Ako si znovu začať vážiť manžela?
Ahojte, ako si znovu zacnem vazit manzela? Snazim sa vnimat, co vsetko robi, pracuje 10-12hod denne, obcas aj dlhsie, soboty, niekedy aj nedele. Je zivnostnik, vsetko je na jeho hlave, maka fyzicky. Stara sa doma o auta, v lete pokosi, spravil si svoju kolnicku, doma pred dvomi rokmi prerobil spalnu. No tam to hasne. Posledny rok mal toho tolko v praci, ze nezvladal v dome nic spravit, ani policky mi namontovat, nehovoriac o vacsej prerabke, ktoru nam treba robit. Peniaze nebyt rodicaku, nemame poplatene ucty, z jeho vyplaty vychadza akurat takjedlo a sem tam oblecenie. Vo firme ma nenormalny tok oenazi, nevie si v tom upratat, veci robi narazovo, ked mu hori pod zadkom. Nema proste cas. Zo stresu po nociachv pernejsom obdobi nespi. Z roboty pride,nake sa, sadne na gauc a padla. Takto dookola uz rok. V nedelu sem tam ideme na vylet, pripadne sme doma spolu. Dnes som ho prosila, aby sa zastavil v skolke po papiere, aby som nemusela ist s detmi poobede v kalamite. Nie, povedal mi, ze nejde. Minule som ho pytala, aby vyzdvihol jednu vec na poste, ktoru ma. Po ceste..... Jie, nezastavil sa. Ze vraj ma toho dost, lazdy od neho nieco chce a on ma uz plnu hlavu. Ok, chapem, lenze to je vzdy tak, ze kazdemu pomoze, ale mne, nam, nic... Nedokazem si ho za toto uz vazit, lebo ani financne neni nanho spolah, ani oporu v nom nemam. Som sklamana.do roboty sa samozrejme chystam, ale aktualne mam dcerku dima zo skolky kvoli zdrav komplikaciam, nemyslim tym sople a kasel. Druha dcerka na cochvila tri, to uz pojdem naspat do prace. Snad bude lepsie. Len uz vidim, ako budem pendlovat skolka, robota, domavnost. Lebo manzel mi s nicim nepomoze, lebo... Bude mat toho cela.
To mi nejako nevychádza, robí celé dni aj víkendy a nemá peniaze? Popytala by som sa ho na ten tok peňazí v jeho firme..
Mozno by bolo aby porozmyslal nad svojou prácou ci mu to za to stoji. Ked nema ani peniaze ani čas nieco asi treba zmeniť, mozno to bude tazke a kazda zmena je risk ale dokedy takto budete zit? Do rozvodu? Moj muž ma dve roboty a som rada ked ma na nas čas aspon hodinu do dna, ale robi to s tym ze ked sa dostane kam chce jedna práca padne ostane len ta “Vysnívaná”. Toto mi v tom co ste napisala chyba - vidina lepšej budúcnosti.
ako si znovu vážiť manžela? No keď si s tebou sadne a prehodnotí celý svoj život. Nie ej normálne, aby pracoval celé dni a vy ste mali financie ledva na prežitie. Nie každý je typ na podnikanie, keď nemá prehľad o toku peňazí vo firme, veci robí nárazovo, až keď mu horia termíny, bolo by asi lepšie, keby sa zamestnal
niekde v základe jeho podnikania je chyba - robí zadarmo? alebo má dlhy, ktoré spláca? dlhujú jemu? toto si treba zodpovedať ako prvé
Porozprávať ,na rovinu ,povedať ,že máte vážny problém.Či to aj on vidí a čo s tým chcete ďalej robiť.Vyzerá,že veľa zvládneš ,znesieš,avšak okrem matky a manzelky si aj žena .Ked toľko veľa času trávi v robote,nemali by ste mať finančné problémi ,i keď dnešná situácia kvôli covidu skúša veľa živnostníkov.Niekde je problém, ktorý treba čím najskôr riešiť,máte malé deti .Zo skúsenosti ti poviem,nakoľko pred 3 rokmi takúto situáciu riešila kamarátka,jej ex stále robil,čas pre rodinu nebol ,ani na vylety,peňazi tiež nejako málo ...rozviedli sa ,vysvitlo totiž ,že tento zaneprázdnený muž mal 7 rokov milenku .Nehovorím,že to je Váš prípad,,proste sa treba porozprávať 🙂
No presne toto, ze on pracu nezmeni. Je to jeho sen splneny, inu pracu by si nevedel predstavit. A dalsia vec, akonahle dostane vyplatene, kupi si do prace potrebny material, nastroje, on ma rozrobenych viac projektov, cize z jedneho dostane vyplatu a do druheho uz musi investovat. Ma pod sebou dvoch, troch ludi ako kedy, ktorym tiez musi vyplatit peniaze raz do mesiaca.
Mam pocit ze je to nad jeho sily. Podcenovat ho nechcem, no dnes som zistila, ze isiel pod nulu na karte, nikdy sa mu to nestalo. Vedel o tom, nepovedal mi to, este aj mna skrical do telefonu, ze on nema cas riesit take somariny. Ja uz neviem ako nanho.
Tak prevezmi jeho pracovnu administrativu. Mozes to robit z domu a mozno ju zvladnes lepsie ako on. Potom sa zlepsia aj financne vysledky. Niekedy ma ale clovek zle obdobie a nech robi, co robi, tak to proste nejde.
Prepac, ty si de facto doma, bez prijmu, neratajuc rodicovsky od statu a hovoris, ze musis najst uctu k tomu, co pracuje a zivi vas. Tak manzel na matersku a mozes ist zarobit na rodinu ty.
@miruska320 milenku nema, i ked nie raz sa pozastavim ze kde potom dava tie peniaze. Ale podnikanie si vyzaduje vklady
jeho podnikanie je zle nastavene. bud nech mu v tom nejaky uctovnik auditor spravi poriadok alebo nech ise na nejaky kurz ako viest firmu... akoze kolko v priemere ma mesacne??
Áno hlavne v začiatkoch...možno ako ti iné užívateľky radia,skúsiť robiť jeho papierovačky.Suhlasik by s tým?
V prvom rade mu treba účtovníčku čo mu urobí papiere a platby a odsleduje všetko čo treba. V druhom rade mu treba prehodnotiť čo sa mu oplatí robiť a stanoviť si pracovnú dobu. V treťom rade mu treba ukázať že rodina je tu lebo ju chcel a tak v nej musí fungovať. Ak nezarobí treba prácu zmeniť aby zarobil.... Ak si znovu začnete budovať vzťah a zmeníte zaužívanoy stereotyp tak príde aj k vazeniu si seba aj partnera....
hovoris, ze to takto trva rok. je vela v praci, donesie malo. doma vela veci zanedbal. skus sa na vec pozriet jeho ocami, co vsetko robi, kolko toho ma. necudujem sa mu, ze pride domov a chce klud. mozno on to vnima tak, ze ty nemas take veci na pleciach ako on a este mas voci nemu vycitky. jedna vec je, ze maka, mozno aj dobre. druha vec je, ze mozno v papieroch chodit nevie. treba vediet ocenit prave tu jeho pracovitost a pomoct mu s tym, v com ma medzery
pytas sa, ako si ho mas zacat znova vazit. ale otazkou je: preco si si ho prestala vazit? nerozumiem, ze rok sa mu nedari, doma toho vela neurobi, je vycerpany a uz si si ho prestala vazit.
neviem co je medzi vami, ci ti na nom este nieco vadi aj ine, ale stratit uctu k manzelovi je vela vec a preto je pre mna otazkou, ze preco si ju stratila
Moj manzel je tiez zivnostnik ,tazko manualne pracuje, podla mna tiez az prilis,aj u nas boli aj horsie mesiace, a tiez sa na to nevykaslal, nemohol, ta praca je jeho vášeň, nastastie teraz je to ok.moj mi o praci vela hovori, viem v akom je kolotoci, tento rok bol pre n8ch tazky, staci ze cakas ze pridu peniaze a ked nepridu je pruser, a ked ti to urobia 2 ,3 ludia, tazko sa z toho dostat,skus sa aj ty inac nastavit, nie tak negativisticky, aj ked sama viem ze je to tazke, musite sa rozpravat, a este viac rozpravat vy dvaja, povedat mu ze veriš ze toto obdobie prekona a bude lepsie, ale ze mu veriš a nie odpisuješ, neviem, mozno som naivna, ale ale ved aj toho chlapa to mozno serie, a citi sa zle kvoli tomu
Normalne mu rob učto, sadni si - vydavky, ceny porovnaj, či sa material neda zohnať lacnejšie, kolko plati ľudom odvody, kam idu vydavky - kolko zarobi, kolko hodin robi a kolko za to dostane, normalne aj do excelu si daj tabulky alebo stiahni aplikaciu nejaku na taketo veci - v googli su aplikacie, ktore sleduju tok financii - to je presne preňho a ked vidi, že ide do minusu . stopka... Inak robit od vidim do nevidim za minimalku by som nerobila, dalej nenapadne sonduj - maš pristup k jeho učtu? kam odchadzaju platby . milenka, stavky, cigarety, alkohol ,atd,kam peniaze utekaju nechce sa mi veriť, že niekto za minimalku bude drieť ako mulica a ešte ako chlap k tomu, alebo najmite učtovnika, nech spravi nejaku kontrolu ... čo viac poradiť
A ešte ma napadlo, on može aj dobre zarobiť ale vela minie na hluposti, trebars nejde obedovať menu za 3.50 ale ide do reštiky a denne zaplati 15 denne...Marnotratny, sice dobre zarobi ale vela minie, tak jednoducho ide do minusu, žije si nad pomery, atd, ma nevyhodne poistky, vela plati za mobil...No poznam človeka, čo zarobil 250 eur a za mobil a internet platil 100ku.. chapeš, peniaze mu utekaju...na tvojom mieste si sadnem a dopodrobna preskumam, že čo sa deje
misis ty prevziat iniciativu a zacat mu robit papiere a sledovat cashflow a dostat pod kontrolu jeho nakupy pre pracu inak to nepojde

Z jeho platu sa zaplatí jedlo a sem tam oblečenie.... a pritom robí 12 hodín denne, robí aj soboty a niekedy aj nedele? Ako sorry, ale nech ide robiť niekam inam. Kopec chlapov robí ťažko manuálne, ale ak robí 12 hodín denne, 6 dní a niekedy aj 7 dní v týždni, tak aj robotník donesie viac peňazí ako len na stravu. Takže toto by som s ním riešila, aby za toľko práce a námahy mal aj adekvátny príjem.