icon

Ako sa vyrovnávate so starnutím?

21. nov 2019

Ako sa s ním vyrovnávate? Ja mám 40 a často bilancujem svoj život. Hlavne uvažujem, čo všetko sa mi "nepodarilo", čo som mohla spraviť inak všetko (od vzťahov, štúdia, práce a pod.). Zisťujem, že som vlastne nič nedosiahla a najlepšie roky a mladosť dávno za mnou. Už len čakať na choroby a starobu (aj keď sa jej pravdepodobne nedožijem vzhľadom k dedič. chorobám v rodine). Len tak si žijem každodenný život ako kolotoč a často sa vraciam do minulosti, spomínam na lásky, krásne okamihy, mladosť a krásu. A čím ďalej, tým častejšie, ba denne. Ani sa nečudujem modelkám, herečkám, ktoré robia všetko preto, aby vyzerali čo najdlhšie mladé. Dnes je taký svet, kde krása sa stavia do popredia. Už nemám šance ako za mlada (ktoré som prepásla). A hlavne takto na jeseň, ma chytá depres. nálada.

Strana
z4
luccija
22. nov 2019

Ty máš čarovnú guľu?tvoj syn je malý neviem ako vieš, že sa neozeni.Truchlis, lutujes za všetko.Preco nemáš veľkú rodinu, keď si ju chcela?Čo ty môžeš za to, že nemáš sesternice, krstnata všetku krivdu berieš na seba.Si obeť chod k psychologicke.Alebo začni tým, čo Ťa najviac trápi.

miriam11
22. nov 2019

Mam 41 rokov a cítim sa na 27 rokov. Zastala som tam😁 Môžem povedať, že nikto by mi môj vek nehadal. V práci si myslia, že mám o 10 menej. Mam 2 deti, ktoré sú mojim všetkým, chodím na jazykové kurzy, stále sa v niečom vzdelávam. Mam veľa prace okolo domu, žijeme s deťmi a manželom sami, rodičov mam 350 km ďaleko, nemá nám kto pomáhať. Nemám čas na somariny. Vlasy si musím farbiť každé 3 týždne, lebo tie sediny. Ale stále sa snažím byť kocka 😄 je to uhol pohľadu. Asi ako sa cítiš tak aj pôsobís na ľudí. Véd mam ešte minimálne polovicu života pred sebou hlavu hore😄

lela123
22. nov 2019

A este jedno som chcela.Možno to bude zniet divne,ale bud vdacna za tieto myšlienky.Znamena to,ze nieco v tebe sa chce prebudit,co je super.Len to musiš objavit.Niekto touto zmenou ani neprejde a ani nema taketo myslienky a zivot mu potom pretečie pomedzi prsty.A nepohne sa vpred.Toto nas nuti sa zamýslat.Ja som si fakt presla kadecim v zivote,ale milujem svoj zivot aj s nedostatkami,lebo je moj a mam ho.Teraz mam v 43 rokoch skoro 2 rocneho syna a este 3 deti.Samozrejme ,ze to je narocne aj sediny mam aj 8kg ktore este zhodim a ked nie,svet sa nezruti.Skor sa chcem vratit k meditovaniu,kresleniu,ked krpec podrastie kus.😊

zuzkalujza
22. nov 2019

hlavu hore, ja som mala 40 v marci. A nemám pocit, že mám všetko krásne za sebou. Práve naopak. Začala som aktívne športovať, našla som si priateľa (o 10 rokov mladšieho). Mám pocit, že prežívam najkrajšie obdobie môjho života. Prikladám fotku na inšpiráciu. Je z júna tohto roku, kedy sme s priateľom vyhrali na pretekoch tretie miesto 🙂

janinah
22. nov 2019

Usmievam sa,ked niekto bilancuje svoj život v 40tke. Ja som v 42ešte len porodila tretie dieťa ,to má už 14 ,ale necítim sa stará,mala by som sa už? Aj keby áno,tak si to nemôžem dovoliť....práca nielen 8hod denne aj prac .pohotovosť,pubertiak,starnúci rodičia,dva domy na krku so záhradami,nenudím sa a nemám čas rozmýšľať,či mám jednu vrásku alebo 10....

jankapepe
22. nov 2019

Mám otázku: čo ti bráni žiť svoj život tak ako chceš?
Ty nie si stará! Ty si len nešťastná s tym co máš a s tým ako žiješ! Zmeň to a všetko bude ok 🙂
To čo ti v živote vadí odstran a to čo ti tam chyba tam pridaj.

autor
22. nov 2019

@luccija zo zdrav. dôvodov ju nemám.

dskjhfdlkdjhl
22. nov 2019

Myslis, ze velka rodina by sposobila to, ze sa budes citit lepsie? Ty musis zacat od seba. Hned rano ako vstanes. Netreba nariekat nad tym, co nemas, treba fungovat s tym, co mas a mat nejaky ciel, vtedy sa zije lepsie. Ty mas reci ako stara babka nad hrobom, 40-tka je najlepsi vek.

mm2008
22. nov 2019

nerieš hovadiny, vypni koňa, počítač, zapni hlavu, zober syna a chod vod ....

acrobaleno
22. nov 2019

Aj ja som si niečím podobným prešla, keď som dovŕšila 30.😂. Ale to hlavne pramenilo z môjho mylného pocitu z tlaku spoločnosti a zaužívaných spoločenských konvencií. Moje rovesníčky a bývalé spolužiačky sú vydaté a majú deti a ja 30tka a s rodičmi. Ide o to, že ako meriaš dostatočnú úroveň úspechu. Je to dobrá práca? Škola? Manžel a deti? Značkové kabelky? Po dlhej úvahe som prišla na to, že nie je ani potrebné rozmýšľať čo by bolo keby. Treba žiť v prítomnosti a ide o to, či si teraz šťastná a spokojná, starať sa o svoje telo a dušu.

iva812
Autor odpoveď zmazal
autor
22. nov 2019

@iva812 Možno je to tým, že moji najbližší ochoreli relat. v mladom veku, všetko onko och. Takže predstava dedičnosti ma desí. Máte obrovské šťastie na tak vitálneho otca v takom veku.

iva812
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
22. nov 2019

akože čím si pomôžeš, že sa budeš vopred desiť onkologických ochorení? Akurát si ich privoláš, v našej rodine zomreli aj deti, aj mladí ľudia, aj na onkologické choroby a teraz čo? Ľahnem do postele, dám paplón na hlavu a budem čakať na koniec sveta? Veď zomierajú mladí, starí, deti, či pri chorobe, či pri úraze, nikto nevie ani dňa ani hodiny... Mám 45 rokov, tiež na mňa už všeličo lezie a momentálne sa vôbec necítim zdravotne fit, ale zas sa určite ešte nejdem pochovávať a depkovať. Som tu a teraz, tak budem fungovať najlepšie ako to ide a ako viem...

duduska25
22. nov 2019

@zuzkalujza paráda, môj brat tam vyhral 1.miesto tento rok 👌

karolinakr
22. nov 2019

@0silvia0 🤣🤣🛌

0silvia0
23. nov 2019

@karolinakr jejda, ty si nasla aj posteloveho depkaca? 🤣👍😁

miriam11
23. nov 2019

To, ako žiješ a áno aj aký máš zdravotný stav si programujes sama. Ty si si naprogramovala depku tak ju máš. Vysielaj do vesmíru pozitívnu energiu a vráti sa ti šťastie. Keď vysielas negatívnu, tak čo čakáš?

lenkakamen
23. nov 2019

@limetka69 prosim jak si sa dostala z panickej, co ti pomohlo? Ja mam tetaniu ale prelina sa to s pp😣🤷‍♀️

limetka69
23. nov 2019

@lenkakamen uz viackrat som to tu rozoberala, hladaj cez lupu, alebo v skupine panicka porucha

jana_eyre_2
23. nov 2019

Ja mám čoskoro 36, nejako ma tieto veci zatiaľ netrápia, aj keď občas ma samozrejme chytia čierne myšlienky, týkajú sa iných veci ako starnutia, zväčša na nich zabudnem pri povinnostiach a užívam si život a jeho malé radosti..

Vidno z tvojich riadkov, že ťa to dosť trapi na tvojom mieste by som navštívila aspoň psychológa aby ti pomohol utriedit myšlienky.. mas 40 rokov, si veľmi mladý človek, neviem prečo máš pocit opaku.. z môjho pohľadu je starý človek ten, čo má 70 a ani ten nemusi byť nutne starý myslením..

všetko je o nastavení mysle a ak je v mysli nejaká nerovnováha, treba sa ju pokúsiť nájsť.. zalubami, žitim..

áno, chápem že ľudia majú už aj ako mladí zdravotné problemy - aj v mojej blízkej rodine boli vážne choroby a úmrtia, a hoci sa pomaly blížim k veku keď napr. Môj otec dostal mozgovú porážku, nestresujem preto často..

Raz som čítala taký výrok "ak niečo nefunguje, neopakujte opravovanie stále rovnako, nájdite inú cestu".. myslím, že to je pravda.. ak máš záľuby a napriek tomu ti je ťažko, skús hľadať záľuby ine.. veľa šťastia..

gaaspi
28. jan 2020

Tak sa s tym vyrovnavane ze si zakladame DDS-ky. Zivotne poistky a podobne. Ha co nam starym uz zostava.

srandujete
28. jan 2020

@denisa098 zeny su naozaj najkrajsie v 40-tke . . .uz si mozu kupit aj pekne oblecenie, nemusia chodit dotrhane ako 20-tky. .. 😀

gaaspi
28. jan 2020

Na tom sa aj ja smejem tie dotrhane rifle co nosia. Ved babka by im to zasila lebo by si myslela ze to ma derave 😀

kamaratkaba
31. jan 2020

@vamajka prosím aké témy sú podľa teba vhodné na premýšľanie, zdá sa že to vieš - poradíš?

Strana
z4