Ako ste si rozdelili domáce práce u svokry?
Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?
@sasa1310 Ano, varím pre vsetkych 6 členov domácnosti nie len pre nás
autorka, to čo všetko ty robíš, robíme tu všetky. Ja varím pre 5 členov našej domácnosti. Ale okrem toho chodím do práce ako aj všetky tu, ktoré ti tu komentujú. Tomu sa povie starostlivosť o domácnosť. A je jedno koľko členov má tá domácnosť, kúpeľňu tak či tak musíš umyť, aj povysávať a utrieť prach.
@sasa1310 nechodím mám polročnú dcéru. Je to možnosť ak upratuje len tak aby sa nepovedalo neviem kde ja pravda, celé čo som chcela povedať mojim príspevkom je že existujú svokry ktoré sa aj sťažujú ale im vyhovuje keď za nich ostatný všetko robia a čakajú že sťažovanim dosiahnu viac
@natall113 ku pravde ešte treba pridať, že svokra pomáha cez víkend s upratovaním, cez víkend varí len ona a netreba zabúdať, že chodí cez týždeň do práce na rozdiel od autorky. A to je ten markantný rozdiel medzi ňou a autorkou. Keď pôjde autorka do práce tiež, potom si môžu upratovanie rozdeliť 50/50
Cez tyzden robim všetky domáce prace ako je varenie pre vsetkych, pranie, skladanie pradla, umývanie hrncov, vyberanie umývačky, vynášanie smeti, vysávanie keď treba (potom cez vikend ešte raz muz) atd. Keď to tu musim vypisovať 🙂 to potom ty asi nerobíš keď nevies čo všetko obnáša domacnost?
@sasa1310
vynášanie smetí? 😲😀 si pobavila. Keď berieš toto ako domácu prácu, tak sa nedivím, že si unavená a nasraná ako kôň. Mám svoju domácnosť, mne svokra nevarí cez víkend, nezmýva podľahu a chodím do práce cez týždeň a nie som doma ako ty.
@sasa1310 Ano píšem že je to pravda, a uvedomujem si že by som to robila keby sme sami. Ale vadi mi že aj napriek tomu že nemusim, (a vravte si čo chcete naozaj nie som povinná prať a skladať veci švagrinej a svokrovcom, takisto ani varit aj pre nich) tak aj tak pocuvam že nerobim nic! A oni nepohnu ani prstom okrem dvoch činnosti cez vikend - varenia a utretia podlahy čo je podľa mna nic náročné. A švagriná dokonca ani to
keď si tu a promptne odpovedáš, prečo sa neodsťahujete do svojho alebo do podnájmu? A nevyhováraj sa, že svokra vás nechce pustiť. Ste dospelí ľudia
A my ti opakujeme - keď máš pocit krivdy, odsťahujte sa.
To je všetko.
@sasa1310 nevyhováram sa je to tak bohužiaľ. Vtedy sme neodišli preto. Prečo neodideme teraz to už neviem, samu ma to stve kde je ten dovod. Dufam že v lete odídeme
Nebudú náhodou ten dôvod financie ?
A prečo až v lete plánujete odsťahovanie ?
ako som písala vyššie. Ste deti, ktoré majú dieťa a za vás ešte rozhodujú vaši (jeho) rodičia. To je všetko. Nie ste schopní sa postaviť na vlastné nohy a byť zodpovední sami za seba a za vaše dieťa. To je váš najväčší problém. Nie, hundranie svokry, že nie je upratané. A takto sa zjavne aj nedozreto chováte a preto je svokra nasraná a preto má potrebu ťa usmerňovať a sprdávať ťa ako malé dieťa. Lebo pre ňu ste evidentne chovaním stále ako malé deti
A vobec precitaj si podstatu celej tejto diskusie: ZAUJIMA MA AKO TO JE V INÝCH DOMÁCNOSTIACH. neprišla som sa tu sťažovať. Až potom v komentároch ste sa pytali čo sa mi vobec nepaci. Tak len odpovedám
@nyusika
Keď založiš diskusiu musíš rátať s takýmito otázkami
Dostala si odpovede - až na jednu ti všetky napísali, že robia to, čo vyhovuje obom stranám
Vo vašom prípade je to tak, že majiteľ bytu má výhrady voči tomu, čo a ako robíte - tak sa viac snažte.
Alebo choďte do vlastného.
Svokra rozhodne nemusí s tebou o niečom diskutovať.
@nyusika vidis dalo sa to napisat aj takto a nie hneď útočiť a rýpať 🙂
A k tomu že obhajujete že veď chuda svokra chodí do prace - opakujem o JEDNEJ je z prace doma. Od toho casu tu urobí bordel aj ona. Myslim že je to dostatok casu na domacnost. Keď som chodila do prace ja, chodila som domov o 8mej vecer, vtedy mozem povedat že sa mi už nechce pohnúť ani prstom len si dať veceru a pomaly ist spat (obrazne povedané aby ste ma tu zas nechytali za slovíčka)
a preco zeraz nepracujes ? ved by ste si financne pomohli nebola by si doma a skor sa mozete odstahovat (nemusis cakat na leto)
Svokra si u seba doma môže robiť čo chce.
Keď to tebe takto nevybočuje, choďte do vlastného
Autorka ale stale si neodpovedala na dost podstatne otazky.
A to, ze preco sa neodstahujete, kolko ma vase dieta rokov, preco nepracujes ty, kedy chodi svokra do prace, ak sa vracia a jednej a tych 500 je trosku mätucich, pretoze ak neratame ten plyn a jednorazove prispevky na spotrebice, spominas, ze muz nakupuje aj pre nich, tak bud viete extremne dobre hospodarit alebo nemas ani sajnu co kolko stoji. Pretoze za 500 eur varit cely mesiac pre 6tich ludi, ak nejete denno denne cestoviny s kecupom si ozaj neviem predstavit. A to do toho neratam plyn, vyuzivanie priestorov, nabytku a spotrebicov, ktore sa opotrebuvaju.
Odpovede ako to funguje/fungovalo u inych si dostala. Co ti unika je to, ze zopar zien ti povedalo vlastnu obojstrannu skusenost alebo nazor a pokusilo sa aspon ciastocne najst nejake riesenie. Tak skus mozno podat kompletne info.
To vynášanie smetí ako domáce práce ma úprimne pobavilo 😂😂😂 to ja by som si mala potom asi zapísať do životopisu ako ďalšiu prácu pri malého plienkach.
A autorka, najprv píšeš, že svokra príde o 13tej domov, sadne pred telku a tam je až do večera, prstom nepohne. Potom píšeš, že príde domov a odvtedy robí bordel, ktorý musíš ty pratať. To mi nejak nesedí.
A to, že robí len do obeda je o jej šikovnosti, nájdení si dobrej práce, odrobených rokoch,... Snaž sa a aj ty na "starobu" budeš na obed doma.
Mne z toho tak či tak ty vychádzaš ako nevdačnica, čo pindá na svokru na internete (povedala si jej to niekedy slušne do očí ?) a ktorá nevie komunikovať (či už o fungovaní domácnosti s ďalšími ženami, s mužom o vlastnom bývaní, odpovedať priamo na otázku v diskusii,...)
Autorka, u nas ten, kto vyri vari pre vsetkych, ten kto vysava, vysava vsade, ten co naklada pracku, naklada vsetko co je v kosi na spinave pradlo, ten kto vesia, vyvesia vsetko, ten kto sklada pradlo, sklada vsetko (u teba tie operacie s pradlom su obrovsky problem), kto ide na nakup nakupi pre vsetkych. Aj riady umyje vsetky, ktore su spinave. Kazdy robi co treba, kedy treba a ked moze a ma cas.
@nyusika to, ze si v svokrinom veku tak mas dojem, ze mas pravo niekoho nazyvat telatom? vola sa to projekcia

@sasa1310 presne o tom píšem - autorka môže byť vďačná, že má kde bývať
A nie sa tu hrať na obeť.