Ako ste si rozdelili domáce práce u svokry?
Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?
nie je to v pohode. Videla som viac domacnosti, kde docasne zila mlada rodinka so svokrovcami ale nepride mi ,,automaticke,, starat sa o vsetkych clenov. Nevidim dovod. Navarenie fajn, upratanie fajn ale to ci tam ste alebo nie im nic nemeni na tom, ze musia prat alebo sa starat i svoje veci. Radsej by som prispela na najom ako sa takto odvdacovat. Boze chran, aby som mala tak negustioznu svokru, ze by sa do mna opovazila drbat za to co robim a nerobim. Kazdopadne, ja si vazim sukromie nadovsetko a nebyvala by som s nimi
@nyusika tak si to len mysli.
ja som tak nezila, ale pripad v rodine - nevesta so svokrou sa striedali v domacich pracach, ale myslim, ze nevesta robila v konečnom dôsledku o nieco menej prac v domacnosti, ako spominas ty. Ale prispievala určite dostatočne a primerane. Vztahy boli ale dobré. Tým chcem povedať, že podľa tvojich info, robíš určite dosť na to, aby si počúvala debilné reči. Ja by som odišla, nechapem, ako ste sa mohli nechať ukecať.
Ten mnou vyssie spominany pripad v rodine - tam by to svokra asi neprežila, keby mladí odišli. Ked o tom raz začali seriozne uvazovat, preplakala noci, dni...Tak ostali, ale ako hovorim, vztahy su velmi dobre.
Niektore si tu naozaj nevedia predstavit, ze nie vzdy je to o tom, ze mladi nechcu/nie sú schopni sa osamostatnit. V niektorych rodinach/regionoch sa to dokonca berie ako hanba, ze rodicom vsetky deti odisli z domu. A to ani nemuseli ist na koniec sveta, staci, ze sa proste len odstahovali z rodicovskeho domu. Kto nezazije nepochopi a v kazdej podobnej diskusii bude rozpravat ako musi svokra trpiet neschopnych mladych u seba doma. Nehovoriac o pripadoch, ked by rodicia neutiahli sami velky dom, pripadne maju zdravotne problemy ...atd.
@jaroe presne tak je to u nás ona nás presvedčila, tiež by asi nevedela prežiť byt bez vnuka, vravi že keď tam nie sme (keď sme v nemocnici napr) tak že je tam strasne ticho a chyba jej.
@vkatush ani ja neberiem vynesení smeti, chodenie prádla do práčky a vyloženie umývačky ako nejaké extra domáce práce ktoré by mi stali zato ich vôbec spomínať, vybratie umývačky sú dve minúty to sa mi akurát spraví káva a napr i mlieko, smeti vyniesť trvá 5 minút keď do toho za rátam aj vybratie sáčku a založenie nového a hodiť do prace tiež je chvíľkové záležitosť
Keby každý týždeň umýva okná a žalúzie, a žehli denne kos prádla, vysáva a zmyva celý barak denne tak pochopím ze sa cíti ukrivdena koľko. Toho musí za deň spravit
zopkujem otazku preco nepracujes? lebo toto vsetko vyznieva ze svokre vadi ze mas tuleniu nemoc (ruky od roboty)

@lalu_sk111 vieš čo, neviem, či mám právo tak niekoho cudzieho nazvať.
Ale viem, že mám právo si to myslieť.
Samozrejme, aj ty máš právo myslieť si o mne čo len chceš.