icon

Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?

20. aug 2025

Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.

mine123
21. aug 2025
@anonym_autor

@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.

@anonym_autor toto nemyslíte vážne. Mama nemôže svojim deťom upiecť buchty?

mine123
21. aug 2025
@anonym_autor

Ešte som si celý život mylsela že budem vnučatam šiť bundy lebo som krajčírka, nie hádajte ... ona ani nie je krajčírka ale má stroj a šije im veci

@anonym_autor no čo si to ich mama dovoľuje! Šije deťom, aj keď nie je krajčírka. Chúďatá deti. Vy naozaj nie ste v poriadku.

goodidea
21. aug 2025
@anonym_autor

ja toto uzatváram ženy, robíte zo mňa sviňu lebo milujem svoje vnúčence... myslela som že sa mi ulaví ale tu sú proste len ženy vo veku mojej nevesty a nie moje rovesníčky čo prežívajú to isté

@anonym_autor pani vy ste nemali ísť na fórum modrý koník toto je fórum pre mamičky vo veku vašej nevesty ako ste správne poznamenali, vy ste sa mali ísť sťažovať na modrú strechu alebo na Facebookovy profil strany SMER

mooonika1975
21. aug 2025

@anonym_autor ja dúfam že takáto svokra nikdy nebudem, to jej chceš vytýkať , ze toto všetko robí s vlastnými deťmi? To ako by si mužovi povedala, nech výplatu nenosí, lebo len ty chceš dávať do rozpočtu. Však si nájdi niečo, čím zaujme tie deti TY😤😳

0kristina0
21. aug 2025
@anonym_autor

Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne

@anonym_autor mne normalna neprides ty a to myslim smrtelne vazne. Velmi nepekne sa o neveste vyjadrujes, pritom nemas na to ziadny dovod, vyhladaj odbornu pomoc co najskor!!!!!!

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jennky13
21. aug 2025
@ciernysokol

Ešte som mala chvíľu pochybnosti, ale po argumente, že bozkáva jej syna na ústa, tak ide ona jej deti, mi je to jasné. Prázdninová nuda. Aj štýl písania má mladistvý.

@ciernysokol myslim, ze si to trafila

matilda2015
21. aug 2025

nepíše toto moja svokra??? ☺ ako mám dosť....tak nevesta robí svojim deťom program, pečie, varí a to je zle. tu nejde o súťaž....asi je proste tak nastavená, ja tiež keď je vonku normálne chodím s deťmi kade tade, na kupku trávime celé leto, a babke to vyhovuje, občas ide s nami občas nie...neriešime...veď deti nepotrebujú furt nové veci, oni majú celkom radi aj stereotyp a režim...že nemajú v iskru v očiach...ako to fakt? moje deti tiež nemajú iskru v očiach, keď ideme už neviem koľký krát na tú istú prechádzku, a je mi to jedno....tak im daj mobil do ruky a budeš výnimočná babka, ak chceš nas..ť svoju nevestu, tým vedia moje babky vytočiť mňa. veľa zdaru aj Vám aj neveste!

beronsche
21. aug 2025

@anonym_autor problém nie je nevesta, problém je tvoje vnímanie situácie.
To ty máš potrebu sa s ňou pretekať.
Na tvojom mieste som rada, že sa deťom venuje a nepretekaj sa s ňou, že kto čo velkolepejsie vymysli...
A spomienky sú na ľudí, aj keby len sedíš s deťmi doma na zadku, ale venuješ sa im, hráš sa s nimi, počúvaš ich, aj to je ok.
Lenže tvoje vnúčatá si skôr budú pamäť, ako ich babka nevedela zniesť ich mamu. Blahoželám k úspechu.

A čítam ďalej a musím povedať, že áno, si psycho.

lenkakravcova
21. aug 2025

@anonym_autor
Chápem, myslíš si že už máš 66 rokov. Chytá tá panika, že si na teba nebudú mať vnúčatá nejaké dobré výnimočné spomienky, keď zomrieš.

Dám ti pár nápadov, čo s nimi asi nevesta nerobí:
- strikovanie, háčkovanie, vyšívanie
- chov zvierat na vlastnom dvore: koža, kraliky, sliepky
- kosenie trávy trhanim
- sušenie a zber hríbov
- zbieranie čučoriedok v lese
- tvorba vlastného herbara a zber liečivých rastlín
- pitvanie rýb a sliepok čerstvo zabitých
- varenie sirupov a lekvárom z ovocia zo svojej záhrady
- zážitky behania na latrínu vonku
- v zime spúšťanie sa z kopca na vreci vyplnenom denim
- hranie starých hier na Pc, nintendo ako sú Aladin, The claw, Vláčik, Kings and Merchants, Solitaire, lodičky..
Proste niečo čo si robila a robíš len ty a je to už zastarané alebo sa to už nerobí dnes. V tom budeš výnimočná.

muzula
21. aug 2025

@anonym_autor, mama ich určite nič nenaučila o kvantovej mechanike ani o filozofii Immanuela Kanta - čo tak im vysvetliť Heisenbergov princíp neurčitosti alebo čo je to kategorický imperatív?
Ale nie, robím si srandu. Neviem čo ti okrem návštevy psychológa odporučiť.

anonym_192dd7
21. aug 2025
@anonym_autor

ja toto uzatváram ženy, robíte zo mňa sviňu lebo milujem svoje vnúčence... myslela som že sa mi ulaví ale tu sú proste len ženy vo veku mojej nevesty a nie moje rovesníčky čo prežívajú to isté

@anonym_autor ty sa naozaj daj liecit, ani moja svokra, ani moja mama by ti nikdy nedali za pravdu a su dokonca obe starsie od teba, lebo tvoje rozmyslanie nie je ok.

derdia
21. aug 2025

@anonym_autor tak ako s "dokonalou" svokrou😉

pimpa12
21. aug 2025

@anonym_autor Ak nie si troll, tak závidíš svojej neveste že je super mama? Lebo ty si taká nebola? Keby si mala svoje vnúčatá rada, tešila by si sa že majú skvelú mamu. Alebo neveríš svojmu synovi, že si vybral tu najlepšiu ženu a matku svojich detí? A tvoj manžel čo na to? Dúfam že aspoň on má rozum.

anonym_301c07
21. aug 2025

Už som tu čítala kadečo, ale toto je asi naj. Dala som toto tu prečítať mojej 63 ročnej mame, že aký má ona, babka názor. Má 3 vnučky, jednu odo mňa a dve od nevesty. Odkazuje vám, že máte navštíviť odborníka a poctivo užívať lieky.

tamitamitami
21. aug 2025

Ak je to pravda tak je správny čas na návštevu odborníka.....

anonym_a14185
21. aug 2025
@anonym_autor

Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne

@anonym_autor Takú svokru mať tak ju k deťom už nepustím. To je na psychiatra

vevesh
21. aug 2025

@anonym_autor ja ta chapem. Moja mama napriklad nevie varit, tak som jej "prenechala" pecenie palaciniek. Deti pecu palacinky s nou, ja toto jedlo doma nerobim (to nie je u nas jedlo 🙈). Plus, ked sme u rodicov jednych-druhych, nechavam priestor, aby si stari rodicia vybudovali nejaky ten vztah. Ak mas volny cas s detmi, tak skus nieco vymysliet ine, kde vy ste si ten vztah vybudovali. Napriklad opekacka, ak to nerobia s detmi. Alebo prechadzky podvecer, lesom. Spanie na sene a neviem co vsetko sa da vymysliet - to len priklady.....

anonym_a14185
21. aug 2025
@anonym_autor

@viestta no veď ho aj lutujem, dúfala som že skončí s niekym lepším ...
Skúšala som to aj riešiť cez neho ale on je zmanipulovaný, tvrdí mi že ju miluje že je super matka a manželka a že má aj mňa veľmi rada ale ja viem že nemá
Keď sa baby narodili tak u nej bola 3 dni jej mama aby jej pomohla lebo mala ťažké pôrody, mňa nezavolala

@anonym_autor mať teba za svokru tak ťa ani ku deťom nepustím

ankare
21. aug 2025

@anonym_autor Tes sa, že vnúčatá majú takú úžasnú mamu a že Tvoj syn má takú super manželku!
Byť starkou nie je o súperení s nevestou.
Keď sa budeš vnucovať a robiť to nasilu a silou-mocou, dosiahnes opak. Takže sa spamataj, kým je čas.
Samozrejme,že vnucata nebozkavaj na ústa, to môžu len rodicia. Respektuj rodičov svojich vnucat.
Ešte stále máš čas zmeniť svoj prístup, držím palce!

fineta
21. aug 2025

Môžeš byť rada, že si tvoj syn vybral pre svoje deti takú úžasnú mamu, ktorá im dáva všetko, čo potrebuje ich detstvo. Nežiarli, nesúťaž, jednoducho tu buď vždy, keď Ťa budú potrebovať. 😊

klaridka
21. aug 2025

Ja len dúfam, že by toto nepísala 66 ročná žena....

deedol
21. aug 2025

ja nerozumiem, preco musis robit s nimi nieco specialne. ved to bude specialne tym, ze si tam ty namiesto mamy, to staci. ale tiez si myslim, ze toto je taka trolia tema.

brendaa
21. aug 2025

@anonym_autor nečítam celú diskusiu, no mne sa nevidí že ty máš 66 rokov...proste typ písnia, argumenty....troll ...príspevok

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
banalu
21. aug 2025

@anonym_autor ty musis byt troll! Neexistuje, ze jedna zena - babka - je takto mimo 🫣
Aj ked po tom co tu niekedy citam, uz ma asi nic neprekvapi 🤷‍♀️

haraburdova
21. aug 2025

tato pani mi velmi pripomina tu svokru ktorej vadilo ze nevesta zatvara dvere na spalni 🤣
akoze, hej chcela si byt lepsia jak mama, co ma vnucata ktore hovoria ze babka vari lepsie a neviem co vsetko, ale keby ja zistim, ze niekto bez dovolenia moje dieta pusinkuje na usta, tak ma pruser jak Brno, bolo by mi jedno ci je to svokra alebo moja mama. pre do ro tych deti dufam ze ta nevesta toto forum najde lebo mat svokru co si babkovanie zamiena s novym materstvom, lebo sa svojim detom dostatocne nevenovala, asi jej tu pupocnu prestrihnem zahradnymi noznicami.
matko svata.

rorino
21. aug 2025
@anonym_autor

@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.

@anonym_autor to kto určil,že piecť buchty je privilégium babky🤦,tak ich uč šiť,hačkovat,štrikovat,dedko nech stavia bunkre,vezmi ich na povalu medzi staré rarohy,vyrábate nové.Ci je jednoduchšie vyrábať problém tam kde nie je?

rorino
Autor odpoveď zmazal
anonym_7f50c9
21. aug 2025

Autorka, tak teraz som si precitala tie tvoje vyroky 😃. A najma tu cast, ze nevesta bozkava tvojho syna na usta tak aj ty mozes svoje vnucata bozkavat na usta 😃. Ja uprimne lutujem tvoju nevestu. Ak takto budes pokracovat dalej, tak tie svoje vnucata budes vidiet par hodin rocne iba za pritomnosti tvojej nevesty a syna. Ale ja velmi dufam, ze tento prispevok je vymysleny. A podla mna 5 a 3 rocne deti by ta uz urcite odstrcili, keby im ides dat pusu na usta, fuj.