľku, ale nečakaj že po dvoch rokoch spolužitia Ti povie "Příjmeš mojí ruži?". Pokiaľ ho skutočne chceš a miluješ tak na neho netlač, daj mu trochu priestoru. Alebo len zo strachu, že nechceš aby si mala 60 a dieťa bude mať 20, ta hľadáš genetického nosiča? Fakt, sa skús na to trochu pozerať aj jeho očami. Ako správny chalan sa bude snažiť si svoju rodinu zabezpečiť a v 23 rokoch, pokiaľ nemá dostatočný obnos dedičstva tak nemá šancu.

miama87
14. nov 2021

Ahoj. Je to uz stare forum.ale chcem sa spytat ako si za ten cas dooadla? Pretoze v tom popise som sa uplne videla. Pred 7 rokmi som mala 27 a priatel 23. Boli sme spolu 2,5roka. Chcela som dieta a on nie. Rozisla som sa. Nenohla som na neho zabudnut, obcas sne sa stretavali. Po 8mesiacoch sme sa dali znova dokopy. S tym ze pockam kym bude pripraveny. Podotykam uz v 23 rokoch bol vyspely. Boli sme spolu skoro dalsie 4 roky. Uz boli aj reci ak by bolo dieta, tak v izbu by malo a neskvor do domu. Je strasne starostlivy, uzasny, nemozem mu nic vytknut. Za tie roky som ho vo vsetkom podporovala. A za tych 7 rokov sa aj vypracoval. Ma velky byt, dobre zaraba...ked sne sa rozisli v jeho 26tich, prave kupil holobyt. Tak jasne ze aj potom som mu vsetko navrhla, spravila.kedze sa venujem aj stavebnej cinnosti. Nechala som tam kus seba. A ked som sa pred polrokom rozhodla ze pojdem do de na par mesiacov zarobit, pretoze ja prijem nemam z daleka ako on, a chcela som byt rovnocennejsi partner, slubili sme si ze polroka vydrzi a nezmeni sa nic.sice boli sme za polroka spolu malo a len chvilu...zdalo sa mi ze vsetko vramci moznosti je ok. Az teraz na dusicky mi len oznamil ze kazdy by sme mali ist svojou cestou. Ze on deti nechce. Moje najlepsie roky na materstvo som premarnila cakanim na neho kym bude pripraveny. Som uz zufala, lebo dieta strasne chcem. Tuzim po dietati uz od 18tich. Najhorsie ze nieje nic, co by som mu mala vytnut,resp.nenavidiet, nadavat aby mi bolo lepsie. Mame otvorenu temu, ze dieta chcem aj napriek tomu, zeby som bola slobona matka a dieta by som chcela sama. Nieco nastretne mam, byvat mozem u otca. Zvladli to mamicky aj v tazsej situacii. Viem, ze ked chlap nechce dieta tak nechce. Z neho by bol uzasny otec. Priatel nema v okoli ziadne dieta, nema so setrou ani setrenice bratrancov. So sestrou su posledne pokolenie z rodiny. Tak mozno preto sa boji aj na dieta. Neviem co mam robit. Mam zenske problemy a nechcem stracat cas. Dieta nechcem len tak s niekym nahodnym. Teraz budem mat 35 a on mal 30. Viete mi poradit? Dakujem vsetkym

Strana
z2