Ako ste si rozdelili domáce práce u svokry?
Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?
50 rokov??? Neviem koľko s ňou bývate... No ešte len začnú problémy
Ježiš, ja mám 50 a keď si predstavím, že by sa ku mne nasťahoval syn so ženou 🙈🙈🙈
Drb.o by ma
a ty si v praci ? kedy prides domov?
ak si doma na RD tak si predstavujem ze upraces operes a navaris a ked svokra pride domov ma hotovy obed
Autorka, mna by velmi zaujimala ta nespravodlivost co je na tebe pachana. Popis podrobnejsie
Ty budes nevesta za odmenu naozaj, kolko platite do domacnosti kedze byvate u nich? dufam, ze aspon 500 euro ak nie tak si len leniva vyciciavacka, treba sa osamostatnit a nie zit mama hotel, kde nechcem nic robit a este to dokazovat druhym
@mamina7070 Ano presne tak to je. Ja som doma, je navarené každý deň v týždni varím ja, cez vikend ona. Periem skoro stale len ja aj ich veci, skladam tiež vsetky veci vacsinou len ja. Žijeme tu svokrovci, my s mužom a synom a mužova sestra, ktorá tiež chodi do prace ale nerobi tu nic. Svokra keď pride z prace tak nemusi pohnúť ani prstom. A pride mi to celkom nefér pretože za to vobec nie je vďačná. Moje kamarátky vraveli, že kym oni byvali u svokry tak si upratovali len po sebe, prali a skladali len svoje, dokonca aj varenie len pre seba. Ja to takto nerobim a stale im to nestaci. Svokra sa stale rozčuľuje keď sa ozvem, že prečo si to nemozme rozdeliť , že “veď tu kolom nevážim”. Ano je pravda, sú to bezne domáce prace ALE tato domacnost nie je moja, nie som tu jedina zena tak neviem prečo by to všetko malo byt len na mne. Berie to ako samozrejmosť a ešte mi povie toto.
A o prispievani sa ani nejdem vyjadrovať, nákupy tiež robi stale muz aj pre nich, plus prispievame, plyn platíme my. Tých 500€ mesačne urcite do domácnosti minieme a to ani zďaleka toľko nespotrebujeme my 3
a nechcete ist do podnajmu ak ste traja tak mozno aj garsonka staci a bude lepsie
a cez vikend vari a upratuje svokra a svagrina co robi ? a cez vikend svokra vari aj vam ?
@mamina7070 cez vikend upratujem ja prach v celom dome, muz povysava cely dom a svokra umyje podlahu + navarí. Švagriná je vacsinou každý mesiac u frajera takze nepomaha nic
a svagrina neprispieva na domacnost ? a ona sa neplanuje tiez prestahovat do domu aj s frajerom tam kde ste aj vy ?
Odsťahujte sa a máš vybavené.
Fakt by ma drb.lo mať doma takéto teľa, ako si ty.
Tak to naozaj neni spravodlive. Ale sak to nerob. Oper si svoje, uprac si po sebe. Zle si si to nastavila, chcela si byt dobra a "za dobrotu na zobrotu" :(
Ja absolutne niesom zastancom stareho, tu uz spominaneho nevesta = sluzka a radsej by som zila s rodinou v stane ako sa s niekym podielala na domacnosti, s muzom mame vsetko 50/50, aj vratane rodicovskej a mam to odskusane z obidvoch stran, preto som nazoru, ze osoba, kt je doma a nepracuje sa ma o domacnost a deti kompletne postarat. Dieta mas jedno, do prace predsa ist mozes a porozpravat sa o zmene rezimu, popripade byvania.
Ja zijem uz 10r...ona robila a robi po vonku...zvierata, zahrada...a ja vsetko upratovanie dnu. Kym bol svokor, tak varila v starej kuchyni pre nich, my extra sami...teraz uz je s nami v nasej kuchyni. Ona ma svoju izbu, tak to je jej, ale ostatok je na upratovanie na nas. Perie si svoje sama. Nam to tak vyhovuje, nezavadziame si a ked boli deti male, tak ja som zahradu nestihala.
Ale rano vylozi mycku a poodklada, ked my uz sme prec a ona ranajkuje neskor ako my. V zime obcas navari, urobi detom buchty, v lete chodi past kozy, takze ma malo casu.
Čítala som len autorkine komentáre a nemyslím si, že si na tom zle a že by svokra mala byť "vďačná" za to, čo robíš v domácnosti - teda že žiješ. To isté by si robila vo svojom.
Ja to mám úplne rovnako, jediný rozdiel je, že nie u svokry, ale u mojich rodičov (bývanie sa rieši, ideme budovať dom).
Ja som na materskej s malým, upratujem, periem, žehlím, varím cez týždeň, mama cez víkend, robíme nákupy a plus platíme do domácnosti. Sestra študuje a pracuje, málo čo je doma, doslova len prespať chodí.
Mám to rovnako ako ty (svokra - mama) a som veľmi vďačná JA mojim rodičom, že nám takto pomohli, že kým sa postavíme na vlastné nohy, do nášho vysnívaného domčeka, tak nám pomôžu s bývaním a najmenej čo môžem urobiť, je starať sa o domácnosť, kým som doma.
Nepáči sa ti? Zdá sa ti svokra nevďačná? Že vás ona využíva?
Zbaliť sa a ísť do podnájmu alebo si kúpiť/postaviť vlastné a tam môžeš robiť všetko svoje - variť, prať, žehliť, upratovať, nakupovať... A byť vďačná sama sebe.
@nyusika tak ty si fakt matka a žena roka.. taká sympatická.. chod sa ďalej pichat
v tých 500€ sú aj potraviny, strava? pre troch?
Odstahujte sa a zistis, ze 500 € do domacnosti pre troch vam bude malo. No a budes upratovat vo svojom, svoje prat, svojim varit. Bude to mat same benefity pre teba. Okrem toho zistis, ze treba kupit pracku, hrnce, chladnicku... Tie asi nepouzivas svoje.
Ved sa odsťahujte, prečo žiješ niekde, kde nie si spokojná?
@basska_b Ano, toto mi poradil aj muz, pretože ho to samého vytáča. Raz sa pohádal s mamou pretože mu povedala že nic nerobim, pritom to nie je pravda. Keď mi to povedala tak som sa naštvala a teda keď “nic nerobim” tak som poskladala len naše veci a ich som nechala neposkladane. To ste mali vidiet ako vyvadzala že čo som si to dovolila, že to bolo prvy a posledný raz. A že sa mam hanbit
No tak 500 euro je snad suma len na byvanie + jedlo a ostatne veci musi byt minimalne dalsich 700 euro a viac, nechapem nepaci ta ti dovidenia
@viestta hrnce sme kupili my s mužom, tak isto ako rôzne doplnky, koberce, prispeli sme aj na novú pracku keď sa stara pokazila
a prečo teda bývate u svokry?
@mondolina pretože jej to je výhodné. A všimli si to aj ľudia z rodiny. Mamahotel ma skor ona. Jediný rozdiel že dom je jej
Chodte do podnajmu bude vas to stat viac ako tych 500e ale budes mat klud. A ten je nad vsetky €$ u svokrovcou vas drzi co? Len tie peniaze co by ste museli minut trosku viac.
Vidis, a ked sa pokazila pracka mojej svokre kupili sme ju my, aj chladnicku. Nakupy nosime my, perieme spolocne, napchat do pracky nie je az taky problem, netreba dnes stat dve hodiny pri vani a plachat. Ked vysavam nase, povysavam uz cely byt a neplacem, ze vysavam "jej", pretoze do jej izby chodi trusit aj moj syn.
lebo jej to vyhovuje? 🙏🤦♀️
a vy ste teliatka, že tam ostávate? aj keď tam nie ste spokojní?
len žeby to bolo inak....

Ak je svokra doma o 13h, tak uz o 5 je v robote, alebo robi na skateny uvazok. Keby som bola o 5 v robote, tak by sa mi ziadalo po prichode z prace si zdriemnut.