icon

Ako sa zmieriť s politickým názorom môjho muža?

superhanka
21. feb 2020

Som dosť nešťastná a sklamaná že môj muž má odlišný názor na politiku a neviem sa s tým zmierniť. Dokonca nepoznám ani takých ktori by odlišný názor mali. Ako si mám poradiť s touto situaciou prosím? Dosť sa mi sprotivuje

Strana
z3
andreja13
22. feb 2020

my mame podobne nazory, spolu sa o tychto veciach rozpravame casto, ale nehadame sa, podla mna tieto veci za hadky nestoja vobec.
Skor so starymi rodicmi je to divne. Aj teraz sme tam boli a silou mocou len o politike debatit. A ako si to predstavujeme mat iny nazor ako oni, ze my na to doplatime. Reku OK. A viac sa na tuto temu bavit nebudem.

janinah
Autor odpoveď zmazal
janinah
22. feb 2020
dopolbokaodrata
22. feb 2020

@superhanka a len pre zaujímavosť, za koho kope on a za koho ty?
My máme v tomto celkom podobný názor, úprimne keby mi povedal že bude voliť náckov tak sa aj teraz po 10 rokoch okamžite balím aj s deťmi a dávam žiadosť o rozvod.

janinah
22. feb 2020

@dopolbokaodrata však on náckov,ty voľ smerákov a ste na jednej lodi😉...na Titanicu☹

dopolbokaodrata
22. feb 2020

@janinah nikdy v živote 🙄

carimari
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
22. feb 2020

@fialka2612 garantujem Ti ,kenyze si vo vlade,kradnes aj ty;)

jany149
23. feb 2020

@andreja13 no veď....s niektorymi ĺuďmi sa nedá.....
ja mam takúto krstnú mamu....kto nevolí toho jej favorita....vsetci ostatni sme sprostí.....doslova povedala,že celý slovenský národ je sprostý....
inak skvela zena....mam ju rada..
.vela mi v zivote dala hlavne mojim detom.

ale ked príde reč na voĺby...neakceptuje iné nazory....
zajtra ideme na návštevu k nej určite nadhodí tuto temu....a nerada by som sa s nou hadala lebo mi to za to nestojí....

jany149
23. feb 2020

@superhanka ja mam s mojim manzelom tiez odlisny nazor.....pred 4 rokmi sme volili odlišne a teraz on ide neviem koho a ja som rozhodnuta ze viac nejdem ako idem....
a vobec ma to "netankuje"...je skvely manzel a otec a politika mi nestoji za to,aby sme sa hadali.....

fialka2612
23. feb 2020

@ktochytavzite "garantujem Ti ,kenyze si vo vlade,kradnes aj ty;)" - ako som písala vyššie, zrejme sa riadiš heslom - podľa seba súdim teba. 😎 To na veci nemení, že verím, že stále existujú ľudia, ktorí nekradnú, ani keď majú na to príležitosť 😉

merkelica
23. feb 2020

no to je vazny problem, lebo kazda politicka strana prezentuje uplne ine ekonomicke, socialne, environmentalne...atd.. smery.. tak predpokladam, ze vseobecne mate teda vyrzne odlisne pohlady na svet.. otazka je, ako ste to az sem vlastne doklepali, ked sa vo fundamentalnych veciach vyrazne rozchadzate?

dzina007
23. feb 2020

Neviem ludia zabudaju co je to demokracia a slobodna volba. Vsetci sa tvaria ze ju chcu ale ked ma niekto v okoli iny nazor tak ho chcu natlakom presvedcit ze ten nazor nieje dobry a musia mat nazor opacny.

Zosmiesnovat, urazat alebo neznasat niekoho pre politicky nazor je zle. Kazdy ma pravo mat svoj ak sa niekomu inemu nepaci. Preco uz sa ma clovek bat za vyjadrenie nazoru?
Ked vam to hroti situacie tak sa o politike nebavte. Myslim ze v domacnosti a partnerskom zivote je vela tem lepsich na rozoberanie.
Lebo hrotit situaciu a raz vysvetlovat detom viete s ockom sme sa rozisli lebo ja som chcela volit stranu A a o stranu XY a nechcel ma pocuvnut ze ja som ta mudra a ja mam pravdu... nooooo... neviem...

qetka
23. feb 2020

@ktochytavzite preco si myslis, ze vsetci kradnu? aj ty by si kradla?

qetka
23. feb 2020

@fialka2612 aj ja v to verim, tiez by som nekradla. nepotrebujem nic viac, ako mam. A mam nastastie kopec ludi v mojom okoli, ktori by nekradli. Mnoho z nich moznost malo a dokonca to nahlasili, riesili verejne s novinarmi a podobne. Ponukali im rozne predrazene zakazky, aby sa nabalili a oni to nezobrali a zverejnili! Som stasna, ze mam takych priatelov, a ze zijem medzi ludmi, pre ktorych su moralka a spravodlivost dolezite. Viem, ze sa na nich da spolahnut a snazim sa zit rovnako a byt vzorom. A takych ludi je nastastie stale vela 🙂

ktochytavzite
24. feb 2020

@qetka no tak keby si mala holu rit tak urcite by si si nieco vzala nemyslim zrovna ze ukradla by si peniaze ale nastavila by si si tak vladu a zakony aby si mala aj ty nejaky podiel ,percento a kazdy kto je pri koryte tak kona ,kazdy je hrdina ja nie ja nie le tazko sa odolava ked si ori koryte,mozno b si si nenakradla miliardy ale dakw srobne asi snad aj ano,a nwverim nikomu kto povie ze nie.

fialka2612
24. feb 2020

@ktochytavzite paranoja sa dá liečiť, šup šup smer psychiatria😎

qetka
24. feb 2020

@ktochytavzite asi zijes v spolocnosti, ktora to ma takto nastavene. Ja nastastie nie. Pohybujem sa medzi ludmi, ktori v zivote nieco dosiahli, my s manzelom sme obaja uspesni vo svojich odboroch, vypracovali sme sa sami - pracujeme, vzdelavame sa, prebrali sme na seba zodpovednost. Zdielame rovnake moralne zasady. Obaja sme z uplne obycajnych rodin. Platime dane, neskusame system okaslat, pretoze zdravotnictvo, skolstvo, policia, hasici musia z niecoho zit, cesty sa musia stavat... Keby som isla do politiky, tak chcem, aby ludia ako ja vedeli, ze sa oplati makat na sebe a platit dane, pretoze stat bude fungovat. Aby clovek mohol ist k lekarovi, aby deti mali kvalitne vzdelanie, aby sme mali dialnice az vychod, aby romom niekto ukazal, ze sa da zit aj inac. Aby pre chore deti nemuseli zbierat peniaze, aby sme mali vodu, aby sa ludia nehadali, ze ty si liberal, ty krestan, ty vychodniar, ty blavak. Mne ide o toto. Na seba a svoju rodinu si vieme zarobit poctivou pracou, tak aby sme zili normalne. Ak niekto vravi, ze nie, tak toho asi vela sam nedosiahol a jedinu sancu vidi v tom, ze si nieco ukradne (padom nastavi vladu a zakony 🤦‍♀️)

leuchtturm
24. feb 2020

Nekale praktiky sa deju v politike vsade, len sa to nenazyva tym pravym slovom 😀 Krylov vyrok je uplne vystizny.

princeznasevera
24. feb 2020

Ja tiez z nazorom na politiku mojho partnera nesuhlasim ale radsej som ticho pretoze nechcem hadky. Tak iba prikivujem a myslim si svoje

ktochytavzite
24. feb 2020

@qetka no to aj my ale ,neverim ze kto by bol pri koryte by si nieco nevzal;)

qetka
24. feb 2020

@ktochytavzite tak to sa ti musi tazko zit, ked neveris, ze existuje dobro. smutne :(

leuchtturm
24. feb 2020

ktochytavzite je realista, nie snilek 😉

martulka48
Autor odpoveď zmazal
tomi16
24. apr 2024

@yasmeena aj u nás je to tak.. po týchto voľbách pomaly svitalo na rozvod

Strana
z3