Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?
Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.
Precitala som len prvu stranu letmo, pri slovách "....ja som tu babka..." som oprskala mobil...toto je tak okato napisane že ak je to real téma duša potrebuje psychiatra ...na 99% fake
Tvoje vnucata maju skvelu mamu.Zato maju babku ktora ponala starostlivost o deti ako sutaz.Vyjadrim sa a nie,nesuhlasim s tebou.Mala by si zajst za nevestou,povedat jej ze ju obdivujes za jej vztah k detom,ze je skvela mama.Ze si rada ze tvoje vnucata maju taku starostlivu a kreativnu maminu.Ze by si chcela aj ty travit cas s vnucatami a ak by s tym bola ok,ze by stebl radi castejsie bravali vnucata na vylety.
Mila egobabka-Starostlivost o deti nie je sutaz a zacni podnikat proti neveste a prides aj o to malo.
Toto si viem predstaviť ako výplod admina pomocou AI...lebo tak dokonalú matku by človek ani neopisal
Nevěřím,že toto není fejk".
to snad nemyslíš vážne 😒 Než by si bola rada,že sa nevěsta stará,věnuje sa rodině,detom,vaří,péče tak je zle.
To je úplně choré toto..čekala som,že napíšeš niečo,že ta aj polutujem..ale nie..lebo si celá moja svokra.Ta tiež chcela být stále naj a nemohla zniesť že matka dětí som JA.
Ty už si si svoje děti odchovala!!!
Mať babku je sice fajn bonus..ale mama je vždy len jedna a je to jediná osoba na světě ktorú nikto nemoze nahradit.
A ty sa spamataj!
Nevesta sa stará ,súťažíš jediné ty 😠
Poprosím ženy, ktoré somnou nesúhlasia nevyjadrujte sa. Obvinenia že som psycho nepotrebujem počúvať. Verím že sa nájdu babky ktoré sa tešili na túto rolu a chcú byť najlepšou babkou bez odsudzovania ako ja.
@anonym_autor ty si dobry magor. No maja zlata, nemas vzdy pravdu. Tentoraz ju nemas urcite. Zacni si zvykat, ze niekto ma aj iny nazor ako ty. Napriklad aj tvoja nevesta ma pravdu. Musis sa s tym zmierit, ze nie si dokonala. Su aj dokonalejsie ako ty. Dokonca aj dokonalejsie babicky ako si ty, take, ktore akceptuju rodicov svojich vnucat, obidvoch. Take, ktore sa vnucatam venuju uprimne a rady lebo to robia s laskou, nie preto aby vyhrali preteky, ktore si vyhlasili len ony same.
Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne
@anonym_autor nie, nevesta je v poriadku. Jedine co je na tejto diskusii neuveritelne si ty. Ty ak nie si vymyslena, co je celkom mozne, tak potom si zrela na navstevu odbornika. A myslim si, ze psychiater je ten spravny. Potom je tu este dalsia moznost, si jednoducho pripecena a s tym sa vela robit neda.
Vytiahni metlu a ukaz im ako sa na nej lieta - to isto este nevideli a s matkou nerobili.
P.S. moja svokra s detmi lietala takto po dvore - kazdy mal vlastnu staru drevenu metlu 😂 skoro som odpadla ked som ich takto nasla 😉
Precitala som len prvu stranu letmo, pri slovách "....ja som tu babka..." som oprskala mobil...toto je tak okato napisane že ak je to real téma duša potrebuje psychiatra ...na 99% fake
@pink_lady mozno chcela napisat : A ted kralovnou jsem tu jááá. Na 99,99 percenta fake.
Toto je stále ten klasický model - naprd svokra
Ja som si precitala iba prispevok. Par komentarov a prosim na ktorej strane je odhaleny troll?
Toto snad nemoze byt realne 🙈🙈🙈
A ak.... autorka vaz si svoju nevestu. Preteky s nou nevyhras kym budes ziarlit ze je sikovna. Ze sa detom venuje na 100%.
Nebud mamou. Bud babkou... toto nie je sutaz to je o postoji a respekte ktory tu evidentne chyba.
@basullinka ja som vďačná že majú baby dobrú mamu, ale chcela by som že keď budú raz veľké povedia svojim deťom že pozrite deti, toto je cukráreň kde ma brávala moja babka... ale moje baby takú spomienku mať nebudú lebo boli už všade kde ich zoberiem
@anonym_autor to bude nejako tak, že keď si bola matka a deti malé, možno si pre ne mala málo času alebo pochopenia, tak vždy utekali za babičkou. Namiesto sebareflexie si si povedala, to tak býva a čakala si, že vnúčatá budú tiež za tebou so všetkým utekať. Ale ony majú aktívnu mamu, čo sa im venuje, tak to vôbec nevyšlo. Zmier sa s tým, že nikdy pre ne nebudeš dôležitejšia ako ich mama a tak je to v poriadku. Ale stále môžete mať pekný vzťah a užívať si život. Ak sa nezačneš s nevestou kvôli jej šikovnosti vadiť.
@anonym_autor ty musíš byť dobre zaplatený autor, tak dobre som sa nepobavila uz dlho. Akčná mater co si mysli, že sú to len jej deti. A keď si si ich chcela zobrať na noc, tak ti ich nedali lebo sú kojene, a ty si to veľkoryso uznala, lebo to je výsada matky. Ze si si poctivo prečítala všetky diskusie o prastenych svokrach a robila poznámky. 😀. Lebo toto nemohla napísať súdna žena,. Normálna žena by skákala od radosti ze jej vnúčatá sa takto môžu rozvíjať. Apropo k tej gymnastike, Ty si nemôžeš dovoliť začať s deťmi chodiť na akýkoľvek krúžok bez súhlasu rodičov. Tak si daj pozor, aby ti ich akčná mat vobe č niekedy potom dala ak prekročis hranicu.
@anonym_autor ak nie si troll, tak potom mi ta je aj trocha ľúto. Ty si si svoju rolu babky zidealizovala a teraz, keď nejde podla tvojho plánu, tak si ju nevieš užiť.
Môj dedko (dožil sa 90, zomrel nedávno) mi ako dieťaťu kupil akurat tak zmrzlinu a žltú malinovku, brával nás vnúčatá so sebou na dedine max tak na pole, ale odviezol mamu s nami k doktorke keď bol otec v praci a nikdy o našich nehovoril pred nami škaredo. A veľa veľa sa zaujímal cely život, že ako sa mám, učil ma šoférovať, dokázal by ma počúvať hodiny, a často sa mu zaleskli oci dojatím a hrdosťou. Volal ma dušinka a zamiloval si aj môjho muža. A toto aplikoval aj na dalsie vnúčatá (dokonca i na vnúčatá svojho nebohého brata).
A vies co? On so mnou nikdy nebol na hrade, na kupku, v kine, na takom tom výlete ako si ty predstavujes, nekupoval mi drahé (skoro žiadne) darceky, nevymýšľal cielené aktivity… aj tak bol nesmierne milovaný celou rodinou a jediné čo ma mrzí je, že nevidí vyrastať svoje pravnúčatko 🧡.
Nemusis robit nic privilegované aby si s vnucatom mala pekný vzťah - len tam bud pre neho. Navyše, ako sa vraví, keď dvaja robia to iste, nie je to to iste…
Dobrý večer, ospravedlňujem sa že píšem až teraz, ale bolo mi ztýchto útokov lútostivo...Tak som sa nad sebou aj trochu zamyslela ale mne to jednoducho nedá. Toľko nespravodlivostí sa mi vybaví a už sa zas len hnevám. Skúšala som dievčatám vymyslieť niečo nové. Spýtala som sa nevesty a syna či ich môžeme zobrať v lete do Bulharska. Syn mi povedal že nech ideme spolu lebo že na toto sú baby malé (3 a 5). Tak čo mám robiť ? Ani sme radšej neišli, určite mu to nariadila tá jeho žena.
ja som sa jej aj pokúšala povedať že chcem niečo snimi robiť čo bude také naše, povedala mi že veď nech si niečo nájdem že je kopec vecí, ale neporadila mi nič
a ešte mi aj zakázala bozkávať ich na pusinky, ale ona to robí
Dobrý večer, ospravedlňujem sa že píšem až teraz, ale bolo mi ztýchto útokov lútostivo...Tak som sa nad sebou aj trochu zamyslela ale mne to jednoducho nedá. Toľko nespravodlivostí sa mi vybaví a už sa zas len hnevám. Skúšala som dievčatám vymyslieť niečo nové. Spýtala som sa nevesty a syna či ich môžeme zobrať v lete do Bulharska. Syn mi povedal že nech ideme spolu lebo že na toto sú baby malé (3 a 5). Tak čo mám robiť ? Ani sme radšej neišli, určite mu to nariadila tá jeho žena.
@anonym_autor pane bože ty si ok? Rodičia čiže aj nevesta aj tvoj syn dobre robia že nepustia samé s tebou take malé deti. Žena ty sa fakt zamysli poriadne nad sebou. Ja by dito take malé deti nedala babke aby s nimi šla do zahraničia 🤦♀️ zobuď sa prosím uz kvôli sebe a zabrzdi lebo fakt jedného dna nie len nevesta ale aj tvoj syn s tebou ukončia kontakt
@anonym_autor toto nemá obdobu . ... To nie že jemu nariadila hentá žena... Ty si normálna si myslíš že by ti len tak dali rodičia tak malé deti do Bulharska... Prosím ťa už sa prestaň ľutovať a hrať sa na obeť... Neznášam také ako si ty ktoré nemajú kúska súdnosti a len vymýšľajú a manipulujú aby vždy z toho vyšli ako najväčšie chudinky..,. Pokračuj takto a potom sa nediv keď s tebou obmedzia kontakt tvojou vinou
@anonym_autor ako vazne? Uz ozaj vyhrava v hlave.
Za prve take male deti by som ani ja nepustila. Navrhli ti ist spolocne a to si zavrhla. A ako poznam mojho muza takuto vec by on razne zatrhol aj bez mojho vedomia.
A za druhe pusinkovanie na usta je u nas vsetkych vyslovene zakazane. Iba ja a moj muz mozme.
Uvedom si ze nie si ich matka.
@anonym_autor ja naozaj prajem aby tu bola tvoja nevesta a dúfam že aj je a prečíta si to tu 🙏
@anonym_autor ani ja by som ti nedala take male deti k moru a to maja mama vlacila nasho maleho po dovolenkach a vyletoch od chvile co nema plienky, trajda s nim hore dole ale vime, ze je kompetentna a dokyze sa o neho postarat. U teba mi ta kompetentnost chyba, ty si chces plnit svoj sen o dokonalej babicke a vnucky su vedlajsie. Zial, je to tak aj ked si to priznat nechces. Pretoze dobra babicka je ta, ktora sa detom venuje bez ohladu na to ci uz s mamou upiekli buchty alebo nie. Prestan nenavidiet svoju nevestu, je najvyssi cas. Tu zenu si za matku svojich deti vybral tvoj syn (predpokladam, ze jedinacik) tak ju akceptuj. Podla toho co pises je to laskava a starostliva mama, ktora sa detom venuje, ktora sa stara o domacnost a svoju rodinu s laskou. Ta zena si zasluzi tvoj obdiv, uctu a respekt, nie tvoje nenavistne komentare na jej adresu. Ona ti neukradla ani syna, ani vnucky ti nekradne. Ty si LEN babicka. Uvedom si to, ze si babicka a mozes sa ponuknut, ze sa o deti postaras ale nemozes si vynucovat nic. Ani prednostne pravo na pecenie buchiet a chodenie na kupalisko.
A ano, male deti sa nebozkavaju na usta. To pravo patri iba a len rodicom. Ked im chces dat pusu, maju celo, tak ich bazkavaj tam.
Aj to o tom bozkavani je len dalsi dokaz, ze nenavidis svoju nevestu, nikdy si sa nezmierila s tym, ze ona bude zivotna partnerka tvojho syn
Ozaj a co dedko? Ako vnima tieto tvoje histericke vystupy a cirkusy? Uz ti nieco povedal alebo je taky vycviceny, ze ani nema odvahu?
@anonym_autor ani ja by som ti nedala take male deti k moru a to maja mama vlacila nasho maleho po dovolenkach a vyletoch od chvile co nema plienky, trajda s nim hore dole ale vime, ze je kompetentna a dokyze sa o neho postarat. U teba mi ta kompetentnost chyba, ty si chces plnit svoj sen o dokonalej babicke a vnucky su vedlajsie. Zial, je to tak aj ked si to priznat nechces. Pretoze dobra babicka je ta, ktora sa detom venuje bez ohladu na to ci uz s mamou upiekli buchty alebo nie. Prestan nenavidiet svoju nevestu, je najvyssi cas. Tu zenu si za matku svojich deti vybral tvoj syn (predpokladam, ze jedinacik) tak ju akceptuj. Podla toho co pises je to laskava a starostliva mama, ktora sa detom venuje, ktora sa stara o domacnost a svoju rodinu s laskou. Ta zena si zasluzi tvoj obdiv, uctu a respekt, nie tvoje nenavistne komentare na jej adresu. Ona ti neukradla ani syna, ani vnucky ti nekradne. Ty si LEN babicka. Uvedom si to, ze si babicka a mozes sa ponuknut, ze sa o deti postaras ale nemozes si vynucovat nic. Ani prednostne pravo na pecenie buchiet a chodenie na kupalisko.
A ano, male deti sa nebozkavaju na usta. To pravo patri iba a len rodicom. Ked im chces dat pusu, maju celo, tak ich bazkavaj tam.
Aj to o tom bozkavani je len dalsi dokaz, ze nenavidis svoju nevestu, nikdy si sa nezmierila s tym, ze ona bude zivotna partnerka tvojho syn
Ozaj a co dedko? Ako vnima tieto tvoje histericke vystupy a cirkusy? Uz ti nieco povedal alebo je taky vycviceny, ze ani nema odvahu?
@viestta no moja drahá, nevesta tiež bozkáva môjho syna, čo je moje dieťa, takže nevidím dôvod prečo to nemôžem robiť aj ja jej deckám... a veru to aj robím ked nie som v jej prítomnosti. Dedko to riešiť nemusí, jeho deti milujú aj mu povedia že ho lúbia... mne nie lebo ich určite nevesta hucká
@viestta no moja drahá, nevesta tiež bozkáva môjho syna, čo je moje dieťa, takže nevidím dôvod prečo to nemôžem robiť aj ja jej deckám... a veru to aj robím ked nie som v jej prítomnosti. Dedko to riešiť nemusí, jeho deti milujú aj mu povedia že ho lúbia... mne nie lebo ich určite nevesta hucká
@anonym_autor ty si jednoducho hlúpa.
@anonym_autor toto nemyslíš vážne čo si teraz vypustila do sveta, že? Tvoja nevesta s tvojim synom aj sexuje... Len tak mimochodom 💀 ty patríš na psychiatriu a ani mi nie je ľúto ti to otvorene povedať.
@anonym_autor ty si naozaj pripad na psychiatriu 🙈
Myslela som si, že som na modrom koňovi videla všetko....ale posledný komentár autorky má normálne posadil na zadok 😅 prosím, odhaľte niekto, že toto je fakt vtip, že takýto človek naozaj neexistuje. Prosím, ja chcem mať ešte vieru a nádej 😅😅😅
@anonym_autor moja draha, vies o tom, ze na paranoju su uz lieky? Na teba nevesta vnucky huckat nemusi, ty si sama zariadila, ze ta nemaju rady. Ked sa k nim spravas ako opisujes, tak sa necudujem, ze pred tebou utekaju a nechcu s tebou bit. Pockaj do puberty, potom ti rovno povedia to co ti napisem ja teraz: Si chora, chod sa liecit.
A ak este ziarlis na nevestu, lebo sa bozkava s tvojim synom, ktory je mimochodom jej manzel, tak toto je fakt na psychiatra. Dufam, ze vies, ze spolu aj sulozia. Minimalne 2x uz spolu sulozili. Ci aj to nie je pripustne?
Zasnem. Co prispevok to perla.
Ty svojho manzela bozkavas?
Ci len dieta?
Vnimas tak trosku rozdielnost ci fakt nie?
To su vnucata. Halo?!
toto bude vtip roka na MK

toto je troll az to boli 😀