icon

Ako ste si rozdelili domáce práce u svokry?

16. dec 2023

Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?

nyusika
17. dec 2023

@mamina7070 no ale cez týždeň sú všetci v práci, čiže upratuje po sebe a po dieťati.
Keď sa odsťahujú, v domácnosti bude o troch menej, čiže oveľa oveľa menej práce.

nyusika
17. dec 2023

@natall113 áno, aby sa odsťahovali.
Veď všetci, okrem teba jedinej, jej to píšeme od začiatku.

natall113
17. dec 2023

@nyusika ja nehovorím že tam majú ostať
Ale keď ich svokra prehovárala aby tam ostali tak jej vyhovuje že robia veci za ňu prestaň byť zaslepena a príjmy aj názor druhého či to by bola urážka tvojho vysokého egá?

nyusika
17. dec 2023

@natall113 to, že ich prehovára, tvrdíš len ty a anonym

Podľa popisu svokre nevyhovuje, že si tam syn nasťahoval manželku a dieťa.

natall113
17. dec 2023

@nyusika ja pracujem s tým čo napísala autorka ona to vie hádam lepšie ako ty či nie?
Hej nevyhovuje lebo ešte niečo musí robiť
Sorry ale ak cez týždeň nemusí variť upratovať a vlastne celá jej náplň je navariť cez víkend a umyť dlážky má sa na čo sťažovať??

nyusika
17. dec 2023

@natall113 a načo by varila cez týždeň, keď všetci pracujú ?
Autorka má vo veja veciach zmätok, základ je, že ona je presvedčená o tom, ze má nejaké právo tam bývať.

No nemá... alebo bolo lepšie napísať "no nemáš" ?

sense
17. dec 2023

@natall113 u vás bol rozdiel ze vy ste chodili do. Práce a svokra doma. Tu je ale nevesta celý deň doma a svokra chodí do práce. Svokra by toľko nenaspinila keďže nie je doma ako niekto kto doma je plus je sama alebo ešte svokor a inak vyzerá poriadok a aj ostatok keď je v rodine malé dieťa. Svokra by oprala raz za týždeň. Možno 2x, aj nevesta s malým dieťaťom? Keby mi nevesta začne v mojim dome rozkazovať a určovať pravidlá tak by mohla ísť do svojho a na 3 mesiace domov k. Rodičom alebo do hotela. Hádam by nečakala ze im budem po práci vytvárať, upratovať a prat
Cize mladá neupratuje svokre ale upratuje po sebe a svojim dieťati keďže sú doma

natall113
17. dec 2023

@nyusika aby mali čo jesť? Ty varíš pre niečo iné??
No nemáš píšeš mne? Ja nemám s autorkou nič spoločné len sa snažím vysvetliť že existuje aj typ človeka ktorému vyhovuje keď za neho všetci všetko robia a ešte sa sťažuje čo bude asi aj tento prípad

@sense ja som nikde nenapísala že svokra im má variť a upratovať ja som zástanca toho že každý si uprace po sebe a navarí pre seba. Hádam není taký problém umyť po sebe tanier alebo ho dať do umývačky napríklad

nyusika
17. dec 2023

@natall113 ja nemám problém navariť si .
Mala by som problém s cudzou osobou v mojom byte, ktorá si navyše myslí, že má právo v ňom žiť.

Podľa tvojej logiky by ale teda mali mať každý vlastne spotrebiče, každý si platiť za energie.
Čo mne teda, nejak nevychádza, že by to tak bolo.

Prispeli na kúpu práčky...ale tú cudziu práčku aj používali. Tak nech nemachruje, ako všetko oni platia.

sasa1310
17. dec 2023

tebe vadí, že všetko je na tebe autorka? HALOOOO, tak sa ODSŤAHUJ do SVOJHO a môžeš byť paňou svojho a robiť si tam čo len chceš alebo upratovať kedy chceš.
A ty si ešte dovolíš tu napísať, že tebe vadí, že všetko je na tebe. Pozri sa do zrkadla, pozri sa okolo seba a uvedom si, že si tam len návšteva. Drzá návšteva

nyusika
17. dec 2023

@sasa1310 a ešte napíše, že ona má právo tam žit a svokra môže byť rada

sasa1310
17. dec 2023

@natall113 a čo že ich prehovára svokra, aby ostali. Keď tam nie je autorka spokojná, tak nech ide do podnájmu a tých 500 eur, ktoré míňa kvôli svokre, bude míňať niekomu inému na hypo. Toto je tak absurdná téma, že až. Stačí sa odsťahovať a je po probléme. Nekupovali ten dom, nič ich tam nedrží. Stačí otvoriť topreality alebo bazos, ísť pozrieť ponuky podnámov a od 1. 1. môže lehniť u "seba" doma koľko chce. Zaujímavé, že na toto autorka neodpovedá, že prečo teda nejdú inde bývať. Domov sa vrátiť nemôže, lebo otec je alkoholik, ale že u svokry hlavu sklonila a má kde spať, to nevadí. Vďačnosť za to je kde?

sasa1310
17. dec 2023

@nyusika a hlavne takáto čo ozaj nemá kde bývať, ide ešte vyskakovať. By som čušala ako voš pod chrastou na jej mieste

canany
17. dec 2023

Autorka citala som tvoje komenty a ja nechapem, ze preco tam byvate? Ved ked kupujete potraviny navyse pre plus 3 clenov a davate na byvanie 500 eur, nevrav mi, ze sa neviete osamostatnit a odist odtial?ved vy by ste este aj usetrili a ty by si mala menej roboty, sa chces zdrat na cudzom a nakoniec ti povedia, ze co vlastne chces, ved to je ich?
Sorry sa mi rozum zastavuje, ked aj tvoj muz to vidi a je na tvojej strane.

natall113
17. dec 2023

@nyusika kde som napísala že by mali mať vlastné spotrebiče? prosím ťa neprekrucaj ako sa tebe páči

@sasa1310 ja nehovorím že tam má ostať alebo čo, tiež by ma zaujímalo prečo nejdú do vlastného alebo koľko tam ostanú, jasne ideálne sa je odsťahovať ale keď už tam býva tak nemusí robiť zo seba slúžku tým žeby fakt robila všetko či tým že sa tam nasťahovali svokra stratila všetky povinnosti? Áno upratať po sebe uvariť a podobne veci to je snáď automatika ale aj toto by malo mať hranice nemyslíš

sasa1310
17. dec 2023

@canany si zle čítala. Nákupy si robia sami, plyn si platia sami a určite tých 500 eur to je mesačne čo spotrebujú aj oni traja. Takže zasa toľko neplatia

sense
17. dec 2023

@natall113 ale tak v týždni upratuje po sebe a cez víkend majú po delené, hádam nečaká ze svokra príde o jednej z prace a začne chystať obed neveste s dieťaťom.
Ja keď prídem o jednej z prace a chlap je doma očakávam ze je navarene a sadne si k prestretemu stolu. Aje to aj naopak a takisto keď som na prázdninách s dcérou u mamy a je v práci tak je upratané a navarene a nečakám ze navarí keďže som tam "len na dovolenke"
Autoreke vyhovujú výhody žitia u svokry ale povinnosti už nie. Nevraviac o tom ze tými 500e nezivi svokru ale de facto živia len seba plus bývajú zadarmo
A keďže to autorke nevyhovuje nech idú bývať sami. Ale zrejme to nebude také zlé a nevýhodné keď ostávajú. Svokra si pohundre doma, autorka na MK.
A mne keby je niekde tak zle a robia zo mňa sluzku a využívajú ma by som neostala nech sa deje co. Sa deje

sasa1310
17. dec 2023

@natall113 píše, že každý deň varí. No čo myslíš, pre koho varí autorka? Snáď si nemyslíš, že pre svokrovcov. Aké povinnosti? Že autorka povysáva? no kto tam robí neporiadok? Snáď nie svokrovci, ktorí sú v práci. Treba sa na to pozrieť aj reálne. Aké upratovanie každý deň? Ani ja neupratujem každý deň, je nás 5 a som tu jediná gazdinka.

natall113
17. dec 2023

@sasa1310 mi chces povedať že keď navarí cez týždeň tak svokra z toho nezje? Svokra chodí domov o jednej to bordel nespraví? Ja sa autorky nezastavam ma to istú logiku ale nehovor mi že by ťa neštvalo keby svokra ešte nadáva že nič nerobiš. Ale nemali by spoločne priestory upratovať obidve?

nyusika
17. dec 2023

@natall113 a po kom upratuje cez týždeň ?
Polovica ľudí v dome sú ona, jej partner a ich dieťa...zvyšok sú tri dospelé osoby, ktoré cez týždeň ani poriadne doma nie sú.
Ja sa fakt snažím pochopiť, ako si niektoré môžete myslieť, že úplne cudzie osoba má právo žiť v cudzom dome a ešte mať nejaké požiadavky.
Nemá právo na nič.
A naozaj môže byť VĎAČNÁ, že má vôbec kde bývať. Nie že klásť nejaké podmienky.

Ona je tam cudzia. Pýtala som sa, či je aspoň so synom majiteľa zosobášená
Ak nie, tak dokonca ani jej partner nemá povinnosť sa o ňu postarať. Nieto jeho mama.

A jediná diskutujúca s takýmto názorom si ti ty - nie si náhodou autor témy ?

sasa1310
17. dec 2023

@natall113 mne by svokra nenadávala, že nič nerobím. Ja by som mala upratané aj navarené a bola by som na autorkinom mieste rada, že vôbec mám kde bývať. Keďže autorka sa nemôže ani vrátiť tam, odkiaľ prišla. Jediné čo by som si vyriešila, že keď sa autorka cíti ukrivdená, že všetko robí sama, nech si to rozdelí s priateľom/manželom. Nech jej on pomôže. Skôr si myslím, že pravda bude niekde inde a myslím si, že svokra dôjde o 13tej z práce do bordelu. Neverím, že žena, ktorá chce, aby bývali u nej, zrazu je nasraná, že nie je upratané, keď akože upratané je. Skôr bude pravda niekde inde. Alebo je potom svokra rozpoltená osobnosť

natall113
17. dec 2023

@nyusika nie predstav si že niesom autorka témy, len sa na situáciu pozerám inak, zažila som podobne a vyriešilo sa to v spokojnosti všetkých, nemám potrebu sa tu skrývať za anonymom a ani potrebu zakladať si 40 profilov.
Ja som ani nikde nenapísala že má právo žiť v tom dome
Ja stále hovorím len že to má blbo nastavené a nemyslím že je fér aby robila len ona

@sasa1310 kde je pravda netuším pracujem s tým čo napísala autorka ale opakujem sa bývalá som tak 3 mesiace svokra bola doma my v práci, prišli sme domov varila som a upratovala a aj tak nadávala že nemá pokosene chápeš že sú ľudia ktorým nevyhovieš ani keby si neviem čo spravila? Možno je to tak aj v tejto situácii a možno nie, len sa snažím poukázať že aj taká možnosť existuje

nyusika
17. dec 2023

@natall113 fér je odísť, keď sa jej nepáči to, ako to v cudzom dome nastavili majitelia domu.

sasa1310
17. dec 2023

@natall113 teraz možno naštvem polku MK, ale za mňa rodičia (ako autorka) dieťaťa, ktorí vychovávajú svoje dieťa v detskej izbičke jedného z rodičov, nie sú u mňa plnohodnotní zodpovední rodičia. To sú za mňa veľké deti. Deti, ktoré musia riadiť ešte ich rodičia a takto to potom vyzerá. Nevravím také rodiny, kde má každá žena svoju kuchyňu, svoju domácnosť a dieťa má svoju izbu a všetko zvlášť. Ale v tomto prípade, že autorka povie s hrdosťou, že však práčku tam kúpili, keď sa pokazila. Dieťa má tu kamarátov, tak má minimálne od 3- 4 rokov. To naozaj autorka nechce vychovávať vlastné dieťa sama v kľude a iba so svojím manželom? Pri stromčeku len oni traja? Zjavne nechce, takže komu toto bývanie vyhovuje?

nyusika
17. dec 2023

@sasa1310
Čiastočne máš pravdu.
Ale sú situácie, keď to proste inak nejde.
A viacgeneračné bývanie aj v byte dokáže fungovať.
Ale nie za predpokladu, že si pár, ktorý je v pozícii "som odkázaná na pomoc" bude diktovať podmienky.

natall113
17. dec 2023

@sasa1310 povedala by som že obom stranám autorka má lacné bývanie a svokra má porobene
Ako ja sa divím tomu že nechcú odísť ale možno nemajú prostriedky
@nyusika stále trepeš o podmienkach čo tak dohoda??? Autorka nepíše či to skúšali rozprával sa vôbec muž s mamou?

sasa1310
17. dec 2023

@nyusika ale áno, beriem. Ale kde to inak nejde, treba to brať s pokorou a nie takto, že ešte svokra je zlá, že ich prichýlila

nyusika
17. dec 2023

@sasa1310 na novú práčku iba PRISPELI, nekúpili ju oni

sasa1310
17. dec 2023

@natall113 svokra nemá porobené, keďže cez víkend upratuje aj ona a varí len ona (svokra.)

nyusika
17. dec 2023

@natall113 môžeš mať akýkoľvek názor.
Dohoda znamená ochota dohodnúť sa na oboch stranách

Nie je to niečo, čo si môžeš vynútiť.
Neexistuje, že sa MUSIA dohodnúť.
Nemusia.