Ako sa vyrovnávate so starnutím?
Ako sa s ním vyrovnávate? Ja mám 40 a často bilancujem svoj život. Hlavne uvažujem, čo všetko sa mi "nepodarilo", čo som mohla spraviť inak všetko (od vzťahov, štúdia, práce a pod.). Zisťujem, že som vlastne nič nedosiahla a najlepšie roky a mladosť dávno za mnou. Už len čakať na choroby a starobu (aj keď sa jej pravdepodobne nedožijem vzhľadom k dedič. chorobám v rodine). Len tak si žijem každodenný život ako kolotoč a často sa vraciam do minulosti, spomínam na lásky, krásne okamihy, mladosť a krásu. A čím ďalej, tým častejšie, ba denne. Ani sa nečudujem modelkám, herečkám, ktoré robia všetko preto, aby vyzerali čo najdlhšie mladé. Dnes je taký svet, kde krása sa stavia do popredia. Už nemám šance ako za mlada (ktoré som prepásla). A hlavne takto na jeseň, ma chytá depres. nálada.
Ďakujem vám ženy za povzbudzujúce riadky. Ja nie vždy mám takéto myslenie. Ale možno aj počasie robí svoje a pohreb jedného mladého človeka tento týždeň.
@sonnenshein 🙂 Ja som mala jeden čas útulok pre bezd. nastarosti. Ďakujem - neprosím. To mi tiež odsalo energiu. Samý alkoholik a slovné napádnie, bála som sa aj fyz. preto sme chodili tam vždy dve. A oni tam koľkokrát ani nechceli byť, radšej opustili útulok, lebo ten má svoje podmienky, ktoré nedokázali splniť. Ale to je o inom, mimo tému. Myslela si to v dobrom.
A ešte, skús viac tvoriť ako troviť. Vieš, turistika a výlety sú super, ale nemal by to byť jediný spôsob trávenia času. Ak ťa trápi, čo po tebe ostane, skús sa pozrieť aj iným smerom.
@aniele Skúsim. Baví ma napr. robiť dekorácie, maľovanie🙂
Ocividne nemas muza ani deti.. a z toho mas depku.. to je cela tvoja dg,
Nikdy nie je neskoro začať s čímkoľvek, nový vzťah, dieťa, nová práca, štúdium, ktoré si za mladi nestihla, prípadne aj práca v zahraničí, čokoľvek, len prestan myslieť na to, čo si nestihla a pokazila, tadiaľ cesta nevedie.
Ja mám rodinu svoju. Len nemám širšiu rodinu - sesternice, brat. netere, krsňatá a pod. Chcela som vždy veľkú rodinu. Keď sa nám niečo stane, moje dieťa nebude mať nikoho na svete. A on nie je typ, čo by sa oženil.
tak ja mam priatelov namiesto psychologa - vazne problemy som riesila na psychoterapii s psychiatrom - dochadzala som tam koli praci skoro 2 roky kazdy tyzden. Ale to boli velmi vazne veci - take bezne veci riesim prave s kamaratkami. Mozno by terapia bola pre teba idealna - ak sa nechces zverit okoliu.
@retatka asi tym mysli, ze sa nezenie do vztahu. Mam v ich v okoli par - navzdy single.
Mas tieto myslienky lebo nemas tobco by uz zena chcela v tomto veku mat.Manzela,deticky,alebo inak "DOMOV".Pre psa a konicky sa zit neda.Asi by som mala aj ja depky za takychto okolnosti.
@alchemilkazltozelena @nini1010 ale ved pise ze rodinu ma. Citate vy vobec?
Ja ti poviem len v krátkosti. Nerieš starobu, a buď vďačná Bohu za všetko, čo máš. Tes sa z drobných veci, rob niečo pre seba a hlavne športuj. To ťa vzpruzi fyzicky a aj psychicky. Mnoho ľudí na svete nemalo tú česť sa dožiť ani polovičku toho, čo ty. Tak sa pozri do zrkadla, hlavu hore a usmej sa.
@kittykat22 Dakujem ti za vetu starnutie je privilegium.Bude mi velmi dlho rezonovat v hlave.Urcite si budem na seba a tvar aj nadalej prplat vsetky tie somarinky 😁,ale uz to budem brat inak.Asi som to mala.zacat takto vnimat a za vsetko dakovat.
@kittykat22 Uprimne,ani nie,ved je toho tolko,kto ma na to cas.
tak si urob ešte jedno dieťa, ked chceš mať veľkú rodinu alebo si adoptujte a budeš mať toľko starostí, že na starnutie nebude čas, ja som mala tretie dieťa v 39, teraz mám 42 a cítim sa mlado a aj tak vyzerám, malý ma udržiava v kondičke
Tak mne vlasy sediveju od 17 to máš dobré, že až teraz. Vrásky sú pekné. Mne nevadia. Aj strie mi zostali po pôrodoch a nevadia mi. Však si ešte mladá 40 rokov je mladý vek.Píšeš, akoby si mala 70. Hlavu hore a užívaj si ešte tento mladý vek.
@tatianamaria Môj mi pred napísaním tohto príspevku povedal, keď som si dala make-up, že akurát som zvýraznila vrásky.
Šport je veľmi dobrá vec, budem častejšie.
Keď už sme pritom, nemáte niekto tip na dobrú psychologicku v BA? 😀
Boze moj... Mne raz svokra povedala, ze ked mala 30r.dostala depku zo starnuria. Ja mam o dva mesiace 47r. Ešte som depku z veku nemala.Ani v mladosti som sa tak dobre nemala a necítila ako teraz. Taka hlavne milovaná. Mam fajn muza ktorý mi denne dava najavo ako ma ľúbi a vazi si ma. Nemam ziadne zdr.problemy okrem vyššieho tlaku ktorý ale mam pod kontrolou. Mam dve zdrave deti vlastne 3a pol dcérku, a pubertiaka. Keď mi mamka ochorela pred 15r.na rakovinu a potom zomrela, tiez som prehodnotila život a uz ani nepozaram do minulosti. Jasné s muzom spominame na obdobia chodenia a tak, hlavne porovnávame ako dnesni mladi teraz randia. Ja hlavne žijem prítomnosťou. A tesim sa z maličkosti.Vlastne som bola vzdy ten optimista a vidim vo vsetkom to dobre asi aj preto mam taky postoj k zivotu aký mam
Moja zlatá, mám skoro 42 a spomínam, ako som v 20tke hovorila o 30tnikoch, že sú starí, teraz sa pozriem do zrkadla a poviem si, že som ešte mladáa vyzerám dobre. V 40tke som neplakala a nerekapitulovala, užila som si najlepšiu oslavu a beriem, čo život prináša a všetko vnímam ako dar. Stále sa stretávam s kamarátkami na kávičkách, aj keď majú svoje rodiny, aj ony rady vypnú a porozprávajú o svojich problémoch. S drahým sme chodili donedávna po dovolenkách, po chatách, po diskotékach, užili sme si, čo to dalo a teraz čakáme naše prvé bábo a necítim sa stará, pri dobrej vôli ešte aj naši rodičia pôjdu nášmu synovi na promócie. A že občas niečo zabolí? Tlak vysoký? Cholesterol? Je tam toho, niektoré mladšie sa cítia rovnako, ak nie horšie. Každý je taký starý ako sa cíti, tak sa začni cítiť mladšie, lebo s týmto postojom sa ozaj privedieš skôr do hrobu 😉
Najhorsia vec na plet je chemia a farbenie vlasov.tiez mam uz melirove vlasy od sedin ale za to ich nicit farbenim nemienim.aj starnut treba vediet.minule som citala o Dare a teda ta fotka brutal hroza naozaj ten vek uz bol vidiet ale tym ze dava kadejaku chemiu na seba tak fotky su pekne ale ked bude este starsia bude este horsie na tom ako keby nemala nic vsetko sa to vrati 100nasobne.a 40rokov este nic neznamena.este sa da stihnut aj rodinu si zalozit.my sme s muzom po 2 rokoch uz mali maleho.takze hlavne drzim palce najst toho svojho princa na bielom koni a stihnes vsetko.
Ja ta plne chapem. Mam pred 40tkou. Tieto stavy prehodnocovania mam kazdu chvilu. Keby bolo keby, keby som sa rozhodla inak. Keby som si po strednej nedala odvolenia na VS na externe, ale studovala dennou formou. Keby som mala gule odist do zahranicia po skole. Keby som sa k exmanzelovi nevratila po rozchode po roku spolocneho byvania. Keby som nebola tehotna, dostala som vtedy perfekntnu ponuku prace. Keby som nebola taka sprosta vo vztahoch a nedala sa udupavat. Nikdy som nechcela deti, az mi hrablo a skoncila som po 17 rokoch s jednym chlapom bez starych kontaktov zo skol, bez konickov, sama s dvomi malymi detmi. Mam vztah, ktory ma viac ubija ako naplna. Mam hypoteku, auto na uver. Toto vsetko uz v 40tke malo byt poriesene. Vrasky a sedive vlasy radsej uz ani nebudem pisat. Mala som depky a sediny si vytrhavala. Jedina vyhoda tych sedivych vlasov je, ze sa lesknu. Farbit sa este nechcem, tak mi kadernicka navrhla melir, ze sediny sa pri tom stratia. Nemam cas ist kozmeticke, nemam cas cvicit, ani na konicky, jazykove kurzy, ucit sa. Nemam na to ani financie. Z roboty na 6 hodin, rychlo domov, nakupit, po decka, zabavit ich, nakrmit, obriadit a je vecer. Padam na hubu a takto to taham uz rok. Ked su u exa len dotahujem co som nestihla za 2 tyzdne, upratat, vybavit, nejake veci pokupit. Tento november je kriticky. Na zaciatku mi trhali dva zuby, tyzden v bolestiach aj s liekmi, potom deti chore, pred tyzdnom mi preslo auto 14 rocneho psa, neskutocne mi chyba. A teraz lezie na mna choroba. Vypadla som z roboty a nestiham, su dphcky a buduci tyzden audit. A idem dokola v tomto kolotoci a uz neviem co mam robit, neviem kedy to uz konecne skonci a zacne sa mi darit. Tak na rozdiel od tych spokojnych a stastnych prispievateliek ta plne chapem a rozumiem ti.
Pokial žiješ ešte stále máš čas na zmenu, len to treba chciet ,dat si ciel a isť za ním.Bud pozitivna a všetko pojde lahšie
Moja znama zacala zivot po 40ke.Synovia zmaturovali osamostatnil sa.Co nemala peniaze predtym, teraz len cestuje.Za rodicmi, do Tatier na chatu na turu, s kamoskami sa stretava, do Danska na besedy, na vystavy.Kazdy vikend nie je moxne ju stretnut doma.Chytila druhy dych, vzdy mi vravrla, ze ked decka vyrastu splni si sny, zmenila pracu viac zaraba.A pouziva kozmetiku a vyzera lepsie ako ked bola mlada.Aj charitu robi.Zije na plny plyn

Vies co Ti poradim? Chod par krat pomoct do utulku pre bezdomovcov. Rozpravaj sa s nimi. Je to dokonaly liek na podobne uvahy, najma ked spoznas 70rocnych ludi, co doslova zacinaju odznova.
(Nie, nerobim si srandu, ani to nemyslim v zlom)