icon

Ako sa vyrovnať s útokmi biologickej matky?

carddama
22. nov 2023

Už nejakú dobu nám robí biologická matka peklo zo života. Najskôr podala trestné oznámenie, že cez leto čo sa tu išla do kosti pretrhnúť, že ona nechce len 4 víkendy voľné cez leto že ona si chce užiť, že nemusíme jej platiť nič ale každý deň nás vyslovene šikanovala aby sme si rozdelili leto na polku. Stalo sa. Vzala som malého na dovolenku, potom bol na Tábore… Bol u nás dokonca viac dní než u nej. Samozrejme žiadne peniaze nepýtala, ani zmienka. Teraz podala trestné oznámenie, že sme jej nezaplatili za minulé leto (pričom rozsudok bol až koncom augusta vydaný a platí sa mesiac predom), za toto leto, a ešte dnes napísala že sme jej nezaplatili za “ tento” mesiac november. 27.10. sme jej poslali vyše 1200€. Moji rodičia si museli vziať úver, lebo saamozrejme dohoda bola ústna a nie písomná a neviemčovšetko ešte... Reálne rátame každé euro, ja som ZŤP, psychiatrický pacient liečim sa 9 rokov. Dnes ešte k tomu napísala že veď manžel má edupage čo ona ho má čo informovať, a že malého živí sama. SAMA. 1200€ je manželov mesačný plat. Odmieta manželovi dať malého na ten víkend čo ho má mať lebo citujem “ Xxx je chorá a ja si neprajem aby bola v prítomnosti môjho syna”
Extrémne ma to rozplakalo lebo mám s malým veľmi dobrý vzťah, nikdy by som mu neublížila, doslova ma to až ranilo. Ani len nevidela nikdy moje zdravotné záznamy a ukončila to tak že ide zase na políciu a že proste malého nedá kým som tu ja…. Navyše nám malý prezradil že nonstop hovorí o nás dvoch škaredo, a že sa ho pýta či má radšej mamu alebo oca, a keď neodpovie tak začne naňho vrak kričať… Na súde to už dávno je, akurát sú súdy lenivé a presúvajú si to z jedného na druhý… Čakáme vyše polroka….

Poraďte mi čo s takýmito “mamami”?

Strana
z3
martul
22. nov 2023

@jamimo chápem, samozrejme. Nejde mi o nič iné, len aby sme ľudí neškatuľkovali.

martul
22. nov 2023

@anjelicek26 nepoznáme autorku v akom stave má chorobu, ani nikde nepíše že jej s ním sama. Tu sa na základe názvu jej diagnózy určilo, že je nebezpečná.

jamimo
22. nov 2023

@martul nikto neškatuľkuje. Ak by si bola dobrý pozorovateľ a čítala medzi riadkami, už len to ako autorka zmätočne píše príspevok a reaguje, vzťahuje si situáciu na seba, extrémne sa angažuje, nie je v poriadku. Detto, že 3 roky (predtým som napísala 4 som sa pomýlila.) vysádza lieky= asi si neuvedomuje závažnosť. diagnózy.
PS: nepoznám psychiatra, ktorý by odporúčal prerušiť liečbu pri bipolárnej poruche, poznám však pacientov (klientov) kt. keď sa neliečili, tak to bol vážny problém a prúser za prúserom= neuvážené transakcie peňazí, pôžičky, voľné sexuálne vzťahy, tehotenstvá a interupcie ako následky, verbálne a fyzické útoky, ľahké obete podvodov....
Tak sa tu nemusíme chlácholiť, že je úplne v poriadku zveriť svoje dieťa takejto osobe. Bez útoku, osočovania, škatuľkovania. Čisté racio🤷‍♀️ a s pudom MATKY LEVICE, ktorou je asi každá, však?

miadi
22. nov 2023

Tvoja chyba je ze stale pises “ my sme chceli platit my platime MY. Toto mà platit tvoj muž žiadne my . Ciste on z jeho platu je zodppvedny za svoje dieta .Ziadne ze tvoji rodicia beru uver.. toto by mal vzdy riesit on. Ak mu nedaju uver tak potrebuje druhu robotu alebo brigadu alebo lepsie platenu. Teba sa to netyka je to jeho zodpovednost jeho povinnost. Ty len Musis respektovat prijat fakt ze urcita suma z jeho platu ide kazdy mesiac na jeho dieta.Vobec neber osobne co o tebe ex tvojho muza povie. Nemiesaj sa do ich bojou toto si musi vyriesit on s nou. Ty sa len sustred na svoj vztah k malemu ked u vas bude. Tvoja angazovanost v ich sporoch ti len skodi. Sustred sa na seba a svoju psychicku pohodu.

liusa82
22. nov 2023

no dosť chúda čo máš takúto diagnozu a bojuješ prakticky sama so sebou ešte sa aj zapletieš do takéhoto divného vzťahu s chlapom čo má za a dieťa a za b vás len využíva..že tvoji rodičia si museli vziať nejakú pôžičku aby to za neho vyplatili tvoji rodičia? to si sa hádam len pomýlila.To ako nikomu cudziemu by som nikdy nič takto neplatila.Najlepšie by si spravila keby od neho úplne odideš.Ako nehnevaj sa, ale ako to aj tvoji rodičia rozmyšlaju? na cudziu osobu si brať úver? zapletú sa do takých problémov že až kvôli cudziemu chlapovi.No hnala by som aj jeho svinským krokom

liusa82
22. nov 2023

@dadis pochybujem že by to ona písala ten link čo si dala.Kde s jej diagnozou by mala takú prácu to za prvé a za druhé potom by si jej rodičia nemuseli brať nijakú pôžičku kvôli tomu je maníkovi čo má syna ak by boli tak zazobaní z dejakých projektou🙂 ale brali by z firemných

dadis
23. nov 2023

@liusa82 Sedi vek dietata aj jej, sedi popis manzelovych rodicov, tabor, pristup k matke dietata ostal nezmeneny..s touto diagnozou moze robit kreativne veci - fotografie, grafiku - napr. produktov pre eshopy a pod., zas neriadi boeing a ani to nevynasa az tolko, aby nehorekovala, ze dietatu museli dat pocas prazdnin najest 🤦‍♀️. Ten otec je drbko, dieta trpi a mladunka je velmi naivna este (ma na to plne pravo, ved je v podstate v 24r este deculo)

tom_i
23. nov 2023

@carddama ako dlho sú s manželom rozvedení?

miadi
23. nov 2023

@liusa82 uplne to sedi. Je to ona. Nie je kazdy kto podnika zazobany. Ona sa kvetnato vyjadruje. “Firma” moze byt jej rodicov ked z tych firemnych $ zaplatila chlapcovi tabor . Inak by to bola kradež , nechvalila by sa ze sama zaplatila z firemnych $ tabor . Keby bola zazobana ako tvrdis tak by nemala problem cvaknut tabor zo svojich uspor ani dat jeho ex 1200e vyzivne a jej rodicia by si nemuseli koli tomu brat uver, Ono to znie dost nafuknute v tom linku ten job s 5 cifernym cislom. To by potom nezakladala temu ci mà pytat $ za tabor od muza spet, chudak dieta z toho opisu ho nema moc rada stale to otravuje pyta to jest nieco by to chcelo robit pyta pozornost.. a ten jej muz to je otec roka , Nezodpovedny clovek, Velky hnev na ex ale ta vlastne nic zle nerobi len veselo chodi do prace, Nikto zazobany nema problem cvaknut tabor ci mat 1200e rezervu Ved to mà aj priemerny clovek. Chlap si myslel ze ked bude mat dieta polku leta nebude musiet platit vyzivne, autorka Hlavne s nim nemaj dieta Lebo raz. Bude hrozna zla ex aj z teba,

oliolijanka
23. nov 2023

@dadis Ano. vyzera to, ze je to jeden pribeh, ale pisany dvomi osobnostami. Co by vysvetlovala ta BP.

Alebo niekto zaklada temy, aby to tu na mk nepokapalo.

K teme:
Moja kamoska ma tiez BP diagnostikovanu v puberte. Lieky uz berie 25 rokov. Jej otec spachal samovrazdu, tiez mal BP.
Ona pracuje na vysokej managerskej pozicii, uzasna je, nadana, talentovana aj v umeni aj v jazykoch, cielavedoma, atraktivna, taky ten typ sipkovej ruzenky, ale to skor kvoli liekom.
S manzelom sa miluju a snazia sa o babo.
No a minule neumyl jej manzel riady, tak ho tak zbila, ze mu polamala styri rebra.(okrem ineho a nestalo sa to prvykrat)

Cize ja by som jej moje dieta na strazenie tiez nedala.

dadis
23. nov 2023

Ja tu diagnozu nepoznam. Poznam len jednu osobu s touto diagnozou, maminku mojej dobrej kamaratky a ona nikdy deti nedala babke samej strazit..i ked ju ma velmi rada, babka bola s detmi vzdy v ich pritomnosti. Tato kamaratka bola este davno pri rozvode prisudena otcovi. Ale to bolo pred 30rokmi, odvtedy liecba asi pokrocila a asi nie kazdy ma rovnaky priebeh a rovnako reaguje na liecbu. Chapem iste obavy matky, najma ak nezodpovedny otec nechava starostlivost o dieta iba na pleciach mladej manzelky...i ked mi je autorka velmi sympaticka a vidiet, ze ma maleho dost rada - nema na takuto zodpovednost vlastne ani vek..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dadis
23. nov 2023

@kittykat22 Nevieme o tom, ze by financne s autorkou matka vymetala - mat dieta cez prazdniny pol/pol je bezne, a bezne sa v tomto obdobi vyzivne plati (vo vyzivnom je vela poloziek zrocnenych, ci fixnych)...nechapem, pod akym tlakom musela ta matka byt, ze suhlasila s neplatenim
vyzivneho pocas prazdnin. Nikdy, nikdy som take nepocula. Skor potrebovala, aby sa aj otec cez prazdniny o dieta staral, preto na zaplateni v tom case netrvala..ale tie peniaze jej prinalezia, takze ake vymetanie..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dadis
23. nov 2023

@kittykat22 Nevsimla som si nic take..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dadis
23. nov 2023

@kittykat22 autorka pisala, ze matka ich "sikanovala" aby mal otec dieta polku prazdnin 😳..takze nevidela by som chybu len v matke...evidentne najvacsiu chybu nesie v tom celo otec, ktpry oredpoklsdam tiez na maminku nema pekneho slova...a najsmutnejsue na tom je, ze najviac v takomto marazme trpi to dieta

dadis
23. nov 2023

@kittykat22 Sorry, matka ich "sikanovala", aby mal otec dieta polku prazdnin a nechal sa "obmakcit" tym, ze nemusi cez prazdniny platit vyzivne?? a kam to mái ist spisat?? k notarovi?? ved sj tak by to nebolo nic platne, vyzivne musi platit otec roka tak ci tak, aj keby mu to dala na papieri s peciatkou notara 🤦‍♀️

liusa82
23. nov 2023

@dadis no neviem celé je to domotané aj tu ako sa vyjadruje.Aj tam ak by to ona založila.Pochybujem že sa už ozve.No velmi sa ale divím že s takou osobou aj niekto vôbec vstupi do vzťahu.Ale pochybujem že sa priznala

dadis
23. nov 2023

@liusa82 Vies, myslim si, ze to je dobre dievca, bez ohladu na diagnozu, vyzera byt vo vztahu velmi mila, snazi sa a aj to vyzera, ze o maleho ma vacsi zaujem, nez jej muz..vela nazorov od neho prebrala, aj ten despekt voci matke a pod. Treba brat nazretel, ze je aj velmi mladunka. Neviem co dali na sud, predpokladam, ze chcu maleho do striedavej a tym si asi aj pokazili vztahy s matkou (mam take sukromne podozrenie, ze hlavnym motivatorom otca o starostlivost, je setrenie na vyzivnom a nie skutocny zaujem - ked cez prazdniny mal problem si zobrat si dovolenku a starat sa o neho - takze matka asi je tiez rozcarovana z toho, ze na prazdniny ho zobrat nechcel, no o striedavku ziada). A myslim si, ze vytahovanie psychiatrickej diagnozy terajsej manzelky otca - je len taktika, ako pred sudom dosiahnut, aby dieta nebolo zverene do striedavej starostlivosti..smutne je, ze v tomto boji je v strede to dieta (a vlastne dve deti, ak beriem za dieta aj tu autorku)

liusa82
23. nov 2023

@dadis aj tak.Bála by som sa s niekým takým byť vo vzťahu.Ved ako píše vyššie olijanka aj ked dakto na lliekoch je a lieči sa tak to je celoživotná choroba a dolámať niekomu rebrá? ked mu prepne no fúú.Spala by som aj s kaserom pod vankúšom.Neviem prečo trvá aj autorka na dieťati pri takejto vážnej diagnoze.A najviac je smutné to,že tieto ženy im je dopriate mať kolkokrát aj niekolko detí a normálna,psychicky zdravá nemôže mať ani jedno.Keby trpím takouto chorobou už len kvôli tomu dieťaťu aby ju nezdedilo by som ho nechcela.Neuvedomujú si to vôbec tie ženy

mk22
23. nov 2023

@dadis možno si spomenieš bola tu diskusia cca 50r pani intelig nechal ju muž našiel si inú
Mala túto disgn presne a ta bola celý život na liekoch rozhodli sa nemať deti nikto neodporúčal.
Pamätás si?

banderaska29
23. nov 2023

ona nie je biologická matka, ona je matka. takže si uprav názov. k ostatnému ti už baby napísali a za väčšinou stojím.

carddama
autor
24. nov 2023

Ako sa tu prosím Vás maže príspevok? Normálne mi prišlo až zle, koľko vyštudovaných psychiatrov sa nájde na modrom koníkovi. Každý pacient je úplne iný, zato vy ste medzi riadkami už vedeli že vyťahujem nôž. Stigmatizácia je stále in. Ďalej sa nevyjadrujem, nikto pri mne s kaserom pod vankúšom spať nemusí, a nemusíte sa báť, som pravdepodobne neplodná, takže sa ďalej nebudem reprodukovať a Vaše deti sú v bezpečí, že im nezlomím rebrá. Mier

veronikaszabova
24. nov 2023

AUTORKA OPUSTILA MK

Strana
z3