icon

Ako ste si rozdelili domáce práce u svokry?

16. dec 2023

Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?

elenatomasova
17. dec 2023

@ivuska027 asi nie je iná možnosť,byty sú drahé,podnájmy tak isto.Mozno sa stačí trošku prispôsobiť a obidve strany by sa mali dobre,môj názor 🙂

natall113
17. dec 2023

@miadi si čítala len jeden môj príspevok alebo čo? Toto niesu rozprávky a ja v prvom rade nebudem taka žeby som mala z nich sluhov, si nepochopila asi ty. Ale vieš toto je také že nezažiješ nepochopíš. Či radšej by si niekomu robila slúžku? Veľa šťastia to sú také ženy a ich muži čo nevedia ústa otvoriť

nyusika
17. dec 2023

@natall113 konkrétne v tomto prípade sa anonymný autor nemá absolútne žiadny dôvod sťažovať.
Skôr by sa mala naučiť komunikovať ako dospelá osoba.
Žijú v cudzom dome, za minimum peňazí.
Podľa jej slov raz týždenne utrie prach a jej muž povysáva.
A ešte si myslí, že všetko robí ona a všetko aj financuje ona.
Zobuďte sa, takto sa to nerobí.

Jediná rada - keď sa vám nepáči, choďte byvať do svojho.

Svokra ich tam asi až tak nechcete, keď má výhrady voči spoločnému bývaniu
Ak by ich tam tak veľmi chcela, nesťažuje sa predsa.

natall113
17. dec 2023

@nyusika veď ja nehovorím že sa má sťažovať, hovorím že si majú doma dopredu určiť kto čo bude kedy robiť
Takto sa dostanú akurát to väčších a väčších hádok stačí sa dohodnúť že jedna bude umývať druhá variť alebo hocijako inak, to je celá podstata toho čo som chcela povedať

nyusika
17. dec 2023

@natall113 ale takto to funguje len vtedy, keď o to majú záujem obe strany.
A nie v prípade, ked majiteľ domu o niečo takéto nemá záujem.
V tom prípade má sťažovateľ dve možnosti - presťahovať sa, alebo šúchať v cudzom dóme nohami.
Nemá ani právne, ani morálne právo čokoľvek vyžadovať od vlastníka nehnuteľnosti.
Jej muž už je dospelý, čiže jeho matka (svokra sťažovateľky) nemá voči nemu vyživovaciu povinnosť.

lasona
17. dec 2023

Autorka..tak čo vás tam drží...choďte odtiaľ preč...pobalis sa za chvíľu ...ci kde je problém?

natall113
17. dec 2023

@nyusika pozeráš sa na to zle...vidno že si to nezažila..ale ako som písala nezažiješ nepochopíš

nyusika
17. dec 2023

@natall113 nemusím také zažiť.
Fakt je, že kde ma nechcú, tam sa buď prispôsobím, alebo odídem.
Nebudem si ja klásť podmienky.

Ani, ideálne je, keď sa ľudia dokážu dohodnúť.
Aké "dohodnúť" sa dá len v prípade ochoty z oboch strán.

A nepíšte, ako by tak MALO byť...no neexistuje také, ako chceš dosiahnuť ochotu tak, kde neexistuje ?

natall113
17. dec 2023

@nyusika ale musíš lebo takto tomu ťažko uveriť ak je pravda čo píše autorka tak sa ti zdá v pohode že svokra nemusí ani prstom pohnúť? Okrem varenia cez víkend žije tam? Žije. Je mobilná? Je. Ma 50 rokov nie 70 takže kde je problém aby si bordel po sebe upratala sama?
Nasťahovala si domov syna a nevestu ale syna a slúžku?
Ja nehovorím že autorka príspevku ma pravdu alebo podobné len o to že každý sa naváža o autorky ako má byť ticho a robiť čo svokra chce, jasne keď tak bude pokračovať tak zachvilu už ani cez ten víkend svokra nepohne prstom
A je rozdiel medzi podmienkami a dohodou a to riadne veľký. Šak nech sa muž porozpráva s mamou

nyusika
17. dec 2023

@natall113 pokiaľ žijú v cudzom a majiteľovi to vadí, zdá sa mi to úplne v poriadku.
Keď sa jej to nepáči, môžu sa odsťahovať a všetko, to, čo opisujes, robiť vo svojom.

Matka autorky si doma môže robiť čo chce.

autor
17. dec 2023

@natall113 Dakujem !

natall113
17. dec 2023

@nyusika to je to čo nepochopíš že svokre to nevadí ale vyhovuje lebo ani prstom nepohne

autor
17. dec 2023

A ešte aby som opísala konkrétnejšie o čo mi vlastne ide. Mne NEVADI robit domáce prace, ako píšem robila by som to aj keby bývame sami (ale pre seba, nie pre iných) ALE vadi mi že VŠETKO je na mne. A už aj keby tak okej prekusnem to, veď nepracujem, mozem sa postarať o domacnost, nepotrebujem aby mi bola vďačná alebo čo (aj ked nie je to moja povinnosť upratovať aj po nich) ale keby aspoň bola TICHO a nie ešte ma ohovarala že NIC nerobim

autor
17. dec 2023

A svokor tu žije tiež len ho nespominam lebo v tom nie je podstatný. Takze ako sme my traja, tak sú aj oni traja (svokra, svokor, švagriná)

nyusika
17. dec 2023

@natall113 no.
Evidentne máme každá inú predstavu i tom, čo komu vadí.
Kebyže jej nevadí, že u nej zadarmo bývajú, asi sa na nevestu nesťažuje.
Zachytila som fakt, že ich to bývanie v cudzom vyjde cca 500 eur - ale to je predsa bežne suma IBA za potraviny a drogériu pre trojčlennú rodinu.
Čiže energie a nájom tam akosi chýbajú.

nyusika
17. dec 2023

Oni sú tam DOMA.
ty nie

A spomínala si švagrinú s mužom..
Už je zrazu sama?

autor
17. dec 2023

@nyusika nie spomínala som, že švagriná chodí cez vikend ku jej frajerovi. Nie že tam byva s nim

natall113
17. dec 2023

@nyusika hovorím, aj na nás sa svokra sťažovala tie prvé dva týždne všetko bolo spravené ale nebolo pokosene alebo neboli umyté zárubne a áno sťažovala sa jak nikto nič nerobí a ona musí to je taký typ človeka zjavne ho nepoznáš takže sa ti to zdá úplne nereálne ale áno deje sa to, dohodli sme sa každý si upratuje po sebe a vari pre seba a ten krátky čas čo sme spolu žili sme úplne v pohode zvládli stačilo sa dohodnúť a jej otvoriť oči že niesme sluhovia

nyusika
17. dec 2023

@natall113 posledný krát - u vás zafungovala dohoda.
Ale to nie je povinnosťou majitelia domu.
Keď nechce, nebude ochotný sa dohodnúť, nemá žiadnu takú povinnosť.

Fakt je - nepáčia sa ti podmienky v MOJOM dome, choďte byvať do vlastného.

natall113
17. dec 2023

@nyusika wau, žasnem aká si tvrdohlavá
Posledný krát nasťahovala si domov syna a nevestu nie sluhov nemá žiadnu povinnosť upratovať po svokre prať jej a podobne

nyusika
17. dec 2023

@natall113 dobre

Len malá oprava - ona si tam nikoho nenastahovala. Syn tam dovliekol ženu s dieťaťom.
Autorka nie že nemá povinnosť upratovat po niekom. V skutočnosti tam autorka nemá.ziadne právo bývať.
Je to na láskavosti majiteľa domu.

natall113
17. dec 2023

@nyusika a ty si pritom bola alebo vieš všetko??

autor
17. dec 2023

@nyusika nemam pravo tu byvat? Prečo? Je pravda, je to jej dom a nemusim tu byt to Ano ale ja som jej držala pištoľ pri hlave aby ma tu zobrala nasilu? V najme tiež nebudem mat pravo pretože to nie je moje ale majiteľa?

nyusika
17. dec 2023

V nájme budeš mať uzatvorenú zmluvu medzi prenajímateľom a tebou.

Skús mi napísať, prečo si myslíš, že máš právo žiť v dome cudzej osoby bez nájomnej zmluvy.
Jeden dôvod.

nyusika
17. dec 2023

@natall113 a ty si tam bola ?
Evidentne majiteľovi nehnuteľnosti vadia, keď sa sťažuje.
Kebyže im tam nevadia, nesťažujú sa

mamina7070
17. dec 2023

zhrnme si to
1. ty nevesta nepracujes si doma (preco vlastne nejdes do roboty?) ty upratujes a varis cez tyzden v sobotu prach muz vysava
2. svokra pracuje upratuje a vari cez vikendy zmyje podlahy atd
3.svagrina cez tyzden pracuje cez vikend je u frajera

syna mas v skole ci v skolke, muz pracuje a sco svokor

aka je tvoja predstava fungovania ? ze budes cez tyzdden varit a prat a skladat len vase veci a varit len pre vas ?

kolkonsa mesacne podielate na nakladoch na domacnost energie strava ? je to tych 500€ na tri osoby ?

nyusika
17. dec 2023

@mamina7070 ešte by som chcela vedieť, či je autorka manželka...alebo iba priateľka syna majiteľky domu.

mamutka
17. dec 2023

Autorka, prečo nechodíš do prace a prečo sa neodstahujete, keď sa ti nepáčia podmienky a vzťahy? Výhovorka, že svokra vás nepustí preč nie je dôvod. Prečo neodídete? Nemate sa so svokrou v láske, takže sa neviete dohodnúť, bežná vec. Treba ísť preč, čomu nerozumieš?

mamina7070
17. dec 2023

ja teda chapem tvoje rozhorcenie ze ta stve ze robis tam vsetko cez tyzden a este ta ohovara a je svokra neprijemna
mozno je proste frustrovana z toho ze nepracujes ja osobne by som sla do prace a s tym sa zmeni aj fungovanie pracovala by som co najdlhsie viac zarobis skor odidete a aspon s nou nebudes a nech vari a upratuje ona cez tyzden potom

natall113
17. dec 2023

@nyusika evidentne nečítas, vie čo dosiahne tým ak sa bude sťažovať